I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Så var sagan (snart) slut

Kategori: Allmänt

Jaha då är det inte många dagar kvar tills vi åker tillbaka till Sverige igen och resa hem-ångesten har redan börjat krypa på mig. I natt lite över 03 så åker mina föräldrar till flygplatsen. Deras semester började lite tidigare och med andra ord avslutas den också lite tidigare. Vi har 3 dagar kvar och nu ska jag försöka njuta ännu mer (om det är möjligt) för sen börjar allvaret när vi kommer hem. 

Kalle och pappa var på utflykt igår och åkte till ett berg som heter Tahtali (ca 700 m först med buss) där de sedan åkte en stor linbana upp till över 2365 m. Det hade varit en storartad upplevelse att åka den där linbanan sa de. Lite läskigt också. Mamma och jag var kvar hemma på hotellet med Ellen. Efter lunch ungefär så tog vi sen en taxi in till den stora marknaden i Kemer som är varje tisdag. Det var varmt så in i helsanfy men själva marknadsstånden hade spända vävar över sig, så där var det lite svalare men vi svettades som grisar när vi gick där och fluktade på väskor, dåliga kopior av diverse kläder och lite bättre kopior av dito. Vi såg massor av snygga kläder men tyvärr fanns det inte mycket i min storlek. Jag köpte däremot en handväska. Min mamma köpte en söt dress till Ellen och sen så kollade jag länge på ett par brallor till Kalle. Självklart var det pruta som gäller och jag tror faktiskt att jag är rätt bra på det. Väskan ville han ha 60 lira för men jag fick ned den till 30 vilket är ca 150 kr. Byxorna till Kalle ville försäljaren ha 75 lira för men jag sa 30 hela tiden. Han blev till sist skitsur och skakade på huvudet. När jag inte gav med mig så stoppade han byxorna i en påse och sa okej, 35 lira. Nej, sa jag och började gå där i från. Då kastade han påsen på mig och gapade och skrek lite åt mig sen sa han typ “men ta dem då” och vände sig till nästa kund. Min mamma stod en bit ifrån och tittade på ett armband och jag gick bort till henne och berättade om det hela. Vi stod så där och väntade på att han skulle komma och säga att han ville ha sina pengar men han kom aldrig så till slut så gick vi bara. Så fräcka är vi smålänningar. De byxorna vart alltså gratis. För att döva lite dåligt samvete så fick taxichaffören extra dricks.

Idag var det min mammas och min tur att åka på utflykt. Jag bjöd henne på delfinshow i Belek som födelsedagspresent ifrån mig och Kalle, för hon fyllde ju år 1 sept. Vi åkte buss en jättelänge men till sist var vi framme (efter 2 timmars långsamt åkande) vid delfinariet. Själva showen var jätterolig och bra. Det var först 2 vitvalar som var jätteduktiga. Stora och fina var de. Sen kom det in världens charmigaste valross. Hon hette Sally och körde först lite aerobics med sin tränare. Den gjorde armhävningar, situps och allt möjligt. Sen spottade den vatten på publiken, gjorde kul fisljud, blåste såpbubblor, sjöng och allt möjligt annat. Själva delfinerna (två flasknosdelfiner) som ju är min mammas favoritdjur, var dock inte mycket att hänga i julgranen. Vi fick för oss att det var för att de efter showen skulle simma med olika personer som hade betalat extra. Överlag var det mycket kommers och det skulle fotas med privatpersoner mitt i showen mot betalning, så klart osv. Det var en av valarna som målade en tavla också som de sedan auktionerade ut. Antagligen kostar det massor att hålla det där stället men det kändes ändå lite snopet att kalla det delfinshow och så var det de som man fick se minst av. Sen den långa bussresan hem igen. Nåväl, det var en kul show trots allt. Synd bara att det inte fanns lite gosedjusdelfiner eller liknande som jag kunde ha köpt till Ellen. Konstigt också tycker jag, det borde väl sälja som smör, kan man tänka.

Ellen var kvar hemma med Kalle och pappa och de hade badat och lekt hela dagen men hon har fått diarre stackarn och var lite smådeppig i kväll. Antagligen har hon ätit för mycket frukt för hon fullkomligt slukar allt i frukt och grönsaksväg. I morgon ska vi så äta frukost själva, utan mina föräldrar och det känns lite märkligt och lite sorgligt också. Det har varit både roligt och skönt att ha dem här. Samtidigt är det lite spännande att ha några dagar själva också. Ellens födelsedag på fredag skall firas med ballonger och lite så där. Själva kalaset tar vi på söndag sen när vi är hemma igen.

Lägesrapport ifrån Turkiet

Kategori: Allmänt

Okej, kort, väldigt kort; horisontalläge, hett, mätt!

Lite längre version; vi solar, badar, äter massor med god mat och slappar i skuggan i stort sätt hela dagarna. Det är såå skönt och jag har nästan dåligt samvete över hur förträfligt bra vi har det. Hotellet är jättefint, det är byggt 2008 så det är inte ett dugg slitet heller och omgivningarna är jättefina med trädgård och väldigt fint poolområde och bakom hotellet ser man bergskedjan sträcka ut sig. Och så havet precis vid baren. Det är så vackert!

Okej, det är jobbigt att ta sig ner i havet då det är ganska så grusigt och stenigt. Ingen sandstrand direkt men stenarna är vackra och jag kommer väl som vanligt samla på mig några kg. Ellen stortrivs och är på bästa humör för jämnan. Det finns ett lekhus med massor av leksaker, några som även så små som hon kan leka med. Hon har badat både i barnpoolen och i havet nu varje dag och älskar det! När vi är vid poolen sitter hon på kanten och så räknar vi till tre och sen hoppar hon i. På så sätt har hon nu lärt sig säga ett, två, tre, om än lite otydligt men snacka om kul ändå! I havet får hon bada i sin flotie, den är jättebra. Kalle och jag har snorklat lite idag men det är bara sten och några få småfiskar. Min pappa testade snorkla lite också. Svårt, tyckte han och det är det ju också, i början innan man får in rätta tekniken. På stranden finns det även en slags sandlåda med massor av beachleksaker så där hänger Ellen och andra småbarn. Hon är supertuff och kutar omkring som om hon ägde stället i mellanåt. Hon hejjar och “snackar” lite med vem som men ibland är det barn eller vuxna som hon blir lite blyga för. Fotografen som springer runt och fotar folk hela dagarna och sedan säljer till sen t ex, är Ellen förbannad på. Han är för närgången, tycker hon. Över lag är det så att hon gillar folk bäst på avstånd och allra helst de som inte bryr sig om henne. De vill hon leka och prata med. Väldigt många kommer fram och klappar, pillar och pussar på henne som om hon vore allmän egendom och jag börjar tröttna lite faktiskt.

Vi äter så himla mycket god mat här på hotellet. Det är all inclusive så det finns mat i varje hörn av olika slag och snacks där i mellan. Allt inhemskt i spritväg är också inkluderat så det dricks en hel del öl och raki (av Kalle o pappa) medan jag och mamma smuttar iste och annat smarrigt. De kommer med vattenmelon ner till stranden och all deras frukt och grönt smakar fantastiskt. Så mycket mer än hemma i Sverige. Med andra ord så har vi det förbannat lyxigt. Ellen äter mycket av maten på buffén både till lunch och middag och älskar den. Det är ju mycket roligare och godare att äta samma som mamma och pappa, så klart.

Igår fyllde min pappa 60 år och vi firade detta med att gå ut på en restaurang inne i stan i Kemer. Casa la luna hette stället och var bra men jäklar vad länge vi fick vänta på vår mat. Som mamma sa, man hann ju tappa sugen helt. När maten till sist kom var den dock jättegod. Vi hade då väntat 1½ timme, så vi var ju väldigt hungriga. Efteråt kikade vi lite i butikerna och jag hittade en snygg handväska men köpte den inte. Jag var inte på pruthumör och då är det ganska så kört, för det är alltid överpriser. Väskan kostade 35 euro, sen 25 och när vi lämnade butiken kostade den 20 men jag sa ändå nejtack. Vi har även köpt blöjor och de kostade som hemma men var parfymerade!! Läskigt. Samt våtservetter, även de med parfym samt ett balsam som visade sig vara shampoo. Det verkar som att det är lite lyx med sånt som conditioner, här.

Ja, ungefär så flyter dagarna på. Vi gör inte så mycket. Vi solar en stund, äter lite, sätter oss i baren och pratar lite och tar en kaffe eller öl, leker massor med Ellen, äter igen, går omkring lite, badar massor i havet och lite i poolen, kikar lite i stan och äter lite så klart. Tyvärr kan jag inte ladda upp bilder här för internetuppkopplingen suger! Så ni får nöja er med text, så länge.

Turkiet, äntligen

Kategori: Allmänt

Tror det är lite lugnet före stormen här hemma. Har mest tagit det lugnt i veckan, mycket p g a min eländiga fot som bara blir värre, tyvärr. Ibland har jag så ont att jag inte kan stödja alls på den men om jag då vilar ordentligt och sen sover en hel natt så är foten gåbar (knappt) igen dagen efter. Sånt skit, den där foten har hindrat mig bra länge nu och på vårdcentralen envisas de med att säga att det är hälsporre och att det inte finns något att göra bara vila (mer än inlägg i skorna, vilket jag redan har) och sen vänta. Det går över av sig själv, säger de. Pytsan! Det blir värre och värre, värken upp längs hela benet nu ju och dessutom i senorna och leder, typ. Efter stormen (semestern) får jag väl ringa dem återigen och få en ny tid. Kanske ta den där röntgenbilden i alla fall då.

Ja, stormen ja. I morgon åker vi till Turkiet. Det ska bli så skönt, roligt och spännande. Jag hoppas att Ellen ska tycka det är det samma, så vi inte behöver sitta med en skrikande och gråtande Ellen på flyget. Är lite orolig för att hon ska bli rädd för trycket i öronen. Hon kan ju inte tugga tuggummi, direkt. Vi har packat i ett par dagar nu, lite i taget för att se vad som kan få plats och vad det väger osv. Det är ju ett gissel att ha barn, när det kommer till packning. De behöver så mycket skrymmande saker och även om vi tänker använda oss av tvättservicen på hotellet så har man ändå med sig en sjuhelvetes massa kläder. Men jag tror faktiskt vi klarar viktgränsen. Vi köper mat, blöjor osv. där nere men har tagit med oss lite så vi inte måste gå till en affär det första vi gör när vi kommer fram. Mina föräldrar är redan på plats. De åkte ner igår redan. Jag har inte hört något ifrån dem så jag antar att allt är bra, annars hade mamma ringt mig.

Igår var jag och Ellen till stan och fixade min pappas födelsedagspresent. Det blev en whiskeyprovning för 2 personer till slut. Han och Kalle få gå tillsammans. Det blir perfekt för båda älskar denna dryck. Själv avskyr jag whiskey, konjak och all starksprit som inte är utspädd. Drinkar och vin är min melodi. Öl blir man bara uppsvälld och tung i huvudet av och alkoläsk är för söta och sliskiga. Ja, det finns väl någon som är drickbar men jag föredrar vin framför allt annat i alkoholväg. När vi ändå var i stan passade jag på att besöka det nya Ica Maxi på Kungsholmen. Det var stort och fint. Jag handlade lite sista minuten-prylar på apoteket (men tydligen hade vi inte köpt solskyddskräm till Ellen så det får Kalle göra idag), lite majskrokar, gröt osv. till Ellen och frukt m.m. Nu är vi rustade för flyget och det närmaste efter resan ner. Ikväll blir det städning och lite småplock. Jag hatar att komma hem till ett smutsigt hem efter en semester. Hedvig, min gulligaste, ställer upp och tar hand om post och blomvattning. Tack och lov för det! Så skönt att inte behöva oroa sig för sånt.

Jag tittar nog in och skriver ett par rader här under semestern om det finns tillgång till internet på hotellet till vår dator. Annars ses vi när vi kommit hem igen. Då blir det 1-årskalas för skruttsnutt!

En dag på stan & middag med BOLT

Kategori: Allmänt

Ellen hade hög feber på fredagskvällen av vaccinationen och var ganska så slö och ville mest sova. På lördagen var hon hyfsat återställd. Lite, lite feber men annars ganska glad och pigg. Jag passade på att klippa Ellens toppar igen. Det gick ganska så bra men hon vill inte sitta still, så helt rakt blev det nog inte men både lugg och resten fick sig ett klipp. Här är ett suddigt mobilfoto-bevis.

Nyklippt Ellen

Vi tog tuben in till stan på eftermiddagen. Min bästaste vän Ola ifrån Kalmar var i stan och hade med sig nya flickvännen också. Mycket trevlig tjej och Ellen diggade henne direkt, vilket säger en hel del!

Ellen & Sussi

Kalle skulle ju springa halvmaran så han kunde tyvärr inte hänga med på fikastunden men vi andra mötte upp två till och tog en sallad/fika på kafé Kladdkakan i gamla stan. Deras marinerad kyckling- och fetaostsallad är så himla god! Ellen gillade en hel del av salladen också och hade god aptit för en gång skull. Annars har det varit lite si och så med det på sistone men det slank ner både majs, paprika, gurka, annanas och tomat. Grönsaker, frukt och bär är Ellens melodi. Ola och hans Sussi var tvugna att avvika ganska fort för att hämta en nyckel men jag satt kvar och pratade en stund till med de andra två. Sen gick vi in till t-centralen (jag och Ellen), stannade vid Riksdagshuset och kollade på alla löparna och fick faktiskt se Kalle kuta förbi och jag fick säga "hejja Kalle, hejja" också. Han hojta att det kändes stumt annars bra, vad nu det betydde. Jag blev väldigt varm i hjärtat av att se honom där ibland alla andra i alla fall. Ellen hann också uppfatta vem det var, vilket var roligt.

Vi gick till Åhlénshuset och kollade på barnkläder. Herregud vad mycket ett plagg kan kosta bara för att det står ett visst namn på. Det är så man blir tokig. Jag blir förbannad. Så jäkla stor kvalitetskillnad är det faktiskt inte! Jag köpte 1 mössa och 1 par lurviga vantar samt ett 2-pack tunnare vantar (samma mönster/matchande mössan) till Ellen av märket Parvel. De har hyfsade priser! Så nu kan hösten/vintern komma. När vi kom ut gick vi mot gamla stan igen och fastnade framför en såndär gatuartist. Hon var jätteduktig och Ellen blev intresserad.

Gatuartist

Ola och Sussi kom tillbaka igen och vi hann prata ett tag till innan vi skulle hemåt med en svettig och trött Kalle som sprang i mål på finfina 1.57 och nästa gång så kommer Ola och Sussi och hälsar på lite längre. Vi kanske t o m hinner bjuda dem hem till oss då. Det vore roligt. Här är glada Ola med på en bild också.

Ola 

Söndagen startade tidigt och vi drog ut till lotten där vi rensade ogräs och drog upp våra palsternackor samt lite purjolök. Vi passade på medan Ellen sov middag ett par timmar. Jag hann även plocka lite blommor och binda en bukett till Kicki & Björn. På eftermiddagen åkte vi in till söder och hälsade på dem. Vi fick jättegod mat; risoni med ruccola, skivor av; fläskytterfilé, halloumi och apelsin samt coctailtomater och en kall sås till det. Det var gottit. Till efterrätt fick vi digestivekex, vaniljkesella och jordgubbar. MUMS! Vi pratade och tjattrade, lekte med Ellen och hade som vanligt jättetrevligt. Sen tittade vi på filmen BOLT, ni vet den med vita hunden som är en superhund. Han har en svart katt och en hamster i en boll som hjälper honom att hitta tillbaka till sin matte. Ja, den var riktigt rolig. Jag skrattade högt flera gånger åt hamstern, som var den roligaste! Hemma till 23-tiden och slocknade omgående. Idag blir det tvätt, lek och på kvällen kommer Hedvig förbi. Kul nästan jämt.

Torsdagsromantik & tråkiga BVC

Kategori: Allmänt

Ellen har fått för sig att det är jätteroligt att klämma sig in under bordet.

in under

På den lilla hyllan kan man sen ligga och leka.

Ellen på hyllan

Igår var jag till frisören och klippte topparna. Så skönt att bli av med det som var slitet och solblekt. Ca 7 cm kapade hon av. Annars ser jag ut precis som vanligt i håret. Tunt och trist med andra ord men nu är det åtminstone inte slitet.

Igår kväll kom farfar Björn och passade Ellen. Jag tog tuben in till stan och mötte Kalle på Östermalmstorg för att gå på restaurang. Han hade köpt en jättestor och fin röd ros till mig! Jag blev så glad, för det är ganska sällan som jag får blommor av min älskling numera. Vi har liksom kommit av oss lite vad det gäller romantik. Vi var och åt god mat på Ciao Ciao Grande. Vi tog båda bruschetta med getost till förrätt och så åt jag en gräddig pasta med b.la oxfile, paprika och svamp och Kalle tog en pizza med bresaola, ruccola m.m. Till drack vi ett jättegott rött vin som jag kan rekommendera. Det hette Barbera d´alba. Ställe var lite högljutt och Kalles ruccola var inte sköljd samt att jag fick någon slags skaldjursbit i min pastasås(!??) så 100% nöjda var vi inte men det var ändå bra och personalen var trevlig och serviceminded. Vi var hemma igen ca 21.30 och Ellen kom glatt till dörren och mötte oss när vi kom hem. Allt hade gått jättebra och de hade haft det så mysigt och roligt. Läst böcker, ätit gröt och macka och lekt en massa, sa farfar. Ellen fick välling av pappa och sen somnade hon som en stock. Vi åt god glass (tog efterrätten hemma) och drack lite kaffe samt en liten baileys med Björn innan han åkte hem till Uppsala. Så mysig torsdagskväll vi hade!

Idag har jag och Ellen varit på BVC och vaccinerat. Det gick bra, hon grimaserade vid första sticket och började gråta efter andra sprutan. Den gör tydligen mer ont. Allt gick fort och gråten var snart över. Jag passade på att gå lite i affärer och handlade ett nytt duschdraperi på Lagerhaus. Sen köpte jag lite kantareller (eftersom jag inte tar mig ut i skogen med onda foten) till i kväll samt mjölk och fil. Tänkte göra svampsoppa till middag.

Nu har jag blurrat med mamma i telefon ett bra tag, Ellen somnade till slut här hemma också, hon sov en stund när jag gick i affärer också men jag tror hon behöver sova lite extra nu när hon fått sprutorna. Hon brukar bli lite mer trött och smått febrig då. Jag ska fixa mig en lite sen lunch och titta lite på tv nu tänkte jag. Förhoppningsvis kan Kalle komma hem lite tidigare idag. Han har jobbat jättemycket och sent på kvällarna nu de två sista veckorna. I morgon ska han springa halvmaran. Det ska bli spännande.

Öppna förskolan "Nybygget"

Kategori: Ellen

Idag var jag och Ellen iväg till "Nybygget", en öppen förskola i Gubbängen. Personalen var trevlig och Ellen hade jätteroligt med alla leksaker.

Nybygget

Tre av hennes kompisar ifrån kyrkosångstunden var också där med sina mammor/pappa så det fanns några som hon kände igen. Hon och Deon rotade runt i lådan med leksaker. Allt skulle pillas på och undersökas.

Ellen & Deon

Sångstunden där var riktigt rolig, mer pedagogisk än i kyrkan och hon som höll i den hade en stor påse med olika djur och saker som hon plockade upp och visade barnen samtidigt som vi sjöng om dem. En båt eller gurka eller en ekorre osv.

Titta mamma!

Efteråt åt Ellen lite och sen gjorde vi hand- och fotavtryck som personalen sedan gör gipsavgjutning på. Vi kan hämta den på torsdag och den kostar 30 kr. Det är ju roligt att hänga på väggen. Josefina och Malena var där men drog vidare till G-star för att äta lunch. Jag var inte hungrig så jag hoppade det och stannade kvar ett tag till på förskolan. Vid 12 åkte vi hemåt och Ellen slocknade i bilen. Hon har sovit sen dess så nu är det hög tid för henne att vakna. Helt otroligt att hon kan sova så länge mitt på dagen! Hon sover nästan alltid (om hon inte blir störd) 3 timmar mitt på dagen. Sen somnar hon för natten vid 22-23 någongång.

Stora shoppingdagen

Kategori: Allmänt

Vi skulle till biblioteket i Farsta för att förtidsrösta och det gjorde vi också. Ellen somnade efter 4 steg med barnvagnen och sov i ca 1 timme medan vi (efter röstningen och lite bokkollande) gick runt på BR-Leksaker och kollade på olika leksaker till Ellen. Hon har nämligen "vuxit ur" de allra flesta av sina leksaker. Vi hittade inte så mycket, tycker jag med det blev till sist ett par saker. Vi köpte faktiskt 3 bilar (för 50 kr) fast de är ifrån 3 år. Vi ska leka med dem endast i vuxet sällskap. Ett enkelt 1-2-3-pussel (även det på rea) och en lite mer klurig "stoppa i lådan"-leksak med 5 olika funktioner, blev det.

Leksaker

Sen gick vi till H&M och köpte ett par bruna lite tunt fodrade byxor till Ellen samt en jättefin scarf till Kalle. Därefter blev det Kappahl. Där köpte vi 2 swettisbyxor och ett par jeans, även de fodrade så de är lite varmare än vanliga jeans. Det blir bra nu till hösten. Det blev även en randig body. Mest för att det var 3 för 2. På Kappahl hittade Kalle äntligen ett par svarta byxor, som satt skitsnyggt och så köpte han ett nytt skärp också.

Byxor

Sen tog vi en runda till Lindex också. Där köpte vi ett par termobyxor, en dräkt med jacka och byxor i grön velour (som jag ju är galen i) och även ett par lila, likadana. Också där 3 för 2.

termobyxa

Nu har vi bara mössa, vantar och ev. någon slags varm stövel kvar. Ellen ska nog klara vintern också om det inte blir superkallt. Då får vi skaffa en ännu varmare overall. Den vi köpte för någon vecka sedan är inte så varmt fodrad tyvärr men om man har lite kläder under funkar den kanon.

Gröna dräkten

Det blev även en liten runda till systembolaget och till sist apoteket för att köpa skoinlägg (för min onda fot), våtservetter och vätskeersättning. Dagen avslutades med en tripp till Ica där vi köpte lite bröd och mjölk m.m som behövs i veckan. Nu är vi totalt slutshoppade. Men faktiskt så är det himla glädjespridande att shoppa. Alla var glada och nöjda när vi kom hem. T o m jag fast jag inte köpt något till mig. Jo, en Ben & Jerryglass. Den ska jag festa loss på vid tillfälle.

Ellen med sin bil



Söndag

Kategori: Allmänt

Vi gick till den lilla lekplatsen här hemmavid i dag en stund på förmiddagen och gungade lite. Sen byggde vi sandslott och gungade lite häst. Ellen åt i sedvanlig ordning grus och sand, så att en annan höll på att bli tokig. Vad ska man göra!? Vi gick lite i gröna gräset också men ännu så länge är det liiiite märkligt att gå utomhus. Innomhus går hon jättefort nu men ute är hon mer osäker. Hon hittade kottar, tallbarr, en skalbagge och cigfimpar att smaka på. Usch ja, hoppas hon snart slutar med att stoppa allt i munnen.

Ellen på lekplatsen

Innan vi gick hem tog vi en tur förbi Jossan och Deon. Snackade en liten stund och fick tillbaka pipmuggen som vi glömde sist. Vi ska äta lunch och gå på sångstunden i hop på tisdag, sa vi. Nu sover Ellen gott och jag ska alldeles strax baka en kladdkaka. Ikväll kommer Elina och Stoffe på middag och det ska bli jättetrevligt. Jag bjuder nog på köttfärspaj med svamp och fetaost ikväll. Sallad och lite rödvin till det och så kladdkaka med grädde till efterrätt.

Här kommer redan utlovade bilder på familjen J.

Jenni och Jimmy på middag

Och sist men inte minst! Bedårande, söta och charmiga lilla Julia!

Julia!

Alla knappar ska man inte trycka på

Kategori: Allmänt

I fredags var vi ut till Tullinge och hälsade på hos tant Eva. Ellen stortrivdes verkligen. Eva har många barnbarn och MASSOR av leksaker. Ojoj, Ellen var i sitt esse och visste inte vilken leksak som skulle lekas med. Alla på en gång, helst. Eva är så himla rar mot oss och Ellen är jättetrygg och väldigt glad i henne. Skönt att veta att hon och hennes man Tommy finns så nära. De kan passa Ellen i bland om vi behöver göra något som Ellen inte kan följa med på. Eva har redan passat henne ett par, tre gånger när jag varit hos läkaren eller så. Eva lekte jättemycket med Ellen, de spelade med olika instrument, sjöng och busade runt. Jag kände mig riktigt bortskämd och kunde bara titta på. Skönt! När åkte hem körde vi förbi lotten och drog upp potatis, palsternackor, lök och lite purjolök samt en massa mangold. 

Igår kom Jimmy, Jenni och lilla Julia på besök och vi bjöd på lunch. Det blev vår sparrispotatis med ugnsbakad vitlöks- och örtlax, mangoldsås, skärbönor och ugnsbakad tomat. Kul när man får användning för allt sitt odlade! Det blev riktigt gott med vitt vin till. Sen gjorde jag en enkel efterrätt på syrliga päron med citron och mynta på och till det hade vi romrussin-glass. Blev också jättegott. Lilla Julia har vuxit så det knakat och blivit så stor tjej. Bedårande söt är hon också. Jag ska (om jag får tillåtelse) lägga upp en bild på sötnosen vid tillfälle.

Ellen har ju som bekant också blivit en stor tjej och gåvagnen har liksom bytt funktion. Numera är det roligast att stå eller sitta i vagnen istället för att putta den framför sig.

Ellen i gåvagnen

Igårkväll var vi på 40-årsfest ute i Nacka och Ellen var med. Det var Kalles chef som fyllde år och hon tyckte det var helt okej att vi kom med. Det visade sig snabbt att vi var ända sambon och barnet som tagits med. Pinsamt! Nåväl, det var trevligt ändå och Ellen tyckte det var okej en stund också. Tråkigt med så lite uppmärksamhet trots det stora folkpådraget tror jag hon tyckte dock och efter ett tag började hon bli trött och grinig. Svårt för henne att röra sig fritt bland allt folk och så. Vi åkte hem tidigt och var hemma igen redan 23.00.

-Aj, alla knappar ska man inte trycka på! Det var Kalles sköna kommentar till Ellen i morse när vi låg och myste i sängen hela lilla familjen och Ellen plötsligt trycker sitt lilla pekfinger rakt in i bröstvårtan på sin pappa. Haha, det måste gjort ont men Ellen tyckte det var jätteroligt! Vi skrattade gott alla tre. (Ellen skrattade men jag tror inte hon förstod varför vi skrattade. Men skratta är ju roligt, så det spelar ingen roll åt vad.) Det är något hon har börjat med nu för bara några veckor sedan. Att skratta så där lite falskt, bara för att andra skrattar. Det är så gulligt för man förstår ju att det är för att hon vill känna sig delaktig i konversationen liksom.

Ellen-update

Kategori: Ellen

Åh, det är sån tur att Ellen är bedårande och otroligt lätt att ha och göra med emellanåt. Man liksom svämmar över då... gud så man älskar sina barn! Jag har varit i Farsta C i dag på eftermiddagen och Ellen var på strålande humör och tyckte nog nästan det var kul att shoppa lite, fast hon satt i sin vagn fastspänn. Jag handlade mest till henne men en t-shirtaktigt tröja till mig också. Ellen fick en jeansklänning med tillhörande puderrosa tights, en blågråbrun tunika med tillhörande gråbruna byxor samt ett 2-pack pyjamas med diverse figurer på.

nya kläder

Före shoppingen var vi på BVC och passade på att mäta och väga när vi ändå var där. Fast det bara gått en månad så hade det hänt grejer. Ellen väger numera 9170 gram och är 74,5 cm lång. Den egentligen orsaken var läkarebesök. Det var en manlig, mycket trevlig läkare som var urgullig mot Ellen, lugn och trygg. Ellen gillade honom jättemycket och körde en hel repertoar som innefattade; ställa sig upp, gå själv fort i nya skorna, peka på minst tre olika saker och säga "titta" till alla tre, flina upp sig mot honom och skratta (falskt), gå fram till mamma och krama om så där urgulligt om mina ben, gå fram till en bok och ta den, ge den till doktorn och sedan sätta sig nedanför och titta på honom som om hon sa; läs då! Han bara skrattade och sa att nu slapp han i alla fall fråga om hon kunde stå själv och gå utan stöd. Han tyckte Ellen var jättefin, tidigt utvecklad grovmotorik, pigg och energisk och bla, bla, bla... Det lät nästan som om han talade om en bil. Men som sagt, han var jättetrevlig. Han kikade även på det lilla röda märket hon har fått på benet och sa att det troligen inte var något annat än ett myggbett men det KUNDE vara en molusk. Usch, lät läskigt, tycker jag. Tydligen var det väldigt vanligt på små barn. Det skulle visa sig framöver i så fall, för då brukar de få fler efter ett tag. Ja, det är väl bara att vänta och se. Vi pratade även lite om vad man ska ha med på resa till Turkiet men han tyckte jag hade tänkt på allt, utom en sak och det var ju himla tur han sa det. Nämligen vätskeersättning. Om hon skulle bli magsjuk (som man ju gärna blir resor) är det ju kanon att ha tillgängligt. Så det får vi inte glömma att köpa med oss.

Ellen mys

Nu är det bus och bolltajm! See ya!