I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Kommer nog ha träningsvärk i morgon!

Kategori: Allmänt

Idag fick Eva & Tommy vara barnvakter medan jag och Kalle tog oss till Lida friluftsställe för en härlig promenad med picnic inplanerad. Jag hade köpt chirizo och bröd samt överraskningsefterrätt. Tur var det, för strapatsen blev en aning längre än beräknat. Vi gick längs med sjön hela vägen bort till ett fågelhus som låg mitt ute i sjön och därefter vidare till mittenön. Sen skulle vi nog vänt och det hade vi garanterat gjort om vi vetat vad som väntat oss men vi visste ju inte, så vi fick för oss att vi skulle runda sjön och gå tillbaka på andra sidan. OJ VAD LÅNGT! Vi startade 12.00 ungefär och var hemma hos Eva och Tommy vid lite över 18 tror jag.

start

Först läsa info-tavlan, sen begav vi oss iväg i det härliga soliga vädret. Vi hittade många vårtecken. Fjäril och trana fick vi ej med på bild men väl.....

blåsippor

Och lite....

tussilago

Vi tog en paus i solen med kaffe och en skink-ostmacka.

paus

Sen gjorde vi tabben att gå för långt. Det var upp för branta småberg och ner för stock och sten. Bävrarna hade vält halva skogen och stigarna försvann, man fick ta stora omvägar och det var väldigt brant och fullt av sly och granriset stod tätt.

bäverns jobb

MEN skam den som ger sig, efter några timmars strävande kom vi fram till den perfekta utkiksplatsen, där stod det två stolar och en liten grill och väntade på oss. Perfekt, för magen kurrade efter den slitsamma (faktiskt svettiga) strapatsen.

grillning på gång

Sen var det ett ännu längre och mer snårigt äventyr som väntade oss efter ett par korvar och lite sollapande. Vi fick dock se mycket fint på vägen också, som tur var.

bäcken

Precis innan vi gick över till skogen på andra sidan sjön mötte oss denna söta bäck!

stora träd

Träden knirrade som gamla dörrar.

sångsvanar

Svanpar som strävsamt tog sig fram igenom ismodden.

sola

I väntan på korv....

över bäck

Efter att ha gått över ett träsk, genom en tät granskog och över massor av mindre och större bergknallar och dessutom ramlat på rumpan och hasat ett par meter ner för ett stup väntade oss detta! Men det gick bra, vi kom över båda två och efter det blev det lättare och lättare. Vi hade hittat tillbaka till de markerade stigarna!

När vi väl kom fram var vi rätt så möra i fötterna! Och när vi kom hem till Eva och Tommy väntade även deras dotter, hennes man och deras dotter där med massor av god mat! Perfekt avslutning på en helt underbar dag!

Allt har ju gått bra....

Kategori: Allmänt

så här långt, VG på alla tentor utom en! Idag hade vi redovisning och även om jag väl känner mig som den mest oförberedda i världen så gick det bra, vi klarade redovisningen utan några större problem och visst, vi hade väl missat några småsaker att ta upp men det gick fint! Hade vi samarbetat mera och jag inte hade blivit inlagd och opad mitt i allt hade det kanske gått ännu bättre men nu är det över i alla fall och det är SÅÅ skönt! Allt är klart, förutom en liten rapport som ska lämnas in efter lian bara. Nu kan jag bara slappna av, lägga allt bakom mig och se fram emot en åtta veckor lång praktikperiod. Jag hoppas jag får lära mig massor av nytt och bra, jag hoppas mina arbetskamrater är trevliga och jag hoppas jag kommer att göra ett bra jobb. Jag lovar att göra mitt bästa, som alltid!

Förra söndagen var vi först med Eva och Tommy på ett av favoritfiken - Kajkanten som ligger så fint vid Tullingesjön och åt den obligatoriska räckmackan! Jättemysig stund! Det är så fint där både pga alla antika möbler och saker (som de även säljer) och för att det ligger fint vid sjön. Personalen är jättetrevlig och det är humana priser!

mysiga caféet

Ellen ÄLSKAR räkor, det har hon garanterat ärvt efter mormor som brukar berätta att hon köpte räkor för sin lördagsgodispeng!  Gulligt, eller hur!? Jag och E delade på en räkmacka och ändå tiggde hon räkor och ägg av både Tommy och Eva, den lilla skruttan. Dessutom åt hon mer än halva av vår. Efteråt drack vi kaffe och mumsade i oss varsin minibiskvi som var fylld med den godaste chokladtryffel! MUMS!

minibiskvi

Här sitter gänget minus fotograf Kalle. Kolla in Ellen, smått putt för att räkorna är slut!

Vi vid fiket

(Vad säger du Johanna, skulle du inte gilla det här stället? Du som gillar gammalt och nött.... )

Pappa Kalle, Ellen och Tommy

Efter att vi hade mumsat i oss allt gott gick vi en liten tur bland de olika sakerna som var till salu och tittade sen var vi tvugna att ge oss iväg. Vi skulle ju få träffa lilla Ingrid och hennes föräldrar Martin och Hedvig. Jag hoppas att de inte blir arga på mig nu när jag lägger ut denna fina bild! Säg till om ni vill att jag tar bort den!

hos familjen

Vi blev bjudna på högklassiskt fika. Härligt nybakade hallonmuffin och gott kaffe. Tiden rinner iväg och vi pratade bort flera timmar. Ellen höll låda och lilla, söta Ingrid sa knappt ett pip på hela tiden. Tydligen kör hon skrikfest på kvällarna! Stackarna, hoppas de snart få sova lite bättre alla tre.

Jaa, vad mer har hänt då? Idag drog Kotten (vår inneboende) vidare. Han ska nog vara kvar någon vecka till i Stockholm men valde att bosätta sig hos en annan vän så han inte "skulle utnyttja oss för mycket"...vi såg det mer som ett mycket trevligt besök, vännen! Hoppas du trivdes hos oss, vi trivdes med att ha dig här och Ellen har redan frågat efter dig flera gånger.

Idag efter redovisningarna gick ca 20 st ifrån klassen till "Jensens böffhus" och åt en härlig lunch (min var det i af, med fräsch salladsbuffé och kycklingfilé) och drack lite vin, pratade av oss och sa hejdå. Vissa skulle sedan även sammastråla på kvällen igen och göra utekväll, jag hoppar den biten och är mer än nöjd ändå. Helgen blir lugn, vi har inga måsten. I morgon ska vi in till grannen på påskpusselfest, äta, pyssla och ha mysigt med ett nytt gäng folk vi aldrig träffat. Ska bli väldigt spännande och roligt initiativ av grannarna att bjuda in. Vi brukar ju hänga lite nu och då.

På söndag har vi barnvakt! Tjohooo! Då ska jag och Kalle verkligen hålla tummarna för fint väder. Vi ska ut i skogen, fågelskåda, grilla korv, mysa och picnicka. Hoppas på en underbar dag!

See ya!

Smått kaotiskt

Kategori: Allmänt

Senaste veckan har varit kaotisk minst sagt. Jag har legat på sjukhus och blivit opererad för inre bråck, vi har en vän inneboende (Kotten) och Kalle har varit hos läkaren för att hans huvudvärk från då han var på Malta, vägrade försvinna. Det visade sig vara en svullen och lite inflammerad bihåla. Nu mår han mycket bättre och så gör även jag. MEN jag mår inte 100 bra, har svårt att gå och röra mig obehindrat och är skittrött och har ont varje gång jag äter eller dricker. Det blir bättre och bättre tack och lov.

Idag ska vi till Tullinge och besöka Eva och Tommy. Vi ska inviga våren på Kajkanten (ett café) och äta deras underbara räksmörgåsar. Mums. På eftermiddagen ska vi åka till Hedvig och Martin. Vi ska äntligen få träffa den lilla vackra Ingrid. Jag och Kalle var ute på förrådet igår och plockade in lite kläder i stl 56-62 som hon ska få ärva från Ellen. De är som nya!

Jag hör av mig igen senare men här kommer lite foton som legat och mögglat i min mobil, bland annat ett på Ellen i en rosa boa. Den hängde som dekoration runt chips och ostbågar på Coop för ett tag sen. Hon älskade den och ville givetvis ha den med hem. Ska se om jag kan fiska fram en riktig snart.


Ellen i rosa boa

Säkrade lite vårtecken på väg hem ifrån tuben, härom dagen. Nog någon vecka sen.

videung

Ellen var obevakad på övervåningen i någon 10-15 minuter och hade gått in i gästrummet. Där på balkongdörren hängde Kottens nessesär och i den låg en ask med tandtråd och ett paket nässervetter. Hon hade plockat ur alla servetter och vikt ut dem över Kottens kudde. "Bäddat" liksom och med trandtråden gjorde hon så här:

trandtråd

Tur vår gäst är både tålmodig, snäll och ser det komiska i saker. Han bara skrattade åt alltsammans. Thank God!

Goda nyheter

Kategori: Allmänt

En snabb runda in på bloggen för att tala om att jag fått bekräftat att det blir LIA på Wise Group trots allt. Gud så skönt att det ordnade sig till sist! Nu är det bara kanske ett tiotal i klassen (om ens det) som inte fått praktikplats och det vore fasen om inte alla kunde finna sig en plats! Jag ser fram jättemycket mot att få praktisera där men är samtidigt nervös, eftersom de använder samma löneprogram (fast större och mer komplicerad version) som vi lärt oss i så antar jag att det är stora förväntningar på mina prestationer nu. Huuaa.... tänk om jag gör bort mig!?

Idag har jag varit på diametri-behandling, för första gången. Det var smått obehagligt, gjorde lite ont då och då men det var ändå okej, inte alls så farligt smärtsamt som jag trodde det skulle vara. Nu är hakan hårfri, (överläppen ville de vänta med för snart kanske laserbehandling blir landstings-okejat och då väljer vi en behandlingen istället) smått svullen och rödprickig. Vi får se hur många behandlingar det krävs. I o m att jag har hormonsjukdommar brukar hårsäckarna vara flera och mycket mer envisa tyvärr.

I morgon ska vi äntligen få träffa lilla söta Ingrid! Hedvig o Martins lilla dotter, tre veckor gammal. Åh som jag ser fram emot det. Det ska bli jättespännande att se hur Ellen reagerar också. När hon träffade Moa första gången och lilla Fabian lika så, så var hon ganska oberörd men allt ändras ju! Hoppas att även hon ska tycka det är roligt!

Annars då? Tja, vi pott-tränar Ellen lite smått men hon är inte mer intresserad än vad hon varit det senaste halvåret/året så jag tycker inte vi kommer någon vidare vart framåt. Vi lockar med djurkex men nja.... hon vill bara ha kex ändå, trots att hon inte "levererar" så att säga. Vi vill inte tvinga henne heller men vi frågar henne och lockar lite. Förhoppningsvis kan vi fortsätta så här och så släpper det , mer och mer.

Kalle kom hem ifrån Malta igår och var rätt trött så jag tror vi mest slappar och slöar ikväll.

Intet nytt under solen

Kategori: Allmänt

... kan jag inte påstå... men den skiner åtminstone idag och det med råge. Synd på blåsten bara men det är ändå härligt och riktigt vårigt ute. Om det vore några grader varmare hade issmältningen gått ännu fortare men man kan inte få allt här i världen. En praktikplats verkar i alla fall vara på gång nu men än vågar jag inte ropa hej. Jag mailade kontrakt/avtal i onsdags och har inte hört något sedan dess, så lite orlig är jag allt men vad fasen, de sa ju att jag var välkommen!?? Det måste väl betyda att de bestämt sig? Men jag vet inte... de kanske läste nåt i avtalet de inte gillade! Vi får se om de hör av sig snart. Att de har massor att göra där på Wise har jag förstått i alla fall. Tjejen som håller i allt lönearbete ringde mig 18.40 i onsdags och då hade hon "några timmar kvar på jobbet " sa hon. Puh... sånna arbetstider vill inte jag ha! Alla hade dessutom blivit godkända på tentan. Den sista vi har, så det var ju skönt. Jag har inte hämtat ut min ännu, så jag vet inte hur det gick för mig. Bara jag är godkänd är jag nöjd, vad det gäller den!

Helgen ser lovande ut vädermässigt så jag tänkte vi skulle försöka vara ute lite mer än vad som blivit den senaste tiden. Ikväll kommer Ellens farfar hit också. Jag tänkte bjuda på tacopaj, för det har han garanterat inte ätit. Då blir jag snopen iså fall. Ellen ser fram emot besöket och vi också.... och hon pladdrar.... och pladdrar. Vi pratade om farmor, farmor som hade gett Ellen den väst hon har på sig och farfar som ska komma, inte idag men i kväll.... utan hund.... Inte lätt med alla begrepp. Hon är bedårande när hon ska förklara eller berätta... "eeemmeee"...säger hon så hon får lite betänketid och så klämmer hon i och ut kommer diverse ord i fel följd men vi förstår ändå, oftast! Hon rättar annars gladeligen då man missuppfattat eller hört fel. Hon ARTIKULERAR högt och tydligt (fortfarande med fel bokstavsföljd, uteslutande bokstäver eller med helt fel uttal) och det är svårt att inte skratta. Hon är för skön! -Nej, mamma, fyyyyyysejjjj, säger jag. -Jaha, du fryser. Okej. Eller; -Du måste "fätta" den, den är "futti"... Jag svarar; jo den är lite smutsig men den får duga en dag till (om tröjan) osv. I morse på väg till dagis; -Vad ska vi bjuda farfar på för mat när han kommer då tycker du, Ellen? -Emmmeee..... ketthupp?! -Inte bara ketchup väl? säger jag.... -ehmmeee.... kojjv? ocke....ockeee.... eehmmme... addokado! -Okej, så farfar ska få ketchup och avokado, tycker du? Jae, svarar Ellen och ser mycket nöjd ut. Det passar åtminstone bra till tacopajen som jag tänkte mig! Korven kan vi skippa för den kommer alltid med i alla Ellens konversationer om mat. Hon vill alltid köpa korv, äta korv, ha korv, se korv osv. Förstår inte alls denna förkärlek till korv! På söndag skulle vi egentligen ha besökt vänner söder om söder men det blev inställt så jag bjöd över Eva och Tommy på lunch. Det är garanterat vår tur nu! Jag ser fram emot helgen med andra ord. Kul med lite socialt mitt i allt plugg.