I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Brrr... där kom vintern!

Kategori: Allmänt

Jag spenderar dagarna med att frysa numera. Det sägs att man som gravid kan svettas ovanligt mycket och ofta känna sig varm och obekväm. Vid förra graviditeten stämde det in på mig men nu är jag frusen värre och ändå har vi inte speciellt kallt. Som mest tror jag vi haft neråt minus 10 på sin höjd men jag har inte så bra kläder, ska väl tilläggas. Än så länge kommer jag i min kappa (nätt och jämt) men den är faktiskt ganska tunn. Den stora röda dunjackan som hade varit ett bättre val når inte runt magen längre. Dock är jag alldeles för snål för att köpa mig en varm jacka för dessa typ två månader som är kvar.... men värst är nog ändå nedre regionerna. Min täckkjol som jag hade hela förra vintern är inte att tänka på, så smal som den var i midjan och inga byxor får jag på mig. Jag kommer i några få tights, thats it. Med mina kraftiga lår så finns det inte gravidbyxor att inhandla heller. H&M är de som säljer på stan och deras jeans och byxor är alla av yberslimmad modell. Alltså spikraka smala ben. Midjan är lagom men jag får inte på dem över låren! Tänk att det inte finns "vanliga" byxor!?? Bara sånna som heter slim, superslim osv. Det är faktiskt ett rent helvete! Usch så dåligt också känner jag. Det finns väl massor av tjejer som även blir lite rundare om ben och stuss under graviditeten?! Nu ska tilläggas att jag ALLTID har problem med att hitta byxor, även när jag inte är gravid. Mina ben har inte ändrats, bara utbudet som har försämrats avsevärt.
 
Vad har hänt sen sist? Ja en hel del trots allt. Jag och Kalle var barnvakt åt granngrabbarna för lite sen. Det gick jättebra och barnen lekte, klädde ut sig och åt middag tillsammans.
 
 
 
Att sitta runt en sångbok som spelar och sjunga för full hals var väldigt roligt! Men roligast var att dansa runt boken och sjunga för full hals! Kalle spelade på gitarren.
 
 
Sen satt de fint och åt fredagsmys framför tv och tittade på Dora samt turades om att leka med Ipaden.
 
 
När klockan var 20 ungefär hade vi fått på alla pyjamas och borstat allas tänder och de satt fint i soffan. Tänk att det gick så bra! Vi hade räknat med både föräldrar-saknad och bråk sinsemellan barnen men icke!
 
Förra helgen var vi på IKEA och inhandlade skötbord och lite annat smått och gott. Ellen och Kalle stack lite före och besökte "Stor & Liten" lekland. Ojoj vilket fint och roligt lekland. Dit kommer vi åka fler gånger. Jag kom lite efter då jag först gick och shoppade lite på egen hand och hittade fina vantar åt både Kalle och Ellen. Men jag hann se Ellen både åka massor av rutschkana och klättra som en apa upp och ner för olika klätterberg och grejer. Tyvärr så blev det inga fina kort för hon var för snabb med att förflytta sig. Så kul hade hon! 

Denna var poppis. Upp så långt hon kunde och kana ner. På bilden ligger hon just i solgasset, så hon syns knappt!
 
 
Senaste veckan har jag gått hemma. Sjukskriven för att jag har så ont i ljumskarna och benen upptill. Bäckenet och så där är också ömt. Först misstänkte de blodpropp så jag var inne akut på en massa undersökningar men de hittade inget. Jag blev beordrad vila och att sitta rakt upp och ner så lite som möjligt. (För då kläms kärlen i ljumskarna åt och blir trängre.) Nu mår jag faktiskt bättre och har inte lika ont. Framför allt märker jag sen länge att jag inte mår bra av att sitta på en stol framför en dator för länge.... och det är ju det jag har gjort på min praktikplats!
 
I går var Ellen på kalas hos grannkompisarna Jakob och Axel. J fyller fyra och A två år. De fick varsin leksaksbil, den ena med båt på släp den andra med nåt annat i släptåg (minns inte) och så fick de 3D-klistermärken med Cars som tydigen är superpoppis bland dem. Så det vart lyckade presenter. Ellen var också glad, för hon fick fiskdammspresent och gott fika! Det var bara pojkar på kalaset men de lekte på rätt bra ändå tycker jag. Sprangs mycket...fram och tillbaka under illtjut.
 
Ellen på väg till kalaset
 
 
Ellen fiskar
 
 
"Klänningen" upptäckte jag försent att Ellen har vuxit ur. Det är numera en tunika som bör bäras till jeans eller tights.... Upps....så klantigt av mig.
 
Idag ska Ellen gå kalas igen. Denna gången är den en flicka från dagis som fyller fem år och de ska vara på MC Donalds. Det blir första gången för Ellen. (Ja inte att äta där men att vara på kalas där.) Kalle får följa med henne idag. Själv ska jag försöka få i mig lite lunch. Jag har nyss donat med lite styrelsearbete. Fixat så grannen fått komma in i sin nya carport och överlämnat nycklar osv. Vi själva har också precis bytt så numera har vi fått en ännu bättre placerad carport till vår bil. Toppen!