I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Intet nytt under solen egentligen....

Kategori: Allmänt

Så är det just nu.... jag tycker inte att jag har så mycket att orera om liksom. Jag går på jobbcoachklubben i veckorna, fr o m måndag går jag bara två dagar i veckan, vilket jag tycker ska bli skönt både för att det är jävla trist men också för att det är dyrt, drygt och lång att åka dit.
 
Jag tränar, försöker komma iväg 3-4 gånger per vecka men det lutar mer åt 2-3 vilket gör mig smått sur. Egentligen ska jag inte klaga för jag tränar 2-3 gånger fler i veckan nu än vad jag gjorde förut så.....Det blir både styrketräning, core, aerobics och lite allmänjumpa sådär a la friskis. Helt okej och shyssta instruktörer som ger glädje och energi.

Jag har varit på anställningsintervju nr 3. nu och väntar och väntar och väntar på svar. Är grymt nervös för jag är sugen på detta jobb och vill hemskt gärna ha det. Det skulle vara så skönt om allt bara kunde gå vägen för mig nu men det känns som en omöjlighet nästan även om jag ju faktiskt tagit mig ända till slutet.
 
Ellen är förkyld men har ingen feber eller så....och ligger tätt intill på nätterna, snorar och hostar och snörvlar brevid mig. Skulle ju vara typiskt om jag blev mer smittad än det jag redan är, jag är själv lite småförkyld och känner mig hängig men jag tror att det är lite stressande och påfrestande för mig att gå i väntans tider och hoppas på det där jobbet som jag antagligen inte kommer att få. Varför skulle de välja mig av alla 100 de intervjuat? Det är en gåta för mig hur jag lyckats ta mig så här långt. För nu är det inte många kvar..... Sen är det ju på väg att bli vinter också.... vem blir inte lite hängig av det!?
 
Förra helgen köpte vi en lång IKEA Lackhylla till Ellens rum (vi skickade med grannen en inköpslista) men vi har inte lyckats sätta upp den ännu men jag tror och hoppas vi får upp den i helgen. Nu har vi i alla fall verktygen och skruven (Gipsankare) vi behöver. Det behövs lite avlastningsyta i hennes rum så hon får plats att leka. Som det ser ut nu står allt längs med väggen i backar, vilket ta upp massor av lekyta och hon går ut i hallen med sina saker och bygger, leker och dansar. Jag hoppas att mer golvyta kan få henne att hålla sig mer i sitt rum med sakerna. Legobitar är inte skönt att trampa på, dagarna i ända.
 
 
Idag var vi själva en runda till IKEA för att köpa nya badlakan och en badrumsmatta plus lite smått vi behövde. Vi handlade även 6 vitvinsglas som var snygga. Det är jäkligt billigt på IKEA tycker jag och ändå hyfsat bra kvalitet på grejerna. För första gången fick Ellen vara i leklandet medan vi gick runt och shoppade. Jag tror inte att hon diggade det så värst för vi fick påringning efter ca 30 min. Hon ville bli hämtat. Jag tror hon upplevde det som lite för stimmigt och att barnen var lite för stora och härjiga. Så hon fick åka på våra axlar, fick sig en korv med bröd och var allmänt nöjd med det.
 
 
 
Vi var även på Babyproffsen där vi fick hjälp med att skruva fast vårt ena framdäck på Emmaljunga vagnen. Den ska vi nu sälja, så är det någon som är intresserad är det bara att ringa mig!
 
Jahupp, vad mer då?! Njaee.... det händer väl inte så mycket som sagt. Runt Kalles födelsedag (9 nov-13) kommer mina päron upp och hälsar på. Det ser vi fram emot såklart. Denna helgen är de på Gotland och gottar sig, fast jag vet inte jag, hur mysigt kan man ha det på Gotland såhär i höst/vinterrusket? Tjaa, i och för sig kan det nog vara rätt muuusigt, trots allt. Ikväll ska vi nog mysa lite också. Vi ska hämta sushi och dumplings från Ängbyplan, se någon bra film och mysa i soffan med tända ljus. Japp, så får det bli. Vi hörs!

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Äntligen har vi köpt en kaffemaskin. Vi har i hushållet och elsewhere diskuterat fram och tillbaka om vi verkligen skulle köpa oss en såndäringa kapselmackapär men idag blev det så alltså dags att införskaffa oss en. Vi har en ganska lång tid gått och funderat både jag och Kalle på var sitt håll, vilken maskin som är bäst och om det är värt pengarna. Ett tag ville jag absolut inte ha en, tyckte det var för dyrt och lite småfånigt. En kaffebryggare fungerar alldeles utmärkt. Kalle å andra sidan var jättepå, ville absolut ha en men då skulle det absolut vara en Nespresso. Den tyckte jag var lite för snobbig. Vi testade lite andra maskiner, har smakat kaffet ifrån både ditten och datten. Jag har den senaste tiden var väldigt sugen på en men då har Kalle lite svalt sagt att mjaa... det är rätt dyrt. Så där har vi gått omkring och ömsom pratat oss varma om, ömsom kylt ner längtan efter en. MEN, nu så står det ändå tillsist en vit, söt, ganska stor mackapär i vårt kök. Den heter Nespresso Lattissima + så jaaa, karln vann denna gång och jag kan hålla med om att Nespresso faktiskt gör godast kapselkaffe. Även om jag inte känner så jättstor skillnad. Det är en sån med mjölkskummare, så att jag kan få en god latte. NÄSTAN som att gå på café, faktiskt. Jag kan inte få till någon tjusig nalle, fint löv eller hjärta i mitt skum men vad gör det!?
 

Vi invigde den i eftermiddags. Kalle med en Napoleonbakelse och jag med en biskvi. Ellen snodde snabbt åt sig halva kakan men jag blev ändå fullkomligt proppmätt! På tal om proppmätt. Vi har också ätit jättegod sushi idag ifrån Ängbyplans sushiplace. Vi köpte även med fyra av deras dumplings och de var också jättegoda. Rekommenderas varmt!
 
Jag skulle mest lägga upp lite bilder eftersom det saknats i det senaste inlägget. Här nedan ser ni Ellen på väg till sin första picnicutflykt med förskolan. För några veckor sedan gjorde hela dagis ett besök på förskolan Tusenfotingen. Sååå stolt var Ellen när hon traskade iväg med matsäcken på ryggen!
 
 
 
I ryggsäcken ligger det nerpackat en matlåda med pastasallad, ett paket russin, ett äpple och en festis.
 
I fredags var det som sagt fotograferingsdags på dagis. Då vart det stora fina pärlhalsbandet på.
 
 
Och i gårkväll fick hon en ny tatuering. Denna gången blev det en på armen. Själva bilden fick hon av BVC-sköterskan efter att hon hade fått rita, leka med boll, väga sig, mäta sig, prata och berätta osv.
 
 
Idag har jag äntligen också fått tummen ur och gått till gymmet. Jag styrketränade dryga timmen samt cyklade 7 km på motionscykeln. Ellen och Kalle var i simhallen och lekte av sig lite. Det har varit en skön lördag med lagom mycket aktivitet. I morgon kl. 12.00 går Hässelbyloppet. Kalle ska kuta, jag och Ellen ska stå vid vägkanten och hejja på.

Tiden går....

Kategori: Allmänt

Jag känner mig smått splittrad just nu och jag vet inte riktigt varför egentligen men det känns som att allt kommer i en enda röra, jag känner inte vad som är viktigt och vad som kan vänta, kan inte få någon struktur på saker och ting riktigt. Denna veckan har varit ganska intensiv. Jag har dels försökt vara på "kursen" (eller jobbklubben som de vill kalla sig) som vanligt och så har jag hunnit med att gå på två anställningsintervjuer, besök den lokala biografen, tränat (dock inte lika mycket som föregående veckor) och umgåtts på tu man hand med sambon (det kan vi tacka farfar för som passade Ellen) lagat middagar och tagit hand om Ellen och tittat på lite favorit-tv men sen har jag inte haft så mycket tid, eller egentligen tror jag det handlar om ork. Jag känner mig lite orkeslös just för tillfället. Jag tror jag har fått för lite sol och sommarvärme för jag känner mig lite sådär höstdeppad faktiskt.
 
Jag vill så himla gärna bara få ett jobb, tjäna egna pengar, ha en vettig daglig sysselsättning, träffa likasinnade och stimulerande människor och få ha lite roligt. Allt är inte riktigt så idag, om jag säger så.....
 
Idag ska Ellens dagis få besök av en fotograf så i morse fick Ellen ta på sig en lite finare tröja och byxa (men inget överdrivet, det är ju ändå bara "skolfoto") och så fick hon lov att ha sitt stora fina pärlhalsband på sig på kortet. Hon ville det och jag ville inte säga nej. Lycklig och stolt som en tupp gick hon till dagis idag, sötnosen! Jag lovar att återkomma med bilderna sen när vi får dem, ska bli spännande och se hur årets foto blir. Hon har blivit så stor på sistone. NU upplever jag verkligen det där med att tiden går så fort när man har småbarn.
 
Kalle och jag var och såg Looper i onsdagskväll efter att vi gått på Core-passet. Den får en svag, svag 3:a av mig. Tycker att den var rätt mesig rent berättarmässigt, det var mycket pang-pang men annars ganska dålig handling. Utan att avslöja för mycket så imponerade den lilla pojkens skådespeleri mest på mig. Bruce Willis var en ren besvikelse och det är stort för att komma ifrån mig! Jag är ju som ni känner till, ett stort fan av honom annars. Nej, storyn hade behövt slipas ytterligare, helt klart lam.
 
Ikväll blir det förhoppningsvis lite fredagsmys, nåt gott att äta, en glad och tillfreds unge som somnar tidigt och kanske nåt glas rött framför dumburken. Helgen är ganska oplanerad. Det känns skönt och helt rätt efter en ganska mentalt påfrestande vecka......
 
 

Vi har en treåring i huset!

Kategori: Allmänt

Idag är Ellens födelsedag men vi fuskade och firade totalt, redan i går. Med stort kalas och massor av god tårta, fruktsallad, kakor och presenter. Ballonger och serpentiner i hela huset och vardagsrummet fyllt av gäster. Det var jätteroligt och Ellen är så glad i alla sina presenter! Tack alla för att ni kom. Nedan syns några av gästerna.
 
Anne-Greta, Daniel med lilla Tuva, Kicki med Ellen i nya (present i från mig och Kalle) finklänningen, Tommy, Eva, jag, grannen Anna med sönerna Alfred och Elliot.
 
 
Och här är några fler gästande. Björn (Kickis man) och Jenny med ena dottern Juni.
 
 
Här är Ture, Elliot och Tuva i bakrunden.
 
 
Här är ett stort urval av alla fina presenter som Ellen fick! Oj så mycket fint.... Tusen tack!
 

Och mormor och morfar ringde ifrån Turkiet och grattade. Det gillade Ellen och ville visa morfar sina saker men det gick ju inte såklart. Nåväl, de kommer snart hit och hälsar på och då får hon visa. Hon fick min gamla briospis som jag hade som lite. Mycket sliten och använd men vad gör det. Den kan hon nu laga mat och koka kaffe på och använda sitt fina porslin som hon fick av Eva och Tommy.
 
I dag var det vardag igen och allt rullar på. Ellen har varit på dagis, bilen på service, jag på kursen (iaf till  kl:11.00, sen fick vi gå hem för att Internet inte fungerade IGEN!) och Kalle på jobbet. Jag passade på att leta brallor men fann inga med tillräckligt breda lår men ändå lagom midja. Fasen att mitt "proppben" ska vara så mycket större! Som det ställer till det. Till sist köpte jag två kjolar och strumpbyxor. Jag hoppas på en mild vinter eftersom jag är byxlös. Jag har i vanlig ordning varit och kört ett pass smartstart på Vällingby sim och idrottshall nu i kväll och i morgon ska jag köra Aerobic. Det börjar så smått bli lite vana att träna nu.... det känns förträffligt! Och jag är faktiskt stolt över mig själv. I morgon bitti ska jag gå med Ellen till BVC för treårskontrollen. Vi har inte varit där förut (Bara i Farsta ju) så det blir spännande att träffa ny barnsjuksköterska. Nu är det över ett år sen också, så vad hon väger och hur lång hon är ska också bli kul att se. På torsdag ska jag på en anställningsintervju så då får ni hålla tummarna för mig. Det är ett löneassistentsjobb som jag tycker verkar väldigt intressant så jag hoppas en hel del på detta själv också faktiskt. Vi får se om jag har lite tur på jobbfronten nu då, för en gång skull.
 
Jaha annars är väl allt som vanligt. Har inte så mycket annat jag vill rapportera. Det är höststädning i föreningen i helgen och det är massor som ska göras inför vintern. Antagligen kommer det vara för blött och kallt för målning (annars är det en stor post) men det finns mycket annat att pyssla med. Kratta, klippa, böka och stöka. Det blir nog också en trevlig sammankomst. Jag hoppas på uppehåll och gärna lite sol på det.