I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Ett jäkla liv

Kategori: Ellen

det är vad vi lever, just nu. Ellen har världens jobbigaste humör just nu, jag har ständig huvudvärk (tror jag har haft två eller tre huvudvärksfria dagar på tre veckor eller nåt) och vädret är rent pisstrist på helgerna när man äntligen är ledig och kan var ute. Så jaaa, jag tycker livet är småtrist just nu, milt sagt. Man ska ju inte klaga men det gör jag ändå. Att ha en 2½-åring som blir arg som ett bi med EN GÅNG, PÅ ALLT, HELA TIDEN är sjukt jobbigt, speciellt när man har ont i huvudet samtidigt. Hon skriker som en vettvilling och gråter, sparkar, slåss och slänger sig på golvet och vrålar. Helt plötsligt har liksom allt gått över styr. Förut gick det att lirka lite med henne om hon var tjurig och lite småledsen men nu bara exploderar hon helt utan förvarning för så triviala saker som att en jackärm inte vill glida av armen eller att hon fått broccoli på fel sida av en rund tallrik. För att inte tala om de gånger hon inte får som hon vill!! Åh ge mig styrka! Vilket humör hon får då!

Det finns liksom inte belägg för hennes utbrott. I affären så slog hon helt plötsligt ner en stor hink med oliver som stod i fina rader helt utan förvarning. Den sprack givetvis så att vätskan rann ut över hela golvet. Visst, förr eller senare skulle väl en sån sak hända men kanske av misstag då, aldrig att hon skulle göra en sån sak med vilja. Jag är helt oförberedda på denna ombytta flicka. Hon har blivit utbytt eller nåt. Vart är min riktiga Ellen?! Det är bara att hoppas på att det blir bättre snart och att utbrotten avtar.

Ellen har varit sjuk i veckan så jag har fått vara hemma ett par dagar och Kalle en dag. Eftersom hon inte har fått leka och stoja med andra barn så är hon väl lite rastlös och uttråkad, febern till trots, kan jag tänka mig. Det händer ju inte för mycket hemma. Vi ser mest på tv, ritar och målar eller leker med lera. Vi har byggt ett antal torn med duplo också, det gillar hon extra mycket nu när hon fått ännu fler klossar. Hon har fortfarande några goda stunder, ska jag dock tillägga. I onsdagskväll då hon var febrig och hängig men ändå tillräckligt pigg för att vara uppe och sådär, fick hon följa med till frissan och hon lät sig snällt klippas. Nu har hon fått hela håret toppat och luggen är kort igen. Hon var JÄTTEDUKTIG under hela tiden vi var där, både hon och jag hann klippa oss innan nästa utbrott kom!

Vad tiden går fort just nu

Kategori: Allmänt

I dag blev jag riktigt deppig när Ellen väckte mig 6.20 med ett; mamma, mamma jag är blöööööööt. Suck, upp och byta blöja och torka av med våtservetter (badet tog vi kl.9.00) och det var då det blev deppat.... för usch, jag tittade ut genom fönstret och vad ser jag!? TVÅ DM SNÖ! Fy! Jag som hade planerat vårstädning av baksidan. Altanen skulle skrubbas, bord och stolar torkas av, gamla löv räfsas bort och rabatterna skulle få lite god kompost osv. men de planerna stöp ju helt. Istället har vi städat lite inne, strukit en mängd kläder och bäddat rent osv. I och för sig skönt och behövligt det med men jag hade verkligen sett fram emot att få vara utomhus i helgen. Hoppas det blir finare i morgon!?

Vad har hänt på senaste tiden då?...det har ju varit påsk. Mina föräldrar och mina gudföräldrar har varit på besök, det var jätteroligt! Vi åt massor av god mat, lammfärsbiffar, hummus, goda sallader, oxfilé och ugnsrostade grönsaker med morotsbea osv. Sen var vi och shoppade lite en dag, jag fick en jättefin vit vårjacka av mina föräldrar i tidig födelsedagspresent för de skulle ju inte vara här då. Vi gick promenader och var ute och grillade korv. Vi hade trevliga samtal och pappa samt Anders hjälpte Kalle att byta till sommardäcken på bilen.

grillpartaj

Ellen stortrivdes som vanligt med mycket folk i huset och många att busa och leka med!

I torsdags fyllde jag år, 37 har man hunnit bli och jag börjar faktiskt känna mig lite gammal. Men nåväl, det duger och min födelsedag var jättebra! Jag blev varmt grattad både av Kalle och Ellen, fick presentkort på ett ställe som heter Aktiv Hudvård precis som jag önskat mig. Kalle bjöd mig sen på lunch också. Mumsig cesarsallad på Drottninghof. Björn och Linnea hade skickat jättefina blommor och på jobbet hade de köpt fina tulpaner samt att de hade köpt fikabröd och vi satt alla och hade en gemensam stund, vi i ekonomigruppen. Urgulligt att de grattade mig! Sen fick jag ett fint kort med söt flodhäst på av Eva och Tommy (de kommer även hit en stund i eftermiddag) och massor av hälsningar på facebook. Så det blev en jättefin dag! Som avslutades med premiärgrillning på altanen. Ryggbiff, färsk sparris och bulgursallad. Och så lite bubbel!

blomster

Veckan på praktiken har varit jättebra och igår avslutade vi jobbveckan med fredags-vin på plan 10. Det är ju 8 företag i koncernen och 6 av dem (eller är det 7?!) sitter i huset så det blev ett gäng som satt på plan 14 och ett på plan 10 och snackade, drack och åt snacks, spelade playstation osv. Väldigt trevligt! Synd bara att man delar på sig.

Helgen blir ganska lugn. Eva och Tommy kommer i eftermiddag som sagt, vi ska hinna storhandla lite, städa av lite till, ta hand om lite tvätt och i morgon kommer ev. farfar Björn hit också.

Sista bilden för idag får bli på årets påskris som vi plockade en småduggig långfredag.

påskris

Storstädning, jobb och magsjuka

Kategori: Allmänt

Ja, vi hann med en dinnerdate i fredags också! Jättetrevligt och opretantiöst, precis som fredagar ska vara. Björn, Kicki och underbart söta Ture var på besök, vi mumsade i oss tacos och hemgjord guacamole, nachos och annat smaskigt. Så typiskt fredag! Efterrätt: kladdkaka och vispad grädde!

B,K,T

På lördagen satte vi igång och storstäda vårt hus, vilket inte har gjorts grundligt en ända gång och då har vi snart bort här ett år nu. Kalle jobbade på som en iller och jag med. Vi dammade varje vrå, putsade fönster, dammsög och städade lådor och skåp, rensade ut och sorterade upp, samt möblerade om och bytte ut lite. Vi är inte riktigt klara ännu men är på god väg! Vad skönt det är att rensa och städa sådär grundligt! Ellen var under tiden med sin farfar på stan. De hade hängt på Kulturhuset hela dagen. De hade haft barnens hus där på alla våningsplan och det hade kryllat av folk. Ellen hade stortrivts och pratat med varenda kotte och farfar verkade rätt trött när han kom hem med yrvädret. Jag kan lova att E sov som en stock den natten! Hon hade haft jätteroligt! Roligast var att krama den jättestora (en person i dräkt) jättepandan från WWF och att få en tatuering ("tattilerinn" enligt Ellen) på armen av en flicka därifrån. Det stod earth hour på den och så var det en bild av en panda med.

På söndagen hade vi lite slappare och lugnare tempo men storstädningen fortsatte. Jag rensade ur Ellen gaderober och hon ville prova sin baddräkt, fick syn på sina flippflops samt sin fina mössa hon fick av mormor i julklapp. Kolla in snyggingen!!

Snygga E

Favvodockorna Pippi och Anna hängde med hela dagen också! Vi rensade och städade så fint i hennes rum.... idag ser det lika illa ut igen! Det är väl bara att vänja sig för värre lär det bli har jag förstått på tonårsföräldrar.

fin min

I veckan var det mest jobb för Kalle och praktik för mig. Ellen har varit på dagis! Praktiken är jätterolig! (När jag har nåt att göra, vill säga.... för många stunder är min handledare bortsprungen och ute på vift och då sitter jag mest där och väntar på att hon ska återvända. Det känns ganska meningslöst men jag har inte så mycket val. När vi väl sätter oss och gör saker är det spännande och lärorikt och hon är bra, pedagogisk och supertrevlig!

Denna veckan är det ju påsk och vi fick ledigt hela torsdagen så jag har varit hemma idag. Tyvärr blev inte dagen som jag tänkt mig (strosa i centrum, shoppa lite kanske osv.) för igår kväll så blev Ellen sjuk. Hon kräktes ner soffan, golvet och senare vaknade hon i sängen och spydde ner alltihop! Tvättmaskinen gick varm till 00.45 eller nåt och ungen fick bada två gånger. Stackarn! Men idag mår hon bra, är hyfsat pigg om än lite kinkig och mer klängig och gnällig (som hon brukar vara då hon är småsjuk) och hon har inte kräkts något mer. Tack och lov! För i morgon kommer ju mor, far och mina gudföräldrar upp och ska fira påsk med oss! Så nu håller vi tummarna för att ingen annan blir dålig eller att Ellen återinsjuknar!