I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Älskade värme & sol

Kategori: Allmänt

Vilka 2 härliga veckor lilla familjen har haft (tillsammans med mina föräldrar den sista veckan)! Oj, så bortskämda vi blivit med sköna bad, massor av sol och värme, för att inte tala om all god mat och dryck vi petat i oss under dessa veckor. Sen skämdes jag bort lite extra mycket för jag har fått inte mindre än 5 härliga massager under tiden också! Turkiskt bad och hotstone-massage, lymfmassage m.m. Det var riktigt nice mina vänner. Mina föräldrar hade också massage på menyn men Kalle-stackarn han fick bara turkiskt bad och 1 massage. Han hade å andra sidan inga problem som stel nacke eller skadade muskler. Jag har mitt svullna ben (sen blodproppen) som faktiskt blev en del avsvullnat nu efter 4 ordentliga genomkörare. Det var dock inte smärtfritt med denna massage, skall tilläggas, även om den ju gjorde nytta och det är faktiskt något jag ska ta upp med min läkare. Att de inte har testat massage på mitt ben förut är ju märkligt!

Vi har bott utanför Alanya på 4-stjärniga all inclusivehotellet Club Paradiso. Inte riktigt i samma klass som förra året i Kemer men ändå verkligen bra. Ett jättestort hotell i flera olika byggnader med många stigar och trappor hit och dit. Inte ett dugg handikappsvänligt tyvärr men man kan ta sig fram med vagn i alla fall. Här ser ni entrén till reception och lobby i kvällssolen.

hotellet i solnedgångens ljus

Vi hade jättetur med vädret. Varmt (26-36 grader varje dag) och soligt, alla dagar utom 1½ ungefär. Det kom ett rejält åsk- och regnväder på torsdagen sista veckan som varade från natten fram på hela dagen och så lite mulen på fredagseftermiddagen bara. Vi har mest solat och badat vid barnpoolsområdet där Ellen har kunnat springa i och ur som hon velat för den lilla poolen var bara 35 cm högt vatten i. Bredvid var en ganska stor pool med tillhörande vattenrutchbana. Den tyckte alla i familjen var jätterolig och vi åkte massor. I alla fall jag, Kalle, Ellen och pappa. Mamma vågade bara en gång och det tog tid innan hon tog mod till sig också. Ellen var också lite rädd i början men sen fick hon inte nog. Hon satt i Kalles knä och han åkte sakta. Själv kunde jag inte hålla igen på farten utan for fram för snabbt, så tyvärr kunde hon inte åka med mig. På bilden nedan ser man backen upp till poolområdet vi låg vid, när vi inte åkte till havet. En gratisbuss ifrån hotellet körde oss varje halvtimme. Supersmidigt och bara en kort resa över en stor och tättrafikerad väg på ca 10 min. Havet var såklart härligt men det var ganska stora vågor så vi var inte där varje dag, då Ellen föredrog poolen och minicluben som låg brevid.

på väg till frukosten

Där kunde hon leka, måla, rita, bygga med klossar och lägga pussel m.m. En dag kom hon hem med fin målning i ansiktet.

Ellen med smink

Vi tog små promenader på hotellområdet, besökte massor av små butiker utanför och shoppade krimskrams och så var vi en dag in till Alanya och kolla på mer shopping, fina parker och statyer m.m. Annars tog vi det mest lugnt, åt massor av god mat, umgicks med mina föräldrar och hade slappt och skönt, som sagt.

Kalle o Ellen vid poolen

Pappa och Ellen lägger pussel och läser bok i skuggan.

Lekkamrat

Ellen har hittat en hollänsk pojkkompis som hon har vansinnigt roligt med. Det sprangs runt, runt i reception och lobby hela kvällarna. Tack för sällskapet Sam!

mumsmums

Här mumsas det på godsaker ifrån den dagliga buffén. Olika rätter och teman varje dag, så att man inte ska tröttna så lätt. Det gjorde vi inte heller. Dock var vinet inte så jättegott, tyvärr.


Rumsvy

Usikten ifrån vår ballkong!

Helikopterfärd

Ellen åker en läskig helikopter som fanns på hotellet. Hon gillade inte den men att åka katten Gustav var roligt.

På upptäcksfärd

Här är vi på promenad längs hotellets alla stigar. Vi hittade en konstig branddräkt.

Kalle kämpar

Det var mycket trappor och gångar. Kalle kämpar på upp med vagnen så vi kan besöka den stora poolen högst upp i hotellets regi, på berget.

Pool

Kalle står och kikar efter lediga solstolar till oss.

Utsikt

Här är utsikten fantastisk ifrån baren som hänger ut över berget på en stor ballkong.

Önskebrunn

Hotellet hade en fin önskebrunn också!

Det blev inte några fler utflykter än i närheten av hotellet och stranden denna gång. Vi orkade inte med hela proceduren med att ge oss iväg med vagn, packning, Ellen osv. Så vi höll oss till närområdena på gångavstånd, förutom den dagen vi var inne i stan. Men det var gott nog för oss! Vi är nöjda och utvilade, redo för nya tag med skola, jobb och dagis. Vi kör ett stort kalas också, för Ellen fyller ju 2 år på lördag!

Klassiska höstsjukan & semestertid

Kategori: Allmänt

Idag har det regnat nästan hela dagen och det kändes riktigt höstlikt i morse när jag gick till tunnelbanan. Det är bra det, att man få lite höst- och ruskkänsla så här innan man ska fara till solen (förhoppningsvis) och värmen i Turkiet! Så jag blev faktiskt lite glad, nu kanske det blir några ruggiga dagar innan vi drar. Perfekt! Fatta vad vi kommer njuta sen. (Det är ju inte riktigt lika roligt att vara ifrån Sverige om det är varmt och soligt.)

Igår ringde dagis vid 14.30-tiden och sa att Ellen verkade hängig och att hon hade lite feber. Jag åkte dit och hämtade henne och fann henne inomhus (alla barnen var ute och lekte) sittandes i soffan under en filt, alldeles tyst och hängig. Stackarn mådde inte alls bra, det såg jag direkt. Hon var lite varm men mest lite darrig och väldigt lugn och nedstämd. När vi kom ut på gården började hon gny lite och göra små missljud. Plötsligt kräktes hon bara. Det är första gången som Ellen är magsjuk på det viset och jisses så ynklig min stora, tuffa tjej nu var. Vi åkte hem och jag bäddade ner henne i soffan framför tv:n men hon orkade inte titta utan ville sova, så jag la henne. Sen kom Kalle hem i ilfart eftersom jag hade en bokad benvaxningstid att passa. När jag kom hem igen hade hon varit uppe ett tag och kräkts en gång till. Hon var glad och pigg när jag kom hem och hon fick lite middag samtidigt som vi åt men det kom ju upp efter 1 min. Så det blev inget mer ätande för hennes del igår.

Idag har Kalle vabbat och hon har varit hyfsat pigg och fått behålla maten men hon har fortfarande lite feber, stackarn. Vi får hoppas det är helt återställt i morgon eller på fredag. Och att inte vi blir sjuka istället. Jag är själv sedan ett tag tillbaka lite småvarm, snuvig (knappt) och lite sådär trött och hängig men jag orkar allt jag ska och går i skolan osv. som vanligt. Kalle är det likadant med, så alla vi har väl en bug, just nu.

I helgen var Kalles pappa här från lördagskväll till söndagskväll. Han passade Ellen medan jag och Kalle gick på bio på lördagskvällen. Vi såg "Det är aldrig försent Larry Crowne" och den var ganska söt. Lite sådär halvkul, mysig och lättsam. Det var Tom Hanks och Julia Roberts i huvudrollerna och handlade om Larry (Tom dårå) som fick sparken efter lång o trogen tjänst för att han inte hade någon högre utbildning och då bestämmer han sig för att börja plugga. Det handlar sen om skolan, klasskompisarna och om hans lärare som han såklart blir förtjust i. (Julia dårå.) Se den om ni vill ha nåt kul, lättsmält och gulligt. På söndagen var vi ute i skogen hela dagen jag och Kalle och plockade svamp i massor. Citrongul slemskivling, karljohan, sopp av olika slag, lite fårticka, rödgul taggsvamp och blek taggis, tallblodsriska, några kantareller och trattisar samt ostronmussling. Blev mumsig soppa sen på senkvällen samt lite burkar i frysen. Det var helt underbart att få komma ut och vara i skogen. Vi har ju knappt varit det sen vi fick Ellen. Några enstaka gånger bara och kortare stunder. Jag har saknat det massor. Tyvärr funkar inte sladden så jag kan inte föra över bilderna jag tog med mobilkameran. Det får bli vid annat tillfälle.

I morgon kommer Karin hit på besök. Vi har inte setts sen i vintras så det ska bli jätteroligt att få hit henne. Hon har ju inte sett vårt hus eller så heller, såklart. Hon stannar till på lördagen. Då ska hon på dop och lite annat. Jag hoppas verkligen vi håller oss friska och krya så vi hinner och orkar med en massa kul saker!

Nu ska jag ta mig en kopp java och öppna boken. Sjukdom/sjuklön/föräldraledighet m.m. ligger framför mig och jag har mycket att läsa om jag ska slippa läsa allt på semestern sen.