I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Veckorapport

Kategori: Allmänt

 
Just nu vet jag faktiskt inte hur/vad jag ska skriva på bloggen utan att det låter som ren avrapportering. Jag har inte så stor lust just nu helt enkelt....eller vadå, det var väl länge sen jag skrev en blogg som kom från djupet av min funderar-hjärna.... Nåväl, vad har hänt sen sist?
 
I går morse när jag och Ellen gick till dagis och solen faktiskt hade hunnit vakna så att vi såg annat än mörkret på vägen så pekade jag ut både de stora istapparna och snöglidet som hänger från förrådstaket och den gula snön som blir när doggsen pinkar på den. Usch Ellen, titta på snön så gul och äcklig, säger jag med eftertryck. Det är hundar som har kissat där och det är DÄRFÖR du inte ska äta snö, säger jag sen. Määh, mamma, det har jag ju redan lärt mig ju! säger Ellen med lika stort eftertryck. Jag kunde inte låta bli att skratta för ibland är nog både jag och Kalle lite sådär smålärare i tonen och det är ju inte alls meningen att låta präktig. Jag tror att Ellen känner att det inte är riktigt naturligt prat då.
 
Veckan som gick var helt okej jobbmässigt. Det går väldigt ojämt, upp och ner jobbmässigt. I går och idag har jag haft nada att göra, förra veckan hade jag tidvis (ganska långa stunder) alldeles för mycket att göra för att hinna med. Det är sjukt irriterande att det är så men jag har i dagsläget ingen lösning på det hela. Jag jobbar bäst och mår bäst när jag har mycket att göra men samtidigt måste jag känna att jag hinner med. Nu är det nästan aldrig så. Ibland kan jag sitta nästan hela förmiddagen  med bara några ynka mail att svara på medan eftermiddagen är proppfull av jobb så att jag får jobba jättesnabbt. Nåväl, jag får väl ta tag i det snart och snacka med chefen.
 
Helgen var rätt lugn ändå tycker jag. På lördagen så var lilla familjen iväg och kikade på ny bil. Vi provkörde en passat som går på gas. Jättehärlig bil! Ellen tyckte det var rätt spännande hon också och hon gillade bilförsäljaren för han var snäll och gav henne sitt sista päron. Efter det var vi i Kista galleria och shoppade kläder till Ellen. Det blev en helt ny vår-garderob. Nu är hon uppdaterad från topp till tå. Med råge! Tror att första lönen-känslan föll ut helt där. Så här fin var hon på söndagen då vi åkte över till lilla Ingrid som just fyllt år och som vi inte kunde fira på rätta dagen. Det skulle både has den fina dunprinsesskronan, guldhalsbandet och fjärilsringarna till den nya tunikan och de nya strumpbyxorna.
 
 
På lördagskvällen åt vi en jättegod middag jag och Kalle efter det att vi hade nattat Ellen. Vi hade marinerade lammkotletter och ugnsbakade rödbetor. Sen hade vi även klyftpotatis, sallad och en god fetaostcreme till.
 
 
Såklart ett gott glas rött till. Mums mums. Jag älskar verkligen lamm, har jag upptäckt.

På söndagen var det mest städ och pyssel hemmavid på dagen men fram på eftermiddagen drog vi hem til Hedvig, Ingrid och Martin för att lämna en liten present till lilla I som fyllt 1 år. Vi blev bjudna på jättegott fika och en massa intressanta diskussioner om både mat, boskapsskötsel och barn m.m.
 
 
Med blodsockersvängningar utan dess like åkte vi sedan hemåt igen för nattning och ännu en arbetsvecka. I helgen som kommer ska jag och Kalle få åka till Norrköping, bo på hotell och mysa utan Ellen en natt. Vi ska äta god mat, dricka lite gott, umgås med lite kompisar och bara ha det gött. Ellen ska också få ha det gött med farfar och ev. även farmor. Det kommer säkert bli bra och jag ser verkligen fram emot den helgen.

Sjukstugeveckan som gick

Kategori: Allmänt

Enligt Ellen har hon inte varit sjuk, bara förkyld. Att vara förkyld är tydligen inte att vara sjuk!? Vi vuxna tycker nog att man kan bli rätt så sjuk när man är snorig, hostig, varm och urrig.... men nä, tydligen inte!? Men i fredags hade Ellen riktig skitdag för då fck hon plötsligt jätteont i örat och var helt röd och svullen om vänster kind. Sov/slumrade hela dagen och mådde inte alls bra. Då var Kalle hemma och vabbade medan jag tog onsdagen och torsdagen. Då var hon jättesnorig och hostig, smittade säkert och var ju hängig men nä, inte sjuk, inte. Vi såg på film, ritade, målade med vattenfärg, lekte med lera och till och med baka kladdkaka. Det var ju alla hjärtans dag och det skulle firas. Det var min och Kalles 12-årsdag då med ju men vi firade den redan i lördags, så i torsdags var Kalle på AW med jobbarkompisarna.
 
På fredagen tror jag Ellen åt lite youghurt och en glass allt som allt.
 
 
Som ni kanske förstår har det mest varit stillsamt här i veckan men i söndags vågade vi oss på en liten utflykt trots allt. DÅ åkte vi till Naturhistoriska museet. Både jag och Kalle tyckte det var intressant men Ellen var inte alls imponerad, tyvärr. Ganska omgående började hon gnälla och ville hem. Och visst hon var ju fortfarande lite hängig men ändå! Bortskämda unge... nåväl, efter ett tag så var där lite grejer som hon fann intressant i alla fall. T ex en stor groda man kunde klättra på.
 
 
Hon var mäkta stolt när hon satt på grodans rygg och en villig foto-modell.
 
 
Själv hittade jag coola skelett av flodhäst!
 
 
Svårt att greppa hur jäkla stora de är. Det där huvudet var nästan en meter stort! Efter en dag på museet drog vi till stan och åt supergoda dumplings på "58 dim sum" och jag kan varmt rekommendera er att gå dit och käka nångång. Ett småsunkigt hak med plastklädda bord, man serveras maten på plastbrickor och allt är spartanskt, kitchigt och glättigt men OJ SÅ GOTT! Och billigt!
 
Vi åkte förbi Björn & Kicki också lite kvickt för att gratta och ta en snabb fika. Kicki fyllde år på lördagen men då var Ellen för sjuk.... Ingrid fyllde år i fredags och hade ettårskalas på lördagen men det fick vi ju tacka nej till. Så det har vi kvar att fira.
 
Till sist vill jag bara visa de fina lökarna vi fick av Jimmy & Jenni. De blommor så fint vissa av dem. Andra trivs inte så bra inne och blir lite gingliga men är söta ändå. Lökarna sätter jag ut i trädgården sen.
 
 
Krokusen trivs inget vidare och blommade över i stort sett på en dag, nu är det någon seglivad blomma kvar. Men den blir säkert fin utomhus nästa vår när den får blomma ute i stället.
 

Mycket jobb, lite helg

Kategori: Allmänt

I skrivandets stund, sittandes i soffan med tv:n på i bakrunden. QX-galan rullar och jag får en klump i halsen när kvinnan som vågade torka tårar utan hanskar blir extra uppmärksammad. Det var en jäkligt bra serie det där. Det gjorde han bra, Jonas Gardell. Nog är han fjollig och barnslig, konstig och knepig och ibland jävligt jobbig men mycket bra har han gjort och serien var verkligen nödvändig, känner jag. För faaan, så illa vi har behandlat och behandlar Sveríges "icke-norm" personer. Ursäkta uttrycket men jag kan inte komma på något bättre. Vad kallar man alla de som inte passar in?! Bögar är ju bara en liten del av alla dessa ickenorm-personer, jag kan räkna upp många fler och det är ju nästan komiskt när man börja fundera på det....vem är det egentligen som _passar in_ då? Är vi inte alla, var och en lite av en ickenorm-person? Alltid finns det väl någonstans där vi inte passar in.
 
Idag när vi var på IKEA jag och lilla familjen så blev jag snabbt åthutad av min älskade när jag teaterviskade att "visst är det märkligt att jag kan spotta en östermalmare/stureplans-kille vart som helt?!" Kalle hatar allt kategoriserande.... jaja.... jag menade ju inget illa.... men nog KAN man spotta en såndär snobbigt klädd, snorkig stureplanskille i en skara människor?! Alltså det är ju inte klokt vad jag låter... vad vet jag om hur människor som rör sig på Stureplan är? Inte ett skit! Och ändå har jag mage att uttrycka mina totala fördommar.... jag skäms! Varför berättar jag detta? Jo, för jag vill peka på hur lätt man skapar sig fördommar pga okunskap. Kalle t ex har fördommar mot Waldorfskolor.... jodå, han har fördommar han också minsann. Som tur är så är vi kloka nog att inse att det är just fördommar. Det farliga måste väl ändå vara när de får florera fritt utan att bli ifrågasatta utan bara kan fortsätta gro och växa sig stora?! Nog om detta. Det var ju inte därför jag öppnade upp laptopen en lördagskväll....utan mer för att ha något att sysselsätta mig med medan Kalle äntligen fick tiden att ta sig en dusch. Vi har nämligen haft fullt upp hela dagen idag. Vi har varit på IKEA (det tog en hel evighet) halva dagen och shoppat ny bäddmadrass, nya lakan, småsaker och ätit förvånadsvärt god mat! (Fördommar igen!) Efter denna långdragen process åkte vi så vidare till Coop Forum för att storhandla. Tror ni inte att vi åkte på en såndär avstämning!? Tack och lov var det bara en liten så de skannade bara 10 slumpade varor, sen fick vi gå. Vi kom inte hem förrän klockan var runt 18.00 Ellen fick en enklare kvällsmat sen ville hon testa sina nya penslar som vi köpte idag. Vi målade en stund, sen tittade hon på lite film och åt lite lördagsgodis innan det var dags att hoppa i säng. Kalle tvättade och pysslade och jag fixade med maten. I kväll har vi passat på att fira lite....för på torsdag så har vi varit ett par i hela 12 år! Eftersom vi blev tillsammans på alla hjärtans dag så kände vi att vi ville fira lite på en egen dag.... inte en dag då ALLA firar sin kärlek. Det fick bli i kväll.
 
 
Vi dricker ett gott, DYRT rödvin och har ätit en jättegod middag. När Ellen hade somnat åt vi nämligen oxfiléstrimlor med champinjoner i gräddig sky, färsk pasta med citronolja och sparrisknoppar samt massor av riven parmesan på toppen. Köttet var jättegott!
 
Förra helgen, förresten, så var Jimmy, Jenni och deras tjejer Julia och Juni här. Daniel, Anne-Greta och deras sötnos Tuva var också med oss samt Hedvig, Martin och lilla Ingrid. Alla hade med sig presenter och det kändes nästan som om man fyllde år eller något! Det hade de ju verkligen inte behövt. Vi fick massor av fina blommor, tulpaner samt lökar av olika slag (mininarcisser, tulpaner och pärlhyacinter...) och vi fick fint kaffe och en jättegod lemonad!
 
Vi bjöd på kärleksmums, choklad och gott kaffe och barnen lekte, speciellt Ellen och Julia tror jag hade roligt! Föräldrarna pratade och passade på sina barn och jag blev stressad av allt folk ärligt talat....men det var jättetrevligt! Jag ska dock erkänna att jag hellre träffar dem var och en för sig...alltså familjerna var och en för sig. Det blir för många barn och vuxna på sån liten yta för mig....men jodå, det är roligt och trevligt OCKSÅ. Hedvig och Martin stannade kvar när de andra gått hem och vi bjöd dem på middag och vin. Det kändes bra att få prata.... det var länge sen vi sågs och mycket hade hänt sen i november vi senast sågs.
 
Veckan har rullat på. Mycket jobb såklart, så mycket annat hinns inte med numera, tycker jag. Jag är så vansinnigt trött jämt...det är såklart en påfrestning att börja jobba och att det är mörkt, kallt och ruggit ute gör det inte lättare! MEN mina värden är fina, det vet jag med säkerhet för jag var hos fabror doktorn i veckan. Blodtrycket var 122/66 och Hb 139 vilket man måste säga är perfekt. Blodfetterna var jättebra och alla andra vitamin och mineral man kan mäta typ, var också bra enligt sjuksyrran. Det känns ju väldigt bra!
 
I onsdags var Ellens farfar här. Det var ganska länge sen sist, så det var extra välkommet. Kalle och jag passade på att gå till gymmet tillsammans. Tränade riktigt ordentligt och hade så träningsvärk på torsdagen. Ellen hade skött sig bra och somnat fint medan vi var borta. På kvällen såg vi sen på fotboll och jag gick och la mig jättetidigt! Kalle däremot hade varit vaken till halv tolv, så hans torsdag hade börjat segt.
 
Jahapp, imorgon är det söndag igen och helgen är snart över. Synd de ska gå så himla fort. Ska försöka hinna med lite städning i morgon och så ska vi nog bädda rent med nya bäddmadrassen, madrasskyddet och de nya lakanen. Mysigt värre!