I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Kommer nog ha träningsvärk i morgon!

Kategori: Allmänt

Idag fick Eva & Tommy vara barnvakter medan jag och Kalle tog oss till Lida friluftsställe för en härlig promenad med picnic inplanerad. Jag hade köpt chirizo och bröd samt överraskningsefterrätt. Tur var det, för strapatsen blev en aning längre än beräknat. Vi gick längs med sjön hela vägen bort till ett fågelhus som låg mitt ute i sjön och därefter vidare till mittenön. Sen skulle vi nog vänt och det hade vi garanterat gjort om vi vetat vad som väntat oss men vi visste ju inte, så vi fick för oss att vi skulle runda sjön och gå tillbaka på andra sidan. OJ VAD LÅNGT! Vi startade 12.00 ungefär och var hemma hos Eva och Tommy vid lite över 18 tror jag.

start

Först läsa info-tavlan, sen begav vi oss iväg i det härliga soliga vädret. Vi hittade många vårtecken. Fjäril och trana fick vi ej med på bild men väl.....

blåsippor

Och lite....

tussilago

Vi tog en paus i solen med kaffe och en skink-ostmacka.

paus

Sen gjorde vi tabben att gå för långt. Det var upp för branta småberg och ner för stock och sten. Bävrarna hade vält halva skogen och stigarna försvann, man fick ta stora omvägar och det var väldigt brant och fullt av sly och granriset stod tätt.

bäverns jobb

MEN skam den som ger sig, efter några timmars strävande kom vi fram till den perfekta utkiksplatsen, där stod det två stolar och en liten grill och väntade på oss. Perfekt, för magen kurrade efter den slitsamma (faktiskt svettiga) strapatsen.

grillning på gång

Sen var det ett ännu längre och mer snårigt äventyr som väntade oss efter ett par korvar och lite sollapande. Vi fick dock se mycket fint på vägen också, som tur var.

bäcken

Precis innan vi gick över till skogen på andra sidan sjön mötte oss denna söta bäck!

stora träd

Träden knirrade som gamla dörrar.

sångsvanar

Svanpar som strävsamt tog sig fram igenom ismodden.

sola

I väntan på korv....

över bäck

Efter att ha gått över ett träsk, genom en tät granskog och över massor av mindre och större bergknallar och dessutom ramlat på rumpan och hasat ett par meter ner för ett stup väntade oss detta! Men det gick bra, vi kom över båda två och efter det blev det lättare och lättare. Vi hade hittat tillbaka till de markerade stigarna!

När vi väl kom fram var vi rätt så möra i fötterna! Och när vi kom hem till Eva och Tommy väntade även deras dotter, hennes man och deras dotter där med massor av god mat! Perfekt avslutning på en helt underbar dag!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: