I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Nordiska Trädgårdar-mässan & lugnet

Kategori: Allmänt

I fredags var jag med Eva på Nordiska Trädgårdar. Trevligt och mysigt. Det blev lite shopping också men inget hysteriskt alls. Kanske är det flytten och ovetskapen om vad nya trädgården innehåller, som gjorde att jag inte handlade på mig några fröer eller plantor. Jo, så är det såklart men jag har ju hela sommaren på mig att fixa och dona i min nya trädgård. Här kommer lite bilder och fler lite längre ner sen.

blomster

Drottningholm ställde ut vackra klänningar och fina blomsterarrangemang.

Rosor

Helgen har varit så lugn och stillsam att jag varit uttråkad men det kan kanske vara nyttigt det med, ibland. I går åkte vi ut till lotten i tron om att vi skulle skriva på papper för uppsägning samt städa ur vår låda med redskap och diverse. När vi väl var på plats och träffade ordförande insåg vi alla att det inte var någon som helst brådska eftersom snön låg kvar och det är tjäle i marken. Så vi bestämde oss för att ta allt det där lite längre fram i vår då folk börjar efterfråga en lott. Annars hände inte så mycket igår. Vi tog det väldigt lugnt, fixade lite praktiska saker med flytten och bestämde flyttdatum. Det blir fredagen den 13:e maj om nu flyttfirman är ledig och kan köra den dagen. Annars får vi tänka om men vi har i alla fall skickat en förfrågan och fixat barnvakt till Ellen som ska få vara hos farfar.

Idag kom jag äntligen iväg till Friskis igen efter ett mycket långt uppehåll. De nya skorna (som jag inhandlade i februari och inte hunnit använda för att jag sedan blev sjuk) satt fint och kändes 90% bra. Med andra ord, de kommer bli perfekta när jag gått in dem. Eller gympat in dem, snarare. Har kommit på att Friskis-passet "Bas-pass" är lite för mycket flax med armarna för min del. Jag klarar inte riktigt av alla "över axelhöjd" övningar med armarna och eftersom Friskis är känd för snabba arm- och benrörelse i kombination så blir det lite svårt för mig att haka på allt men jag gör så gott jag kan och det får duga, benen får jobba i alla fall. Sen är nog egentligen baspasset i lugnaste laget för mig. Nog blir jag varm och lite röd men mycket mer är det inte så kommer jag bara in i en rutin så får jag nog köra medelpass snart, så kroppen får jobba lite mera. Jag hoppas min nacke och mina axlar ska bli bättre snart så jag kan göra alla övningar ordentligt också. Jag stör mig också på att det ska gå så fort med alla olika rörelser. Man hinner aldrig ta ut, sträcka eller böja ordentligt förens det är dags att göra nästa om man ska hänga med i takt till musiken. Det är irriterande och för min del farligt. Jag sträcker mig alltid och får ont någonstans så jag brukar köra lite långsammare ibland på vissa, enligt mig viktiga rörelser. Nu har Kalle kommit hem ifrån sitt styrkepass och Ellen har vaknat ifrån sin vilostund så nu är det fikadags och sen tvätt.

fylld tulpan

Det var inte bara blommor utan allt annat som hör trädgård, pynt och nytta till. Här vackra krukor!

krukor

Bonsaisällskapet ställde ut några vackra träd.

bonsai


Många av årets balkongutställningar var jättefina. Här en dröm i rosa. Fint men väldigt snuttigt. Inte så mycket jag kanske?! Vissa element kan jag dock tänka mig att ha i min trädgård/på min balkong/uteplats.

balkongutställning

Mer vackra kläder och blommor.

klänning o rosor

Vårslask-outfit

Kategori: Ellen

På Ellens dagis råder i det närmaste översvämning (nu först har det börjat sjunka undan smältvatten) och eftersom den fodrade fina regnjackan och byxan som hon fick av mormor i julklapp fortfarande är på tok för stor så fick jag snällt inhandla jacka, byxa och gummistövlar till gullet igår. Så här fin var hon när hon gick till dagis i morse!

regnoutfit

Kläderna är ofodrade men ganska stora de också så hon har gott om utrymme under för jacka och byxa. Hon gillade alltihop men bäst var nog ändå solbrillorna som jag också köpte i går. De är inte med på bild tyvärr men hon lekte med dem hela dagen igår. Jättecoola svarta med olikfärgade små prickar på. Bara 49.90 på Kappahl.

Superfin dag i solen

Kategori: Allmänt

Ellen har äntligen blivit frisk. Nåväl kanske något snörvel kvar men det räknas inte! Hon var så söt idag att vi var tvugna att ta kort på henne. Jag gör sällan tofsar på henne men borde kanske.

Kalle & Ellen

Idag har vi varit i Tullinge och gått tipspromenad med Eva och Tommy samt att deras två barn med sambos och deras barn i sin tur också var med. (Inte alla men två av dem.) Det var en trevlig promenad i solen och Tullinge är en riktigt trevlig stadsdel, tycker jag. Solen sken på oss och det töar som tusan nu. Så härligt att se! Man blir riktigt glad av det. Frågorna var av typen "nyheter i veckan" och lite så. Jättetrevligt! Efter tipspromenaden fikade vi i idrottföreningens klubbhus och därefter åkte vi hem till Eva och Tommy. Där lekte vi med Ellen och Eva gjorde en sen lunch. Vi blev bjudna på jättegod lasagne och sallad sen drack vi kaffe och åt hallon efter det. Så nu är man mätt och go. Vi var tvugna att åka hem ganska omgående efter det för Kalle hade tvättid kl. 16.00. Jag hann ta några bilder på våren också. De är tagna ifrån Tommy och Evas trädgård.

Snödroppar

krokus

Nu ligger även annonsen ute på Hemnet, för den som är intresserad av vår lägenhet i bild och text.

http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-3rum-hokarangen-farsta-stockholms-kommun-saltvagen-23-1560461


Vi hoppas verkligen att folk kommer bli intresserade. Jag tycker själv den ser inbjudan ut, faktiskt.

Försäljning av lägenheten

Kategori: Allmänt

Jaha, då har mäklaren skrivit färdigt prospektet och vi har ändrat och trixat lite under kvällen men känner oss ganska nöjda nu och bilderna som fotografen var här och tog i onsdags blev jättefina faktiskt. Här kommer några smakprov och vill ni läsa och ser mer kan ni gå in på hemnet.se, från och med i morgon borde annonsen ligga ute.

Vardagsrummet

Det ser ju lite kalt och tomt ut men jag tycker faktiskt väldigt mycket om det nu när man har känt på det, på riktigt. Inte så mycket saker som samlar damm och tar bort fokus. Jäklars vad mycket vi packat ner redan.

Sovrum

Överkastet är nyinköpt. Jag brukar inte ens orka använda något i vanliga fall men nu kanske jag orkar det när man ser hur fint det faktiskt är.

Ellens rum

Ellens rum blev också fint, tycker jag. Vi skaffade nya gardiner och möblerade om/tog bort lite möbler.

Köket

Ett kök utan alla prylar! Åh, det är ju rena drömmen. Jag har ju knappt plats att laga mat i vanliga fall men nu är det luftigt och fint på bänkarna. Inte så praktiskt men väldigt fräscht.

Skönt stressande & lite ledsamt

Kategori: Allmänt

På onsdag kommer det en fotograf hit och ska fota vår lägenhet så vi håller på att plocka bort allt som inte kan vara med på foton och vid visningarna. De blir om ca 2 veckor men eftersom man vill ha det snyggt, städat och stylat redan vid fotning så är det snabba ryck som gäller. Vi har ju så belamrat med möbler och prylar så det är numera överfullt i båda våra stora förråd! Herregud vad saker vi har! Ett hus är mer än välkommet, bara pga det.

Ellen är fortfarande jätteförkyld, hostar massor och har feber (om än låg och ibland ingen). Men det jobbigaste är nätterna. Hon kan inte sova, vaknar stup i ett och gråter, skriker och är helt hysterisk och ej kontaktbar förrän hon gråtit färdigt. Det är nässug, vatten, nappis och kanin, välling m.m. som gäller och att få sova mellan mamma och pappa också. I natt har vi sovit stötvis. Hon nattades 19 och vaknade 22. Då hade hon nog drömt mardröm och var helt förstörd. Det var otäckt! Vet inte vad som händer med vår lilla tjej, hon är sig verkligen inte lik! Hon lyckades till slut somna om (Tack vare farfar!) och vi gick också och la oss. Vaknade abrubt 01.20 och sen var vi varit vakna till 05.45 kanske. Slumrade lite mellan varven av tröstning och snytning osv. Vi steg upp kl.09.15 och då hade vi sovit gott sen 06 ungefär. Så vi är rätt slut allihop idag. Nu har hon lyckats somna och får sova tills hon vaknar har jag tänkt. Lika bra så hon blir frisk snart!? Sömn är ju läkande. Ska ringa vårdcentralen imorgon.

Farfar har åkt hem så nu får vi fixa resten själva med lägenheten och samtidgt försöka underhålla Ellen. Det har varit en stor hjälp att ha farfar här som barnvakt. Det är massor kvar att göra men jag var tvungen att ta en paus, kände jag. Kalle är och skjutsar farfar och sen skulle han köpa fler flyttkartonger på vägen hem så vi kan packa ner lite pynt och annat smått som inte kan stå framme. Vi har redan fyllt 10 lådor. Återingen, herregud vad pinaler man har! Jag har just tömt ballkongen på krukor, stenar, pinnar och annat tjafs jag har haft till mina tomater, planter osv. Där ska vi också styla så klart. Hoppas att allt smältvatten hinner torka upp innan vi lägger ut mattan där bara. Köpte en grå filtmatta (som är sån man ska ha typ) som vi slänger ut på betonggolvet. Ser väl lite bättre ut.

Nu får jag nog ta nya tag här. Det känns härligt och roligt att få flytta men det är samtidigt väldigt påfrestande speciellt eftersom Ellen är hemma och inte mår bra varken fysiskt eller psykiskt heller för den delen. Märker att hon blir ledsen av att se alla saker försvinna och hon blir orolig av det. Stackarn, inte lätt att förstå vad som händer ju! Det är inte lätt att göra rätt heller, för vad är det!? Vi måste ju packa ner saker liksom och hon får inte riktigt utrymme och uppmärksamheten hon behöver just nu. Dessutom inte dagis heller iom att hon är krasslig.

Champagnen är på kylning för här ska firas

Kategori: Allmänt

Vi fick huset!!! Vårt bud var högst!! Tre andra hoppade av, bara så där! Så nu är vi med hus. Jippie! Jag är så jävla glad om man får lov att uttrycka sig så krasst. 5 härliga rum och en liten fin (tror och hoppas jag) trädgård att påta i till våren och sommaren OCH en liten tillhörande odlingslott på området! Jag är så lyckligt lottad så det är nästan skamligt! Huset ligger dessutom jättefint alldeles intill Grimsta Naturreservat! Kan det passa oss bättre?! Vi har Mälarens glittrande vatten kanske 2 km från huset med jättefina badplatser och massor av vacker natur att strosa omkring i samtidigt som vi har jättenära till ett superstort köpcenter med allt du kan tänkas behöva. Läge: SUPER med andra ord!

fira

Fy fan vad jag har det bra!! Ellen däremot är inte ett dugg glad. Hon har feber och hostar som en galning. Snoret rinner som en kran och hon är gnäll, gnäll, gnällig! Stackarn förstår ju inte alls varför mamma och pappa studsar och hoppar och tjoar.

Glesare inlägg

Kategori: Allmänt

Hej alla läsare!
Jag vill bara förvarna er på att jag kommer att blogga mer sällan hädanefter och det beror dels på att dottern har börjat på dagis och därför händer det ju inte lika mycket här hemma längre, jag måste söka jobb om dagarna OCH så har jag startat en ny blogg där jag tar upp aktuella ämnen på ett mer "opersonligt plan" istället. Denna blogg är ju väldigt öppen med ingående förklaringar och bilder på både min dotter, sambo och alla tänkbara vänner och bekanta. Den andra bloggen kommer inte bli personlig på det sättet men i allra högsta grad innehålla personliga åsikter, tankar och idéer! Tanken är att nära vänner såklart kommer att veta att det är jag som bloggar men gemene man (nya följare) kommer inte att få reda på vem bloggaren är. (Om de inte utför detektivarbete!) Om ni vill ha adressen till den nya bloggen får ni skicka en kommentar här, så mailar jag er adressen.

I dag har jag varit och köpt en ny mobiltelefon då min förra är död. Ellen badade den i toastolen och sedan dess fungerar inte ljudet! I veckan blir det dagis 9-15, friskis på tisdag, denna gång Ki-Balans (imorgon) och på fredag kanske jag också kör ett pass, vi får se. Kalle kommer jobba mycket som vanligt och vi drömmer högt och lågt om ett radhus vi var och gluttade på igår. Såå fint! Vi får väl se vad allt leder till... Fortsättning följer...


Hälsat på hos djuren

Kategori: Allmänt

Idag har det verkligen varit strålande väder och riktigt vårigt! Det har drippat och droppat hela dagen och solen har t o m känts värmande till och från. Vi tog bilen till Hägersten och besökte en 4H-gård tillsammans med Ellens mormor och morfar, mest för att Ellen skulle få se alla djuren som hon så ofta får läsa om i sina böcker. Hon fick ju dessutom en ny bok nu av mormor. Den handlar om alla djuren i ladugården och hur de kör traktor. Så idag har vi hejat på:

Hästen

Hästarna. Några fick barnen rida på också.

Sen Fåret, eller ja, han med bara ett horn och hans fruar!

Pappa får

Efter det gick vi bort till fjällkorna och tittade på när de fick vatten och hö.

Kossan

Kossan var väldigt stor, tyckte Ellen.

Efter det gick vi in i ladugården där alla kaninerna var i sina burar. De var så lena och gosiga, tyckte Ellen. Hon fick t o m gå in till en av kaninerna. Han var jättesnäll! Pluttarna på marken var också intressanta, tyvärr.

Kanin

Vi hade tagit med oss lite fika och satte oss vid ett av borden bakom ladugården och mumsade äggmacka och drack kaffe i solen. Jättemysigt. Ellen var hos hönorna och snackade lite med dem.

Hönsgård

Efter besöket hos alla djuren blev en liten Ellen trötter och somnade gott. Vi körde en runda till Drottningholm och sedan körde vi bara runt lite och tittade. När vi kom hem sen åt vi lite och tittade på tv en stund. Nu ska vi snart laga middag. Ikväll blir det riktigt mumsig mat, hoppas jag. Tänkte göra potatisgratäng och steka oss varsin generös bit oxfilé. Det är bland det godaste jag vet!


Jagas av morfar

Kategori: Ellen

Vi har varit i lekparken idag och försökt leka men det var fortfarande massor med snö där, så det var inte lätt men Ellen fick åtminstone gunga en stund. Sen gick vi till Farsta C och fikade lite. Därefter gick vi till leksaksbutiken och där klappade Ellen och morfar en dinosaurie som stod vid entrén. Den var läskig tyckte Ellen för den lät ju och rörde på sig. Men eftersom morfar vågade klappa så vågade Ellen också till sist. Jag köpte färgpennor och två musik-cd´s till Ellen. Sen var vi en runda på Clas Olsson innan vi gick hem. Väl hemma sov Ellen lunch och vi andra tog det bara lugnt, åt lunch och drack lite kaffe. När Ellen sen vaknade igen var det morfar som gällde, för hela slanten. Hon skulle lukta på snuset, läsa nya boken som hon fått av mormor och morfar. Sista sidan låter, det är jätteskoj!

Och så skulle det provas morfars läsglasögon! Hon blev nog lite snurrig av dem. Haha, hon såg jättekul ut!

Ellen i glasögon

Riktigt smart, eller hur!? Som en liten miniprofessor. Ellen har helt klart en favoritlek och det är att bli jagad av morfar. Hon tjuter av skratt och samtidigt som hon är lite rädd så är hon helt uppspelt och sprudlande, bubblande glad. Man blir så full i skratt av att se de två busa. Morfar kryper på alla fyra efter en rusande Ellen som skriker och skrattar om vartannat. Extra kul blir det såklart när morfar gömmer sig först och liksom hoppar fram bakom en fåtölj eller stora högtalaren och morrar på Ellen. Det är ju lite trångt att leka i vårt vardagsrum så rätt vad det var så sa det tjong och Ellen for in i vardagsrumsbordet och leken fick ett tvärt slut. Ajaj, det gjorde ont i kinden (som nu är röd och lätt lilablå) men efter ett par minuters tröst hos mig var hon på det igen. Morfar börjar bli trött i knäna men Ellen är hur pigg som helst och skulle kunna hålla på hela kvällen, känns det som.

Det har verkligen varit Ellens dag idag och vi har alla tre lekt och busat med henne i stort sett hela dagen. Det är såklart jätteuppskattat av Ellen som har blarrat och skrattat hela dagen. Med andra ord har hon varit på toppenhumör, vilket ju är lite av en ovanlighet här hemma numera.

kuvertmössa

Ikväll blir det bara lugnt. Vi kommer nog titta på Let´s dance (för det följer mamma) och kanske göra oss en god drink. Kalle är på rom-provning med några grabbar från hans jobb och kommer hem sent i kväll.


På torsdag äts det ärtsoppa....

Kategori: Allmänt

...på lördag är det fest, men fredag är ändå den dagen som känns bäst...

Det är 48 timmar hemma (så att man inte smittar andra) som gäller när något kräkts, så Ellen fick snällt stanna hemma idag också, trots att hon är hur piggelin som helst och nog hellre hade varit på dagis och lekt idag. Nåväl, det går väl an med mamma också och när nu även pappa är hemma (av samma anledning) och dessutom pigg även han, ja då kan man ju ha det riktigt trevligt! Just nu sovs det middag här och då passar jag på att blogga lite. Ikväll kommer mina föräldrar upp och vi ska hämta vid Bromma flygplats. Så skönt att alla hann bli friska! Eftersom det är torsdag tänkte jag bjuda hela familjen på en riktig brakmiddag. Med betoning på brak, som i brak-skit, för i kväll vankas det mumsig ärtsoppa och efter det blir det pannkakor. Mums!

Ärtsoppa & pannkakor

Helgen är ännu så länge helt oplanerad och det känns väldigt bra, för en gång skull. Tänkte låta mina föräldrar styra vad som skall hittas på. Man vet sällan vad man känner för, förrän man kollat väder och vind, känt efter lite och snackat sig samman. Så vi får se helt enkelt vad vi ger oss iväg på för äventyr. Eventuellt blir det en radhusvisning på söndagen!

Sjukstuga

Kategori: Allmänt

Jahapp, då var det dags för sjukstuga. Kalle kom hem kl 16.00, blek om nosen och jättehängig. Han mådde inte alls bra efter lunchen och gick därför hem tidigt idag. Det var nog tur det för han spenderade en hel del tid på toan igår sen och stupade i soffan för att se till att inte smitta mig. Gulligt av honom att ha en sådan omtanke. Och i natt kräktes han sedan ett par gånger men idag mår han mycket bättre och är benen igen även om han är svag och trött, såklart. Därför utesluter jag vinterkräksjukan och tror på vanlig hederlig matförgiftning!

Men Ellen kom också hem från dagis, väldigt lös i magen och var helt spänd och hård över magen. Dock hade hon stor aptit och var pigg och glad i övrigt (när hon inte var grinig och trotsig som hon ju också är till max, just nu) så jag tänkte inte mer på det. Vaken och allert i morse också, mumsade hon i sig en stor skål med filmjölk och bananskivor samt ½ smörgås med ost. Efter det borstade vi tänderna men så skulle jag klä på henne alla ytterkläderna och då plötsligt kräktes hon! Vi tror det var tandkräm, stor portion och alla häftiga rörelser som hon gjorde vid påklädnad men man vet ju inte, så hon får vara hemma idag, hon också. Nu fick jag dessutom (1½ timme senare) byta en stor blaskig blöja och hon har fått feber, så frisk är hon inte!

Så jäkla typiskt nu när mina föräldrar ska komma upp och hälsa på. Det är ju inte en sjukstuga de vill besöka direkt! Jag hoppas verkligen att jag slipper eländet och att Ellen och Kalle friskar på sig snabbt, för på torsdagskväll är det ju meningen att de ska komma. Jag får nog ringa till mamma och förvarna lite, så de har möjlighet att avboka flyget och ställa in besöket. Trist i så fall men vad gör man!?