I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Ellen sniffar på körsbärsblomster!

Kategori: Ellen

Det är verkligen helt underbart väder nu och tack och lov gör det mig lite piggare, lite gladare. Jag är annars varken det ena eller det andra just nu av någon anledning...

Igår hämtade jag Ellen med vagn på dagis (annars har det varit cykel som gällt den senaste tiden) och vi tog tuben in till stan för att titta i lite affären (döda tid) tills Kalle kunde sluta jobbet och möta upp oss. Vi gick sen till Kungsträdgården för att se de omtalade körsbärsträden som just nu står i blom och visst var det vackert!

Ellen i körsbärsblomster

Där var massor med folk som fotade från alla tänkbara vinklar men vi sniffade lite och njöt en stund sen åkte vi hemåt igen. Alla var hungriga och trötta och tuben var snorfull med folk. Usch, det tycker jag är jobbigt.

Idag cyklade jag med Ellen till en närliggande öppen förskola med jättefin lekplats efter dagis. Vi gungade, satt i solen och åt päron, lekte i sandlådan och tittade på tupparna och hönorna som gick lösa utanför stallet som också ligger där intill. Ellen blev smått imponerad av de stora fåglarna men inte alls rädd.

Ellen med tuppar

Jackan hon har på sig (den blå) var nytvättad i morse men ser redan solkig ut. Det är mycket utelek i dammiga, smutsiga sandlådor och backar som gäller numera. Härligt men jäklar vad tvätt det blir! Ellen är brun-grå från topp till tå varje dag man hämtar henne på dagis. Haha! Mycke bad blire men vad gör det. Hon har så roligt!

Påsken är över

Kategori: Allmänt

....och vi är hemma igen. Hemma hos packlådorna och stöket. Ellen är lämnad på dagis och jag har just avslutat mitt jobbsökande för denna gång. Idag har jag skickat iväg 9 ansökningar! Är ganska nöjd.

Helgen har verkligen bjudit på gosaker. Härlig sol och värme, god mat och gott påskgodis, trevligt sällskap, besök av bästaste Ola och så shopping med mamma. Det var så roligt att få strosa i affärer med mamsen, alldeles för oss själva och jag hittade massor med fina kläder plus att mamma köpte mig en jumper och ett par byxor i lite försenad födelsedagspresent. Dessutom hittade vi söta kläder till Ellen på rea. Halva priset på reapriset. 6 plagg för 144 kronor! Inte dåligt alls. Pappa och Kalle hade tvättat, städat, polerat och vaxat vår bil när vi kom tillbaka ifrån shoppingen, så då blev jag extra glad. Mina föräldrar är verkligen supersnälla och hjälpsamma! Ellen hade skött sig fint, sovit och lekt på stora lekplatsen.

Vi var en hel del nere vid mina föräldrars husvagn och där träffade vi vänner till dem som vi gick ut på promenad med. I deras lilla glänta (på ett speciellt ställe vid en fin å) grillade vi lite gott och satt och myste i solen. Så härligt! Jag såg påfågelöga. Det brukar inte jag se så ofta, det är en fin fjäril.

vid ån


påfågelöga

Ellen och morfar utforskade omgivningarna och sen tog de en promenad i vagnen. Ellen somnade gott. Tänk vad skönt de sover utomhus! Hon var så söt i sin påskjacka (mamma köpte den när vi var i Turkiet och nu var den lagom stor) och jag hade gjort rosiga, fräkniga kinder på henne också. Här i husvagnen, på väg att tjuva med sig mammas stora ljus. Söt va!?

påskis

Ola kom som sagt på besök och med sig hade han sin Melker. En busig och härlig hund. Jättefin verkligen och Ellen var inte ett dugg rädd för honom först men efter många fina pussar och lugnt hälsande gav han henne en lite för hårdhänt kärleksförklaring och buffade till henne rejält och då blev hon lite skraj (Han är ju så stor) men det gick jättefint ändå.

Ola o Melker

Vi åt god påskbuffémat på lördagen också nere vid husvagnen, utomhus i strålande solsken. Vilken lycka för oss alla för vi gillar ju så att vara utomhus. Sen var vi till lekplatsen och lekte med Ellen och hon åkte massor med rutchkana, en ny favorit. Melker grävde i sanden och hade skoj han också.

Ellen i rutchkanan

Vi åkte hem igen på måndagen och passade på att stanna och hälsa på lite kompisar i Norrköping. Först var vi en snabbis till vår gamla sommarstuga och kikade på alla förändringar som skett där, samt hälsade på gamla grannen. Han blev glad och överraskad av Ellen så klart, för vi har ju inte setts på tre år nu. Sen fikade vi inne i stan med en gammal jobbarkompis och hans fru. Det var riktigt nice i solen.

Veckoända

Kategori: Allmänt

En härlig, lugn helg med vackert väder. Det hände inte så mycket på lördagen, Kalle tvättade lite och på eftermiddagen var vi ute och gungade med Ellen, blåste såpbubblor och knatade lite i skogen bakom huset. Spännade och läskigt på samma gång, tyckte Ellen. Att klättra på stenbumlingarna där är ju som att bestiga berg, för henne. Hon var extra bedårande i sin nya rosa solhatt och sina nya gympaskor, dessutom!

Nya pjucks

På söndagen var Eva och Tommy barnvakt så att jag och Kalle fick lite egentid. Det var jätteskönt att få komma iväg lite och bara strosa, se på sånt som vi ville och bara ta det lugnt. Vi var först till Zetas handelsträdgård och kikade på kommande inköp till trädgården. Oj, det fanns mycket fint. Bland annat hade de vackra magnolior. Här ett träd som gick i lite gul/lime. Observera den klarblå himmeln!

Magnolia

Julrosor (som blivit en ny favorit) hade de också en hel del av. De finns ju i massor av färger och varianter och själv tänker jag börja samla ovanliga sorter någon gång i framtiden. Känns som en typisk trädgårdsnördsgrej.

julros

julros2

De gul-vit-lime-färgade är jag svag för och likaså rosafärgade. Gärna fläckiga men det hade de inte där. Sen såg vi vackra kungsängsliljor till salu och då tänkte jag genast på svärfar och Uppsala där den växer vild.

Kungsängslilja

Efter besöket på Zetas åkte vi till Heron City och Media Markt. Vi hade nämligen spanat på en ny kamera då vår gamla kompaktkamera dog här för en vecka sen. En stor och fin systemkamera från Nikon har vi nu gått och köpt oss. Jag tror jag kommer bli kär i den där manicken om jag bara klarar av att lära mig alla olika knappar och inställningar osv. på den och tänk vilka fina trädgårdskort (för att inte tala om fågelskådar-kort) jag kommer kunna knäppa framöver. Jag tror det är en jättefin investering faktiskt. Den är bra att filma med också, vilket vi antagligen kommer göra mer i framtiden. Filma Ellens framsteg. Efter kamerashoppingen gick vi och åt lite sen strosade vi på Mio och tittade på en divan/schäslong som jag sett i en inredningstidning men den var inge vidare. Vi var en runda till NetOnNet också och köpte minneskort och kameraväska. Sen åkte vi tillbaka till Eva och Tommy. Ellen hade varit glad och snäll hela eftermiddagen. De hade lekt i lekstugan (Evas barnbarn är stora nu men alla leksaker är kvar. En guldgruva för Ellen) och gått promenad. Gungat och annat kul. Eva gav Ellen ett gigantiskt påskägg med fina formar i. Sånna man leker i sandlåda med, ni vet. Hon är alltid så himla generös och gullig, Eva. Jag tog även lite kort på blomsterprakten i deras trädgård. Här kommer lite smakprov som avslutning.

liten bagge

snödroppar

påskliljor

minipåskisar

Eva hade pyntat inför påsken med både kransar, häxor och blomsterarrangemang. Vackert, eller hur!?

Evas pynt

12:e april

Kategori: Allmänt

Ingen snöstorm, inte ens några enstaka flingor! Inte heller några droppar regn, jo kanske några få men ändå! Jag får nog säga att jag är nöjd med vädret idag för det brukar ofta snöa eller regna på min födelsedag. Vad jag däremot inte är nöjd med är att 3-butiken sms:ade mig i morse och berättade att min telefon nu är lagad och går att hämta!??!

(För två månader sedan var jag inne i butiken och lämnade in den, fick en lånetelefon så länge. Det gick 10 dagar och sedan ringde de och berättade att den var trasig och inte gick att laga. Jag kunde få tillbaka den för 250 kr eller så kunde de skrota den. Skrota den, sa jag och åkte in till butiken för att lämna tillbaka lånetelefonen och köpa en ny telefon. Fick betala över 1000-lappen för en ny nalle (hade inte råd med annat) och känner mig väl halvnöjd med den för det är åtminstone en kontanttelefon så efter det att mitt abonnemang har gått ut 2012 så behöver jag inte ha med dem mer att göra. För 2 veckor sedan får jag ett samtal, en söndag. Hej detta var blah blha från 3-butiken, vi får be dig komma in med lånetelefonen du har! Va!? Den lämnade jag in för flera veckor sedan. Och så en lång diskussion så klart men de gav sig till sist. Dock ingen ursäkt eller så. Självklart inte.)

Jag ringer upp snubben i butiken som jag köpte telefonen ifrån lagom sur och han lovar att kolla upp det hela. Han sms:ar efter ett tag och frågar om jag har köpt en ny telefon. JA!! för i helvete. De har noll koll! Som vanligt. Ända sen jag bytte till 3 har jag varit irriterad och missnöjd över det mesta. Mina sms går inte fram ibland och ibland får jag inte dem som skickats till mig! (Jobbigt att inte kunna lita på detta.) Mina räkningar stämmer inte ibland och det är alltid halvtaskig täckning. Till slut ringer killen tillbaka. Nej, det var verkstaden som hade strulat! Självklart! Fast sms:et kom ifrån 3-butiken. Då bara brast det för mig och jag skällde ut grabben efter noter. Stackarn fick ta all min ilska och frustration, fast det inte är hans fel direkt. Nåväl, han tog det bra och blev inte arg tillbaka men han bad heller inte om ursäkt, han gav mig inga erbjudande om att få tillbaka telefonen gratis eller nåt sånt, som ursäkt för allt strul utan han skyllde i från sig och sa att han förstod. Förstod vadå!? Jävla skit-3 det är vad det är! Ett riktigt dålig företag som tar sina kunder för givet (man binder ju sig för att få den där coola telefonen), som inte kan ett dugg om service, som är dryga och uppkäftiga i butiken och som till och med driver med sina kunder när de märker att de inte är så kunniga på telefonen eller hemma i mobil-branchen. Nej dubbelt, taggigt ris får 3 ifrån mig idag och de förstörde åtminstone delar av min födelsedags-förmiddag.

Andra halvan av den var dock trevlig. Kalle hade hittat på en rolig födelsedagsgrej. Han hade lagt lappar lite här och var med olika ledtrådar och rim på. Jag fick gå från lapp till lapp (första låg i Ellens korg på dagis, där han varit tidigt i morse och lagt den, andra i vår bakmaskin, tredje i vår grill i källaren, fjärde i en bok i bokhyllan! Den ena lappens ledtråd ledde till den andra osv.) för att till sist lösa en mattegåta och rebus. Då fick jag till sist reda på vart mitt påskägg låg och i ägget låg det 4 olika presentkort (twilfit, Kappahl, H&M och Lindex) och Lonkakolor som jag älskar! Blev jätteglad och det var riktigt roligt. Ibland är han bra påhittig min man!

Ägget

När jag hade funnit min present gick jag hem till Josefina som hade bjudit över mig på kaffe. När jag kom dit så hade Josefina köpt en fin bukett rosor till mig! Jag blev jätteglad. Vi drack kaffe och blurrade en liten stund. Jag passade på att gosa lite med Devin också, sen var jag tvungen att rusa igen för kl. 12.30 skulle jag möta Eva vid Hötorget. Hon skulle bjuda mig på lunch. Vi var på Drottninghof och åt Cesarsallad. Gott, gott! Hon hade även skickat ett fint kort med flodhästar på till mig och jag fick jättefina ranunklar som jag blandade med rosorna ifrån Josefina. Det blev jättefint tillsammans.


 blommorna fr Josefina och Eva

När jag kom hem ifrån lunchen hade jag fått blommor vid dörren. De var ifrån svärföräldrarna. Jättefin bukett det också! Jag som älskar blommor blev såklart jätteglad. Mamsen hade skickat ett urgulligt kort med. Vi firar mig mer i påsk sen när vi kommer ner till dem. Både tulpaner, ranunklar, stjärnflocka och rosor är stora favoriter. Undra om de visste om det? Eller om det bara slumpade sig. I vilket fall blev ju buketten väldigt vacker. Härliga färger, inte sant?!


från Björn & Linnea

På eftermiddagen var jag till en däckverkstad för att byta till sommardäck. Där var grabbarna svarta av smuts, skitsura och jättestressade! Inte alls trevlig stämning och än värre blev det när de inte fick loss våra vinterdäck. De fick banka och slå som vanligt. Inte vårt fel utan Fords. Fords orginaldäck är helt enkelt för tajta och fastnar. De var otroligt orädda om min bil och jag blev rätt förbannad. De bankade både här och var och missade rätt friskt flera gånger. Nu är fälgarna duktigt tillbucklade på sina ställen! Så dålig stil och inte visste jag vad jag skulle säga heller utan stod där som ett fån. De var väl precis vad de räknade med från en tjej. Dessutom small det till under bilen där domkraften hamnade lite fel. Kille struntade helt i det och tog bara och bytte ställe!? Jag blev helt ställd. Vi får väl se om vi hittar nåt hål under bilen. En sak är säker, dit åker vi inte fler gånger!

För att avsluta detta långa inlägg med något posetivt så kan jag berätta att Kalle är på väg hem, jag har fått massor av gratulationer på facebook och i morgon har jag inga måsten! Det känns skönt. I kväll ska jag bara ta det lugnt och se på tv eller nåt.

En helg med vårtecken

Kategori: Allmänt

I lördags var det halv storm ute men vi trotsade det halvtrista vädret och gick tillsammans med Josefina, Deon och Devin bort till parkleken där hästarna finns. Vi tittade även på katt, kanin och get. Deon var jätteduktig och gick hela vägen. Ellen var småtjurig mest hela tiden och ville bli buren. Deon gick till och med och hämtade henne ett par gånger och höll henne i handen så de skulle gå tillsammans. Då gick hon, en liten bit åtminstone. De var så himla söta ihop. Som ett litet kärlekspar.

Deon o Ellen

På vägen såg vi tydliga vårtecken! Första blåsipporna i blom och massor av vitsippor var på gång. Likaså massvis med tussilago i södersluttningarna.

blåsippor

Jossan bjöd på kaffe och vi satte oss i parkleken och snackade lite. Devin sov så sött hela tiden. Ellen lekte lite och gungade också med sin älskade pappa. För det är verkligen pappa för hela slanten just nu! Pappa ska bära, pappa ska mata, pappa ska komma och ska klä på och pappa ska bära på axlarna. Jag är inte vatten värd, det ska ni veta gott folk. Fast jag tycker det är rätt gulligt måste jag erkänna och skönt att de två får umgås lite också.

Efter promenaden och fikan med Jossan åkte vi till Vällingby för att hämta ut ett bredbandsbolaget-paket som annars hade skickats tillbaka snart. När Kalle beställde grejer till nya stället skickades det till den adressen, fast vi inte har flyttat dit ännu. Vi tog oss även en titt på vår kommande trädgård. Nu var snön borta och det visade sig en jättestor träaltan och en slingrig stensatt gång. Ingen gräsmatta alls och massor av byttor, krukor och smårabatter. Jag har mycket att pyssla med och ändra på i vår och sommar! Runt omkring där vi snart ska bo finnns mycket cykelvägar och de har planterat massvis med krokus längs med dessa vägar. Jättefint, tycker jag!

krokuskrok

Ser ni hur den slingrar sig bortåt!? Vi promenerade från centrum till vårt hus och det tog inte mer än 10 min, max. Perfekt! Vi längtar båda två väldigt mycket nu och Ellen skulle säkert också göra det om hon hade förstått vad det innebär att flytta. Hon kommer ju få mycket större ytor att leka på och bättre lekplatser ute också, tror jag. 

Idag har vi varit ute i solen och bara lekt lite här hemma vid lägenheten. Vi ville att Ellen skulle ha sina solbrillor idag men hon var väl sådär intresserad. Vi fick ett fint kort på henne men sen åkte de av igen, illa kvickt.

Ellen i solbrillor

Vi köpte en cykelsits till Ellen på Blocket. Mannen som sålde den hade ändå vägarna förbi så han kom hit med den, installerade den och alltihop. Jättesnällt, tycker jag. Den var lite stor och klumpig på min lilla cykel men de är ju säkrare än de där man sätter på pakethållaren i tunn plast och sen så var knäppet till säkerhetsbältet jättesvårt att knäppa upp. Vi får se om jag lyckas med det överhuvudtaget eller om jag får be om hjälp när jag kommit fram till dagis. Risken är att jag tar i och drar så hårt att när det väl lossnar så ger jag Ellen en smocka. Det vore ju inte så bra, nej. Men det ska bli himla skönt att kunna ta cykeln till dagis. Att gå fram och tillbaka 4 gånger (som det ju annars blir) är rätt jobbigt i längden. Cykla känns mer okej. Sen är det ju roligt annars också. Nu kan man ge sig iväg på lite längre utflykter utan att behöva ta med sig bilen. Om man inte vill ha vagnen med också, förstås.

Å, ja just ja. Igårkväll var ju Elina och Stoffe här på middag också. De är ett så superhärligt par-så kaxiga och stöddiga mot varandra fast med glimten i ögat att man inte kan annat än att skratta gott och ofta, ihop med dem. Jag och Stoffe är jättelika och tycker lika i det mesta. Elina och Kalle är också ganska så lika och tycker lika. Sånt där är ju lite komiskt. Vi hade många intressanta diskussioner under kvällens lopp. Jag bjöd på bacon-, broccoli- och St:Agur-paj med sallad till och så åt vi ingefärspäron (som jag kokat tidigare på dagen) med vaniljglass till efterrätt. Mycket uppskattat! Sånt gör mig glad.

Såld

Kategori: Allmänt

Äntligen fick vi ett bra bud och kunde sälja vår lägenhet. Gud så skönt att få det där ur världen, nu kan vi ta helg med lugnt sinne. Vet inte om jag hade orkat med fler visningar och så där!? Puh! Nu ska vi bara vänta tills på tisdag då köparen varit på banken, sen kan vi andas ut på riktigt men kontrakt är i alla fall skrivet, så allt borde ha gått i lås! Jag kan med andra ord börja koncentrera mig på huset, istället.

Ska passa på att lägga upp lite bilder på fröet. Hon växer ju så det knakar och hittar på nytt bus varje dag. Härom dagen var vi vid Farstaängens parklek och geggade i leran, sparkade boll och gungade. Kuligt!

Gegga lera

Ellen har börjat förstå att man kan ha flera nappar samtidigt och har mer än gärna en tre, fyra stycken att byta i mellan. Att ha två inne samtidigt var dock en ny bedrift. Ser ju lite kul ut.

Nappar

Ångest & namnsdagsfirande

Kategori: Allmänt

Här är inte så muntert just nu och det är endast för att vi inte blir av med lägenheten. Eller ja, nu ska vi inte kasta in handduken ännu men man blir ju helt nojig av att gå och vänta. Inget händer ju! Vi hade visning i söndags och i måndags. På söndagen kom det 12 stycken varav 9 skrev upp sig på intresselistan. På måndagen kom 3 men det var ingen av dem som var intresserade. Sen har vi haft en extra visning igår (så jag fick återigen fejja och städa och pynta) och denne kom från Jämtland, så henne hoppades vi på. Det visade sig att hon inte var så förtjust trots allt!? Så det är ingen som budar! I dag skall den visas extra ännu en gång. Vi får hoppas på lite flyt nu så att det blir en budgivning. Tänk om vi inte blir av med den!? Om vi inte får ens vad vi lagt ut för den!?  Det vore i så fall första gången för oss. Vi har ju sålt 3 andra ställen med vinst. Nu är det ju ganska mycket mer pengar det handlar om denna gången, vilket gör det hela mer ångestframkallande än någonsin förut.

Jordgubbsfest

Vi försöker liva upp stämningen lite och firar Kalles namnsdag. Han heter ju även Wilhelm, så det var lätt fixat. Jordgubbar och lättvispad citrongrädde. Mums! Och jag försöker glädja mig åt att jag varit på ännu en anställningsintervju (bara att få komma så långt bland 100-tals sökande anser jag är en bedrift) som kändes helt okej, på ett jobb som verkar intressant men kanske lite mastigt för bara en person. Vi får se vart det slutar. På måndag är det dags för ännu en intervju. Denna gång på ett städbolag. Får se vad det kan bli av det. I eftermiddag får jag hålla mig undan så mäklaren kan visa och det är passande nog fika på dagiset idag. Perfekt!