I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

En härlig helg

Kategori: Allmänt

Det blev en riktigt bra helg faktiskt, tycker annars att det varit mycket tråkigt på sistone. Man är snorig, hängig, grå och smådeppad, det är höstrusk och mörkt ute nästan jämt och jag personligen har nästan inte haft _något_ att se fram emot och det kan väl göra vem som helst deppad!? Har man dessutom oändligt med tid över att grubbla över detta faktum, ja då är nog deppigheten nära de flesta!
 
Men helgen har som sagt varit väldigt bra. I fredags hämtade jag Ellen lite tidigare och vi gick till lekparken och gungade, träffade på Anna med barnen och hängde med dem hem i väntan på att Kalle skulle komma hem från jobbet. (Han har jobbat extra hårt och länge denna veckan för de har haft en stor grej på jobbet som skulle bli klar och "släppas" på fredagen. Barnen hade fredagsmys (själv avstod jag öl och chips men satt med och snackade lite med våra trevliga grannar) med chips, pepparkaka och saft. När Kalle kom hem beställde vi vårt eget fredagsmys och hämtade så pizza från den lokala krogen där vi bor. De gör jättegoda pizzor. Ellen fick vara uppe lite längre och när hon gått och lagt sig dracks det lite vin och vi tittade på tv, pratade och hade mysigt.
 
Igår åkte vi till stan och kollade ut nya glasögon till Kalle, jag tror han kommer bli jättefin i dem! Sen gick vi lite i affärer, pekade ut lite önskningar inför jul samt handlade lite julklappar också faktiskt. Ellen och Kalle byggde lego på Åhléns och jag provade parfymer. Mmmm, har hittat en ny favorit som jag önskar mig i julklapp. Vi var också och trängdes med 200 andra i Nespressobutiken för att handla några rör kapslar till kaffemaskinen. Vi köpte jättegott kryddat kaffe. Macadamianöt! Och lite annat också. När vi var trötta på shopping gick vi till Arigato och åt "japansk middag" (som bestod av tempura, både grönsaker och två jätteräkor, sushi, misosoppa och glass. Det var ungefär i storlek som tre små rätter. ) och så beställde vi också dumplings. Både vegetariska och med kött. Detta delade vi sen på alla tre. Så himla gott. Vi drack vitt vin till också. Jag kan varmt rekommendera den restaurangen även om personalen är någon svårtinad. Det var kyligt mottagande men på slutet fick vi några leenden om än knappt men maten är jättegod! Tror de var oroliga för att Ellen skulle förstöra den lugna, tysta miljön men hon skötte sig exemplariskt tycker jag. Hon är himla lätt att ha med på restaurang måste jag säga. Tack och lov!

Idag fick vi sovmorgon, Ellen kom in lite över 8 med lokatten, snuttekanin, Brunokanin, kudde och gud vet vad och skulle promt ligga i mitten och åla men efter ett tag så lugnade hon ner sig och låg lugnt och stilla där i minst 30 min, så jag tror vi åt frukost först runt 9.30 idag! Sen var Ellen utan för huset bara och lekte med Alfred. Anna hade placerat sig på en stol ute och där satt hon med söndagsbilagan medan ungarna strutta runt. Såg rätt skönt ut, trots det kyliga vädret!
 
 
Ellen och Alfred räfsar, städar och åker bil.
 
 
Titta mamma, nu är overallen helt okej i storlek, tycker jag!
 
Därefter promenerade vi till Coop för att handla lite och stannade på vägen för att Ellen skulle få leka och gunga. Vi skulle bara småhandla lite men som vanligt när vi inte tar bilen utan bara går med Ellens lilla vagn, så hittar vi massor vi vill köpa. Som tur var så gick det att packa allt på vagnen, trots att vi köpt flera packar toapapper också! Kalle fick bära Ellen bitvis men det tror jag båda bara tyckte var mysigt. När vi sen kom hem målades och ritades det flitigt av Ellen, det är väldigt mycket runda figurer med lååååånga ben och armar. Alla fötter och händer är runda klumpar och ögon får ofta vara med också, just nu. Härom dagen målade hon på sin skrivtavla och berättade att det var  minsann ett spöke med morrhår. Detta var vi ju tvugna att föreviga med ett foto. Lite kul att visa henne sen.
 
 
När jag kollade igenom lite foton häromsistens så hittade jag detta gamla kort. Jag tycker hon är så bedårande här. Första gången hon visar stort intresse för en bok!
 
 
Jaha, nu väntar ännu en såndär tradig vardag. Jag ska försöka bli frisk så jag kan börja träna igen. Det borde gå bra om inte Ellen kommer hemdragandes med fler baskilusker bara! Jag tycker mig känna lite sug efter träning, om än väldigt svagt......

Till tomten

Kategori: Allmänt

Ellen satt i badet igår och diktade sin önskelista till tomten. Jag tog noga anteckningar och om ärligheten ska fram så fick jag i stort sätt dra ur henne önskningar. Hon har inte riktigt förstått vitsen med julen ännu och det är ju på sätt och vis väldigt befriande. En sak kom helt av sig själv och mycket spontant, resten fick jag fråga mig fram för att få veta vad hon ville ha. Listan ser ut på följande sätt.
 
Ellens önskelista till TOMTEN.
1. Ett halsband. Rosa med nåt glittrande
2. Rosa gosedjur, en gosenalle
3. En klänning att sova i (Nattlinne) gärna med Jordgubbslisa på!
4. Ellengodis (Godis som inte är till mamma och pappa också)
5. Russin
6. Hårtofs eller diadem Rosa eller lila
 
Och föresten så heter inte den ljusrosa lilla kaninen Carina...den heter Angelina Ballerina! Så det så. Det förklarades klart och tydligt flera gånger under helgen.
 
Min egen önskelista till....öhmm tomten dårå:
1. Velourdress (röd) från Cubus
2. Svarta eller mörka gympadojor
3.Nyaste pocketen av Anna Jansson och Mari Jungstedt OCH den som heter Monster av Michael Dahlén
4.En spa-dag
5. Gosiga mulliga innetofflor
6. Handdrejade keramikmuggaar
7. Krukväxter
 
 

Undanröjning och finbesök

Kategori: Allmänt

Mycket av den senaste tiden har spenderats väldigt stillsamt i soffan efter det att mina föräldrar åkt hem igen, för jag åkte nämligen på en förkylning. Onsdagen var väl värst och idag känner jag mig i stort sätt återhämtad redan så det var långt ifrån värstingförkylning men jag är fortfarande rätt trött och seg och har ett stort fult förkylningssår på överläppen! Blää!
 
I måndags fyllde Kallegubben år och vi firade med lasagne, gott vin och god sallad, samt tårta till efterrätt. Han fick nya byxor, en fin tröja och espressokoppar i present.  På bilden syns både del av nya byxan och tröjan.
 
 
Ellen hade väl en anings svårigheter med att inte vara den som skulle få öppna presenter (för en gång skull) men tröttnade fort när det visade sig innehålla kläder. Men hon fick och andra sidan massor av fina saker av morföräldrarna redan då de kom i fredags. Två jättefina foton på mormor och morfar tillsammans med en fin papegoja i Turkiet, mysiga innetofflor, pennor och leksaker. Riktigt bortskämd med andra ord!
 
På lördagen hade vi stora röj-dagen. Vi tog ut alla packlådor på förrådet och gick igenom dem, packade över i nya hela lådor och skänkte massor till myrorna. Mormor tog Ellen på teater och min pappa var urgullig och bytte till vinterdäck samt tvättade sommardäcken åt oss. Så skönt att få det fixat alltihopa! Sen lyckades vi också äntligen sälja vår emmaljungavagn. Vi fick gå ner ganska mycket i pris men vi är ändå nöjda.
 
 
I söndags var så mamma, jag och Ellen i simhallen, det tycker Ellen är jätteroligt och självklart ännu roligare när mormor är med också. Kalle och morfar var på Spritmuseet i stället men hade nog haft minst lika trevligt. Vi har ätit god mat, umgåts med grannarna som bjöd på glöggkväll och sen har jag och mamma varit på shoppingrunda i Bromma Blocks också, köpt lite julklappar som vi ville inhandla gemensamt. Återigen blev Ellen bortskämd... mormor gick loss rejält bland klädhyllorna, men det blir ju inte förrän till jul åtminstone! :) Jag blev också bortskämd för pappa hade städat hela framsidan ifrån alla höstlöv och bråte samt krattat i rabatten när vi kom hem. Tack gulliga snälla pappsen!
 

Glöggkvällen hos grannarna bjöd på årets glögg (den med japansk rot, någon slags ingerfära) pepparkaka och mandel samt russin. Barnen fick någon god saft. Det var mysigt och trevligt.
 
I våra gamla lådor hittade jag mina kattöron och kattsvansar som jag och Kalle haft på en maskerad för många år sen. Ellen fick testa ett par. Jättsött!
 
 
Nu fattas bara en grå dress också, så hade kattoutfiten varit komplett ju!
 
 
Igår hade vi grannarna över på middag och jag bjöd på potatis- och jordärtskocksgratäng, quornfilé med kantarellsås samt stor sallad och den verkade gå hem i stugan hos alla parter. Ellen var nog den ända som rynkade på näsan och det var nog åt jordärtskockan.
 
Resten av helgen blir nog mest städ, plock och lite mer städning av saker som ska ut på förrådet. Vi kommer kanske gå ut i skogen lite med grannarna också och kanske till och med grilla lite korv. Vi får se. Just nu ska jag ta mig en god kopp kaffe och bara slappa i soffan med Ellen en stund. Hon har snöat in på nån serie om en "jordgubbsflicka".... suck.

Nähä.... men NÄR är det min tur då?!

Kategori: Allmänt

Nej, det blev tyvärr inget jobb denna gången heller. De ringde idag och berättade att de hade valt den andra kandidaten och det pga att denne hade mer erfarenhet. (Hade arbetat med liknande saker två gånger i veckan i ett års tid redan.) Jag hoppas att de tänker på mig nästa gång det dyker upp ett liknande jobb och att jag då kan få en ny chans! Eftersom jag gick ända till slutet nu så borde jag ju ha en hygglig chans, tycker jag. Nåväl, nog ältat om detta. Hmmm.... som om det vore möjligt. Det kommer nog bli en hel del snack och analys med diverse vänner och bekanta samt familjen innan detta längs till historian men HÄR är det i alla fall slutsnackat om det.
 
Jag är glad över att jag redan hade hunnit iväg till gymmet och hunnit träna idag för annars hade jag nog aldrig kommit iväg idag. Man blir inte så effektiv när man är deppad. Trots det har jag faktiskt både storhandlat och tränat idag. Men efter det så har det inte gjorts många knop här idag. Jag har mest legat i soffan och glott på diverse inspelade program. Jo just ja, jag uppdaterade lite material till styrelsen också. Om något så upphetsande som sophantering, återvinning och kompostering. Ja, jag tycker faktiskt att det är riktigt roligt och intressant!
 
I kväll står det någonslags torsk på menyn här och vi får väl se vad jag kokar ihop för nåt smaskigt. Sen hoppas jag på en lugn kväll med lite tv bara.
 
Vi hörs!

Veckan som gått

Kategori: Allmänt

 
Jodå hyllan åkte upp och av bara farten möblerade vi också om i vardagsrummet. Inte en möbel står kvar där den stod före ommöbleringen och ändå lyckades jag och Kalle fixa allt i hop på bara en söndagseftermiddag och kväll. Mycket bra jobbat, tycker jag! Ellen blev helnöjd över hyllan och nu stoltserar (mestadels av tiden iallafall) alla gosedjuren där uppe.
 
 
I vardagsrummet plockade vi ur allt ur skåpen och staplade glas och prydnader i hela köket sen kasade vi bokhyllor, vitrinskåpen och tv-bänken osv. på små grytlappar och en del filtar. Det där med grytlappar är faktiskt väldigt praktiskt och ett litet tips till alla er som vill flytta möbler men inte repa golven. Nu kan vi utnyttja värmen ifrån elementet under fönstret bättre eftersom soffan inte står framför det. Så skönt med lite värme!
 
På jobbfronten finns inte mycket nytt att förtälja, det är en långdragen historia men nu står det i alla fall bara mellan mig och en till. I morgon måndag kl. 8.30 ska jag få träffa VD´n för företaget och jag är mycket spänd och förväntansfull. Rektryteraren hade i fredags spenderat ca timmen i telefon med min förra chef där de diskuterade mig och min personlighet. Tänk om man hade fått avslyssna det samtalet. Wow...eller kanske skönast att inte fått göra det?! I vilket fall så hoppas jag att han bara sa bra saker som gör att de väljer mig i slutändan. MEN, den som lever får se för nu måste de väl ändå bestämma sig snart? Även om jag inte får jobbet är detta en mycket bra erfarenhet och jag har lärt mig en hel del.
 
Ellen har lekt mycket Alfred den senaste tiden och de är ju för härliga de där två. De kivas och skriks, bråkas och slåss en hel del i mellan kärleksförklaringarna och de intensiva lekarna. Men roligt har de och de tycker mycket om varandra, helt klart! Här "åker de till England", de flyger och har fått liggstol på planet! Haha!
 
 
Det är mycket "leka doktor" "gå till jobbet" (med packade ryggsäckar på ryggarna) och duplobyggande. En annan favorit är Alfreds och lillebror Elliots nya våningssäng! Ursäkta den dåliga bildkvaliteten. Iphonebilder blir inte så bra i halvskumma miljöer/ mörka miljöer.
 
 
Igår var vi och hälsade på Martin, Hedvig och lila Ingrid i Saltis. Vi hade otur med vädret och kurade därför inomhus hela dagen med tända ljus men hade det urmysigt. Vi fick jättegott kaffe med äppelkaka när vi kom runt 14-tiden och sedan lagade Martin en fantastiskt god fisk- och skaldjurssoppa med saffran i. Mums! Därefter hade Hedvig en gudomlig rababerpaj på lut. Vi hann med massor av föräldra- och barnsnack, lite avundsjukt prat om utlandssemestern som hägrar i snar framtid (det är inte vi som reser, tyvärr) och annat smått och gott. Vi rullade sedan hem.... i dubbel bemärkelse.
 
Idag har vi gått tipsrunda med familjen Kjerner och blivit bjudna på hälsokost a la Tommy, inspirerad ifrån deras hälsoresa de just varit på i två veckor på Mallis. Härlig vegetariskt bufféfat med diverse grönt men även lite parmaskinka och gravad lax slank ner. En massa groddar, fröer och virvlat vattten. Allt var supersmarrigt.
 
Jag hoppas nu att veckan som kommer ska gå fort med tråkigt styrelsemöte, lite nödvändig träning och förhoppningsvis en jobb-landning som går i lås, för att sedan bromsas in och gå riktigt långsamt från och med fredag, för då ska vi bara ha skoj och njuta av mormor och morfar som kommer på besök och ska stanna lite extra länge, ända till tisdag. Det ska bli riktigt roligt!