I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Men hur kunde jag glömma?!

Kategori: Ellen

Jag har ju glömt att berätta om Ellens alla nyheter. Idag sa hon t ex. måne. Det var första gången och helt out of the blue! Vi var på dagiset och på väggen hänger flera stjärnor samt en måne. En såndär Ikea-lampa som är månformad. Titta månen, säger jag. Måne säger Ellen direkt och pekar mycket riktigt. Hmmm... jag har inte diskuterat månar med min dotter så det är nog Kalle, farfar eller möjligen dagis förtjänst.

-Jag sitta där.... jag sitta där.... är en vanlig fras hemma hos oss och kommer ifrån Ellen när hon vill upp i ett knä eller på en stol.

-Pappa hem, hem pappa sägs också och det är ofta. Speciellt om hon inte fått gunga under dagen och hon vill att pappa ska komma hem så de kan gå till lekparken och gunga.

Andra ord som dykt upp den senaste månaden är "buppa" som betyder bil och "pippa" som betyder fågel OCH Pippi Långstrumpsdockan. Detta byttes mot det mer korrekta "pippi" efter 2-3 dagars övertalning.

Äppe eller äppa (äpple så klart), hunn följt av vhhovvvva (hund), appa eller ampa (lampa IGEN, för det har hon sagt förut men tappat bort) och en del annat som jag glömt just i skrivandets stund. Det är sen timme.

MEN den största nyheten är nog att Ellen nu har kissat 3 gånger på pottan. Skulle säkert ha varit fler om mor och far varit lite mer ihärdiga i tränandet. Det får bli hårdträning under semestern, tror jag. Stolta är vi i alla fall över vårt busfrö. Nästan jämt!

busE

Stillsam midsommarhelg & inskolning på nya dagiset

Kategori: Allmänt

Kalle och jag bestämde oss för att vara hemma och ta det lugn på midsommar. Vi firade bara med Ellen och vi gjorde inget speciellt alls egentligen men det blev ändå väldigt trevligt. Vi åt lite god mat (laxtårta, sill och potatis osv.) och en riktigt mumsig somrig jordgubbstårta. Vi gick på promenader till närliggande vackra kolonilotter och tittade på blomsterprakten. Oj, så fint det är överallt nu!

lott i all sin prakt

Nu blommar en av mina favoritblommor. Fingerborgsblomman. Visst är den härlig!?

fingerborg

Vi hittade en fin damm som Ellen tittade på också. Den var vid kolonilottsområdet vid Åkeshovs slott.

Ellen vid dammen

Tårtan räckte länge och på söndagen när Kristoffer och Elina var på besök åt vi upp de sista bitarna. Den var lite soggy då men ändå god fortfarande! Vi bjöd även på grillat senare på kvällen. Jag hade marinerat fläskytterfilé  samt majskolvar och baconlindad sparris. Till det hade vi min senapsvinägrett-potatissallad och så en vanlig grönsallad och lite goda såser. Vi blev väldigt mätta och goa, kan jag meddela. Alla tyckte det var gott och vi hade det så härligt i kvällssolen på uteplatsen. En riktigt härlig sommarkväll.

Tårtan

Idag har jag och Ellen besökt nya dagiset och vi var där från 9.30 till 10.45 ungefär. Det gick hyfsat bra, vi gjorde egentligen ingenting. När vi kom dit kom en av avdelningens barnskötare och presenterade sig och berättade att alla på Ellens avdelning hade gått på promenad, så vi fick hänga ute med de större barnen. Ellen observerade och iaktog men närmade sig ingen. En avloppsbil var på området och väsnades så in i bänken. Alla fick sitta på trappan och leka med duplo tills den åkt. Vi gick in och tittade lite i de (tomma då) lokaler som Ellen ska vara i. Hon fick en plats att hänga sina kläder vid och lådor osv. med hennes namn på. Tyvärr felstavade (Elen) så alla skyltar får göras om men det var ändå gulligt bemötande. Till sist kom alla barnen tillbaka och Ellen tittade förundrat på dem. Vi bytte blöja, hälsade på två pojkar som körde omkring med små bilar sen drog vi oss hemåt. Imorgon ska vi vara där från 9.00 till 11.00. Vi kan numera cykla till och från dagis igen. Oj vad det känns lyxigt efter allt detta pendlande!

Vi var hemma igen ca 11 och träffade på grannen utanför. Vi bestämde oss för att träffas efter de sovit middag. Alfred är bara någon vecka yngre än Ellen och himla go och de har så smått börjat leka.

äppelvatten

I dag var vi över hos dem hela eftermiddagen, lekte med vatten, läste böcker och fikade äpple, kex och russin. Ellen passade på att sno åt sig Annas fina mobiltelefon och snabbt som ögat hade hon kastat den i en hink med vatten! Aj, aj. Jag blev jättegenerad och störd så klart men Anna var jättesnäll och blev inte upprörd. Förhoppningsvis gick den inte sönder. Vi får se efter att den fått ligga på tork ett tag. Och skulle den vara paj får vi väl köpa henne en ny helt enkelt.  


Lekstugebus & regngungande

Kategori: Allmänt

I torsdag var Ellen hemma för dagis hade stängt. Vi åkte till Eva i Tullinge. Alltid lika roligt och trevligt. Vi lekte i Evas lilla lekstuga och Ellen blir alltid överväldigad för där finns hur mycket leksaker som helst att välja mellan. Denna gång var det bollar, dockor, leksaksgolfbag och väskor med diverse småprylar i.

leker i stugan

Eva, som ju är världens mest generösa, överröste så klart henne med fina saker. Vi fick med oss en jättekul sovsäck, en ryggsäck och en handväska med lite småsaker i med hem! Tusen tack Eva! Dessutom blev vi bjudna på jättegod kycklinggryta och smarrig paj! Mums. Det är så härligt att bara sitta på altanen och läsa trädgårdsmagasin medan Eva leker med Ellen. Väldigt lyxigt! Jag tror att Eva tycker om det minst lika mycket som jag och Ellen älskar såklart att få leka med henne och hon har ju så roligt när det finns så mycket saker. Hon bäddade åt Pippi, väldigt noga!

bädda för pippi

Pippi

Sen plockade hon med några väskor som Eva senare gav henne. I dem låg hårkammar, små kinderäggfigurer och annat plock. Spännande för en liten tjej! På kvällen när vi varit hemma ett tag kom farfar på besök. Ellen blev jätteglad när hon fick syn på honom från balkongen och skrek av skratt då han närmade sig huset. Hon ville inte gå ner och möta honom för det innebar ju att farfar försvann. Hon såg honom ju inte när hon var tvungen att gå in och ner för trappan! Intressant hur små barn fungerar. Sen var det "gå gunga" som gällde för hela slanten och farfar fick gunga en lång stund. Sen var det sen middag och bums i säng. En mycket trött Ellen somnade direkt! På fredagsmorgonen skulle jag åka och ta prover så farfar fick lämna på dagis. Det hade gått jättebra!

I lördags fixade jag och Kalle lite i huset samt var och storhandlade. På kvällen slappade vi bara, tog ett glas vin och åt goda tacos, tittade på tv och mumsade i oss.

Tacos

Vi börjar komma hyfsat i ordning nu. Någon kartong står väl kanske och dräller men mest är det småsaker som inte funnit sin plats ännu och så har vi inte fått upp tavlor på väggarna ännu. Det är visst någon krok, lampa och vårt nyckelskåp som inte heller kommit upp ännu men vi fick även en hel del gjort i söndags då Ellens farfar och farmor kom på överraskningsbesök i ösregnet och de hade dessutom med sig god lunch. Perfekt! Ellen tvingade med sig dem ut för att gunga medan jag och Kalle fixade med bokhyllorna och å fick vi ut massor av saker till förrådet. Skönt att få undan lite. På kvällen hade vi sen besök av goda vännerna Kicki och Björn. Jättekul att de äntligen kunde komma (tillsammans) på längre besök. Vi åt god mat och pratade om allt mellan himmel och jord. Som det ska vara och det var riktigt skönt att bara få hänga en hel kväll utan stress och tankar på att man måste fixa med något.

Vi går och gungar

Kategori: Ellen

I fredags eftermiddag tog Ellen och jag en tripp till Hässelby strand, mest för att ha något att göra. Hon kan bli duktigt rastlös och jag själv är inte sämre. Vi hittade en jättefin parklek ganska nära t-banan och där lekte vi ett tag i solen. Ellens favoriter just nu är att gunga och att åka rutschkana. Det fanns jättefina gungor där och vi kunde välja både på små eller en jättestor. Ellen har precis börjat säga sin första 2-ordsmening. Gå gunga! Och det sägs ofta. Vi har ju en fin park hemmavid också där det gungas flitigt just nu!

Ellen vid gungan

Så fort hon ser en lekplats så exploderar hon, skriker och hojtar. Gågungagågunga.... Haha, det är jättegulligt de första 10 min men när man suttit på tunnelbanan i 50 min och hon får syn på ännu en lekplats genom fönstret, ja då önskar man att man kunde hitta avstängningsknappen!

bambuskogen

Parken var precis nyinvigd och hade massor av olika stationer liksom. Tyvärr verkar det som att de hade missat att vattna den nyplanterade bambun för den var snustorr och gul men det var ett kul ställe. Ellen gjorde dock sin första riktiga vurpa och snubblade i nya crocsen när blev lite för exalterad och sprang för fort. Skrapade båda knäna ganska rejält men som tur är gick det bra trots allt och hon var inte ledsen många sekunder. Hon hittade någon konstig slags dongdong att spela på också och så gick vi en labyrinttrappa.

musikinstrument

I morse var jag och besökte Ellens nya dagis. Det heter Pelle Svanslös och där går just nu 17 barn, har jag för mig. Vissa av dem ska få flytta över till storbarnsavdelningen Findus, till hösten. Ellen ska få skolas in redan före sommaruppehållet och vi börjar måndagen den 27 juni, så det är jättesnart. Jag hoppas verkligen att hon ska ta alla omställningar som kommer framöver med ro. Det har hänt ganska mycket på kort tid för henne. Bara att flytta hit har ju varit en stor omställning. Jag hoppas att hennes tuffa och självständiga sida inte försämras av alla grejer som händer henne just nu. Lite orolig är jag faktiskt. Det blir ju inte idealiskt det här. Först skolas in på nytt dagis i ett par veckor och sen vara hemma i 4. Därefter tillbaka till nya dagiset igen! Känns som om det kan bli frågan om en ny inskolning då efter så många veckor hemma. Vi får se. Dessutom ska det börja en ny pedagog efter sommaruppehållet som hon inte får träffa före.

I eftermiddags var det så dags för sommarfesten på nuvarande dagis. Jag tog dumt nog bilen dit och hamnade i en sjukt långsam kö! IN till stan på eftermiddagen!? Fattar ingenting utom att det typ ALLTID är kö på den där förbaskade vägen, oavsett tid på dygnet och oavsett hållet man kör. Nu har jag äntligen fått in det i skallen och tänker inte ta bilen mer om det inte är absolut nödfall. Nu var det i och för sig tur att vi hade bilen för vi fick nämligen göra ett besök på Gullmarsplans närakut efter festen. (Som för övrigt bjöd på all tänkbar god mat som föräldrar hade haft med sig. Själv bidrog jag med en jättegod fruktsallad.) Ellen hade lyckats göra "en Lisabeth" och petat upp en pärla i sin näsa. Den satt långt upp och hårt fast så vi fick inte bort den på dagis, detta trots att en mamma som är sjuksköterska försökte. När jag ringde sjukvårdsupplysningen sa de att det bara var att åka in så då gjorde vi så.

ärtan

Ellen var lite blodig och snorig men vid gott mod ända tills hon kom in till läkaren, då blev hon ledsen. Men efter lite Tinga tinga på datorn och lite uppmuntrande ord i från mig och Kalle fick så doktorn ta sin lilla hemmagjorda krok och vips så var den ute. Hon skrek som en stucken gris och grät men så fort den var ute blev hon lugn och doktorn fick lysa lite med lampan och titta efteråt.

pärlan

Pärlan var ganska så stor faktiskt. Liten ärta ungefär. Som tur var så var den inte helt slät och rund. Det underlättade nog uttagandet. Vi har sparat den och tänkte visa och berätta när Ellen blir större sen. Tänk vad barn hittar på!

I morgon har dagis planeringsdag och därmed stängt. Vi ska åka till Tullinge och hälsa på Eva, tänkte jag. På kvällen kommer Ellens farfar på besök. Så det blir en rolig dag i morgon, speciellt för Ellen. Det glädjer ju såklart mig lite extra också. I helgen har jag lovat mig själv att lägga upp mina byxor som jag köpt för länge sen men inte hunnit med ännu. Huset har varit prio ett såklart men nu börjar vi ju bli helt klara så då går allt mycket långsammare. Inte mycket blir gjort men vi ska försöka få upp tavlor osv. i helgen. På söndag kommer Björn och Kicki. Det ser jag fram emot, jättemycket!

Lägga benen på ryggen.....

Kategori: Ellen

Eller nej, sätta byxan på huvudet! Det är ju så förjordat varmt och ungen min är mer busig, bråkig och tjurig än någonsin förr. Men som tur är så skrattar och ler vi emellanåt också! Tack och lov!

Byxellen

Jag har rensat lite bland alla mina bilder. Jag tar väldigt många som ni vet men det är sällan som jag rensar. Det behövdes verkligen och till råga på allt hittade jag dubletter! Nu ser man lite tydligare och det finns lite fler mappar nu också som gör att man hittar bättre. Undrar hur länge det varar!? Jag hittade i alla fall söta bilder på Ellen som jag tänkte dela med mig av!

Suger på tummen!

Ellen med tummen

Äter blåbär och hallon!

Ellen äter bär

Äter citron, älskart!

citron

Liten kyckling som hette gullefjun!

lilla kycklingen

Tjuvringer på grannens dörr!

tjuvringer

I nyårsstassen!

Nyårsbild

I grodpyjamasen!

i pyjamas

Parkpicknick!

Nationaldagen

Nationaldagsfirande & den långa, korta veckan

Kategori: Allmänt

Måndagen var solig och varm! Kalle, Ellen och jag tog cyklarna som vi hade packat med picknickväska, strandmadrasser, kall och varm dryck och kamera och gav oss iväg ner till Kaananbadet för att kolla hur det såg ut sommartid och kanske doppa fötterna. Det ligger ju relativt nära där vi bor så det var en backig men hyfsat enkel match att ta sig dit. Ellen blev jätteglad när hon fick se en badstrand igen. Hon har ju inte badat sen Turkiet förra året. Hit måste vi åka ofta i sommar, tänkte jag. Men eftersom både jag och Kalle är badkrukor lär det bli sällan trots allt, är jag rädd. Kanske när mina föräldrar är på besök eller någon annan strandälskare.

Kaananbadet

Det är i vilket fall en fin badplats, långgrunt vilket är toppen när man har småbarn och stor är den också. Det finns dessutom ett stort café där och även en lekplats också. Efter att Ellen och jag doppat fötterna och gungat så cyklade vi längs med vattnet till Hässelby för att besöka jippot på Hässelby slott. Vi möttes av massor med folk, en sjungande tant på en liten scen och ett sorl i bakrunden som kom i från ett litet tivoli som slagits upp brevid.

Slottet

Ellen var trött men alldeles för uppspelt för att sova. Vi åt medhavd pastasallad och lyssnade på musiken och bara slappade i skuggan av en stor kastanj tillsammans med 100-tals andra som gjorde det samma. Efter musiken var det en cirkusskola som hade uppträdande också. Ellen gillade pippimusiken som de spelade till så vi gick närmare och tittade. Först var det småbarn som slog kullerbyttor m.m. sen lite större som gjorde andra konster. En del riktigt duktiga faktiskt.

Uppträdande

Efter det gick vi ner till tivolit för att kika på karusellerna. Ellen tittade länge och väl men såg mest rädd ut och jag skulle aldrig våga mig på att åka i de där gamla skruttiga maskinerna. Men titta kan man alltid och det fanns gott om barn, godis och lottstånd med olika gosedjur att kika på också. När Ellen höll på att somna mitt i allt kände vi att det var dags att dra sig hemåt men först så cyklade vi till en cykelaffär och köpte hjälm samt ringklocka till Kalle som inte hade något av dessa och det är bra att ha när man ger sig ut i trafiken på cykel! Väl hemma igen blev det en ganska slapp kväll. Vi vattnade lotten, där det börjat gro ganska rejält och småplockade här hemma. Sen var det dags för jobbvecka igen och även om den bara är fyra dagar så känns den lång. Nu när man kommit lite mer i ordning så känns det sista inte så lockande alls och jag märker att jag börjar såsa och slappa ganska rejält. Jag drar mig för att göra de där sista sakerna; sätta upp tavlor, gå ut med saker till förrådet, leta reda på saker som försvunnit, svabba av golven, stryka, tvätta, städa osv. osv. Nu har luften gått ur mig och jag vill mest sova om jag ska vara ärlig. Det går ju inte när solen skiner och allt ska vara helt underbart! Men tyvärr är jag lite deppad. Jag söker massor med jobb men får nada, är ensam hela dagarna i en ny stadsdel utan några pengar och måste sitta på tunnelbanan större delen av eftermiddagarna.  Tacka vet jag helgerna! Då är det roligt och man kan göra kul saker men tillsammans, inte på egen tass. Snart är det dock semestertider och då ska jag försöka njuta riktigt, riktigt mycket. Kalle och jag har precis bokat vår Danmarksresa. Vi åker först till släktingar som bor i närheten av Lysekil precis vid en fjord, hur vackert beläget som helst, man dånar! Sen vidare med färja över till Fredrikshamn. Därifrån besöker vi sedan diverse platser i Danmark. Skagen, lökken, Ålborg, Århus, Köpenhamn såklart men även många fler ställen. Efter det ska vi äntligen åka till Malmö och hälsa på Niklas och Patrik. Vi har inte varit där på flera, flera år och jag riktigt längtar efter att få se gården igen och alla de förändringar som de gjort de senaste åren. Allt detta ska bli spännande och trevligt. I Danmark bor vi på hotell men annars bor vi hos de som vi besöker. Mina föräldrar kommer upp några dagar i sommar också för Kalle o pappa ska på whiskeyprovning och mamma, jag och Ellen ska till Skansen. Annars har vi inte bokat in något i sommar. Jag kanske får jobb så man vågar ju inte hitta på för mycket och så har vi ju ett helt hus, en trädgård och en stor odlingslott att ta hand om. Vi kommer nog ha och göra ändå och om bara vädret är okej kommer det bli en kanonsommar tror jag!

Fullt upp både inne och ute

Kategori: Allmänt

Kalle har semester och vi får massor gjort samtidigt som vi har haft trevligt besök både av Helena, PH och deras 4 goa ungar samt av Eva och Tommy. Båda dagarna var vi till parkleken (som förövrigt har fått bästa betyg i den där nya boken om de bästa lekplatserna i Stockholm!) och gungade, åkte karusell och tittade på andra barn som lekte, skateade och åkte rutshkana. På kvällarna har vi grillat massor av god mat i vår nya bamsestora grill. Den är superbra verkligen och man får plats med hur mycket som helst på den. Vi älskar vår altan och jag är glad att jag inte kapade halva (som var tänkt från början) för man kan ju ha växter på den i krukor likväl och nu har vi ju bättre plats för alla stolar, vårt stora bord och vår stora grill.

Alfons och Ellen (PH och Helenas näst yngsta i skaran) är lika gamla i stort sätt. Alfons är väl ca 2 veckor äldre men han snackar mycket mer än vad Ellen gör! Jag tror att barn med många syskon lär sig lite lättare kanske. Ellen fick åka tillsammans med Alfons på ståbrädan och det var ju jätteroligt. Det var på torsdagen som de var på besök och Ellen var helt slut när vi la henne på kvällen. Hon är ju inte van vid så många barn i sitt hem.

Alfons o Ellen

På fredagen var vi till Skärholmens centrum och kikade runt lite, handlade vin, öl och en sån där vattennyckel. Jag köpte även två nya kepsar till Ellen för hennes röda har hon vuxit ur nu. Sen åkte vi till Ikea och köpte en till Billybokhylla samt en till cd-hylla. Vi handlade även en taklampa till sovrummet och diverse småplock. Vi hann med en sväng in på Rusta också innan vi hämtade Ellen på dagis. Därefter åkte vi till Mio (för vi hittade inte det vi behövde) och sedan Jysk som faktiskt hade både superbilliga stolsdynor, duschdraperi och nagelborstar som ju var en del av det som stod på vår lista. Skönt, nu har vi inte alls många inköp kvar, för idag har jag även handlat lite perenner och krukväxter. Och igår när Eva och Tommy kom på besök hade de med sig en daglilja och en pelargon i present! Klart man blir gladast eftersom jag ju älskar blommor! Jag planterade dagliljan ihop med min nyinköpta alunrot. Bakom dem sitter det lökar och jag har ingen aning om vad det ska bli av dem. Spännande!

Daglilja och alunrot

Jag har pysslat i trädgården på baksidan hela dagen idag. Klippt ner alla buskar och rensat bort massor av ogräs och den där marktäckaren som jag faktiskt inte vill ha i hela rabatterna! Även om den är jättefin så vill jag ha plats för mina hostor, irisar, klematisar och annat.

Gullgröna

Jag har inte kunnat låta bli att klippa ner och ta bort allt för stora buskar och träd men annars har jag inte petat så mycket. Nu tror jag dock inte att det lurar så mycket under jorden, det mesta har nog kommit upp nu, så jag har kompletterat idag. Jag köpte en blågull, 2 iris (en lila-vit och en vit), en alunrot, ett fänrikshjärtan, en hasselört och en blå lågväxande akleja. Nu får vi se vilka som trivs och tar sig fint hos mig i min halvskuggiga trädgård.

Flera av de nya

Sedan tidigare finns där julrosor, pioner, jättevallmo, liljekonvalj, blåsippa, sköldpaddsört, vit anemon, pärlhyacint, revsuga och klematis samt lite tulpaner. Jag har säkert glömt några men det kommer en annan gång och så har jag ju inte nämnt mina träd/buskar. Syren, doftschersmin, kaprifol, äppelträd, rosenprakttry m.fl.

Ikväll skulle Erika, Arvid och deras lilla Emmy kommit på besök men de hade blivit så väldigt förkylda att de ställde in och det är jag tacksam för, för jag hatar att vara sommarförkyld, det är ju dubbelt så jobbigt, känns det som. Nog så illa vintertid. Så efter att vi vattnat och städat i ordning så satte vi igång grillen och grillade lite kryddiga korvar, åt lite couscoussallad som var över från igår och tog oss ett glas rött (Ellen tog sig ett glas genomskinligt men skålade lika glatt för det!) och slog oss ner på altanen och bara njöt av allt. Nu är trädgården i stort sett klar, nu är det bara vanlig skötsel som gäller och sen kolla och anteckna vad som kommer upp och vad som trivs. Ikväll ska vi försöka hinna med en film har vi sagt men eftersom jag sitter här ännu så får vi väl se vad det blir. Nu ska jag i alla fall gå ner till Kalle och slänga mig på soffan. Ellen sover sött sen en timme tillbaka. Hon har varit så go de senaste dagarna. Det är mamma, mamma, mamma och lite pappa, pappa hela tiden. En del hoppa, hoppa, dendär och mineminemin.... Ja, hon vet vad hon vill hon! Hon vill ha mammas skor till nya klänningen! Och jag vill be om ursäkt för ev. stavfel, borttappade stavelser osv. Jag orkar inte korr-läsa innan jag publicerar nu för tiden. Det tar för mycket av min tid!

Ny klänning, mammas skor

Lugna gatan

Kategori: Allmänt

Här händer inte allt för mycket. I helgen pysslade vi i huset och så åkte vi in till stan en runda på söndagen. Åt lite sushi och firade morsdag samt Ellens namnsdag. (Yvonne.) Vi fortsätter att pendla till Gubbängen varje dag. På morgonen tar Kalle Ellen till dagis och på eftermiddagen hämtar jag henne. Jätteskönt att slippa åka både morgon och kväll och ärligt talat förstår jag inte att Ellen pallar det men hon tar det hela med ro, tycker jag. Sitter och tittar på folk, ligger i vagnen och filosoferar lite, äter någon majskrok eller frukt och har det allmänt okej. På slutet av resan kan hon bli lite stökig och testande. Ibland skriker hon eller gråter en skvätt men ytterst sällan, tack och lov. Jag tycker att hon är jätteduktig faktiskt!

I trädgården börjar det så smått dyka upp lite växter. Hostor har jag många av, de är ju skuggälskare så det är inte konstigt. Min trädpion blommar fint just nu och även en röd bondpion. (På bilderna återges färgerna lite dåligt.)

Trädpion

bondpion

På baksidan fann Ellen en stor och fin padda häromdagen. Han var väldigt slö och långsam, det är nog lite kallt ännu. Han låg blickstill en lång stund och när jag sen puttade lite på honom för att komma åt och klippa ner busken (som jag ska ta bort sen) så flyttade han sig långsamt bortåt. (Eller om det är en hon, vad vet jag!?)

Padda

Jag har en hel del trädgårdsplaner men försöker att hejda mig lite. Det är bättre att observera än så länge och se vad som kommer upp. Men det är i huvudsak stora buskar och träd i denna mycket lilla trädgård så mycket ska bort så att jag får utrymme i rabatterna för perenna växter och lite lökar. Sen är det ju inte en allt för solig plats så man måste hitta rätt växter också, som gillar halvskugga! Det blir roligt och spännande att skapa framöver men än så länge tar jag det lugnt. Det finns inte allt för mycket tid till trädgården heller. Ellen blir jätterastlös av att vara där ute om hon inte får rycka och slita i allt det gröna (vilket ju givetvis gör mig ledsen och arg då hon river upp vackra blommor och så) så jag får jobba när hon lagt sig och då är det ju nästan för sent på dagen.

I helgen blir det Ikea-shopping igen och så flera besök så då kommer vi nog inte hinna med så mycket heller, varken ute eller inne. Men det gör inget för det ska bli så roligt med besök ifrån vännerna i Uppsala med deras 4 barn (hoppas vi får plats i röran här hemma) och sen kommer även Eva och Tommy hit och hälsar på samt att vi kanske får besök ifrån andra vänner som bor i Nacka. På måndagen ska vi fira nationaldagen på Hässelby slotts omgivningar om vädret håller. Tivoli, musik och mat lovar gott och blir nog spännande för Ellen.


Trevlig helg på er, alla läsare!