I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Hälsat på hos djuren

Kategori: Allmänt

Idag har det verkligen varit strålande väder och riktigt vårigt! Det har drippat och droppat hela dagen och solen har t o m känts värmande till och från. Vi tog bilen till Hägersten och besökte en 4H-gård tillsammans med Ellens mormor och morfar, mest för att Ellen skulle få se alla djuren som hon så ofta får läsa om i sina böcker. Hon fick ju dessutom en ny bok nu av mormor. Den handlar om alla djuren i ladugården och hur de kör traktor. Så idag har vi hejat på:

Hästen

Hästarna. Några fick barnen rida på också.

Sen Fåret, eller ja, han med bara ett horn och hans fruar!

Pappa får

Efter det gick vi bort till fjällkorna och tittade på när de fick vatten och hö.

Kossan

Kossan var väldigt stor, tyckte Ellen.

Efter det gick vi in i ladugården där alla kaninerna var i sina burar. De var så lena och gosiga, tyckte Ellen. Hon fick t o m gå in till en av kaninerna. Han var jättesnäll! Pluttarna på marken var också intressanta, tyvärr.

Kanin

Vi hade tagit med oss lite fika och satte oss vid ett av borden bakom ladugården och mumsade äggmacka och drack kaffe i solen. Jättemysigt. Ellen var hos hönorna och snackade lite med dem.

Hönsgård

Efter besöket hos alla djuren blev en liten Ellen trötter och somnade gott. Vi körde en runda till Drottningholm och sedan körde vi bara runt lite och tittade. När vi kom hem sen åt vi lite och tittade på tv en stund. Nu ska vi snart laga middag. Ikväll blir det riktigt mumsig mat, hoppas jag. Tänkte göra potatisgratäng och steka oss varsin generös bit oxfilé. Det är bland det godaste jag vet!


Kommentarer


Kommentera inlägget här: