I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Lite skrivkramp eller så typ...

Kategori: Allmänt

Det var ett tag sen sist jag skrev men..... jag har inte gjort så mycket tycker jag. Kursen rullar på och dagarna går. Det har varit ganska mycket kring min hälsa på sistone så det har blivit en del läkarbesök och undersökningar. Nu mår jag ganska så bra men det är jobbigt att inte få känna sig helt frisk och stark.
 
På sistone har det varit mycket styrelsejobb för min del. Vår ordförande ska flytta snart och lämnar oss alltså. Det gör att resterande i gruppen har fått nya och fler arbetsuppgifter. Det är både roligt och spännande men också lite olägligt nu när jag inte längre har obegränsat med tid, som jag hade före kursstart. Jag ser dock fram emot mina nya uppdrag och utmaningar.
 
 
Igår var Ellen på sin första "dans & rörelse" lektion på Born to move uppe i sim- och idrottshallen. Hon var ganska blyg först men efter ett tag vågade hon sitta med på egen hand utan mig bakom sig och när de hade gjort lite rörelser och dansat lite så var hon sitt vanliga jag och hoppade, skuttade och dansade som de andra. Alla var jätteduktiga på att härma instruktören och lyssnade fint till musiken som var både musik, berättande röst och ljud av olika slag. Det märktes att Ellen tyckte om det jättemycket och jag är så glad att vi anmälde henne. Nu missar hon tyvärr två gånger på grund av vår utlandssemester men det blir i alla fall 10 gånger till att gå, så det räcker. Hon var glad och fylld av energi när vi gick därifrån igår. Precis som det ska vara efter man dansat. Härligt att se henne skutta hem, hon som alltid brukar gnälla och vilja bli buren.
 
Ikväll blir det fredagsmys för familjen och Ellen har beställt sushi. Själv tar jag dumplings, för det är snäppet godare anser jag. Sen måste vi packa lite och förbereda oss för Turkiet! Åh, som jag längtar....både efter semestern och värmen men också efter mina föräldrar. Det ska bli så mysigt att få två veckor tillsammans! Förra gången var vi i Alanya och nu ska vi till Side. Spännande, jag har hört att där ska vara fint.
 
Nej, lite pysslande och plockande sen måste jag hämta busungen på förskolan.
Vi skrivs! Ha en fin helg!
 

Veckan gick fort, fort...

Kategori: Allmänt

Jaha.... då har första veckan av kursen avklarats, jag dammsugit och städat i vår minst sagt överfulla hall och Kalle har tvättat alla våra sommarskor så att de är snygga inför stundande solsemster. Banankakor står i ugnen (inför styrelsemötet bland annat) och Ellen är inhyst hos grannen på left over födelsedagstårta. Samtidigt står karln och styrker skjortor för glatta livet....vad gör då jag?! Jo, bloggar. Såklart. Man får ju passa på, liksom.
 
Kursen ja! Den är ju rolig.... och lite tråkig.... mycket folk, en del nytt  men mycket gammalt. Allt som allt tycker jag det är bra än så länge. Övervägande bra. Och jag ser fram emot fys-passen vi ska ha två gånger i veckan. Då ska jag spela badminton, tänkte jag. Det är egentligen bara två saker jag inte gillar.... för det första så är det en av "lärarna" som är hemsk, för att uttrycka mig snällt och för det andra är det lite för många neggo-människor. Läraren kommer jag antagligen få ett utbrott på en vacker dag och då menar jag inför henne själv. Utbrott då hon inte är närvarande har jag redan fått. Två gånger, minst! Aaarhhggg vilket mänska! Hon ser ner på oss, pratar till oss som om vi vore fyra år och/eller som om vi vore förståndshandikappade. Hon pratar högt och tydligt om privata saker hon får höra inför hela klassen! Hon skäller ut oss innan vi ens gjort det som gör henne upprörd och det vi får utskällningen för, visar klassen saker man inte godkänt att hon ska visa. Alltså hon frågar inte om lov innan hon visar upp någons CV för hela gruppen, exempelvis..... osv.osv. Det brast för mig helt när hon ömsom ömkade, ömsom skällde ut och skämde ut en av oss för att denne inte mådde bra och därför råkade somna i klassrummet. Självklart inte bra! MEN då tar man väl denne med sig ut och pratar igenom detta!? Näää, man stannar kvar och låter hela klassen sitta och lyssna på när hon förklarar, skäller osv. på denne så att denne skäms och mår ännu sämre och vi andra bli minst sagt illa till mods. Så himla dåligt skött! Och hon har gjort liknande saker fler gånger.
 
Nu skulle man ju kunna säga att jag är en av dessa neggo-människor då jag gnäller och blir upprörd över en av lärarna men vad jag syftade till är dessa som per automatik och genast på en gång klankar ned på kursens innehåll, tycker att politikerna och staten och hela världen är emot dem och att ingen förstår dem, som tycker att alla myndigheter (speciellt arbetsförmedlningen och försäkringskassan) är skit och inte gör någon som helst nytta och ständigt och jämt måste dryfta detta i negativa ordalag, åtta timmar om dagen! Okej, 6 kanske.... men det blir i vilket fall övermäktigt och är totalt onödigt och energikrävande till tusen. En kvart om dagen! Sen får det räcka, tycker jag. Så därför... NOG om kursen.
 
 
Vi har haft en jättemysig helg med fredagsmys-sushi, svampplockning och god mat på lördagen och idag har det ju mest städats men det är ju också nödvändigt ibland. Speciellt eftersom jag inte hinner med lika mycket på vardagarna nu när jag går på kursen. Ellen verkligen älskar sushi och skulle nog kunna äta det sju dagar i veckan. Hon har sin särpräglade smak helt klart. Gårdagens soppa (som vi åt efter att hon lagt sig i går... det blev lite för sent för henne) hon fick i dag till lunch tyckte vi var jättegod och lyxiga med räkor, färsk spätta-, lax- och torskfile och massa grönsaker som det var däri också men den ratades för att fisken ju varm, sa hon. Jag tror dock det är saffransmaken hon inte uppskattar för det är ju en lite speciell krydda.
 

Jag menar, hon älskar ju tillexempel lax i ugn eller stekt panerad spätta! Så ja, hon är lite speciell. Vi hade inte så stor svamplycka men så är det när man inte vet vart man ska bege sig för att hitta svamparna. Vi tog bilen och körde mot Vallentunahållet. Vi hittade lite kantareller men ingen karljohan, som jag hoppats på och bara några ynka få trattisar. En gammal klasskompis till mig som också bor i Stockholm numera hon hittar minsann både svart trumpet och blomkålsvamp! Morrr så avis jag blir. Det är två av mina favoriter ju!
 
 
Men vi hade en härlig dag med sol och värme. Ellen knatade på jättebra i skogen och vi hade goda äggmackor och kaffe samt frukt med oss ut så ingen behövde gå hungrig heller. Ahhh...jag älskar skogen! Tror jag skulle vilja bo i en koja mitt i ingenstanns ett par månader om året. Säg juli och augusti, nära en liten men ren insjö i en gammal urskog med svamp och bär.... Gud så härligt det skulle vara! Inte världens bästa bild men ni ser ju hur mysigt vi har det i alla fall!
 
I morgon är det kurs igen och vi startar dagen med lektion i mindfullness. Har jag inte provat så det ska bli spännande och på eftermiddagen är det lektion i det som de kallar 12-stegsinspirerande forum. Också mycket intressant. Nu tror jag att jag ska gå ut och sätta mig i solen med en kopp kaffe och lite ljummen banankaka. Jag avslutar med lite bilder på trollet som Kalle tagit den senaste tiden. Mest för mormor och morfars skull.
 
Ellen äter blåbären direkt från busken. "Då slipper jag bli blå på fingrarna", säger Ellen.
 
Ellen äter sin favoritmat med pappa på Bromma Blocks efter att hon lekt i djurrummet!
 
För att göra mamma glad tar pappa kort på Ellen i en flodhästmun!
 
Sen fanns det också krokodiler och ödlor m.m.
 
Och för er som inte sett nya soffan så ser den ut sissohär.
 
Ha nu en bra vecka så hörs vi troligen nästa söndag eller så....

Fest är alltid en trevlig brytning på vardagens tristess

Kategori: Allmänt

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det min lilla mammas födelsedag. Jag tror hon är på äventyr i Karlskrona över helgen men jag ska ringa till henne sen och förhoppningsvis kommer Ellen över sin telefonskräck och sjunger med mig i telefonen. Man kan ju åtminstone hoppas. Jag har skickat ett paket till henne med precis det hon önskar sig så jag vet att hon blir glad.
 
Jag har just plockat i ordning lite efter gårdagens fest. Vi hade nämligen en liten gårdsfest igår med de 10 närmaste husen. Men eftersom det regnade så igår så var vår vänliga granne Renée snäll och ställde upp så att vi kunde sitta inomhus hos henne istället. Det var jättemysigt och vi hade så trevligt. Massor med god mat hade vi också. Alla hade tagit med sig eget käk, så det gick väldigt smidigt. Varken jag eller Kalle är förtjusta i kräftor så vi hade räkor, nybakat bröd och quinoasallad med massa gott i, istället.
 
 
Jag hade också gjort vitlöksaioli och en asiatisk dippsås till räkorna och så hade vi nubbe, ost och smör.
 
 
Anna och Tomas hade gjort god paj med ost och majs samt att Tomas åt kräftor tillsammans med flera andra grannar. Synd att något som ser så fint ut inte är gott! 
 
 
Min middagstallrik. Borta i ett nafs. Mums!
 
 
Ja, det blev en lyckad fest, trots tråkigt väder. Efterrätten bestod av kladdkaka och grädde samt en gojs som var supergod som Renée gjort (grädde, kvarg och färska jordgubbar, vanilj och socker-gojsa i hop) och Ellen åt mest av den tror jag. Hon är expert på att spara sig tills då det vankas godis och gottigheter. Musik, prat, kaffe och mer dricka..... som sagt. Trevligt!
 
För några dagar sedan la jag in lottskördens rödbetor som i år faktiskt var gulbetor och så hade jag även lite rödbetor så de fick åxå åka i en lag. Så gott med inlagda betor ju!
 
 
I morgon börjar jag på en kurs inne på Söder. Det ska bli skönt att få lite sysselsättning. Det har varit grymt tröttsamt att gå hemma och drälla den senaste tiden. Så tråkigt! Nu får man komma iväg varje dag, träffa lite folk och förhoppningsvis göra lite vettiga saker. Jag ser fram emot det! Och så är det ganska nära tills Turkietsemestern också. Åh så härligt. Jag har stora förväntningar på det, så jag hoppas hotellet håller måttet.
 
Mer glada nyheter? Jo! Kicki och Björn fick en liten (stor) son den 30 aug och Ture fick en lillebror. Stort grattis till dem. Ser fram emot att få snusa bebis framöver. Mysigt!
 
Nu får jag nog se till att fö familjen med lite lunch. Mycket sura och trötta miner här.....