I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Midsommarfirandet blev trevligt men kyligt...

Kategori: Allmänt

I år firade vi midsommar tillsammans med en bunt grannar samt lite olika vänner till Nina, vår granne som liksom höll i festligheterna. Vi satte upp ett stort partytält utanför hennes hus och använde oss av hennes kök och vardagsrum. Så himla snällt att öppna upp sitt hem till så många. Vi blev 17 vuxna och 12 barn! Här har vi värdinnan Nina, i röda byxor, tillsammans med några av alla som firade.
 
 
Och trots att det var småkallt och duggade lite nu och då, så var festen väldigt lyckad. Trevliga människor och god mat, Kalle spelade lite gitarr så att barn och några vuxna kunde dansa kring en fint gjord midsommarstång. Det var knytis både till lunch och fika. Jag hade gjort min goda lemoncurd- och jordgubbstårta samt hade med mig några jordgubbar extra till folk att smaska på. Andra hade sill, bröd, potatis och västerbottenpaj. Ja, bordet var fullt av läckerheter och alla åt sig mätta!
 
 
Ellen hade jätteroligt hela dagen och kvällen. Det fanns många att leka med men hon och Vera höll ihop mest hela tiden. De två har jättekul tillsammans men de kan också bli trötta på varandra och ofta hittar man Ellen ensam på Veras rum medan Vera gått ner och tittat på tv eller för att prata med sin mamma. Lite intressant att de liksom bara kan använda varandras leksaker och inte hänga med varandra hela tiden. Ellen är väldigt bestämd av sig och det märks i deras lekar. Det är ofta hon som vill bestämma och det är inte alltid att Vera går med på det. Men de dansade fint ihop runt stången i alla fall!
 
 
Vera och Ellen
 
 
Edvin sov ganska mycket av tiden som vi var på festen men ett tag var uppe och med på festen. Han var så fin i Gunnels stickade kofta. Mössan är fortfarande alldeles för stor men kofta är ganska lagom. Lite lång i armarna bara.
 
Två sötnosar
 
 
Nina & jag
 
 
 

Vardag och smärta, mycket lite fest...

Kategori: Allmänt

Sista två veckorna har jag till och från haft problem med mjölkstockning och nu har detta även utvecklats till en inflammation samt en infektion. Så det blir antibiotika ett tag framöver nu och förhoppningsvis tillfrisknar jag snart. Jag vill bara säga att SHIT vad ont det gör! Det är rött och ömt på utsidan av bröstet, ömt inuti och ilar, rent smärtsamt att amma och dessutom får man feber, frossa (då och då) och jätteont i muskler, leder och jag fick dessutom jätteont i huvudet. Som ni förstår har sista tiden inte varit så aktiv och rolig för min del....
 
Lite har jag dock hunnit med och livet rullar ju på, oavsett hur man själv mår. Ellen har varit och tittat på clownen Manne och hans två clownkompisar, tillsammans med sitt dagis. Det var jätteroligt, tyckte hon och jag blev glad över att höra att de äntligen fick göra nåt lite speciellt på dagis. I dag skulle de gå på utflykt till en stor lekpark och ha med sig picknick. Så jag packade hennes lilla ryggsäck som hon fått av mormor i present med pastaskruvar, morots- och paprikastavar, körsbärstomater, smörgås med skinka, plommon och dricka. Hoppas hon blir nöjd med matsäcken.
 
Kalle fick vara hemma och jobba igår för att kunna avlasta mig lite. Jag hade rätt bra ork igår trots allt så vi tog en härlig promenad och tittade på omgivningarnas kolonilotter. Det är så himla fint nu överallt när det blommar och doftar överallt.
 
 
Favoriten pion är ju helt fantastisk just nu!
 
 
Vår odlingslott prunkar med spenat framförallt. Allt kommer så smått men tyvärr är det lite för mycket stora träd över vår lott, så sådär riktigt kanon växer det inte pga att solen inte når fram med sina strålar på perfekt vis. Tror nog dock att några av jordgubbarna hinner bli klara till midsommar! 
 
Nationalfirandet gjorde vi på Hässelbyslott (precis som åren innan) och i år fick vi med oss vår granne Nina med hennes barn Vera och Gabriel. Kidsen åkte karusell och vi hade picknick och satt i grönskan och lyssnade på skolkörer som sjöng för oss ifrån scenen.
 
 
Det var mysigt! Mycket folk. Ellen och Vera leker jättefint tillsammans och det är så roligt att hon fått en tjejkompis. 
 
 
Vi ska även fira midsommar tillsammans med dem och en massa annat folk här hemma på gården. Ska bli spännande och se vad det blir för slags fest. Kalle ska dra med sig gitarren i alla fall.
 
Jag har försökt komma ihåg att sitta på altanen en del och mysa. Edvin gillar det också, så mellanmålet brukar inmundigas där ute.
 
 
Och vi har skatbebisar som hänger runt vårt lilla vattenfall med damm för att tvätta sig. Hade hellre sett andra sorters fåglar men visst är det kul med naturen så nära inpå. Känns lyxigt.
 
 
Mer som känns lyxigt är Edvins leenden. Han börjar förstå att detta med att smila tillbaka och övar mycket på att röra sina armar och ben medvetet. Än så länge rycker och hoppar de lite hur som helst men numera hittar han med enkelhet sina händer och sina tummar framför allt. Det suttas en hel del på dem och nappen är inte lika intressant längre.
 
 
Vi blev mycket glatt överraskade av ett paket i brevlådan häromdagen. Ellen och Edvin fick varsin Holland-support-t-shirt skickat till sig ifrån Enschede och våra vänner Brenda och Arnoud. Tusen tack! Så kul.
 
 
Nu ser jag fram emot tillfrisknande, midsommar och senare att Kalle äntligen går på semester och kan vara hemma med oss, så vi blir en hel familj på heltid. Då myser jag som allra mest!
 

En tripp till mormor o morfar

Kategori: Allmänt

Det har varit långhelg och vi åkte ner till Kalmar för att hälsa på mina föräldrar. Äntligen fick vi träffa Berta. Hon är så söt! Men aj aj vad hon bitts och när hon inte gör det, så slickar hon.... ha ha. Ellen och hon har busat och busat hela helgen, så ni må tro Berta sov gott när vi åkt hem.
 
 
Vi hade himla tur med vädret förstod jag, för här hemma i Sthlm har det tydligen regnat hela helgen. Vi hade lite blåsigt och småkallt då och då men solen har skinit i stort sett hela tiden. På fredagen kom vänner ifrån Umeå och hälsade på. De var på resa igenom Sverige och skulle nu besöka Kalmar och Öland. Det  var jätteroligt att träffa dem igen då vi inte setts sen vi var i Turkiet. Vi grillade och umgicks hela dagen och kvällen. Gunnel hade stickat en superfin kofta och mössa till Edvin och Ellen fick ett bokstavsmemory i present. Så himla gulligt av dem!
 
På tal om presenter så fick Ellen ett jättefint set med tights, tunika och hårband utav mormor och morfar och Edvin fick en body med korta ben och ärmar som var riktigt fräkt djungelmönster på. Perfekt nu till sommaren!
 
Vi hann med en promenad i omgivningen och det är så roligt att se hur Smedby (min hemby) växer och ändrar sig med åren. Ellen for runt på sin sparkcykel och plockade blommor, testade lekplatser och utforskade omgivningarna.
 
 
 
Edvin sov i vagnen och Berta fick provåka vagnen hon också men var inte så förtjust.
 
 
På lördagen träffade vi faster Mona och farbror Bosse och vi åkte också ner till Kolboda för att titta till husvagnen. Trots att vi träffade en hel del folk så kändes det så lugnt och skönt. Man blir ju alltid lite bortskämd när man är hemma. God frukost och middagen står alltid serverad, man behöver bara sätta sig till bords och sånt är ju väldigt uppskattat när man mest ammar och känner sig småstressad och trött p g a sömnbristen som blir med en liten. Dessutom fick det en stor lekplats precis utanför huset så Ellen kan komma och gå som hon vill!
 
 
Även mormor var leksugen!
 
Resan hem blev lång med mycket köer och flera stop men båda barnen skötte sig finfint. Edvin sov dessutom mestadels av resan.
 
Nu är det vardag igen och jag har redan upptäckt vad frustrerande lite men hinner när man är ensam med en bebis. T e x att hinna skriva en blogg..... det går sådär.... för nu vaknade han precis. Så vi får höras en annan gång.