I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Lekstugebus & regngungande

Kategori: Allmänt

I torsdag var Ellen hemma för dagis hade stängt. Vi åkte till Eva i Tullinge. Alltid lika roligt och trevligt. Vi lekte i Evas lilla lekstuga och Ellen blir alltid överväldigad för där finns hur mycket leksaker som helst att välja mellan. Denna gång var det bollar, dockor, leksaksgolfbag och väskor med diverse småprylar i.

leker i stugan

Eva, som ju är världens mest generösa, överröste så klart henne med fina saker. Vi fick med oss en jättekul sovsäck, en ryggsäck och en handväska med lite småsaker i med hem! Tusen tack Eva! Dessutom blev vi bjudna på jättegod kycklinggryta och smarrig paj! Mums. Det är så härligt att bara sitta på altanen och läsa trädgårdsmagasin medan Eva leker med Ellen. Väldigt lyxigt! Jag tror att Eva tycker om det minst lika mycket som jag och Ellen älskar såklart att få leka med henne och hon har ju så roligt när det finns så mycket saker. Hon bäddade åt Pippi, väldigt noga!

bädda för pippi

Pippi

Sen plockade hon med några väskor som Eva senare gav henne. I dem låg hårkammar, små kinderäggfigurer och annat plock. Spännande för en liten tjej! På kvällen när vi varit hemma ett tag kom farfar på besök. Ellen blev jätteglad när hon fick syn på honom från balkongen och skrek av skratt då han närmade sig huset. Hon ville inte gå ner och möta honom för det innebar ju att farfar försvann. Hon såg honom ju inte när hon var tvungen att gå in och ner för trappan! Intressant hur små barn fungerar. Sen var det "gå gunga" som gällde för hela slanten och farfar fick gunga en lång stund. Sen var det sen middag och bums i säng. En mycket trött Ellen somnade direkt! På fredagsmorgonen skulle jag åka och ta prover så farfar fick lämna på dagis. Det hade gått jättebra!

I lördags fixade jag och Kalle lite i huset samt var och storhandlade. På kvällen slappade vi bara, tog ett glas vin och åt goda tacos, tittade på tv och mumsade i oss.

Tacos

Vi börjar komma hyfsat i ordning nu. Någon kartong står väl kanske och dräller men mest är det småsaker som inte funnit sin plats ännu och så har vi inte fått upp tavlor på väggarna ännu. Det är visst någon krok, lampa och vårt nyckelskåp som inte heller kommit upp ännu men vi fick även en hel del gjort i söndags då Ellens farfar och farmor kom på överraskningsbesök i ösregnet och de hade dessutom med sig god lunch. Perfekt! Ellen tvingade med sig dem ut för att gunga medan jag och Kalle fixade med bokhyllorna och å fick vi ut massor av saker till förrådet. Skönt att få undan lite. På kvällen hade vi sen besök av goda vännerna Kicki och Björn. Jättekul att de äntligen kunde komma (tillsammans) på längre besök. Vi åt god mat och pratade om allt mellan himmel och jord. Som det ska vara och det var riktigt skönt att bara få hänga en hel kväll utan stress och tankar på att man måste fixa med något.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: