I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Trädgårdsbestyr och evigt tunnelbaneåkande

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag till strålande sol och glatt tjatter ifrån Ellen men det bästa var att jag inte behövde gå upp direkt utan kunde ligga där och dra mig lite. Det var ett tag sen sist! Kalle tog Ellen till dagis idag också. Vi började med det nu i veckan. Att han lämnar och jag hämtar. En mycket bra lösning, tycker jag. Jag hinner massor mer på förmiddagen här hemma om jag slipper den 2-2½ timmars långa pendlinglingen på morgonen. Idag har jag planterat mina tomatplantor i stora lerkrukor och även mina tre örter har fått nytt stort utrymme. Sen har jag rensat färdigt rabatterna på framsidan och lagt på lite ny jord. Det ska till mer vid senare tillfälle. Det börjar arta sig hyfsat på framsidan nu. Kul!

Målarkillen var här och fixade det sista. Han var duktig faktiskt och jag är nöjd med resultatet. Däremot fortsätter jag att bli besviken på byggkillarna. De hör inte av sig, slarvar och försvinner iväg. Ingen aning om när de tänker komma tillbaka och fixa resten. Jag skulle boka upp en ny tid sa de och drog. Lätt när ingen svarar på telefon! Morr! Nåja, solen har skinit hela dagen i alla fall och Ellen var på gott humör när jag hämtade henne på dagis 14.30 och tog tuben hemåt. Med lite dricka, nån riskaka och lite sitta på eget säte brukar det gå bra.

Ellen på tuben

Den snygga outfiten är det pappan som valt, vill jag bara påpeka. Det var rosa gympadojjor och rosa solhatt till också! Hmmm, vad ska man säga om det?! När vi hoppat av tunnelbanan drog vi till affären och hämtade ut ett paket samt handlade lite smör och mjölk samt annat som tagit slut. Vi var inte hemma förrän lite över 17. Då gick vi ut på altanen och åt mellan mål samt rev upp lite ogräs och klippte lite vildvuxen häck, på baksidan. Där finns hur mycket som helst att göra och sakta men säkert arbetar jag mig framåt. Inomhus börjar det arta sig riktigt bra. Vi har inte fått saker på plats men jag tror inte vi har mer än kanske 4 lådor till att tömma. Sen ska alla pinaler hitta sin plats också. Tavlor och sånna saker kommer nog att dröja också. Det får gå. Jag tycker det är himla skönt att ha lite att pyssla med i alla fall nu när det inte är så stressigt och för mycket, längre.

I morgon är det fredag igen och det ska bli skönt med helg sen. Jag ska på en anställningsintervju vid 10.00 i morgon. Jag är inte speciellt peppad tyvärr. Det är ett 8 månaders vikariat bara. Bättre än inget men jag är trött på korttidsanställningar nu och det ser lite skumt ut i min cv också. Dessutom är jag fortfarande depp över att jag inte fick jobbet på Solvalla. Det stod mellan mig och två andra bara, så jag började känna mig lite säker. Tji fick jag.

Börjar komma i ordning lite

Kategori: Allmänt

Flytten gick av stapeln fredagen den 13:e så ni kanske förstår att jag var lite skeptisk även om jag inte är speciellt vidskeplig. Några oturliga saker inträffade men överlag gick flytten väldigt smidigt och flyttkarlarna var väldigt proffsiga och trevliga. Snabba var de också. Vi fyllde den gigantiska lastbilen till brädden (Fick hyra släp och hämta det allra sista själva på lördagen.) och skickade iväg dem redan kl 12.30 medan vi fick vänta på att städfirman som skulle städa vår lägenhet (ingick i arvodet hos mäklaren, mycket passande) skulle komma för att lämna städmaterial och hämta nyckeln skulle dyka upp. Vi ringde och ringde men fick inget svar på om de tänkte komma eller inte. De hade inte någon notering om det nämligen. Jag blev skitförbannad och vi bestämde oss för att lämna nycklarna till mäklaren så fick de lösa det hela bäst de kunde. Väl på vägen började farfars bil (som vi tog över så att farfar kunde ta Ellen i barnstolen i vår bil) att ryka och lukta illa. Olja hade läckt ut och vi fick fylla på. När vi väl kom fram till huset började det smådugga men det gick över på 20 min. Det var allt som gick fel den dagen och det tycker inte jag var så farligt med tanke på datumet. Annars har ju det mesta med själva huset strulat desto mer. På torsdagen efter inflyttning var byggherre, byggjobbare, städkille och målerikille här för att gå igenom alla våra (ett 60-tal) påpekningar på brister och fel och vi fortsätta att finna fler efter att de gått igen. Det tar aldrig slut! Tack och lov är det inga stora grejer! Lite hack i lister, tak och golv, lite skav- och rivmärken på tapeter och väggfärg och en massa smuts här och var som ingen orkat ta bort. Sen är det några saker som är lösa, några som inte hålls uppe (hyllplan som är för smala och rasar ner), några saker som saknas (som ett vattenlås och en termostat) och några saker som är för trånga (som ex. skåp där hyllplanen ej går in osv.), så nog har de att fixa allt! Det verkar som att de tänker göra det också! På onsdag ska hela styrkan infinna sig kl 08.00 för att fixa diverse. Jag hoppas det blir bra, så vi kan få lägga allt strul bakom oss sen!

I onsdags kom min mamma upp och har varit här tills i går. Vi har haft en fantastisk hjälp av henne. Hon har passat Ellen, passat upp på oss och funnits till hands hela tiden. Ovärderligt när man känner att tiden bara rinner iväg och man vill få saker uträttade. Vi kommer att sakna henne såklart men allra mest kommer nog Ellen göra det. Oj som hon grät på flygplatsen, stackarn. Första gången hon reagerar så! Nu börjar hon liksom förstå.

Vi har fått massor gjort både i huset och på vår odlingslott som vi faktiskt färdigställde igår. Nu är där nysått och finputsat i 4 små land med fina gångar i mellan. Hoppas nu att allt ska gro och växa. Vi får hålla tummarna och vänta. Kvar är trädgården (jodå jag har putsat och fejat en del men det är massor kvar) och övervåningen ser ut som sju svåra år. Sängen är på golvet och grejer står det överallt. Ellens rum är hyfsat i ordningställt annars liknar det mest en avlastningsplats, hela huset. Förstår inte hur allt en vacker dag ska kunna få plats innanför skåp och luckor men på något vis ska det gå! Jag ser fram emot att bli hyfsat färdig så man kan börja med finlir som städning, hängning av tavlor och val av mattor osv. Om ett par veckor?! Vi får se.

Nu måste jag dra iväg igen för att hämta Ellen. Just nu pendlar jag en timme till och en timme från dagis, två gånger per dag. 4 timmars restid om dagen. Fy fan, säger jag bara. Det är INTE roligt, alls!

Skogskyrkogården

Kategori: Allmänt

Det var väl för väl att vi hann med att besöka Skogskyrkogården innan vi flyttade härifrån. Det är ju skamligt att jag inte fått tummen ur att åka dit förrän nu men det har helt enkelt bara inte blivit av. Vi har pratat om det flera gånger, jag och Kalle och han har själv varit där på höst/vinterkanten och kikat. Men så igår fick vi för oss att vi skulle ta cyklarna dit. Det gick ju hur lätt och smidigt som helst! Jag tror att det är som allra vackrast i juni/juli och runt alla helgona-helgen såklart men det var väl hyfsat fint nu också. Väldigt rofullt i alla fall. Vi får ta en rundra och titta på alla ljusen i höst.

Skogskyrko

Kanske får vi för oss att ta en ny titt på alla stenarna under rader och åter rader av tallar som skuggar dem så fint redan i sommar. Det var allra vackrast enligt min åsikt. Solens strålar nådde bara fram lite här och var, det var lummigt och mysigt. Så fint att jag glömde fota just det. Typiskt mig! Men denna kullen var också vacker. Ännu finare är det nog när bladen slagit ut ordentligt på träden!

kulle

Efter cykeltrippen åkte vi ut till våra vänner på landet, fikade på deras mysiga uteplats i solen, gosade med hunden och pratade strunt ett par timmar. Ellen åt sill och knäcke som aldrig förr. Tidigare på dagen hade hon glupskt stoppat i sig 2 stycken chili cheezebollar! De tycker till och med jag är heta. Hon är skum när det kommer till mat, det barnet.

I dag strålar solen minst lika fint men vi har varit inne hela dagen (nästan. Var ute en kort runda med Ellen.) och packat. Nu börjar det arta sig riktigt bra. Det är inte mycket mer vi kan packa just nu. På torsdag är Kalle ledig och då ska vi åka till Vällingby och skriva på sista papperna och få våra nycklar! Det ska bli väldigt skönt och såklart jättespännande. Efter det åker vi med lite saker till huset och sen drar vi till lägenheten och packar det sista. På fredags morgon går flyttlasset! Gud så skönt att det bara är en vecka kvar!

På måndag ska jag på en anställningsintervju annars har jag inget direkt planerat i veckan. Den fylls nog ändå, det är jag rätt säker på!

I flyttartagen

Kategori: Allmänt

Ja här snörvlas det och hostas som aldrig förr men trots det är vi hyfsat pigga. Ellen kutar runt på dagis och hoppar i vattenpölarna, målar och sjunger om bockarna bruse och Kalle jobbar (faktiskt inte i hjäl sig just nu) och jag söker jobb som en galning och packar, lugnt och metodiskt. Jag har inte alls samma energi på den fronten denna flyttomgång. Kanske är jag trött på att flytta helt enkelt? Sen har jag ju fått rutin på det nu och vet att det inte är någon större idé att packa allt 4 veckor före flytt. Det mesta måste man packa 2-3 dagar före avfärd mot nya stället, annars får man bara packa om sakerna, om och om igen. Det vill jag _inte_ göra denna gången. Jobbsökandet går lite långsammare det också just nu. Det finns inte riktigt lika många att söka och jag har tappat sugen lite, det erkänner jag. Jag har ju varit på 4 intervjuer och haft 2 telefonintervjuer nu och trots det, inget napp. Då blir jag faktiskt lite ledsen och trött. Mitt hem ser ut som en svinstia för det är stök, kartonger och dammråttor överallt men jag bryr mig inte så farligt. I mitt huvud har jag nog redan flyttat och moppar nya husgolven med grönsåpa! Men så här ser det ut i lägenheten just nu!

flytta

I vardagsrummet har vi packat allt som fanns i skänken, skåpen och vitrinen förutom några få vinglas och konjakskupor. De kommer till användning in i det sista. En stänkare behövs mitt i flyttkaoset! Men det är ju vansinnigt vad med prydnader, ljus och lyktor, glas av olika slag och vaser man har som man ytterst sällan använder eller tar fram. Men köpa dem ska man, tydligen. Nu måste jag börja använda dem mera! En hel vacker vit servis i miljoner delar med guldkant har vi som bara står. Varför? För att den inte går att diska i maskin!

flytta 2

I hallen trängs ett strykbord med diverse lådor köksprylar. Är det nåt jag har haft i överflöd så är det köksprylar men nu börjar det komma ner på en hyfsad nivå för när det gått sönder har jag inte köpt en massa onödigt nytt. Min ångkokare är det senaste inköpet och den älskar jag!

flytta 3

I Ellens rum har jag kartonger med lakan, handdukar, böcker m.m. (Det är begagnade kartonger så bryr er inte om vad som står på dem) och Ellen har inte lekt på sitt rum de senaste 2 veckorna, alls. Undrar varför?! I och för sig har hon sällan lekt på sitt rum. Hon vill alltid vara där jag är och sprider sina saker över hela lägenheten. Jag längtar till den dagen kommer då hon vill vara på sitt rum och har lärt sig plocka undan efter sig!

Häromdagen var vi och storhandlade och Ellen fick då en potta! Det har pratats och diskuterats länge om vilken sort det skulle vara och jag stod länge och funderade på någon av dessa två. Coops egna eller en babybjörn. Rosa har ju dock aldrig fallt mig på läppen riktigt så jag köpte ingen av dem.

 potta

Jag åkte sedan vidare till Maxi (där jag storhandlar) och hittade en röd men löstagbar pottdel. Den fick det bli!

Ellens potta

Ellen gillar den. Hon sitter mer än gärna på den. Både med och utan blöja men hon har inte förstått vad den är till för, riktigt. Det gör inte så mycket, vi kör i långsam takt. Hon har så smått börjat peka på magen och blöjan när hon kissar/bajsar och då försöker vi skynda till pottan men det är alltid försent så jag tror hon berättar efteråt, inte under tiden. Jaja, det kommer nog bli bra så småningom. Pottan är snygg i alla fall! I helgen blir det storröj på packfronten. Tavlor skall tas ner, saker skall skruvas isär och det ska tas ner gardiner. Men vi ska hinna med en tripp ut på landet också för att hälsa på goda vänner och få fika. Det ser jag mest fram emot! Ikväll kommer Kotten på besök också och det ser vi också fram emot, såklart. Nu var det länge sen vi sågs.