I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Ja, då var hösten kommen...

Kategori: Allmänt

Det känns i alla fall så. Det är kallt och blåsigt med omväxlande regn och sol. Några regnbågar har vi sett de senaste veckorna och vissa växter och träd har börjat få gula blad. Jag ska erkänna.... jag längtar lite till den riktiga hösten faller in. Jag tycker ju om hösten. Inte regnet kanske men det där friska vindarna, när det ilar lite i kinderna och man får borra ner hakan i någon härlig sjal eller halsduk. Jag älskar färgerna i naturen, dofterna av fuktig jord och jag älskar skörden från lotterna. Nu har mina rödbetor växt till sig, palsternackorna behöver några veckor till men morötterna kan jag också ta upp nu. Sen är det ju härligt med tända ljus, varma koppar av kaffe eller the, mysigt häng på nåt nice café... ja, listan kan göras lång. MEN först ska vi hinna med lite extra värme och sol, för snart bär det av till Turkiet. Det ska bli härligt! Spännande att åka med två barn och få klara sig utan morföräldrarna också, dessutom, då de inte reser vid samma tidpunkt som oss detta år. Det är både roligt och tråkigt på samma gång. Det är tryggt att ha mamma och pappa med sig och roligt med deras sällskap. Samtidigt kan det vara bra för oss att åka utan saftynet denna gång, kanske lära känna lite nytt folk, utforska på egen hand och bara vara vår lilla familj, liksom. Jag tror nog det kommer gå bra.
 
Idag har Ellen varit på kalas. Hos en flicka från dagis som hon brukade leka med rätt mycket förut men som nu har flyttat och därför bytt dagis. Synd, men kul att hon blev bjuden på hennes kalas i alla fall, så de fick träffas en sista gång. Tror nämligen inte att de kommer träffas nåt nu efter detta. Men man vet aldrig! 
 
 
Det är lite trist det där med lekkamrater och Stockholm. Många flyttar ganska ofta, tycker jag. Då försvinner oftast den kompisen även om flytten inte nödvändigtvis är så långt bort. Det räcker med att byta dagis eller stadsdel så är de borta! Trist. Och typiskt Stockholm, känner jag. Ellen har ju själv flyttat och bytt dagis två gånger. Hon träffar ingen från varken Hökarängen eller sina gamla dagis. Synd! Det är för krångligt att ta sig till varandra tycker man och därför slutar man umgås om det inte är så att man kommit varandra väldigt nära, då kan det hålla i sig kanske men än så länge har inte det skett. De ända vänner Ellen har, som flyttat här i från är Jakob och Axel och de flyttade som tur var bara några km. 
 
Det har varit väldigt mycket vardagspussel den senaste tiden och helgerna har mest gått åt till att sova ikapp, städa, handla och bara vara. Vi har med andra ord inte gjort så mycket. Vi har dock haft en jättetrevlig dag med Eva och Tommy! Vi träffades på Zeta (trädgårdshandeln i närheten av Kungens kurva) och åt lunch. Meningen var att jag skulle bjuda dem då de ju fyllt år, Eva t o m jämnt och så ville jag att de skulle välja ut ett persikoträd. Ibland blir det inte som man tänkt sig. När vi skulle betala så visade det sig att kortläsaren var ur funktion och jag hade inte ett öre på fickan. Tur i oturen så hade Tommy kontanter och fick snällt pynta för både lunchen och trädet men vi hittade ett jättefint träd som hette "frost" och när Kalle senare på dagen sammanstrålade med oss så hade han skaffat fram kontanter och tjaa, dagen var väl typ räddad ändå. Så typiskt...och lite trist. Vi hängde med dem hem och Ellen lekte hela eftermiddagen med Eva i lekstugan. Hon är den perfekta barnvakten. Verkar aldrig tröttna! Underbart! Sen fick vi god middag i sällskap med två vänner till Eva och Tommy. Kusinen Roland (tror jag han hette) och Margareta. Två pratglada västkustare. Vilken härlig dialekt. Man kan inte låta bli att dra på smilbanden när man hör göteborgska. Tyvärr glömde jag fotografera den dagen. Också typiskt! Men här kommer avslutningsvis lite bilder från de senaste veckorna.
 
 
En dubbel regnbåge över Grimstaskolan
 
 
En "plötsligt händer det" bild, när Edvin vänder till mage
 
 
Daglilja från rabatten på framsidan
 
 
Gladiolus från dito
 
 
En hyfsat vanlig vardagsbild. Edvin somnar med tummen i mun, under gymmet
 
 
Edvins nyfunna fascination för handdukar av alla slag. In i munnen ska de...Sutta!
 
 
Jag lyckades färdigställa ett projekt! Men nu börjar jag fundera på små detaljer och måste nog erkänna att jag kanske inte är färdig trots allt. Idén fick nytillskott....
 
 
Edvins "vad menar du nu-min"
 
Vi får se om det blir en rapport i från Turkiet kanske.... annars ses vi lite längre fram.

Sista sommarveckorna

Kategori: Allmänt

Ellen är fortfarande nappfri!! Hurra för vår duktiga, trappra, stora, lilla tjej. Napparna saknas till och från men inga fler ilskna utbrott eller någon gråt så jag tror vi är hemma helt på den fronten. Skönt -hennes tandrad började få så fult utseende. 
 
 
I fredags blev hon dessutom av med gipset och allt hade läkt bra. Hon haltar ännu men jag tror nog det blir bättre snart, hon behöver bara träna upp styrkan i benet igen.Edvin och jag besökte BVC samtidigt som Kalle var med Ellen på Astrid Lindgrens och tog bort gipset. Han fick andra dosen av rota-vaccinet samt sina första vaccinationer. Två sprutor, en i varje ben. Oj, oj så ledsen han blev. Den sista gjorde nog mest ont och sved dessutom sa barnmorskan. Sen mättes och vägdes han. Han var (då inte ens tre månader fyllda) 65 cm lång och vägde 7650 g. De ni! Han är en liten bjässe. 
 
Numera tycker han att gymmet är ganska intressant faktiskt och kan ligga därunder en bra stund innan han börja gny och gnälla. Han har börjat försöka sig på vändning och har kommit halvvägs  -ligger nöjd på sida och suger på tummen. Det är undre armen som gör att han inte går runt till magläge riktigt ännu.
 
 
Denna bilden är från tiden då gymmet inte var lika intressant men det är så sött att han åtminstone tittar på det!
 
I måndags började Ellen på dagis igen. Vi mjukstartar denna veckan och hon går måndag, onsdag, torsdag. I tisdags var vi hos Eva och Tommy. Vi åkte till Lida i spöregn för att äta lunch och efter lunchen hade det spruckit upp så vi gick ner till sjön och la oss. Alla badade utom Edvin som sov sött i vagnen under tiden.
 
 
Det är ett väldigt mysigt ställe och där var inte så mycket folk eftersom det just hade regnat. När vi gick därifrån däremot så började det komma folk. De hade god mat där också samt massor med fina promenadstråk, elljusspår, skidbackar och mycket annat, så jag kan varmt rekommendera stället, både sommar- och vintertid! Det fanns en hel massa söta kaniner som sprang omkring i gräset och inte var de särskilt rädda av sig heller. Ellen lyckades faktiskt klappa en, som hastigast innan den försvann ner i en håla.
 
 
För några helger sedan var vi i Norrköping och hälsade på hos Hedvig och Martin som var i sin sommarstuga på Vikbolandet. Det var jätteroligt att se Ellen och Ingrid leka så bra. Det är ändå lite åldersskillnad dom emellan. De hade så himla kul tillsammans och hittade på massa bus.
 
 
Det hanns med både mycket utelek i skogen och sandlådan samt mys och frukt i soffan m.m. Vi höll på att förgås i värmen den helgen men det var roligt att hänga med nygifta paret.
 
 
Edvin och Elsie fann också varandra, på bebisars vis.  Edvin till och med log stort!
 
 
Vi passade på att träffa lite kompisar inne i Norrköping också på lödagen. Extra kul var att få träffa Karin och hennes Vilda, som jag inte träffat på flera år. Micke och Anders hängde också med och fikade. Skoj att se dem, som vanligt. På vägen hem till Stockholm stannade vi till vid Nynäs slott och det visade sig att vi hade en väldans tur, för just den dagen hade de en barnens dag! Ellen fick provsitta en brandbil och titta på massor av olika elever från cirkusskolan. Det fanns stånd med smidekonst och man fick prova på att jobba i en smedja samt luffarkonst och massa annat. Vi picknickade lite och gick runt och tittade. Där var riktigt fint faktiskt.
 
 
 
 
 
Brandbilen var jättespännande och hon fick dessutom en röd brandmanshatt och en serietidning om brandsäkerhet. Mycket pedagogiskt!
 
Mamma och pappa kom på besök igen och pappa och Kalle satte upp 41 st brevlådor. Alla i vårt bostadsområde (vår förening) fick en ny, fin, låsbar brevlåda. Jag är så himla glad och tacksam över att min snälla pappa hjälpte oss med det. Vi sparade tusentals kronor på att han och Kalle gjorde det jobbet. Mitt i varmaste sommarsols-gasset stod de en hel dag och skruvade lådor! Tack tack!! Mamma och jag lekte med barnen och tog hundarna på promenad och umgicks. Det var mysigt att ha dem uppe igen, så snabbt inpå förra besöket. Det gjorde också att Ellen och Edvin fick lite extra tid med dem, vilket alltid är tacksamt. 
 
 
Vi hann såklart med en tripp ner till badet och strandpromenaden. Vi stannade och tog en kaffe och badade hundarna. Det var uppskattat av hundarna och spred glädje till alla. Som vi skrattade åt bushundarna som skuttade och hoppade i vattenbrynet. De är så himla söta, de där mopsarna. Tur det, då de är lite väl busiga ibland. Det är svårt att bli arg på någon som är så söt som Berta och Kajsa.
 
 
Det var en väldigt varm och solig dag så både Ellen med sitt gips och valparna fick åka skrinda för att orka ända ner till vattnet.
 
 
Ja, varmt och skönt har vi haft länge nu och till och med jag och Kalle har badat. Så fort gipset åkte av hoppade även Ellen i plurret. Skönt! Nu har vi lite mer moln och det har också kommit en del regn men jag klagar inte, det behövs verkligen och värmen är ju ändå kvar! Snart är semestern slut för Kalle. I morgon är sista dagen för honom sen ska han börja jobba på måndag och min och Edvins vardag blir att ensamma roa oss medan Ellen är på dagis och han på jobbet. Det ska nog gå bra det också. Och snart åker vi ju till Turkiet så riktigt semesterslut är det trots allt inte. Vi får två härliga veckor  till (minst) med sol och bad.
 
Avslutar med lite härliga bilder som tagits under sommaren.
 
 
Ellen visar Edvin "hur man jobbar i gymmet"
 
 
Edvin nackgympar
 
 
Ellen och Vera matar sjöfåglar
 
 
Stockrosor på slottet
 
 
Edvin chillar i pappas famn hos Eva och Tommy
 

Ellens Bruno har fått en märklig strump-outfit
 
 
Ellen är varm i sommarhettan men Edvins myssa måste testas
 
 
Edvins fina leenden kan man inte få nog av
 
 
Ellen med blomma i håret