I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Midsommarfirandet blev trevligt men kyligt...

Kategori: Allmänt

I år firade vi midsommar tillsammans med en bunt grannar samt lite olika vänner till Nina, vår granne som liksom höll i festligheterna. Vi satte upp ett stort partytält utanför hennes hus och använde oss av hennes kök och vardagsrum. Så himla snällt att öppna upp sitt hem till så många. Vi blev 17 vuxna och 12 barn! Här har vi värdinnan Nina, i röda byxor, tillsammans med några av alla som firade.
 
 
Och trots att det var småkallt och duggade lite nu och då, så var festen väldigt lyckad. Trevliga människor och god mat, Kalle spelade lite gitarr så att barn och några vuxna kunde dansa kring en fint gjord midsommarstång. Det var knytis både till lunch och fika. Jag hade gjort min goda lemoncurd- och jordgubbstårta samt hade med mig några jordgubbar extra till folk att smaska på. Andra hade sill, bröd, potatis och västerbottenpaj. Ja, bordet var fullt av läckerheter och alla åt sig mätta!
 
 
Ellen hade jätteroligt hela dagen och kvällen. Det fanns många att leka med men hon och Vera höll ihop mest hela tiden. De två har jättekul tillsammans men de kan också bli trötta på varandra och ofta hittar man Ellen ensam på Veras rum medan Vera gått ner och tittat på tv eller för att prata med sin mamma. Lite intressant att de liksom bara kan använda varandras leksaker och inte hänga med varandra hela tiden. Ellen är väldigt bestämd av sig och det märks i deras lekar. Det är ofta hon som vill bestämma och det är inte alltid att Vera går med på det. Men de dansade fint ihop runt stången i alla fall!
 
 
Vera och Ellen
 
 
Edvin sov ganska mycket av tiden som vi var på festen men ett tag var uppe och med på festen. Han var så fin i Gunnels stickade kofta. Mössan är fortfarande alldeles för stor men kofta är ganska lagom. Lite lång i armarna bara.
 
Två sötnosar
 
 
Nina & jag
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: