I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Augustifesten

Kategori: Allmänt

Jaha, då får jag börja om från början då... Helgen blev alldeles för festlig och inte
blev det så speciellt mycket motion heller men tidigare i veckan var jag ganska så duktig med morgonpromenad tillsammans med grannen och jag höll mitt matschema också. Torsdagen hade jag en såndär hungerdag, jag åt nog lite för stora portioner och fick ta en lite chokladbit för att inte bryta ihop men annars gick det bra. Helgen var svårt.... jag var ju i Norrköping, bodde hos Anders och vi åt mest ute. Jag höll portionerna men inte antalet måltider och inte blev det några långromenader direkt. Jag var med Mats och Eve i skogen hela lördag-dag dock! Underbart! Som jag längtat efter Norrköpings vidder och all den svamp som den bjuder på. I Stockholm är det alltid någon rackare som hinner före till guldklimparna! Här däremot hittade vi gott om kantareller men inte så mycket annat. Eve plockade mycket blåbär och även en del lingon.
 
 
 
Vi hittade en fin liten insjö också. Mats hade gjort stekt ägg-mackor och gott kaffe till oss så det var en riktigt härlig skogsdag! Fin skörd fick jag med mig hem till Anders också!
 

Så senare på eftermiddagen fick vi gott lavainbröd med kantarellstuvning på. Mums! Gott rött till det.
 
 
Kalle och Ellen spenderade fredagskvällen hemma hos grannen. De hade bjudit på grillat och så där. På lördagen besökte de Ellens farfar och då hade de besökt 4 till 5 olika lekplatser, så jag tror hon var rätt nöjd! Jag och Anders hade lite förfest och Mutte, Mats och Eve kom förbi. Sen gick Mutte iväg på sitt håll och vi andra gick till en indisk restaurang som hette Indra. Jättegod mat, mysig stämning men väldigt varmt och jag blev smått illamående tyvärr. Nåväl, efter middagen gick vi ut på stan och då fick jag äntligen lite svalka och frisk luft. Snart återställd och på plats på en uteservering i närheten av fyrverkerierna. Vi fortsatte festa och prata strunt. Mutte återstrålade med oss och vi blev sittande där ända tills de stängde. Fyrverkerierna var jättefina och gatorna var packade med folk och marknadsstånd! En härlig augustifest!
 
 
På söndagen träffade jag Linda, en kompis som sedan sju år bor i Wales men som var hemma på besök. Det var roligt att snacka lite strunt och ta en fika. Hon hade förlovat sig dagen innan. Roligt! Därefter shoppade jag ett par ballerinaskor i svart med liten glitterrand runt foten och så gick jag upp till Solsidan och tog en kaffe med Mats.Vi hängde sen hela eftermiddagen tills det var dags att gå hem till Anders och packa ihop sig för att åka hem till Stockholm igen. Kalle och Ellen hade varit i simhallen på dagen och Ellen hade vågat släppa taget och ta några "simtag" med lite hjälp ifrån Kalle.
 
Denna vecka startar med två dagars dagisstängt. Det är planeringsdagar och Ellen och jag har redan hunnit med en runda till centrum där vi handlat lite mat, fikat räkmacka och bulle samt tittat på lite ditten och datten. I skrivandets stund kommer soffan! Så nu måste jag öppna till killarna och börja möblera.... spännande!
På återseende.....hmm... återskrivande.
 
Tjing!
 

Första vardagsveckan

Kategori: Allmänt

Jag erkänner gärna att det inte varit lätt att komma tillbaka till vardagen. Jag både sover, äter och dricker som om det vore semester ännu. Detta ska det bli ändring på från och med måndag! Då är det slut med godissnaskandet, kakmoffandet och vinpimlandet och start för mer frukt och grönt, mindre portioner och hälsosammare val! Japp, jag har flitigt nedplitat ett 6 veckors schema med mat och träning för varje dag. Det tog ett bra tag att fixa det, nu ska jag bara följa det också! Sen får jag lite ny paus med två veckors semester, slappt ätande och drickande och inga restriktion vad det gäller sötsaker för att därefter hoppa på schemat igen, tänkte jag. Vad tror ni? Har jag vilja, mod och karaktär för det?!
 
Första stora utmaningen blir på fredag-söndag då jag ska åka till Norrköping för att besöka lite kompisar och gå på Augustifesten som är i stan. Ser fram emot det jättemycket men att hålla mat- och dryck intakt då, lär bli mist sagt svårt. Är det bara uppehåll så ser jag med glädje fram emot motionen. Promenader runt strömmen! Åh, det är härligt.
 
Ellen har också haft lite svårigheter med att komma in i vardagen. Att vara ifrån mamma och pappa hela dagarna och vara på dagis är både uttröttande, roligt, lite läskigt och blir lätt lite för mycket. Hon har varit jätteduktig och det har gått bra att lämna men hon har hela veckan varit blyg inför dagisbarn och fröknar när jag lämnat och jag har fått hänga kvar ett tag medan Ellen sakta närmat sig de andra. Inte alls likt henne! På eftermiddagarna när jag kommit för att hämta henne har hon rusat mig till mötes och sagt att hon saknat mig hela dagen och att jag inte ska lämna henne där igen. Med andra ord, inte alls likt Ellen. Hon ska snart börja i sin nya grupp med nya fröknar och en del andra/nya barn. Det tror jag är till hennes fördel. Fröknarna är vana vid lite mindre barn och barnen är bara 4-åringar. Samtidigt kommer de självklart fortfarande att träffa de andra barnen också men att ha en åldersbestämd grupp kan nog passa henne bra. Hon har ju alltid varit minst förut, nu blir hon jämngammal.
 
Nu ska jag ta vara på sista "godis-dagen" på sex veckor. Först en promenad i härliga vädret, sen middag med laxkotlett och sallad och därefter ska vi unna oss glassefterrätt.
 
Tjing på er!

Denna underbara sommar!

Kategori: Allmänt

När vi så hämtat hem vårt älskade trollebarn igen (åh så goa kramar och pussar man fick av pyret då vi möttes efter nästan en hel vecka ifrån varandra. Det kändes härligt!) ifrån Kalmar så gick nog luften ur oss lite tror jag. Vi har mest tagit det lugnt, solat och badad och bara varit..... Det började med några slappa, regniga dagar i Kalmar. På söndagen då vi kom ner var det uppehåll och vi sov första natten i husvagn men det var inge vidare. Grannarna skrattade och skrålade i örat på mig, trots öronproppar och båda mina föräldrar drog stora stockar. Usch, tänk att jag sa vara så himla ljudkänslig. Suck.
 
Dagen efter var en mulen och tråkig dag. Vi åkte hem till Smedby och installerade oss där. Sen åkte jag, Ellen och mormor till Skälby och tittade lite på djuren och gick på teater.....
 
 
Pettsson & Findus - Pannkakstårtan. De var riktigt duktiga och Ellen (som i och för sig hade lite koncentrationssvårigheter då och då) levde sig in i pjäsen riktigt bra! Så bra att hon blev alldeles förskräckt och började storgråta då Findus som blev nedsänkt i brunnen för att få fatt i en nyckel plötsligt föll ned i brunnen. Ellen gallskrek och grät i högan skyn. Hon trodde att stackars Findus skulle drunkna och dö! Uj uj så ledsen hon blev men ganska fort efter att Findus lyckats komma upp ur brunnen så blev hon glad igen! Allt slutade väl med sång och stoj. Hon vågade till och med fram och hälsa på Findus efteråt och jag fick ta ett kort. Hon poserade så fint! Det ni!
 

På tisdagen kom min farbror och faster på besök och med sig hade de sin stoooora 8 månaders fina vovve. Han var stor men ändå ganska lugn tycker jag. Tur var nog det för han var stark och hade lugnt kunnat dra omkull vem som. Det blir nog hårdträning med den jycken tror jag. Vi åt lite god mat och hängde bara inomhus då det regnade konstant.
 

Frampå eftermiddagen klarnade det dock upp och vi tog en hundprommis. Därefter kom goaste vännen Ola förbi och vi tjöta någon timme över en kaffe. Kul att ses, det var bra länge sen nu men det roliga är att vi alltid tar vid där vi slutade förra gången, på något vis. Vi är alltid lika nära, trots att det kan gå månader innan vi hörs på telefon och ännu längre mellan gångerna vi ses. Skönt med sånna vänner, tycker jag.
 
På onsdagen åkte vi hem och därefter har vi bara haft det lugnt och skönt. På torsdagen gick Kalle och Ellen till BR leksaker och handlade för Ellen fick nämligen en stor peng av min farbror och faster, de skämmer verkligen bort oss! Det blev ett gosselejon och en käpphäst. Jättefina. Tyvärr har jag inte foto på detta ännu, det kommer kanske. Men såhär söt var Ellen när hon gick till butiken!
 

På fredagen var vi över hos grannarna (Elisabeth, Ingvar och deras dotter Nora) på middag. Det var underbart varmt och skönt och vi hade legat på stranden i några timmar på dagen. Vi satt på deras uteplats och åt gott grillat kött och drack massor av gott vin. Senare på kvällen öppnade vi ÄNTLIGEN min likör som jag köpt på en Finlandsfärja för en herrans lång tid sedan samt någon mer likör och nån konjak och provsmuttade av allt. Det var väldigt länge sen jag drack nån sån sprit men det var lite roligt och jag tror min hjortronlikör skulle göra sig dundersmarrig i en drink av något slag. Vi hade jättetrevligt och jag tackar Iphone för deras facetime-funktion. Det blev barnvakten på kvällen/natten sen. Perfekt! Vi pratade och hade det hur bra som helst medan Ellen sov.
 
Idag har jag legat på framsidan och solat HELA dagen. Ellen har badat i sin plaskpool, lekt med grannbarnen ute samt lekt inne på sitt rum med Alfred och Elliot. Kalle har hjälp Anna och Tomas att bära sängar och skjussa runt på diverse möbler medan jag låg i solen tillsammans med lite andra grannar och snackade skit. Jättetrevligt! Jag är så glad över att vi har så himla bra grannar. Alla i vårt lilla kvarter är dunderbra! Idag var Renee ute och Josefine kom förbi, senare på eftermiddagen då Anna och Tomas var klara samlades vi alla och tog ett glas vin och pratade om ditten och datten i solen medan barnen lekte hur bra som helst. Å så det perfekta vädret! Jag känner mig så bortskämd! Vi bestämde kräftskivedatum och började smått planera. Det ser jag fram emot och då ska vi bjuda in alla 10 husen runt oss. Blir nog lite lagom stort. Hoppas att alla kan komma, så man får lära känna de man inte har pratat så väldigt mycket med hitintills.