I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Svisch in i nya året...

Kategori: Allmänt

Vart tar tiden vägen? För att inte tala om orken? Jag har så dålig ork just nu att det är löjligt. Jag skyller inte allt på graviditeten för det är också detta trista, gråa, småkyliga slasket utanför fönstret som vi kallar väder som gör att man tappar energi, sug och lust. Så att det plötsligt slog om och blev kallt samt att det kom lite vitt på backen, gjorde verkligen gott, även om jag ändå är trött och vissen som en gammal amarylis....
 
Nåväl, jag ska ju inte klaga egentligen. Bebisen där inne mår fint, jag kan fortfarande gå, stå och sova hyfsat de flesta nätter (även om jag ligger mycket vaken så är det inte hela världen) utan att ha värk, kramp eller öm mage (som jag vet väntar mig så småningom) men det är nog det som är jobbigast ändå just nu. Graviditeten. Det ställer till en del beskymmer trots allt, det gör det. Men det är ju för en sån underbar sak, så vad står man inte ut med!?? Det är ju dessutom en så kort tid av ens liv, trots allt, som man går gravid. Sen kommer man gnälla över vaknätter, bebispanik och annat.... så var så lugna, det kommer att komma mer klagan, var så säkra!
 
Nya året har börjat friskt hos oss men nu är Ellen lite snorig och hostig men strävar på ändå. Extra glad över att få vara tillbaka på dagis med sina kompisar och så när snön också kom, ja då var ju allt bara underbart. Det är så roligt för de små, med snö och pulka. Igår var vi ute en lång stund med grannarna och idag har Ellen och Kalle varit ute i minus 7 grader för att leta efter en längre, brantare backe. De hittade en större lite längre bort där de hängde ett tag. Den var både kul och läskig enligt Ellen. 
 
 
När de kom tillbaka lekte vi lite utanför huset bara och sen gick vi in till grannarna på lite julgransplundring. Vi dansade runt granen och slängde sen ut den och därefter fick vi fika och satt och pratade ett tag. De har firat sitt nyår i England och kom hem först 6:e så vi har inte hängt så mycket på sistone. Nyåret firade vi helt på egen hand i år och det var faktiskt jätteskönt och riktigt mysigt. Vi åt en av våra favoriträtter (en oxfilé- och pastarätt) och till efterrätt hade vi nyfunna favoriten saffransostkaka med vaniljglass, hemgjord sylt, mandelspån och grädde.
 
 
Sen gick Ellen och la sig i några timmar för att sedan bli väckt igen vid 22.30-tiden. Hon höll sig sen vaken så hon kunde följa med ut och titta på alla raketer. Det var en stor och skräckblandad förtjusning-upplevelse tror vi. Hon ville inte vara ute så länge men det var många oh, åhh, woow.... också! Ljudet var inte kul! Trots stora hörselkåpor!!
 
 
Vi ser väldigt mycket fina raketer därifrån vi bor och behöver inte bege oss någon speciell stans. Det är skönt! När vi var på väg in igen stötte vi på grannarna och skålade lite med dem innan vi gick in och la oss. Totalt nöjda med både dag och afton.
 
 
 
Dagarna efter nyåret då vi fortfarande var lediga, spenderade vi mest i olika slags affärer, kändes det som. Vi kollade på massor av barnvagnar, hängde i de stora köpcentrerna för att roa Ellen på olika lekplatser samt ta del av årets jul-rea, som förövrigt gav mycket dålig avkastning såhär i gravidtider. Vi har dock funnit vilken vagn vi ska köpa men väntar ett tag med att beställa. Det blir en Emmaljunga.... så småningom. 
 
Några dagar efter nyår var vi och hälsade på hemma hos familjen Olsson och blev bjudna på god paj och god fruktsallad, massor av glada skratt, lek och bus. Dessutom passade de Ellen en timme medan vi snabbt körde förbi en barnvagnsbutik och testade att slänga in diverse vagnar med tillbehör i vår bil. Det är inte det lättaste, ska tilläggas! Fasen vad litet packutrymme en Volvo V60 har! Det får bli en takbox också, så vi kan ut och resa! Annars får vi inte plats med vagn och två barn och de måste ju också med! 

 
Vi fick också en barnfri dag och kväll då farmor och farfar ryckte ut och passade Ellen i Uppsala medan vi strosade runt på stan, åt god mat på restaurang och gick på bio och såg 100-åringen.... Den var rätt rolig, även om jag inte har läst boken. Jag väntar spänt på att få se En man som heter Ove på bio. Tror ni den boken blir film? Det hoppas jag! Jag tror den skulle göra sig utmärkt på vita duken.
 
Någon av dagarna efter jul var vi också hälsade på Hedvig och Martin som precis fått tillökning. Söta lilla Elsie som tyvärr var jätteförkyld och hostig men ändå vid gott mod om än trött, låg så fint och sov mest hela tiden. Vi andra åt jättegod middag - potatisgratäng och entrecote som Martin svängde ihop (bara sådär) och godfika. Ellen lekte på riktigt bra med två år yngre Ingrid och de busade gott.
 
Ellen med sin nya docka Margareta i famnen och en smått avundssjuk (tror jag... ) Ingrid .
 
Söta lilla Elsie.
 
Och så var vi och besökte Tullinge för att promenera och äta god mat med Eva och Tommy. Det är alltid lika härligt att hänga med dem. Ellen fick jättefina julklappar! Bland annat en fin lila gymnastikdräkt med såndär tyllkant eller vad det heter. Den hade hon sen på sig i flera dagar hemma. Matchade tydligen allt!
 
Förra helgen kom så Kalles guddotter med familj och hälsade på, bara över dagen. Vi bjöd på fika först sen var alla ute ett bra tag trots det trista vädret och lekte lite med Ellen. Fast Rickard är tydligen en riktig hejjare på att leka, han också, fick jag veta senare. Jag var nämligen kvar inne och lagade lasagne till hela gänget. Den blev god och mättade alla. Sen fick vi ju fina presenter också. Ellen fick ett vackert silverhalsband med en fjäril och vi fick en jättefin röd glasskål som var hjärtformad. Att ha godis eller nötter i t ex. Alla blev inbjudna att leka i Ellens rum och det var de pigga på men det där med att vara med på kort var det värre med, ingen ville titta på fotografen Kalle. :)
 
 
Vi hann med både att lata oss, förkovra oss, hjälpa andra och ta itu med saker som legat och mycket annat av både nyttig och rolig karaktär under vår julledighet. Det kändes så himla bra att vara långlediga just nu. Riktigt gott! Till slut längtade jag faktiskt till det var dags med vardag igen. Tänk va!?
 
Och nu har det varit vardag ett tag, och det med besked. Styrelsejobben flödar och jag kan göra hur mycket som helst där egentligen men tar på mig lagom mycket. En del spännande möten väntar och det ska bli ett intressant år. Praktiken rullar på och här om dagen fick jag träffa min mentor för första gången. Det var ett jättebra och trevligt samtal om jobb och framtiden, min och hans bakrund mm. Jättekul och jag ser fram emot fler givande samtal. Det har varit MVC-besök, extrainsatt ultraljud (bebisen tycktes lite stor efter magmätning men nädå, han låg perfekt på kurvan och allt såg fint ut) och den vanliga vardagsflängen och så har Ellens kamrat och granne kommit tillbaka, vilket alltid innebär mer av både lek, bråk och bus.
Allt är i sin ordning med andra ord!