I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

40-årskris? Vi börjar med fest!

Kategori: Allmänt

Jaha, så var man fyllda 40. Jisses vad tiden går! Jag kunde väl aldrig tro att jag skulle bli så här gammal... haha, och ändå känner jag mig inte så farligt gammal men när jag var 15 trodde jag inte jag skulle bli äldre än kanske möjligen 30, så att ha passerat 40 känns i det närmaste magiskt. Kalle den lurifaxen lyckades att överraska mig totalt. Jag hoppar glatt in i bilen (barnen är lämnade till grannen med tillhörande nyckel till vårt hem utifall de behöver hämta något) för att åka till stan, gå på restaurang på tu man hand och mysa. På vägen in ringer någon från restaurangen (en kollega från Kalles jobb har ställt upp på spektaklet) och meddelar att bordet inte kommer hinna bli klart i tid... dessutom behövs värdebeviset till glassprovningen efteråt visst vara med, då det är enda sättet för dem att se att man betalat för sig... Och Kalle har glömt passerkortet till garaget...mutter och tjureri ifrån Kalle och själv blev jag också lite besviken över det faktum att överraskningen (alltså glassprovningen) nu var avslöjad. Vi vänder och åker tillbaka hem för att hämta beviset samt säga till barnvakten att vi kommer bli lite senare än beräknat. Kalle får mig att gå in efter sakerna på byrån i hallen och när jag kliver in i hallen står trappan fylld av vänner som sjunger "Ja må hon leva"!
 
 
Jag blev stum, glad, generad och allt på en gång. Så kul! Men svårt att förstå ändå på något sätt. Grannar och vänner hade på denna korta stund hunnit hänga ballonger och serpentiner, sätta upp grattisskylt och fixat. Vi fick välkomstdrinkar (Tomas hade gjort) och snacks och så var festen igång. Jättekul att se så många här, bara för min skull. Tack tack! Och fina presenter fick jag också! Björnbärsplanta, presentkort på blomsteraffärer, svamp- och bärtork, massage, pallkragar, bok, glassprovning m.m. Och grannarna Anna och Tomas present var maten och drycken på festen. Så fint ordnat av dem och Kalle. Stort stort tack!
 
 
Här sitter de och lurar...
 
 
Edvin i Hedvigs knä tyckte att överraskning var jätteroligt!
 
 
Kramar till höger och vänster. Älskade vänner, vad fina ni är!
 
 
Kalle berättar...
 
 
Mingel och barnen leker...
 
 
Edvin linslus...
 
 
Ellen prinsessan...
 
 
Min älskade och jag...
 
 
Mysstund med minsta gästen Ella...
 
 
"Småtimmarna"...För alla barnfamiljer är drinktajm kl 21-22 sådär. Haha! Men vad spelar tiden för roll, vi hade roligt och spelade cocktail-låten varje gång Tomas blandade oss en ny. Vi gör om allt i höst på Kalles födelsedag, tycker jag!
 

Shut up chicken, påsken är över....

Kategori: Allmänt

Åh, det har varit en lugn och stilla påsk. Vi har mest pysslat i hemmet, för vi bestämde oss för att inte åka ner till Kalmar, trots allt. Det beror på att vi helgen innan satt och åkte upp till Orsa Grönklitt och tillbaka med en skrikande Edvin (nåväl, när han inte sov, förstås) i bilen. Hua, inte roligt! Men Orsa var riktigt roligt, faktiskt. Jag var ju minst sagt skeptisk till vår julklapp från svärföräldrarna (som alltså var en helg i Grönklitt) då det innebar sånt jag vanligtvis undviker och pratar ogott om. Snö, skidåkning, kyla och trista stugor ihop med andra. MEN, det var jättetrevligt! Vi fick en riktigt bra stuga, stora utrymmen för barnen att leka på och dubbelsäng att sova i. Farmor Linnea stod för all matlagning (jag behövde inte lyfta ett finger) och allt var väldigt gott! Så skönt att slippa laga mat, diska och plocka med allt det där.....
 
 
Sen måste jag mot alla odds säga att jisses, det var ju riktigt kul att åka skidor. Längdskidor ska tilläggas. Jag hann inte med att testa utför denna gång. Kalles pappa var riktigt duktig på att lära ut och både han och Linnea (som är vana skidåkare) sa att jag har talang för det. Kul! Jag är själv riktigt stolt över att jag vågade, lyckades åka ordentligt och tog vurporna med ett glatt skratt. Jag var lite mör och öm här och var men inte värre än annan träningsvärk och det var riktigt bra träning, dessutom! Det kommer jag göra om, helt klart! Ellen blev tack och lov också väldigt hooked! Så det blir nog (mot all förmodan) fler vintriga, skidresor!
 
 
Man gled fram fint i dessa spår. Vi hade rätt trist väder men på lördagen var det strålande solsken och vindstilla hela dagen i alla fall. Vi kom dit på torsdagskvällen och då började det snöa och höll så på tills fredag förmiddag. Vi grillade lite korv, åkte lite skidor men det var stört omöjligt då allt klibbande fast under skidan. Vi åkte pulka med Ellen i stället! Det var också kul.
 

Vi hade lite problem att hålla Ellen torr. Hennes overall var ju inge vidare. (Förståligt då vi köpte den skitbilligt.) Så nästa vinter satsar vi på en dyr, bra sak!
 
 
Lekplatsen och grillplatsen låg vid en av de stora slalombackarna så vi kunde titta på liften och folk som åkte snowboard osv. Det var lite spännande. Ellen var också själv på ett afterski-häng med andra barn. Det var discodans, pyssel, fika osv. Hon hade haft jätteroligt! Edvin tog det mesta med ro, sov, åt och busade runt i stugan men åkte inte mycket pulka. Satt mest i vagnen eller ryggan. Han tittade dock väldigt intresserad på isbjörnarna när vi gick runt i rovdjursparken. Det var inte så många av djuren som ville visa sig men vi såg isbjörn, brunbjörnar som just vaknat, en snöleoard, en berguv och en varg.
 
 
Det var väldigt backigt i parken så det blev en bra motionspromenad av det hela. 
 
 
Ellen är en riktig liten klätterapa och lyckades klättra upp på valrossen, helt själv! Fast den var helt slät, rund och hög. Stolt satt hon sen högst upp och gjorde tummen upp.
 
Påsken blev som sagt väldigt lugn. Vi har försökt röja lite här hemma. Plockat undan saker som ligger och dräller, en del ska vi slänga annat skänker vi vidare. Vi har storstädat båda barnens rum och kastat iväg lite leksaker som var färdiglekta. Ellen fick själv bestämma vad som skulle skänkas bort. Det var inte mycket men det var ändå bra att få bort lite. Hon har ju sjukt mycket saker för att vara fem år!
 
På fredagen åkte vi över dagen till Norrköping. Vår kompis Mats som snart fyller 40 år måste ju firas och eftersom vi inte kan komma på den stora dagen så passade vi på att fira honom lite då. Sen är det ju Anders som precis blivit pappa, det måste ju också firas. Vi käkade lunch med dem på Saliga Munken. Mumsig wallenbergare med mos och lingon. Sen åkte vi hem till Anders och drack kaffe och åt lite bulle.
 
 
Ellen lekte med både Anders och Mats. Kurragömma! Hon hade jätteroligt! Tyvärr var ju inte lilla bebisen hemma men vi fick i alla fall överlämna lite presenter. Jag hade köpt sånt jag själv tyckt att jag har haft bra användning av. Så som dosett för välling, litet travelkit med sked och skål, en skallra/gosekanin m.m. Mats fick zegway-tur i Stockholm i present av oss. Så det ska bli kul att se honom fara omkring på en såndäringa. Kalle ska också hänga med på det men jag avstår. Tycker det mest verkar läskigt.
 
 
Vi avslutade dagen med en tur runt strömmen och lite ankmatning. Just strömmen-rundan kan jag verkligen sakna! Det är alltid lika fint där och numera bor Anders precis intill, så den lär vi besöka ofta framöver.
 
Just ja! För några fredagar sedan var vi och grannen Carro samt hennes två små flickor på Lasse Åbergs museum i Bålsta. Det var riktigt mysigt. Lagom stort med bra lekhörna för barnen och en riktigt god lunch med tillhörande fantastisk salladsbuffé. Jag kan varmt rekommendera det stället!
 
 
 
 
Ellen är ju numera en stolt cykelåkare utan stödhjul och nästan varje dag så kör hon. Det är perfekt nu när vi tar promenader, vi kan gå i bra takt och hon far före eller efter på sin cykel.
 
 
På bilden har hon sin lilla cykel. Numera har hon gått över till sin stora som hon fick av grannen. Toppenfin bike, helt gratis. Vi blev så glada när vi fick den och Ellen också. Nu behöver hon inte vika benen dubbelt längre.
 
Det är så himla härligt att Kalle är pappaledig och att vi kan få uppleva barnens framsteg tillsammans, samtidigt. Få förunnat och det kan vi tacka arbetslösheten för! Synd att behöva säga så, men jag är på ett sätt glad för att jag är arbetssökande just nu, när det händer så mycket både med Edvin och Ellen. Jag har dock två stycken arbetsintervjuer denna veckan så nu får jag ju lov att hoppas på jobb! Jag är verkligen sugen på att komma ut och jobba igen. Det är ett jobb jag speciellt hoppas på. Vi får se framöver hur det blir. Spännande vecka!
 
 
På söndag fyller jag 40 år! Herregud vad gammal jag börjar bli.... jag försöker undvika att tänka på trista saker med att bli äldre och glädja mig åt det som är bra i stället. T ex. min tidiga present från mamma och pappa! En jättefin hushållsmaskin!
 
 
Den testades i helgen och jag bakade bullar! De blev fina och goda. Så jag är väldigt nöjd och glad över presenten! Tusen, tusen tack!
 
 
Kalle var ute med kidsen i solen medan jag röjde i köket och förberedde kvällens goda påskmat....
 
 
Edvin fick också gunga men jag ser nu att pappa glömt sätta på tossarna på fötterna. Ajaj, så kallt.
 
Äntligen tillräckligt varmt för den fina regnbågsmössan igen. Solbrillorna är nyinköpta, för vem kan åka skidor i Orsa utan solglasögon!? Solen i snön bländade friskt, kan jag lova.
 
 
Glad påsk i efterskott! Hoppas alla får en fin vecka!