I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Här väntas, väntas och längtas det...

Kategori: Allmänt

Det där med att vänta på något har aldrig varit min starka sida och även om jag har tagit det ganska cool och inte försökt tänka så mycket på att det faktiskt snart ska bli en till i familjen så börjar det bli (om inte omöjligt) så mycket svårt att undvika märka att det börjar dra ihop sig. Nu är det ca 4 veckor kvar, jag har "gått in" i v. 37 och magen är stor och tung och jag känner mig både trött, ovig, småkorkad och väldigt virrig så fort jag blir minsta stressad. Och så har jag rätt mycket krämpor tycker jag. Småont här och var och det är smärtsamt att gå och stå någon längre stund, lika så sitta på hårt underlag. Men jag biter i hop. Det blir ju något alldeles fantastiskt i betalning för allt detta, så småningom. Vi är faktiskt väldigt förberedda denna gången vad det gäller inköp av diverse. Vi har fått vagnen på plats, bilstol och babysitter, babygym, alla tänkbara stl på kläder osv. Med andra ord så får han gärna komma nu! Jag har inte packat den berömda väska än dock. Det borde jag kanske göra?!
 
Ful bild på mig men kanske kul för er att se magen. Ursäkta suddigheten, men det är inte lätt att fota sig själv! Och ni sminkar och stylar väl inte heller er när ni bara går hemma och skräpar!?? Den där cykeln i förgrunden är det tänkt att jag ska träna bort magen på sen, senare i sommar! 
 
 
En annan som är förväntansfull och längtar är Ellen. Det är mycket prat om lillebror nu och hon har så mycket som hon vill göra och ser fram emot. Det mesta går nog inte sådär i början. Som att springa, leka och krama hårt eller bada badkar tillsammans. Men jag hoppas och tror att hon kommer bli en varm, glad och snäll storasyster. Säkert omtänksam och empatisk. Jag tror verkligen det och hoppas att hon inte blir avundsjuk eller känner sig utanför och bortglömd sen.
 
Vilket fint väder vi hade i helgen! Helt underbart varmt och soligt vårväder med bitande kall vind, precis som sig bör så här i mars. Vi var ute jättemycket, sopade grus och plockade ut och in saker ifrån förrådet så numera så står vagga och även brudkista i vardagsrummet. Vi hittade massor av flodhästgosedjur som legat nedpackade i brist på plats men nu har de fått åka tvättmaskin och jag hoppas på att finna en plats för dem inne i huset. Ellen fick en sparkcykel och har övat sig på den samt cyklat som en tok, runt runt vår lilla plätt utanför huset tillsammans med Alfred och Elliot, i helgen. Hon är redan riktigt duktig!
 
 
Likadana "scooters" har de, bästa kompisarna.
 
 
Vagnen fick vädras lite då den är helt ny och luktar lite skinn och plastpåse eftersom den legat ihoppackad.
 
 
Den ser väldigt blågrå ut på bilden men det är lite mer brun/röd nyans i det gråa i verkligheten. Jättefin tycker vi att den är och vi är nöjda. Numera pimpad med rödvit-randig liten kanin ifrån polarn & pyret samt ett rött kramhjärta. 
 
Trots att det är ganska jobbigt att gå så är det samtidigt skönt och säkert nyttigt så vi gick till centrum och inhandlade gympadojor till Ellen m.m samt tog en fika i centrum. Passade på att kolla in vårtecknen på vägen.
 
 
Jag tycker att Ellen är så fin i sin regnbågsjacka och mössa. Eller hur!?
 
Igår var Hedvig och Elsie på besök och vi åt våfflor såklart, eftersom det var våffeldagen och språkade barn och annat. Jätteroligt att se dem båda igen. De har haft en ordentlig pers med den ena förkylningen efter den andra ända sen i julas, så det var ju ett tag sen vi sågs. Nu ska det planeras fika/mysdag på djurgården i maj någon gång och det ser jag fram emot. Då med egen barnvagn!
 
 
Kalle trampar elcykeln till jobbet då vädret tillåter och han verkar gillar det men inte avgaserna som följer med på köpet. Synd det inte finns en bättre väg till hans jobb. Snusnäsduk verkar underlätta dock. Jag tycker det är jätteduktigt av honom att hålla igång med både gym och cykeln. Själv gör jag inte många knop per dag. Bara att stryka eller köra en runda med dammsugaren är jobbigt, tycker jag. 
 
Ser fram emot morgondagens besök av Kicki och Henning och att få tillbaka bilen som är på lagning efter en ytterst pinsam fadäs där jag kraschade däcken mot en hög och hård trottoarkant (ingen annan än lilla bettan-bilen kom till skada) så vi kan storhandla och ev. göra någon utflykt till helgen. 
 
 
 
 
 

Glömt att uppdatera...

Kategori: Allmänt

Oj, jag hade ingen aning om att det var så länge sen jag skrev nåt i bloggen! Jag var helt säker på att jag skrev något i februari men tydligen inte, eller så blev det aldrig uppdaterat!? Nåväl, jag ska försöka summera vad som har hänt. 

Låt se.... Vi har varit sjuka. Först fick Ellen vinterkräksjuka eller något i den stilen. Spydde en natt, mådde sedan ganska mycket bättre men hade inte aptit eller ork på kanske 4-5 dagar. Eftersom hon inte kräktes mer än där på natten bestämde vi oss ändå för att åka till Kalmar dagarna efter och hälsa på mina föräldrar samt gå på Ola 40-årspartaj. Det var väl halvlyckat! Jag blev själv dålig på söndagen sen och mådde dåligt ett par tre dagar och därefter blev Kalle smittad. När vi kommit hem igen ringde mamma och berättade att även de blivit sjuka! Som tur var kräktes inte vi utan hade "bara" diarre, var hängiga, aptitlösa och hade lite feber osv. Men det räcker ju gott, det. Usch och fy!! OCH för er som inte vet (vilket jag inte gjorde) så är det just den lösa magen och diarren som smittar värst, inte spyorna man är så noga med att städa och sanera efter. Kan vara bra att veta, att det är ännu viktigare att klorera och sanitera extra noga efter det andra också, med andra ord! Nog om detta äckliga.
 
Nu till det roliga! Festen var jättetrevlig! Ola strålade, alla var glada och vi blev bjudna på massor av god mat!
 
 
Här är vi, jag och födelsedagsbarnet! Vi hade köpt det han önskat sig: en rakhyvel och massor av blad (den där bästaste gilette-hyveln) samt en superfin orkidee för den kunde jag inte motstå i blomsteraffären. Jag måste passa på att göra reklam för gamla VÄXER i Kalmar Numera är det ett Blomsterlandet men jisses vilken kvalitet och kvantitet de har om man jämnför med de butiker Stockholm har. WOW, säger jag bara. 
 
 
Ellen fick ju inte följa med men ville såklart vara med på kort, så innan vi åkte till festen tog vi ett kort tillsammans också.
 
Annars var det en lugn vistelse i Kalmar. Vi promenerade, åt god mat, vilade oss sjuklingar och tog en liten shoppingrunda på Hansa. Det var skönt att bara vara! Men vi hann med att träffa mina gudföräldrar också, det var jätteroligt för vi har inte setts på väldigt länge och Eva hade just fyllt år, så det var roligt att få ge present och bjuda på lite mat. Mammas goda, goda kalops!
 
På vägen hem stannade vi en snabbis i Nrkp och tog en fika med Mutte och Anders och vi passade också på att hejja på Mats, jättesnabbt. Kul att ses men det vart lite för kort. Vi får snart göra om det med ett längre fikapass. 
 
Vår 13-årsdag (14 feb) firades också i Kalmar föresten med godaste räksalladen och gott vitt vin (alkoholfritt för min del, självklart!) och semla också..... och blommor.
 
 
Väl hemma och allt var vardag igen. Vi åkte på en förkylning. Ellen väckte oss med sin vanliga dunderhöga feber en natt och sen kom det läskig hosta och snorigheter på det. Febern gick över på ett par dagar men hon fick stanna hemma lite extra för att kurera sig ordentligt. Dessutom gick det kräksjuka på dagis så jag ville inte ha henne där ändå. Kalle och jag blev också lite småhängiga ett par dagar och Kalle stannade hemma och låg nerbäddad men det gick ingen nöd på honom, han hade både OS och mig som underhållning. Jag fick veta att goda vänner har ungefär samma mönster hemma hos sig, så det har inte blivit något umgänge på länge. Jag har inte hört ett pip i från någon. Det är jättetråkigt men jag förstår att det är tröttsamt med alla förkylningar osv. samtidigt som man har smått att ta hand om och som dessutom kanske också är sjuka..... usch ja, dessa vintertider. Men nu börjar jag se lite vårtecken här och var och senaste dagarna (helgen) har ju varit underbar! 13 grader varmt och disig sol bjöd söndagen på. Vi roade oss med att städa, göra i ordning lite i det som blir lillebrors rum och därför innebar det en massa flyttande och ändrande. Ellen fick slutligen en 120-säng men hon blev bara nöjd och glad. Jag med, för det innebär att man kan ligga och läsa saga och gosa i stället för att sitta på en liiiiten hård stol brevid sängen och bara önska att allt var över. Jag och min mage trivs inte på leksaksstol fr. IKEA just nu! 
 
Vi har haft Eva och Tommy på middag och bjöd på köttfärspaj, sallad och marängsviss till efterrätt. Allt blev gott och lyckat. Vi fick jättefina blommor som stod och prydde bordet i en vecka. Inte illa när det kommer till tulpaner!
 
 
En söndag var vi till en 4H-gård där vi fikade i snålblåsten, tittade på lite djur och Ellen fick rida på häst. Den stora hästen ville hon absolut ha och hon älskar det. Undra om hon kommer bli en hästtjej precis som jag var i många år och min mamma också. Ännu mer så, än mig.
 
 
I lördags var vi iväg nästan hela dagen i solen och tittade på lite olika slags elassisterade cyklar. Det slutade med att Kalle till sist köpte sin på EcoRide. En jättefin svart bike som han nu ska köra till och från jobbet så ofta han bara orkar och kan. Ett jättebra miljöval och dessutom får han lite motion. Ganska mycket, trots att han får hjälp i uppförsbackar och så. Det där med elcykel är inte alls dumt. Jag kan också cykla på den då han valde en med nedböjd ram så ibland kommer jag säkert att stjäla den även om min fina racer är jättehärlig att cykla på också. Annars ser jag mest fram emot att få gå på härliga våriga långpromenader med den nya vagnen som snart kommer hem. V. 12 är det leverans på den och det är ju nästa vecka och det är fem veckor kvar till vår lilla kille kommer. (Om han nu inte väljer att gå över tiden, förstås.) Det känns att det börjar närma sig. Jag blir fort trött i ryggen och bäckenet och det är svårt att gå bra eller göra hastiga rörelser, bära tungt är skitjobbigt (även sånt som egentligen inte är så tungt som matkassar och så) och jag har kondition som ett kylskåp eller vad är det man brukar säga?! Jag Ska ta ett bra kort på min mage någon dag och se om jag vågar "visa upp mig" då. I dag ska jag till MVC för en liten check up och det känns bra då jag tycker att han börjat röra sig så väldigt mycket mindre de senaste dagarna. Man blir ju alltid så orolig för allt.
 
Just ja, lite annat vi gjort. Jag och Kalle var på musikal 2 mars. Jag fick ju Flashdance-biljetter i julklapp och nu var det äntligen dags. På Chinateatern satt vi bänkade och blev mycket glatt överraskade. Den var jättebra! Jag kan bara klaga på den något för höga ljudvolymen annars satt allt som en smäck, faktiskt. Jätteroligt att få komma iväg och göra något kulturellt också. Kvällen avslutades på Arigato Sushi där vi mumsade utsökt fisk. Oj så gott! Och i förra veckan fick jag mitt nya, efterlängtade hår! Jag tror att jag kanske fixar lugg framöver (igen) för detta med allt hängade i ögonen är lite väl jobbigt men vi får se. Jag ska "gå in den och känna efter" ett tag först.
 
Trist och glåmig bild på mig (som är trött, vinterblek och gravid) men kolla in längden! Cool, eller hur!?
 
 
 
Nu måste jag förbereda lite styrelsegrejer, i morgon har vi möte. Vi hörs!