I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Den blöta, snoriga hösten tog sitt intåg

Kategori: Allmänt

Jahapp, jag som skröt så om att Ellen klarat sig ifrån alla bacilusker och smittkällor på det nya dagiset fick äta upp det i natt. Ungen har hest hostat och snorat brevid oss hela natten, själv har jag sovit ännu mindre än henne skulle jag tro. Hosta och gny kan man ju göra i sömnen, liksom. Själv vaknar jag ju av minsta knyst. Bara till nackdel, börjar jag tycka även om god och vaksam hörsel anses som en bra egenskap så är det skönt att kunna sova sig igenom lite oljud!
 
Ja, nu har verkligen hösten gjort sitt intåg här i Vällingby! Lönnarna på väg till buss och tunnelbana brinner i all världens vackra färger, regnet öser ner, strilar, drippar och droppar om vart annat och det är kallt både ute och inne. När man går till bussen på morgonen önskar man att man tog med sig både toppluvan och vantarna och ur munnen ryker det. Det är friskt och jag älskar det.... faktiskt. Ända nackdelen med höst är; mörkret och när det regnar vid fel tillfälle! (Vilket det ju gör ofta...)
 
 
Men färgerna är så härliga och det luktar så gott i skog och mark, allt är moget och plockfärdigt på odlingslotterna och tempot från i somras börjar sakta ner. Man hinner med på ett annat vis. Nu saknar jag bara svampplockning och långa härliga promenader i höstsolen med de starka vindarna och den riktigt maffiga, härliga hösthalsduken virad runt halsen. Men det hinns nog med än. I helgen har vi mest varit inomhus. Jag har varit iväg och tränat lite core och styrketräningen och Kalle har varit ute och sprungit. Vi har pysslat i köket, slipat och oljat köksbordet och våra två ekhyllor. Den ena fick sen ställas ut i hallen under trappen och där har nu Ellen sina målarprylar och sen har postfacket fått sin nya plats där. Det blev fint!
 
 
Har ni sett min dahlia!? Visst är det maffig. Jag älskar färgerna och den har blommat HELA sommaren och fortfarande är den så här fin. Härlig blomma! Sånna blir det fler av i min trädgård nästa år. Jordärtsskockorna blommar jättefint på lotten och kommer nog ge riklig skörd. Potatisen däremot gav inte mycket! Jäkla synd på så dyra, ekologiska knölar. Som dessutom lovade riklig skörd!? Morr!
 
 
Ellen har lekt med Alfred en hel del i helgen men idag tror jag vi mest stannar inne. De hoppade i vattenpölar hela dagen igår. Blöta kalla fötter kanske bidrog till att natten blev så plötsligt snorig och hostig?! I vilket fall vart det hela tre klädbyten i går pga blöta eskapader. Men roligt hade de!
 
På kursen jag går, går det rätt mycket knasigt folk och jag har svårt att acklimatisera mig och finna mig tillrätta i en så brokig skara människor men några få har jag tycke för och vi börjar få riktigt trevligt där vi sitter och ugglar hela dagarna. För inte är det mycket ordning och reda på det där stället. På morgonen får vi någon övning som de flesta kastar ett halvt getöga på och sedan struntar i (några få (vi) jobbar på och får det ganska fort undanstökat och sitter sedan lite sysslolöst funderande resten av dagen och några, ganska många, fullkomligt struntar i övningen och går direkt hem igen efter att de skrivit på närvarolistan! Det är helt galet, tycker jag. Jag hoppas på mycket mer struktur och mer personlig hjälp nästa vecka. Själv är jag mest intresserad av att hitta en bra och nyttig praktikplats att gå till så länge medan jag vid sidan av söker jobb, som vanligt.
 

Kalashelg

Kategori: Allmänt

Ja, det har det verkligen varit. Förra helgen var vi i Kalmar och firade min älskade lilla mamma som fyllt 60. Hon fick en jättefin bägarranka (en stor krukväxt med rosa blommor) och Pilgrim-smycken av oss i present samt att jag lagade all mat på hennes fest som vi höll för henne på lördagen. Det kom lite vänner ifrån campingen samt lite släkt men det hölls litet, precis som hon ville.... eller ja, hon ville inte firas alls egentligen men såklart vill man ju göra NÅNTING. Det blev god mat, gott dricka, underbar chokladtårta och lite sång och tjohej framåt natta.
 

Kalle och bästa gudmor Eva väntar spänt på förrätten.
 

Några ur gänget på kalaset.
 

Jag och Ellen dansar när de andra sjunger Karaoke.
 
Väl hemma i Vällingby igen fortsatte vardagen. Jag har kommit igång bra med min träning. Denna veckan har jag dock kört lite för hårt och fått lida pin för det. Träningsvärk som fasen i låren efter både hård spinning och sedan bodypump med 800 rep på ett pass, blev lite för mycket för mina otränade lår! Jag har gått med ben av betongblock sedan i torsdags och har inte tränat nåt förrän idag. Då tog jag en kort cykeltur och körde lite rygg och mag-träning här hemma bara.
 
I fredags var Hedvig och Ingrid på besök. Vi satt inne och gluttade på regnet som öste ner hela dagen! Jag bjöd på bulgur och quorngryta samt halloumi. Det gillades! Ingrid var på strålande humör hela dagen och timmarna flög fort förbi. Jag hämtade Ellen tidigt så hon också fick träffa H och I. Som vanligt var Ellen eld och lågor över att det var en bebis i huset.
 

Ingrid gillade Anna, Ellens docka.
 
I lördags var vi på Tuvas ettårskalas. Det är Daniels (en f.d arbetskramt till mig och Kalle) och Anne-Gretas dotter. De har flyttat tillbaka till Hammarby sjöstad efter en kort tid i hus i Tyresö och trivs så bra i lägenhet igen. Hus var inget för dem. Vi kände bara en annan person på kalaset förutom Daniel och hans tjej men det var ändå trevligt. Många små sötnosar kring 1-2 år och så Ellen och en större pojke. Jenni och lilla Julia kom också efter ett tag. Det gjorde Ellen extra glad att få träffa en gammal kompis. De har inte setts på jättelänge nu men kommer till Ellens kalas så då får de ju träffas snabbt på igen.
 

Lilla Tuva mitt i presentöppningen. Av oss fick hon "service" med Mumin på.
 

Tuvas present.
 
Senare på eftermiddagen och kvällen var vi hos Kicki, Björn och lilla Ture en sväng och lämnade lite blöjor och annat de kunde behöva och bytte mot flera flyttlådor som vi behöver. Våra gamla har nämligen tryckts ihop av fukten och kylan samt tyngden och behöver bytas ut, ute på förrådet.
 
Idag har vi firat Alfred som fyllt 3 år nu i veckan. Ellen hade själv valt ut presenterna som vi (i lite sista sekund) köpte på Coop vid storhandlingen igår. Jag hade tänkt att han skulle få hopprep och målarbok men det hade de inte, så Ellen valde en slajmig klibbig sak som man kastar på en slät yta och den håller sig fast och rullar neråt. Det ser ut som den ramlar/klättrar. Den blev jättepoppis! Alla hade roligt och skrattade åt den. Ingen vågade ta i den knappt för konsistensen var så läbbig. Och så fick han en blå liten bil som Ellen valt ut också. Det togs inga kort på kalaset av oss men här är en annan bild på Alfred när vi häromsistens lekte med dinodräkten.
 

Alfred i Dinooutfit
 

Ellen med tassen
 
Det har alltså blivit en hel del tårta för oss i helgen och en massa annat trevligt. Anna hade ordnat skattjakt åt Ellen, Alfred, Elliot, Theo och Laila (de andra barnen på kalaset) i skogen och det var jätteuppskattat såklart och så flög dem med en fin drake som Alfred fått. Nu har Ellen gått och lagt sig, ganska trött efter helgens alla upptåg skulle jag tro. Jag är själv ganska trött, det har pysslats och städats lite idag och i morgon ska jag börja en kurs som hålls i Kista. Jag får alltså kånka på buss en 45 min x 2 varje dag från i morgon. Inte världsroligt men förhoppningsvis är kursen nåt att ha. Det är i Arbetsförmedlingens regi men hålls av ett ställe som heter Work 4 you. Meningen/syftet är att vi så fort som möjligt ska komma ut i sysselsättning. Antingen jobb, skola eller praktik, typ. SÅ min förhoppning är att jag får gå en vettig Excelkurs eller får en praktikplats där jag kan öva lön OM jag inte hittar jobb då, såklart. Håll nu tummarna för mig så att jag orkar/idds hålla igång min träning. Jag har bokat in mig på ett pass i morgonkväll.
 

Söndag men inget inlägg!?

Kategori: Allmänt

Oj, förlåt! Jag glömde helt bort att skriva i går, fast jag ofta brukar göra ett inlägg under just söndagen. Igår var jag, Kalle och Ellen på stan och köpte födelsedagspresenter åt både mormor och morfar. Jag är lite besviken över att jag inte har råd att köpa exakt det jag vill till min mamma, hon fyllde ju ändå 60! Men just nu har jag det ju inte fett som ni alla vet, arbetssökande som jag är. Dessutom så har jag både köpt träningskort (årskort t o m ) och nya glasögon denna månaden. Ja, ja jag vet, dålig planering kan tyckas men detta är ju saker jag lagt undan till. Det borde jag kanske gjort till presenterna också men men. Jag är nästan övertygad om att presenterna vi köpte igår duger, de också. Allt behöver ju inte mätas i vad de kostat heller, så det så!
 
Jag är faktiskt lite stolt över att jag äntligen fått tummen ur och börjat träna lite smått. Förra veckan var jag på Core, Smart start (vanligt kondispass på nybörjare/lätt ansträngning-nivå) och Zumba samt att jag styrketränade lite på lördagen också. Det var en alldeles lagom startvecka, tycker jag. Träningsvärken fanns där men var absolut inte mördande och jag fick mersmak. Denna veckan hinner jag inte så mycket gymmande då vi åker till Kalmar redan på torsdagen men tre pass ska jag fixa i alla fall, så det blir inte så värst mycket sämre heller. Än så länge tycker jag det är ganska roligt. Jag vrållängtar inte men jag drar mig inte för att gå dit heller. Kalle köpte också årskort där i lördags så nu ska vi försöka träna tillsammans åtminstone en gång per vecka. Farfar har halvt om halvt lovat att sitta barnvakt då.
 
Annars i veckan då; I onsdags var jag och hälsade på Hedvig och Ingrid. De bjöd på en delikat lasagne med sallad och Heddan hade även bakat muffins! Mums! Vi gick en fin promenad och konstaterade att det nog var dags för Ingrid att få komma upp i sittvagn nu, jisses vad tiden går fort! Hon fick Ellen vackra klänningar som hon vuxit ur nu och dem hoppas jag Ingrid ska bli lika fin i som Ellen varit. Titta här t ex, vad fin hon var på nyår 2010-2011. Oj vad hon vuxit sen dess, för att inte tala om hennes hår!
 
 
Och Kalle har varit på personalfest, jag och Ellen har lekt massor med Alfred, Elliot och Anna. De har både varit inne hos honom och inne hos Ellen samt massor ute. De har verkligen jätteroligt tillsammans men oj vad de hittar på bus och tjoar och tjimmar. Mycket mer när de är tillsammans än annars. Ellen lär sig ett och annat trist på dagis också, har vi börjat upptäcka men det är väl bara att gilla läget, är jag rädd. Det lär väl komma mer i framtiden.
 
I lördags var vi alla upp till badhuset, tränade i omgångar och lekte med Ellen i äventyrsbadet. Hon älskar att vara där men i lördags var det väldigt mycket folk och ett fasligt liv. Alla barnen skrek som dårar. Asjobbigt och Ellen höll för öronen. Vi får ta med öronproppar om vi går dit igen en lördag. Sen var vi upp till centrum och hämtade mina brillor. Det blev Pilgrim i grågrön båge. Ser ut så här. Men här ser det lite mer bruna ut.
 
 
På köpet fick jag ett par Ray-Ban solglasögon i min styrka. Jag valde den lilla modellen av Pilot. En klassiker. Tyvärr så står det inte Ray-Ban på brillorna nu när de lagt in styrkeglas men äh, det gör väl inget. De är i vilket fall väldigt sköna i solen. Däremot har jag inte vant mig vid de nya brillorna. De skaver lite bakom öronen och klibbar fast på näsroten men jag vet inte om det är ovana eller om det är inställningsbart. Tog jättegod tid på mig att ställa in dem i butiken i lördags ju!? Vi får se om jag går upp igen för mer justering.
 
I veckan blir det hyfsat vardag och mycket fest. Tränat har jag redan gjort idag; Core och i morgon blir det smartstart-passet igen. På onsdag ska jag prova på dynamisk Yoga och på kvällen ska Eva och Tommy sitta barnvakt. Jag och Kalle ska nog gå på bio, äta nåt gott eller göra nåt annat. Vet inte ännu men umgås på nåt sätt bara han och jag i alla fall. Längtar! :)  På torsdag åker vi ner till Kalmar för att på lördagen ha en mysig födelsedagsfest för min mamma. Jag ska laga trerätters åt 10-12 personer (tror jag det blir) och sen så ska vi bara ha det trevligt hela kvällen i Kolboda. Ellen ser fram emot det jättemycket och vi också, så klart. Hon pratar väldigt mycket om både mormor och morfar och farfar och farmor. Hon längtar efter dem hela tiden och det är fasen inte lätt att förklara för henne varför de ses så sällan. Så det känns fint att vi åker ner lite tätare i år än förra året. I november kommer de upp till oss och även över jul, så det blir några extra gånger i år! Det värmer allas våra hjärtan här uppe!