I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

TV-serier

Kategori: Tänkt om!

Jag minns inte när jag började titta på tv-serier faktiskt. Bland de första var nog i alla fall Dallas, Dynastin och Falcon Crest. Kanske Macgyver och M.A.S.H? Beverly Hills! Oj oj.... minnena flödar. Jag är stort fan av Milleniumböckerna och slukade alla tre fort, fort. Filmerna var också ganska bra, tycker jag. Nu har de kommit som tv-serie och jag ska nog kolla på de också. Har spelat in några avsnitt. Annars har jag egentligen fullt upp med andra serier och man vill ju inte sitta framför tv:n nu när det börjar bli vår och finare väder! Jag spelar nästan alltid in och tittar när jag har tid och lust. Just nu tittar jag på Saltön, (men det är sista avsnittet nu) Medium, Brothers & sisters, Dexter, Bones, True blood och The Mentalist. Det är säkert någon mer men jag kommer inte på någon just nu.

Jag gillar polis/deckare både i bokform och som tv-serieform så Prisonbreak och Anna Phil var favoriter, så även Mordkommisionen och Miami Vice när det begav sig. En bra serie ska innehålla relationsdrama, lite övernaturligt och så ska det vara spännande, så klart. Jag gillar även kriminalteknik eller medicinsk anknytning o dyl. Det är jätteintressant! Jag älskade Cityakuten, t ex. Sen gillar jag även typiska chicflic-serier som Sex´n the city, L-word, Gilmore Girls, Lipstick Jungle och Alias men har däremot inte sett ett enda avsnitt av Desperate housewifes! När vänner får höra det säger de alltid att jag har missat något men då ska ni veta att det värsta jag vet är catfights och vad jag har förstått så innehåller den serien inte mycket annat!? Jag har även missat Six feet under och Madman som ska vara sååå bra, har jag hört. Jag är väldigt svag för vampyr-serier, fast jag inte alls är "into vamps" annars, vilket då verkar lite märkligt kanske. Så True blood, New Amsterdam, Angel och Moonlight är favvosar. Jag får inte glömma att nämna Heros som är en jättehit ju och superhjältar är alltid bra! Smallville, Lois & Clark och Kyle XY är därför med på agendan, utan tvekan. 

Det finns så otroligt många bra serier även om inte alla avsnitt i sig är så mycket att ha och vissa kan jag verkligen sakna när sista avsnittet är visat. Man vill se dem igen eller se mer av karaktärerna och få veta mer. Man vill se vad som händer sen, liksom. Det är det sorgliga med serier. Att de en gång tar slut. Men att t ex Prisonbreak, Lost och 24 tog slut sörjer jag inte och vissa är visst tillbaka igen!? Att de orkar hålla på. Där har jag tröttnat, faktiskt.

Jag skulle kunna rada upp 100-tals serier som jag sett genom åren. Det blir dock inte någon rolig läsning utan mer ett kartotek över mitt tittande genom åren och det vill ni nog slippa!? Eller?

3D- bio & påskpynt

Kategori: Allmänt

Igår var det dags för ännu ett besök på BVC och Ellen fick även träffa doktorn. (Det gillade hon inte, av någon anledning började hon gråta hysteriskt men jag kan inte säga varför.) Hos sköterskan Lisbeth gick det bra. Det var vägning och mätning. Ellen väger nu 7.510 kg och är 69 cm lång. När vi hade varit där åkte vi sen till Maxi och handlade. Det är så skönt att storhandla tillsammans och inte ensam, för det är ju en hel del att kånka och bära på. När vi kom hem och hade packat upp maten så fick Ellen leka lite medan jag lagade lite barnmat och kokade ingefärspäron.

Blomkåls- och palsternackapuré

Det blev palsternacka och blomkål, som är lite av en favorit. Hon är ju inte så glad i någon mat ännu, faktiskt. Vissa gånger äter hon bra, andra gånger hamnar det mesta i ansiktet, på händerna eller i hakisen.

Päron i ingefära-sockerlag. Ingefärspäron!

Ellens farfar kom  på besök vid 13-tiden och vi fikade lite, sen åkte vi till konditoriet och snackade doptårta, visade hur vi ville att de skulle se ut osv. Vi tog bilen till ett fint kolonilottssamhälle och promenerade en runda. Plockade lite grenar och blåbärsris som jag idag, har bundit en fin krans av. Det ska likna ett stort ägg. Syns det?

Påskpyntskrans med lite äggbo.

Farfar och Ellen fick sen umgås på egen tass medan jag och Kalle var på 3D-bio och såg Avatar. Det var jättetrevligt att bara få sitta och se på en film utan att bli avbruten en ända gång och även om det blev en sen kväll så var det skönt att få komma hemifrån ensamma, en stund. Farfar tyckte att allt hade gått bra och sov även över till idag.

Idag har jag påskpyntat och städat. Jag har inte så överdrivet mycket påsksaker att pynta med men några kycklingar och hönor har jag och så hade jag lite fjädrar som jag satte i lite ris på bänken. Passade även om att dra ett varv med snabeldraken medan Ellen sov.

påskris & krokus

Hopp & studs

Kategori: Allmänt

Nu har Ellen börjat förstå ordentligt hur hoppgungan funkar och hon skuttar och hoppar för fullt. Glad som en liten skit så klart. Ännu gladare när kameran kom fram. Jag var ju tvungen att knäppa några kort på gullungen!

Ellen i hoppgungan

Radhusdrömmar

Kategori: Allmänt

Jaha, det var några dagar sen jag skrev nu. Har haft lite annat för mig och inte riktigt haft någon lust att skriva men det har heller inte hänt så vansinnigt mycket. Torsdagen blev slapp. Jag städade lite i köket och avfettade spis och fläkt efter våffelbakandet. I fredags var Kotten på besök. Han bor ju numera i Växjö men var i Sthlm över helgen. Vi pratade eget företag, utbildning och lite annat smått och gott samt åt middag tillsammans. Det blev lax med gott potatismos, cremefraiche-kräm med örter & lime och en blandsallad. Han skulle vidare ut, Kalle och jag hamnade med Ellen framför något halvtrist tv-program och sen ganska hyfsat i säng.

Igår gick vi på en lång promenad i Hökarängen med omnejd. Det var inte jättefint väder men ändå skönt ute. Det byggs och ändras en hel del här just nu. Nere vid affären har de stängt av vägen för biltrafik. De ska bygga ett nytt torg och VI-butiken ska expandera. Spännande och se vad det blir av det hela. Vi kikade även på radhusen på Söndagsvägen. De ser rätt sunkiga ut, utvändigt faktiskt. Underhållet är nog eftersatt rejält. De ska tydligen ombildas till bostadsrätter nu så småningom och då kan det kanske bli aktuellt att lägga bud om det rustas upp lite. Kalle gjorde spring-premiär igår och var ute och kuta i slasket, han tog dock de gamla skorna vilket jag tycker var ett smart drag. Roligt att använda de nya fina när marken torkat upp istället. På kvällen åkte vi till Tomatiis och åt varsinn pizza och när vi kom hem tände vi massor av ljus och satt och pratade och myste med Ellen under earth hour. Vi hade inte tv eller något annat på heller. Lika bra att göra det ordentligt, liksom. Vi såg ganska många som fortfarande hade lyset tänt. Antar att några säkert glömt bort men så finns det ju även dem som inte bryr sig. Lite väl bekväma människor, tycker jag. En timme kan man ju mycket väl vara utan lyse, liksom!

Idag har vi varit och kollat på ett kanonfint radhus. 5 rum och kök. Byggt 2008 i tegel. Två våningar med precis lagom stor tomt, parkering intill sin egen entré, förråd på både fram och baksida, samt vindsförråd. Stenlagd uteplats på framsidan och altan på baksidan. Gräsmattan avslutas med en liten höjd och sen blir det allmäning med skogsdunge. Det kan inte bli bättre!! Inne var allt fräscht och modernt såklart, då huset är byggt 2008 men ändå något slitet i köket och någon tapet som var lite ful annars var allt i topptrim. Vill ha, vill ha, vill ha!!! Utgångspriset var 2.495.000 vilket jag anser är lågt för ett så fint och stort radhus och mäklaren trodde 2.8 något sånt. Fasen att jag inte har jobb. Om jag hade haft det, hade vi inte tvekat en sekund på att buda men som det ser ut nu har vi inte råd. Men nu vet vi ju hur området ser ut och omgivningarna. Jag kan mycket väl tänka mig att bo där omkring. Det fanns fler radhusområden i närheten också som även de såg hyfsade ut. Om några år så kanske det finns något nytt till salu och då kanske jag har ett bra jobb, så vi har råd. Vi får ha is i magen och avvakta helt enkelt.

Barnkläder i velour

Kategori: Weckans tips!

Ett tips till alla er som gillar barnkläder i velour (jag är fullständigt galen i dem. De är så mjuka och goa) är att besöka butik Juliet på Hornsgatan 48 (puckeln). Där är de så vansinnigt trevliga och kläderna är härligt, färgsprakande och fina. De har även butik i Nacka vet jag och en internetsida.
www.juliet.se

Vill inte vara ensam

Kategori: Allmänt

Idag sov Ellen också lite längre. Skönt för mig, då fick jag också sova vilket var bra för jag var vaken en stund i natt. Kunde inte somna om efter att jag varit på toaletten. Det är ofta så för mig och det är jätteirriterande att ligga där i sängen och inte kunna somna om, höra de andra snusa på, liksom.

Vi åkte in till slussen och mötte upp Kalle o Björn. Vi gick till Stadsmuséets café och åt lunch. Jag tog asiatisk kycklinggryta med ris, Kalle tog strömming & potatismos och Björn tog en paj. Allt var gott. Ellen vaknade lagom till vi gick in på caféet men var glad och nöjd under hela lunchen.

Kalle, Ellen & Björn

Efter att vi sagt bye bye till grabbarna gick vi en runda på Hornsgatan. Ellen somnade igen och jag tittade lite på barnkläder. Det ligger flera stycken barnklädesbutiker på rad där och de säljer så himla coola och fina saker och kläder. Dyrare än Kappahl och H&M men å andra sidan lite mer originella saker. Jag mötte upp Jenni och vi gick vidare, tittade på lite av varje och jag köpte en superfin velourdräkt till Ellen i en av butikerna. 195 kr bara. Tycker inte jag är dyrt, för det är ju som både tröja och byxa, fast i ett stycke. Sen letade vi fik, hittade ett vid Mariatorget där jag matade Ellen och vi drack lite the/latte innan vi sa hejdå. Jag gick sen ner till Medborgarplatsen för att ta gröna hemåt.

Väl hemma ringde Ellens farmor för att tipsa om några utbildningar, så det får jag googla på senare. Kan vara intressant, även om det inte riktigt är läge för det just nu.

Ellen har varit jätteledsen och klängig de senaste dagarna. Hon har någon slags seperationsångest, skulle jag tro. Kalle duger inte heller knappt, utan det ska vara jag. Jag försökte städa lite nu när vi kom hem men hon grät så fort jag lämnad henne ensam i rummet. Det gick bra att dammsuga vardagsrummet och möblera om lite där. Hon gnällde några gånger men då gick jag bara fram till henne och busade en liten stund och fortsatte sen. Men när jag skulle ta köket osv. blev det ett herrans liv. Hon började gnälla direkt, sen gråta och till sist var det bara illvrål som gällde. Jag dammsög lite halvdant och sen har jag bara fått sitta med henne i famnen, annars börjar hon gråta igen. När hon till sist somnade satte jag mig vid datorn. 10 minuter senare vaknar hon och blir jätteledsen för att jag inte är där längre. Jag får snart krupp på henne. Förlåt men jag tycker det är jättepåfrestande att inte kunna lämna henne ensam på golvet med leksakerna en liten stund så att jag kan diska, gå på toaletten eller nåt annat jag behöver eller vill göra! När det inte har varit något större problem förut så har man ju vant sig vid att hon är ganska så självständig och tuff av sig. Plötsligt måste man "hålla henne i handen" HELA TIDEN. Vi kan inte ens vara i samma rum utan hon måste vara i min famn för att hon ska sluta gråta.

Ellen -ingen sångfågel. (Ännu.)

Kategori: Ellen

Igår innan prästen kom på besök satt Ellen med oss på bordet och väntade. Hon älskar allt som prasslar och papper är jätteroligt. Pennor är också intressant, för det är ju sånt som jag ofta håller i. Hon var så go där hon satt mitt på bordet. Kalle var tvungen att knäppa en bild när hon satt alldeles själv utan stöd. Det har hon precis börjat med. Roligt att se hennes små framsteg.

Ellen sitter på köksbordet och antecknar

Idag kom vi faktiskt iväg på sångstunden, även om vi var himla sena. Som vanligt så somnade Ellen lagom till det var dags att gå (om jag ska hinna äta lunch där) och då lät jag henne sova och åt en tallrik fil med musli och ett par mackor här hemma istället sen baxade jag ner henne i vagnen och vi gick till receptionen i kyrkan för att kolla på dopklänningarna de har till utlåning. Jag hittade en som jag tycker duger. Det är svårt det där med dopklänning. Ingen var väl riktigt i min smak men å andra sidan spelar det ju egentligen ingen roll. Det är ju bara under själva dopet som de har den där fåniga utstyrseln ändå. Det ser ut som en slags brudklänning typ. Sen gick vi ner till rummet där sångstunden hålls. Vi var för sent ute trodde jag men just idag var gruppen delad på två så vi hann trots allt med att sjunga lite. Ellen var så söt i sina tofsar. Flera stycken kommenterade dem och sa att hon var gullig. Jag knäppte några kort innan på dagen, mest åt Kalle men se så söt hon är! *stolt mamma*

Ellen med sin älskade handdocka

Ellen verkar rätt oberörd av själva sångstunden faktiskt. Tror hon kanske är lite för liten. Hon gillar mer att studera alla de andra barnen sen efteråt och hon tycker mycket om att träffa sina kompisar. Idag fattade hon dock hur hon skulle få marackas-ägget att låta och det tyckte hon var roligt att skaka på. Vi drack kaffe och åt en god muffin, pratade om ditten och datten precis som vanligt. Vi var inte så många idag då någon är bortrest, någon sjuk osv.

Juni & Ellen efter sångstunden

Jag satt vid Celie och Juni och Juni är så himla söt. Världens vackraste, stora ögon. Ellen var lite trött idag och låg mest och slappade. Var inte speciellt leksugen alls faktiskt och var konstigt nog rätt nöjd med att ligga på rygg!? När vi gick hem somnade hon i vagnen en stund sen vaknade hon såklart av att jag bar upp henne. Hon fick lite mat, en ny blöja och sen la jag henne på vår säng men hon ville inte somna! Först när jag la mig bredvid henne och strök henne över pannan, kom hon till ro. Det där har blivit lite av en vana som jag inte är så säker på, är någon bra vana egentligen. Fast det är himla mysigt att ligga där vid henne och se henne somna in, hålla min hand eller dra lite förstrött i mitt hår. Risken är dock att hon sen inte kan somna alls utan att jag är vid hennes sida. Det blir ju ohållbart i längden. Men det får gå för stunden. För det är ju så mysigt.

Präst på besök & vårshopping

Kategori: Allmänt

Idag var prästen som ska döpa Ellen här och besökte oss. Det var jättetrevligt och hon är verkligen lättsam och rolig. Dessutom jättebra att prata med, så jag förstår att hon blev präst och att hon är popis. Vi gick igenom lite vad som ska hända och i vilken ordning och så bestämde vi vad vi ville ha för psalmer också. Jag tror det kommer bli ett fint dop. Inte alls högtravande eller stelt, för det sa jag ifrån om och hon kände precis likadant och ändrar t o m i texten på nåt ställe så det inte ska bli så. Det var något om att Ellen ska ha befunnit sig på någon mörk plats och nu ska få komma in i ljuset. (Det som prästen i stället ville säga fokuserade på ljuset och något positivt istället.)

Vi gick till Farsta C för Kalle skulle träna på Friskis och jag ville se om jag hittade lite vårkläder. (Tunnare tröjor eller nåt annat lite vårigt.) Ellen var med mig och hon snackade högt och ljudligt där hon låg i vagnen när jag provade tröjor och blusar. Jag blev så full i skratt för hon hördes över hela affären, kändes det som. 

Fasen vad allt ska vara fladdrigt och utsvängt och låååååååångt i vår!? Tunikor, blusar, tröjor, t-shirts, alla har samma stuk liksom. Att en tunika är lång går jag med på men varför måste det andra vara likadant? För mig som bara är 157,5 cm lång är det lite jobbigt att hitta nåt snyggt då. Är man dessutom rund som en tunna blir det ännu svårare när allt är utsvängt, för då ser man ju om möjligt ännu rundare ut! Till sist hittade jag i alla fall en t-shirt som var enkel med fin skärning i urringningen och den var lagom lång och inte utställd nedtill. Jag tog två av den sorten. En svart för det går alltid åt och en ljunglila. Sen hittade jag en ganska söt och kort blus (visserligen med rund stor ringning men det funkade faktiskt) som satt fint. Den var tunn, lite see through. Skönt på sommaren också när det är olidligt varmt. På våren kan man ha ett vitt linne eller så, under.

Rutig blus

Jag hittade även en tunika i svart med lila och limegröna ränder som funkade perfekt som klänning på mig! Det syns dåligt på bilden men färgerna var fina.

        Klänningen

Jag var även på Indiska och köpte en fin duk att ha till påsk på köksbordet. Gula ljus till min smidesljusstake blev det också och några kvistar som jag ska fläta in i lite björkris sen och göra en fin kras utav. Jag gillar påsken och jag gillar att pynta då. Nästa mer än vid jul faktiskt. Kanske för att det inte är så hysteriskt nu som vid jul. Kalle hade varit på Löplabbet och shoppat nya springskor till sig. Det är coolt där, med sånt där löpband och filmning så man får se hur ens fötter beter sig när man springer. De ser direkt vilka skor som man behöver!

Nu har Kalle badat Ellen och jag ska snart börja med middagen. Det blir kyckling i lergryta i kväll och så blir det bara TV-tittande och mys med Ellen för hela slanten. I morgon ska vi nog ta oss i kragen och komma iväg på sångstunden i kyrkan igen. Vi har inte varit där på ett par gånger nu.

Solig utflykt & utsikt

Kategori: Allmänt

Vilken härlig och solig dag! Ellen hade en jättefin vårlikt outfit dagen till ära. Tyvärr var vi ju tvungna att ha på overallen över den men så här söt var hon under. Det var den som du köpte mamma. (om hon nu läser...)

    Ellen i sin gula vårbody        I tuff keps och jacka

Idag har lilla familjen lapat sol i Bergianska trädgården. Vi åkte dit runt tolv och promenerade runt lite. Det finns ju inte så jättemycket att se i blomväg ännu men vårtecken fanns det gott om. Snön smälter rekordfort, vintergäcken blommar fint och det kommer upp snödroppar här och var. Vi blev t o m lite svett av promenaden...

Ellen & Kalle vid vintergäcken 

och caféerna på Sveavägen har redan ställt ut sina bord och stolar! Vem fan vill sitta på Sveavägen och fika utomhus!? (i avgaser och bilbuller menar jag...) Inte vi. Vi tog en räkmacka i Orangeriet på Bergianska och sen gick vi till Plantagen och tittade på alla växter och blommor, köpte en Mönjelilja (mamma fick min jag hade en gång i tiden och sen dess har jag saknat en) och lite fröer. Ska sätta dem om några dagar. Oregano, mejram, gräslök m.m.

När vi hade gjort Bergianska osv. åkte vi till Söder, gick en kort promenad och kolla på utsikten från Fjällgatan. Sen gick vi till Hermans och åt vegetarisk buffé. Visst, det var gott men usch så mycket folk och det var mycket i buffén som smakade ungefär likadant, bara förpackat på ett annat sätt. Dessutom var det dyrt; 158 kr per person. Då ingick vatten och kaffe på maten också. Nej, det var nog sista gången vi går dit faktiskt. Vi har varit där två gånger nu, första gången var det indiskt tema och denna gången medelhavs. Jag märkte inte så hemskt stor skillnad, faktiskt. Kanske att två av de fyra varmrätterna var annorlunda. Kryddorna var lite annorlunda. Mindre curry. Och så var det några torra pastaskruvar och lite ugnsrostad potatis istället för förra gångens ris. Nåväl, proppmätt blev jag ju så jag ska väl inte klaga egentligen. Vi tog sen bilen hem igen och var inte innanför dörren förrän klockan var ca 18, så det kallar jag heldag. Härligt att det äntligen börjar bli lite ljusare och varmare! Jag blir så glad av solen.

Besök av Jenni & Julia

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit ganska produktiv på morgonen. Vi gick upp lite innan åtta och åt frulle, sen lekte vi lite och jag tog en snabb dusch när Ellen tog en liten nap. Jag slängde in en maskin tvätt och satte igång med att steka köttfärs till pajen. Sen gjorde jag pajskal och äggstanning. Ellen tittade på och kastade ner sina leksaker på golvet med jämna mellanrum. Mest för att få min uppmärksamhet så klart. Vid 12 hade jag satt in pajen i ugnen, vikt gamla tvätten och hängt upp den nya. Jag matade även Ellen med havregröt för första gången. Det tyckte hon var mums! :) Och jag hade bäddat! Tänk vad man hinner med på en förmiddag ändå.

Vid lite i ett kom så Jenni och hennes lilla Julia på besök. Vi åt köttfärspaj med oliver och paprika och till det serverade jag sallad med hallonvinägrett. Allt blev gott och vi blev mätta. Ellen fick sitta brevid oss och leka i matstolen. Julia sov. Sen satt vi bara i vardagsrummet och snackade lite. Julia åt och sov, så bedårande söt. Ellen sov också en lång stund och vi tittade faktiskt lite slött på tv samtidigt som vi pratade vidare. Det var så skönt och avslappnat. Jätteroligt att ha dem här!

När de skulle åka hem fick Ellen sitta vid Julias lilla vagnsinsats och hon tyckte nog Julia var en riktig liten plutt. Hon är ju bara 2 månader gammal, lilla skruttan. Hon satt så fint och tittade på henne.

Titta mamma, vicken liten....

När kameran kommer fram blir de båda två väldigt nyfikna så klart. Tittar fint in i kameran, båda två.

Ellen & Julia

Fjärris & tofsar

Kategori: Ellen

Det är tur att man kan skratta emellan åt också, åt vårt älskade, underbara kräkmonster. Idag har jag haft en riktig dust med Ellen. Hon bara kräks och kräks. Jag har bytt kläder på henne tre gånger och Kalle en gång! Jag torkar golv, soffa, kläder, täcken... you name it. SUCKAR! När i hela fridens namn skall hennes magmun växa till sig?! Jag tror personligen inte ens att det är hennes magmun. Kalle var allergisk mot mjölk när han var liten och jag tror att det är samma sak med Ellen. Jag ska kolla med BVC om vi kan kolla upp detta, nästa gång vi är där.

Ellen har börjat intressera sig väldigt för tv-kontroller, mobiltelefoner och kameror nu och hon vill jättegärna hålla och slicka på alla dessa men jag tänker inte göra som många andra mammor och skaffa ungen en egen mobiltelefon, där går min gräns men jag hittade en gammal fjärris som hon har fått som sin egen. Den är redan totalt indregglad! :) Hon stordiggar den.

Igår var hon på ett strålande kvällshumör (inte så ofta det händer men mer o mer ofta nu för tiden) och Kalle hade levande hantel på 7, någonting kg när han styrketränade! Det är perfekt för biceps!

Ellen agerar hantel

Hon börjar bli så långhårig nu att man kan göra tofsar. Hon är väl för bedårande söt ändå, eller hur!? Inte ett ljud sa hon när jag kammade och satte gummibanden på plats.

Ellen med tofsar

Ellen under helgen

Kategori: Ellen

Här är några bilder på Ellen när hon åkte tåg. Hon tyckte det var jätteroligt!

Ellen på X2000-tåget till Kalmar

Men första gången hon hörde rösten som berättar om när tåget anländer till stationen och vilka byten som kan göras blev hon mycket konfunderad och lite rädd.

Fnular på rösten

Här har hon en så söt tröja som jag måste visa. Den hade Kalle på sig när han var liten. Cool va!?

Ellen i pappas tröja

Ellen blev glad över att vara hemma igen där hon kände igen sig. Här i sin lilla fängelse-pyjamas sitter hon och väntar på att pappa ska göra klart hennes mat.

Ellen väntar på sin mat

God mat & gott sällskap hela helgen

Kategori: Allmänt

Resten av vistelsen hos mina föräldrar vart trevlig och lugn. På lördagsförmiddagen åkte vi ner till Kolboda (stället där mamma & pappa har sin husvagn) och gick till ett ställe i skogen där man kan grilla. Där mötte vi några vänner till dem som redan hade börjat värma ärtsoppa och punch på elden. Vi grillade hamburgare, pratade lite skit en stund och njöt av solen som tittade fram då o då. Ellen låg i vagnen mestadels av tiden men ett tag var hon vaken och satt med vid brasan. Senare på dagen kom så Kalle ner från Stockholm och hela familjen var samlad. Vi åt jättegod middag och drack gott vin till. Mamma hade lagat fläskytterfilé och ugnsbakat potatis, morot och palsternacka och till detta hade vi sallad och rosépepparsås.

På söndagen kom min kompis Ola förbi och han hade även sin hund Melker med sig. Det var strålande sol så vi tog en promenad runt i Smedby och myste i solen, pratade bilar med pappa och hade det trevligt. Tyvärr hann han inte stanna så länge då hans son fyllde 16 och han skulle ordna med kalas för honom så jag kände att vi fick lite för lite tid. Dessutom kan han inte komma på dopet men jag hoppas att vi ses snart igen.

Ola, Melker, Roy, Karin, Kalle och Ellen i vagnen

Till middag hade jag beställt raggmunk med fläsk så det fick jag av min snälla mamma. Gud vad gott det är! Man äter det alldeles för sällan. Efter middagen var vi så mätta allesammans att vi knappt orkade pratade. Vi satte oss i tv-soffan och slötittade på en film och så småning om var det några herrar som somnade.... Ellen var dock pigg och glad. Hon har varit så nöjd hela helgen och fått massor av uppmärksamhet hela tiden. Fyra är helt klart bättre än två och denna gången gick det mycket bättre med mormor och morfar. De hade riktigt roligt tillsammans.

På måndagsmorgon åkte mamma till jobbet och vi åt frukost med pappa sen gav vi oss iväg till Norrköping. Vi kom iväg redan kl 9.20 tror jag. I Norrköping stannade vi och åt lunch med några i gänget från vårt gamla jobb. Marcus, Anders och My hängde med och åt kinabuffé på Drottninggatan och sen gick vi tillbaka till kontoret och drack lite kaffe med de andra innan vi fortsatte hemåt. Vid Södertälje var det världens köbildning och det drog ut på tiden. Det var någon buss som hade havererat och blokerade ett körfält, mitt i rusningstrafiken. Tur det var åt rätt håll, så att säga. Vi stannande sen i Tumba och handlade lite på Maxi. Ellen fick sitta i vagnen för första gången. Gick ganska bra om vi pallade upp med en fleecefilt på ena sidan och min handväska på den andra.

Ellen shoppar loss på Maxi

Väl hemma väntade uppackning av både matvaror och allt i från resan. Jag tog hand om det medan Kalle matade Ellen. Sen var jag helt slut och landade i soffan med lite left over lasagne och tv:n. Skön avslutning på kvällen även om Ellen hade spyfest i en timme. *suck* Undrar när hon ska få slippa kräkas hela tiden?!

SJ (Sjab eller bajs dårå)

Kategori: Allmänt

Torsdagen började ju bra. Tidigt frukost med lilla familjen. Mysigt att gå upp samtidigt som Kalle och äta, prata lite och pyssla. Ellen och jag hade packat nästan allt inför resan redan, så vi kunde ta det hyfsat lugnt på morgonen och gav oss iväg i god tid till T-centralen för att ta X2000 till Kalmar (via Alvesta för byte). När vi stod där på perrongen och väntade, såg allt så bra ut så. Tåget skulle komma 10.21 men klockan var 09.55 bara när vi anlände. Men så kom det inget tåg! Klockan blev 10.29 när det kom upp en ny tid. 10.30. Men det kom inget tåg då heller. Först ändrades sen tiden var 5:e min och sedan var 10:e min och till sist var 15:e min! Vid 10.40 gav vi upp och gick in för att vänta så vi åtminstone slapp frysa. När klockan var 11.10 fick vi informationen att det brann i nåt elskåp och därför var strömmen avstängd. Efter två timmar kom strömmen äntligen igång, tågen kom in och vi kunde stiga på. Sen dröjde det inte länge förrän vi for i väg.

Ellen tyckte det var jättespännande att åka tåg. Hon hade sovit under tiden vi väntade så hon var pigg och glad när vi kom ombord. Hon tittade på alla resenärer som satt runt i kring oss och flirtade in sig hos tre killar som satt vid bordet brevid oss. Vi småpratade lite då och då under resans gång. Konduktören var himla glad och hjälpsam. Väldigt trevlig. Jag tror de har satt in extra trevlig och tålmodig personal nu när allt, verkligen allt går fel på SJ. Grannarna på tåget var 2 killar som skulle mönstra och en äldre kille som var lärare. Det var läraren som kläckte ur sig att; SJ heter ju SJ AB och det blir ju var de är, baklänges! Så skrattade han högt och killarna skrattade med. Hö hö.... bajs....höhö. Just i den stunden kändes det ju ganska befriande att säga det, kan jag tänka. (Man var ju måttligt glad över att få stå och vänta i två timmar, även om det inte var deras fel direkt. Det är ju bara SÅÅ typiskt dock!)

Väl i Kalmar tog jag sen bussen ut till Smedby, som stället heter där jag är en gång vuxit upp. Skönt att få känna grusknaster under fötterna och känna lite mildare vindar samt se asfalten igen. Här har våren kommit lite längre än hemma i Stockholm och eftersom jag har längtat så efter våren så är detta en riktig bonus. Jag fick pasta med baconsås utav mamma och Ellen busade med morfar en bra stund utan att bli ledsen.

Morfar & Ellen

Min kära mor hade ju inte kunnat låta bli att shoppa kläder till Ellen så de var vi ju tvungna att titta på. Hon hade handlat tre par byxor och säkert 8 st bodys. Tok, så bortskämd deras enda barnbarn kommer att bli, verkar det som. MEN, jag klagar inte ett dugg. Jag tycker ju själv så mycket om att shoppa kläder till Ellen, så jag blev bara väldigt glad och tacksam. Jättefina kläder var det.

Idag har vi tagit en långpromenad ner till affären i byn och handlat massa gott till i kväll. Vi ska göra kebab i pitabröd och så köpte vi lite choklad och annat smaskens också. På vägen hem träffade vi en gammal skolkamrat till mig som vi snackade lite med och sen fick vi för oss att vi skulle gena över en fotbollsplan och en äng (där vi alltid går om sommaren) men det gick väl sådär då, med barnvagn. Vi skrattade så tårarna sprutade och mamma kämpade som ett djur med att skjuta barnvagnen i snön medan jag bar kassarna. Vi skulle ju bara ha vänt och gått den långa vägen men envisa som vi är, så fortsatte vi. Vi skulle prompt över, det var bara så! Och skam den som ger sig. Det gick sakta men säkert även om det säkert tog 10-15 minuter längre tid än vad det hade gjort att gå den långa vägen. Jaja, ett gott skratt förlänger livet och lika så lite motion. När vi kom hem åt vi minimagnumglass och drack kaffe. Ellen fick smaka glasspinne men den var inte så intressant. Kul att sitta hos mormor dock. Här i nya fina adidas-dressen som hon fick i födelsepresent utav tant Eva. Nu är den nästan lagom. Liiiite för stor ännu.

Mormor & Ellen

Inställd dag

Kategori: Allmänt

Ellen blev så himla dålig igår kväll. Hög feber (tyker i alla fall jag. 39.3) och dessutom har hon åkt på en förkylning tror jag för hon snorar en del och hostar lite. Vi som hade bestämt att vi skulle hälsa på tant Eva i Tullinge idag. Hon har äntligen tillfrisknat efter operationen, förkylningarna och magsjukan (stackarn fick allt på löpande band) och såg nog fram emot vårt besök för det var ju länge sen vi sågs nu. Jag såg också fram emot det och en härlig lång promenad i det vackra vädret men jag ville inte dra iväg med Ellen idag. Hon sover jättemycket och yrar lite i sömnen. Hon är ganska så gnällig och gråter mycket när hon är vaken men när hon får febernedsättande har hon ett andningshål på någon timme då hon är piggare och ganska glad och lite sprallig till och med. Jag hoppas nu bara att det gör nytta att ta det lugnt idag för på torsdag ska vi ju ut och åka tåg ända ner till Kalmar! En sjuk Ellen på tåg känns inte som någon bra idé men vi får väl se hur den sagan slutar!?

I morgon ska jag och Hedvig gå på teater. Ellen får stanna hemma med Kalle. Jag ser verkligen fram emot teaterbesöket! Vi ska gå och se Pygmalion på Dramaten. Jag tror det kommer bli hur bra som helst! Skönt att få göra något kulturellt för en gång skull. Det är baske mig inte var dag, det inte. Sist jag var på teater var på Norrköpings stadsteater 2007 eller något.

Idag ska jag rensa ur lite kläder ur Ellens garderob. Hon har redan vuxit ur de flesta 62:orna nu och då är det ju onödigt att de fyller upp garderoben. Sophia skall få tillbaka en hel del av de vi fått låna och det som jag har köpt ska jag skänka vidare till vänner. Vi har ju dessutom köpt lite nytt som ska in på rätt plats och så ska jag passa på att packa lite inför Kalmarresan och städa lite. Sen blir det nog lagom att börja med maten. Idag blir thaiwok ala Madde.

Vaccination & omplantering av samtliga krukväxter

Kategori: Allmänt

I morse var vi med Ellen till BVC för vägning, mätning och sedan vaccination nr 2. i ordningen. Hon är nu 67 cm lång och väger 7.115 kg. Jisses så fort det går. Sprutorna gjorde nog nästan ännu ondare idag, tror jag. Hon blev så himla ledsen och riktigt panikgrät! Det var tur att Kalle vad med också för jag blir alldeles svettig och illa till mods när hon gråter på det där speciella viset. När jag sen skulle sätta på overallen igen och lyfte jag Ellen så hon slog huvudet mot ett skåphörn! Då började hon givetvis gråta igen, fast det bara nuddade vid pannan och inte blev något märke. Hon var nog bara överkänslig efter att ha varit så ledsen redan men sååå jäkla typiskt!

Så fort vi lämnade BVC somnade hon i vagnen och vi gick lite på bokrean på Bookia. Kalle köpte en bok om vilken musik man måste höra innan man dör och sen nån liten bok till en jobbarkompis. Jag hittade inget speciellt. Efter det var vi till Lindex och hämtade ut ett paket som Libero sänder ut till alla 5-6 månaders som är med i klubben. Det var lite smått och gott; en boll, ett paket våtservetter, Up&go-blöjor, bindor, lotion m.m. Kul att få lite sånna där gratis-prylar.

Väl hemma igen satte jag igång med mitt omplanteringsprojekt och det tog ca 4 timmar att plantera om eller bara fräscha upp alla mina krukväxter. Men då åt jag faktiskt emellan också, samt matade och tröstade småfebriga och ledsna Ellen. Hon har sovit nästan hela dagen. Lika bra när hon verkar vara rätt tagen av det hela. Kalle har tvättat lite och så har vi småstädat och donat. Nu ska jag kolla facebook en stund sen blir det nog lite TV.

Söndagsshopping i Haninge C

Kategori: Ellen

Idag har lilla familjen shoppat loss i Haninge C. Ellen fick 3 fina scarfs från Name it, med fleece på baksidan för bättre väta-motstånd och dessutom fick man en flaska badolja på köpet...

scarfs & olja

 ...och från Kappahl en lite tunnare overall, hon blir svettig i den blå och snart är det ju lite varmare ute också.

 Grå overall från Kappahl

Sen köpte vi ett jättesött kit i gult på Cubus för bara 99 kr, som hon kan ha till våren/försommaren...

Gult set ifrån Cubus

 ... och 3 dreggelhaklappar samt en stor tröj-haklapp-grej i galon och vattenavvisande material på armarna till när hon ska äta, (på H&M) för den här damen har inte lärt sig att sitta still med armarna och händerna far runt överallt samt att hon spottar ut en hel del av den puré hon äter och det hamnar ju på magen. Den vi har nu är inte i galon och därför smyger sig fukten igenom och ger fläckar på kläderna ändå, vilket är himla dåligt eftersom det är ju det den är till för! Hoppas denna nya funkar bättre.

Mattröja och dreggelhaklappar

Mamma fick två små flaskor med coolt nagellack. Ett grönt och ett blått. Pappa fick vårfina beige byxor. Sen åt vi sushi och thaiwok innan vi körde till Maxi för att handla blomjord och lite annat smått. Nu ska jag plantera om mina vintertrötta blommor så de väcks till liv igen. Dags att frodas, knoppas och växa!

Tillsammanstid i Uppsala

Kategori: Allmänt

I lördags åkte vi till Uppsala och hälsade på Ellens farfar Björn och farmor Linnea. Det var ett sådant fantastiskt väder att man blev alldeles lycklig och kroppen fylldes med energi. Först när vi kom fram lekte vi lite med Ellen. Vi hade precis varit på Coop och där hittade vi två böcker på bokrea som vi köpte till henne och de var vi ju tvungna att utforska och så fick hon bekanta sig med deras nya hem som de håller på att komma i ordning i så smått. Det har en del kvar att packa upp ännu. 

       Ellens fina böcker

Farmors 13-åriga hund Tyson var väl inte direkt överförtjust över att den "lilla gullungen" hade kommit men när kameran åkte fram poserade han dock väldigt fint. Sen la han sig i hallen i sin korg i ren protest över att inte få vara i centrum som han brukar.

       Tyson

Ellen och farfar sitter på golvet och leker och tittar i böcker.

      Ellen & farfar Björn 

Efter en jättegod köttfärspaj och kaffe med napoleonbakelse, tog vi en lång vacker vinterpromenad. Tyvärr glömdes kameran hemma och det var synd för ack så vackert det var. Vi var ute i ca 1½ timme, solen gassade riktigt och det var fin packad snö på vägen. Vi gick en lång bit i skogen. Såg sångsvanar på flykt och flera stycken nötväcka. Ellen sov som en stock i vagnen hela promenaden.

Efter promenaden var det kaffe och god glass. Ellen och farmor tittade ut genom köksfönstret och kollade in lite bestick. Skedar var gott och stoppa i munnen. Någon glass blev det inte för Ellen med banan och mangopuré!

     Ellen & farmor Linnéa

Vid lite i sju åkte jag och Kalle i väg till restaurangen. Vi hade bokat bord på Il Forno Italiano där vi har varit förut. Det var fullt med folk och en faslig ljudvolym men maten var fantastiskt god, precis som förra gången! Vi åt Bruschetta Al Prosciutto Di Parma till förrätt och sen tog Kalle tagliolini med vitlöksfrästa tigerräkor, körsbärstomater och pinjenötter och jag valde grillad oxfilé med skogssvampsås och skogsbär. Efterrätt hade vi ju fått så god hos Björn och Linnea så den hoppade vi över, mätta och goa som vi var.

Pasta med tigerräkor     Oxfile med skogssvampsås

Vi njöt i två timmar och sen åkte vi tillbaka till farfar och farmor som hade passat Ellen. Hon hade varit jätteledsen och gråtit, gråtit men då hade de tagit henne på en barnvagnspromenad och hon hade somnat så gott och sov när vi kom tillbaka. Vi packade ihop oss och körde hem ganska så direkt efter att vi kom tillbaka. Väl hemma var det nattamat och sen sovdags för oss alla. Oj så gott vi sov allesammans sen. Det måste ha varit den långa, härliga promenaden i solen. Man blir himla trött och sover himla gott av sol.

Allt ska in i munnen

Kategori: Allmänt

Veckan har såhär långt varit händelserik, tycker jag. Den började ju väldigt bra med pedikyr och fika med bästaste Hedvig och igår var jag in till stan och köpte en fin blustunika att ha på dopet. (Jag tror i alla fall att jag ska ha den. Om jag inte hittar något ännu finare då, förstås) Sen tog jag en iskall promenad med Jenni och barnen. Hon är så vansinnigt trevlig Jenni. Jag är jätteglad att vi äntligen fick träffas och att vi "fann varandra" med en gång. Det är Kalles och min gamla jobbarkompis flickvän. Vi köpte med oss pizza och gick hem till henne och mumsade, pratade och bara hängde med kidsen hela eftermiddagen. När jag lämnat dem, tog Ellen och jag tuben till Östermalmstorg och mötte upp Kalle. Det blev totalspontant ölhäng med honom och 4 av hans arbetskamrater på Scandic´s bar & restaurang. Trevlig lobby... eller vad det nu kallas och trevliga arbetskamrater också. Det blev engelska, då två av dem var från england och jag märkte hur fort man blir ringrostig. Jag pratade ju en del engelska på jobbet men nu har man gått hemma så länge och inte behövt använda språket... oj oj så konstigt det kändes. Bakom oss satt Markolio och snattrade med tre andra killar. Lite kul.

När vi kom hem var Ellen jättehungrig och småtjurig. Hon hade kräkts en del tidigare på dagen och var väl kanske lite uttorkad. Hon åt glumpskt två mål och lekte lite i soffan sedan somnade hon gott för natten. Hon sov sen till 9.20 idag!! Wow. Det var väldigt länge sen. Numera går vi upp ca 8.00-8.15 varje dag. Ellen gör nya saker mest hela tiden tycker jag. Just nu är det väldigt roligt att skrika! Så högt man bara kan i olika tonfall. Jag tror grannarna undrar vad vi gör med vårt barn. Ska hon bli operasångerska kanske? Att dra tag i alla blöjorna när man ligger på skötbordet är en annan favorit och det allra bästa är att stoppa allt i munnen och smaka på. Allt som går att stoppa i munnen, stoppas i munnen. Så är det ju i en viss ålder. De utforskar allt via smak och så. Stortårna är en annan favorit att stoppa i munnen!

Ellen roar sig

Idag blir det lite dammsugning här, för det har jag fått skjuta på och så måste jag fortsätta med min motioncykling och mina ryggövningar, för min rygg är verkligen helknas! I morgon ska jag till Eva-Li på pastasalladslunch med alla mammorna och barnen från föräldrargruppen. Det ska bli roligt. Nu har vi ju lite nytt att planera också för Malena i gruppen har bokat in oss allesammans på en kryssning den 26 april. Det är bara en dagskryssning men är ändå ett superkul initiativ, tycker jag. Dessutom ska många ha med sig sambon också, det blir ju lite roligt för papporna att få träffa varandra. Kalle ska med för det är hans pappadag ju!

Egodag - pedikyr, fika och snackis med goaste vännen

Kategori: Allmänt

Idag har varit en riktig EGO-dag! Jag sov till 9.30 ungefär och åt en sen frukost. Sen motioncyklade jag och gjorde lite ryggövningar, det behövdes verkligen! Satan i gatan vad jag är öm, stel och otränad.... blä! Jag ska verkligen försöka fortsätta med det även om det är tungt ibland att komma till skott.

Jag hjälpte Kalle lite med tvätten men sen drog jag in till stan och gick på 1 timmes lång pedikyr med fot och underbensmassage. Det var skönt och nu har jag fina fötter. :) Efter det så träffade jag godingen Hedvig och vi fikade macka och morotskaka på Tullys. De har helt gudomlig morotskaka där. Jag hade mundiarré idag tyvärr, så Hedvigstackarn fick inte mycket syl i vädret tror jag men vi blurrade på om vegetarisk mat, miljöbovar och pälsälskare *morr* och annat smått och gott. Hon har precis flyttat till en större lägenhet tillsammans med sambon och hon är såå nöjd med mer space och dubbelsäng! Dessutom har hon äntligen lite flyt och har jobb på gång! Såå glad för hennes skull. Jag hoppas verkligen hon får jobbet även om det blir tungt att pendla så är fast jobb inte fy skam i dagens samhälle!

När vi hade sagt hejdå så drog jag till shampoo- och hårsalongen som ligger tvärsöver gatan (Götgatan) och köpte nytt shampoo och balsam för mitt hår är så jäkla trist just nu och behöver pampras med lite dyrgripar. Fy för att shoppa där, det är dyrt men det är bra grejer och de håller/räcker mycket längre. 302:- med rabatt för en flaska balsam och en flaska shampoo! Phuh! Det är dyrt att fika åxå märkte jag men det var det värt, likaså pedikyren. När jag sen kom hem vid 19-tiden hade Kalle varit och handlat och lagt en flaska vitt vin på kylning. Vi lagade vit quinoa med purjolök, citron och lime och till det hade vi lättrökt laxfile som jag stekte med massor av peppar och citron. Det blev superduper, så jag är så nöjd. Nu ska jag krypa upp i soffan, dricka en kopp kaffe och titta på lite tv tillsammans med mina älsklingar.