I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Sommaren var kort och det mesta regnade bort

Kategori: Allmänt

Usch jag har verkligen dåligt samvete som inte har skrivit i bloggen på hela sommaren men jag har inte haft någon inspiration. Ingen alls! Det är till och med så att jag går i tankarna på att lägga ner den, helt och hållet. Jag tycker inte det är så roligt längre, det fyller mindre och mindre funktion och så har jag inte riktigt tid nu när jag jobbar heltid, har styrelseuppdraget vid sidan av och en familj som jag vill ägna mig åt också. Så blogginläggen kommer tyvärr att sina i framtiden. Det är i alla fall så som det känns just nu. Jag hoppas på en nytändning men vågar inget lova.

Sommaren har varit helt okej. Inte toppen, det vore en överdrift att säga med tanke på det kalla och regniga vädret, de lyxiga men korta tre semesterveckorna. Vi hann med ganska mycket ändå på de veckorna. Vi besökte Sundsvall och övernattade på ett helt okej hostell innan vi begav oss till Umeå för att hänga med supersnälla och trevliga Gunnel och Rolf. Vi såg fina Umeå, åt god mat och umgicks i några dagar innan vi for vidare till Maria och Rebecka som hade bjudit in till stor sommarfest. Flera av våra Uppsala- och Stockholmsvänner hade samlats under en helg för att umgås, spela musik och äta god mat. Vi fick hänga en hel lördag med dem i Rörshyttan innan vi for hem till Stockholm igen.

I Sundsvall på en uteservering.

Gunnel och Rolf hade massor med lekplatser precis utanför sin lägenhet.
 
Vi besökte Energicentrum. Kul lekpark, litet museum och gott fika.
 
Först lite läskigt.
 
Oj så mycket godis och glass som slank ner under semestern.
 
Bus och mys om vart annat.
 
Vi besökte Gammlia.

De visade en gammal skola.
 
Rolf i skolbänken.
 
Gunnel fick massor av gamla minnen. Vi åt nykärnat smör på hårdbröd.
 
Tillbaka till hostellet i Sundsvall. Trötta mätta barn går och lägger sig.
 
Edvin leker med Moa i Rörshyttan.
 
Musikstund före det goda knytiset. Alla spelar och sjunger.
 
Senare kom mor och far upp ifrån Kalmar för att hänga med oss. Vädret var något bättre och vi åkte runt på lite utflykter. Bland annat till Gustavsberg där jag köpte några assietter jag saknat till min service från Swedish Grace. Nu är den komplett i åtta delar. Vi solade då det bjöds, barnen badade, vi shoppade lite på stan mamma och jag och fixade lite med lotterna och i trädgård.
 
 
 
 
När mina föräldrar farit vidare åkte vi på en dagskryssning med Viking Line. Köpte taxfree-gott och käkade buffé. Båda barnen hade det toppen i bollhav, lekrum och när de dansade med Ville Viking-katten.
 
Ellen har lekt en hel del med sin dagiskompis Amanda. De har sovit över hos varandra, varit på Ikea ihop, Ellen var med Amanda och hennes familj och tältade en natt och lite sådär. Det har varit toppen och hon har haft jättekul.
 
 
Åtminstone Ellen har badat i sommar. Jag har inte doppat mig! Skamligt!!
 
Vi har också träffa Eva och Tommy en del och när vi var till Lida för lite sol och bad var även mor o far med. Vi grillade lite korv och barnen badade med Eva. Sen var vi hemma hos dem hela eftermiddagen och kvällen. Vi fick så himla god middag. Rådjurstek och en massa annat smarrigt. Oj oj, magen stod i fyra hörn!

Det har inte blivit många dagar utomhus i riktigt solväder i sommar. Vi hängde med Olssons/Lindgrens på Yxlö en solig dag och det var härligt. Man kände riktigt vad det gjorde gott att vara ute en hel dag.

 

 
Kalle och Helena chillar under parasollet. 
 
Ph, Björn, Kicki och Margit hänger i solen.
 
Henning, en riktig klätterapa.
 
Det har heller inte blivit många dagar på vår uteplats i år och jag tror vi har tänt grillen max fyra gånger. Det känns jättetråkigt och jag hoppas vi kan hänga där lite extra mycket nu de sista sommarveckorna, för nu har ju faktiskt vädret blivit lite varmare och soligare! Det har faktiskt mognat en del saker i lotterna också. Squash, bönor och lite morot. Sallad också.
 
 
Det är ju så coolt med naturen. Se så fint det ligger där och växer till sig i den skyddande skidan. 
 
 
I helgen är det två kalas för Ellens del. Idag Jona och imorgon Vera. Edvin är nog lite avis. 
 
 
Jag har idag rensat ur alla mina garderober och hittat lite kläder jag kan skänka till vårt "dress for success-rum" på jobbet. Där får alla våra aspiranter låna kläder när de ska på anställningsintervju och det är riktigt fina grejer där. Kul sak att skänka till, tycker jag.