I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Big news och vardag...

Kategori: Allmänt

Nuså, äntligen får jag tummen ur och tid till att sätta mig och blogga lite. Det är however inte enbart tidsbristen som gjort att jag inte skrivit på ett tag. Det är också lusten.... den har inte infunnit sig riktigt. Kanske är det för att jag gått med en hemlighet ett tag nu och denna hemlighet tar upp ganska mycket av min tid, vilket gör att jag inte riktigt har kunnat koncentrera mig på så mycket annat än kursen, Ellen, Kalle och så då den stora hemligheten och detta har lett till att jag inte haft så mycket ideer på vad jag ska skriva om, om jag inte får skriva om hemligheten. Därav bristen på inlägg. Men nu har jag alltså bestämt mig för att berätta hemligheten här på bloggen och nu när man plötsligt ska säga det så känns det väldigt krystat plötsligt men okej.... först en fin höstbild och sen släpper jag "bomben".
 
 
Kalle och jag väntar barn! Vi kommer att (om allt går väl) i april någon gång få ett nytt litet mirakel att ta hand om och vi är såklart väldigt spända och lyckliga över detta och Ellen förstår lite mer för varje dag som går (även om vi inte pratat så väldigt ingående ännu med henne) att hon ska få en lillebror eller lillasyster till våren. Än så länge är hon mest engagerad i om jag mår illa eller inte, om jag har ont i magen idag eller inte (jag har ganska mycket magproblem just nu och detta påverkar såklart mig och mitt mående/humör) och om jag behöver vila lite eller inte. Hon är väldigt rar och omtänktsam då och då men ibland inte alls förstående! T ex om jag inte vill bära på henne eller när hon vill ligga trampa på mig och magen.... vilket jag inte alls gillar. Jag längtar tills illamåendet och tröttheten ska gå över helt! Det har redan blivit bättre men att åka tunnelbana t ex, är fortfarande en mardröm! Hua så åksjuk jag blir av alla dofter, folk, värmen och ja...farten antar jag. Det är såklart knasigt att känna sig sjuk, samtidigt som man är med om något så fantastiskt en gång till. Det trodde vi ju inte att vi skulle få. Vi hade ju bara tänkt en Ellen....men så började suget komma då många av våra vänner skaffade nr 2 och nr 3, så då sa vi att aaahh vad fasen vi kör... synd att vi inte kom fram till det beslutet innan vi sålde vagn, gjorde oss av med alla kläder, bebisleksaker och barnvagn etc. Nåja, det är ju en förnöjsam hobby för min del att leta efter detta en gång till, så så värst ledsen är jag inte. 
 
Lite annat då?! Jaa, Turkietresan avklarad och vardagen på rutin igen. Ellen cyklar och cyklar, hon kunde helt plötsligt en dag denna förmåga, efter att i månader av väntan (från vår sida) och vägran ifrån hennes sida bara sonika cykla iväg en dag. Tack Anna vår granne för peppning och pushning i rätt ögonblick. Det där med att man kan saker, bara för att man fyllt år, gick hem! :)
 
 
 
Våra härliga norrlandsvänner ifrån semestern är så himla rara och skickar oss hemmastickade, fantastiska dockkläder till Ellens docka Anna och jättefina raggisar som blir perfekta till Ellens nyinköpta höstkängor!
 
 
Visst är de coola!? Tusen tack ännu en gång Gunnel!
Ellen var i söndags och klippte sig och fick fina lila slingor i håret. Detta har jag tyvärr ingen bild på. Håret ser dock likadant ut som innan bara en dm kortare ungefär. Kalle fick en fin vinterjacka av mig i födelsedagspresent och jag fick fönstershoppa! Jackan har jag heller ingen bild på för Kalle ville inte ställa upp på bild. Men den är blå av lite sådär dunjackemodell men lite tunnare och med lurvig pälskant på luvan. Han fick den redan nu då jag tycker det är synd att vänta på något han redan nu behöver och har användning för.
 
Snart är det dags för mig att börja praktisera men jag har i dagsläget inte nån aning om vart eller ens inom vad jag ska praktisera. Jag har sakta men säkert kommit fram till att jag kanske trots allt inte är klippt och skuren för att arbeta stillasittande, inomhus bakom en dator HELA dagar i alla fall.... längre än så har jag inte kommit. Det är liksom blankt.... idag föddes en liiiiten tanke om plåtslagare och svetsare. Det var Kalle (som mest på skämt tror jag) som kläckte idéen om att jag borde bli nåt inom detta då det är brist på dessa på arbetsmarknaden i dagsläget och dessutom är det mest killar som jobbar med att svetsa osv. Jag skrattade mest då där vi satt på tunnelbanan i morse men på kursen sen när jag diskuterade detta med några kurskamrater så insåg jag att det kanske inte är en helt idiotisk tanke. Jag gillar att jobba med killar, jag gillar att jobba med händerna, är inte rädd för att hugga i och är händig och ganska stark. Kanske att det skulle vara kul!? Jag tittade sen på AF´sida under utbildningar där Arbetsförmedlingen betalar utbildningen och tro det eller ej men just i Vällingby finns det en plåtslagare- och svetsarutbildning! Ha! Slump? Mening?.... jag mejlade i allafall min handläggare om utbildningen så får vi se vad han säger. Smågalet va!?
 
Oj tiden rinner iväg. Jag måste hinna betala lite räkningar och annat smått och gott så jag får avveckla nu. På återskrivande.
Tjing!
 
 

Turkietsemestern!

Kategori: Allmänt

Jaha, då var man hemma igen då. Två veckor i härligt soliga och sköna Turkiet. Vi har ätit massor med god mat, badat i både pooler och hav varje dag, gått på turkisk marknad och fyndad födelsedagspresenter (kläder) till Ellen och sett otroligt påkostade och bra shower på hotellet nästan varje kväll. Kalle testade även hotellets vattenpark med de sju vattenrutschbanorna men de var alldeles för snabba och branta för små barn så Ellen och vi andra avstod. Däremot har vi gått på hotellets lilla tivoli flera kvällar och åk parisehjulet, draken-bergochdalbanan, flygt flygplan, kört radiobilar, studsat på stora studsmattor och mycket annat. Ellen var i himmelriket tror jag. Hon var väldigt glad i alltihop. Hon har också haft mycket skoj på hotellets barnklubb - Lollipop, där alla barn fick pyssla, rita, dansa, sjunga och leka olika saker varje dag. Som ett avancerat dagis. Perfekt för den soltokiga och bokläsarupptagne mamman och den skuggtokige och bokläsande pappan som inte alls kände för att hänga i lek- och gungparken HELA dagarna. Kalle hade grymt tålamod, tog en bok och satt på lekplatsen och "vakade över" Ellen medan hon roade sig med att klättra, gunga och leka men även han tröttnade ju efter ett tag. Då var den där klubben perfekt. Man kunde bara lämna henne där och hämta upp henne igen en stund senare och hon var mycket mer road av det än att ligga på en solstol hos oss vuxna men vi läste eller pratade strunt. Mina föräldrar var också där (kom några dagar före oss och åkte hem några dagar före oss) och så hade två vänner till dem också åkt ner så vi var sju allt som allt och vi har haft jättetrevligt! Att klaga på var väl kanske att det inte var så varma pooler (man blev kall som tusan om man låg i för länge) och städningen var inte 100 annars var det kanon.
 
I morgon börjar vardagen igen. Kursen som vanligt, dagis som vanligt och jobb för Kalles del. På tisdag ska jag på en anställningsintervju och sen är det Born to move för Ellens del på torsdag. Jag avslutar med lite bilder ifrån semestern i Turkiet.
 
 
Jag och Ellen på hennes födelsedag. Vi hade reserverat ett bord och de hade dukat fint med små strödda blommor. Och så kom de med en fin tårta och så där. Kul och bra service!
 
 
Kalle, Ellen och våra nyfunna (mor och fars) vänner Gunnel och Rolf. Jättetrevliga norrlänningar! 
 
 
Ellen ska blåsa ut ljusen på sin fyraårsdagstårta.
 
 
Fin tårta va!?
 
 
Ellen älskar spiderman. Hon fick en badkapuschong med han på utav Gunnel och Rolf i födelsedagspresent. Så himla rart av dem!
 
 
Vyn från min solstol med havet i bakrunden och i det lilla tältet kunde man få sig en massage.
 
 
Det var jättestort och fint hotell men mycket vackra blommor, rabatter och fontäner.
 
 
 
Ellen flyter fint i sin ring. Tyvärr ganska kallt i barnpoolen.
 
 
Pappsen roar sig också med ringen.
 
 
Mycket hibiskusbuskar. Så vackra!
 
 
En kväll var vi in till Side centrum, tog en drink vid hamnen och sedan åt vi middag med andra vänner som också var i Side. 
 
''
Mor, far, Kalle och Ellen slappar nere vid baren i hamnen.
 
 
På restaurangen valde Kalle en lergryta med lamm som tydligen var väldigt gott. Själv åt jag oxfile. 
 
 
Det var inte bara billiga kläder på marknaden.
 
 
Utsikten ifrån Gunnel och Rolfs balkong.
 
 
Nere vid havet såg det ut så här. Stora vågor, nästan alla dagar. Ellen var inte så road men badade några gånger där, i alla fall. Själv föredrog jag det före poolen. Här var det ljummet och salt vatten. Myyyysigt!
 
 
Bada, bada....
 
 
Hotellet hade katthem där man kunde mata och klappa katter. De var aldrig i restaurangen (som annars är väldigt vanligt och småäckligt) och alla var kastrerade och vaccinerade. Vilket kändes väldigt påkostat och bra. På uteplatsen kunde de dock synas titt som tätt. Vi såg även en kattunge som Ellen blev betuttad i.
 
 
Ellen åker parisehjulet med pappa. Läskigt högt uppe tyckte han och jag. Rooooligt tyckte Ellen.
 

Blekfisarna dricker drinkar.
 
 
Ellen blev sminkad på Lollipop. Denna dag till Pirattjej.
 
 
Frukostarna var lika goda som all den andra maten men åh vad jag saknade tunna skivor ost. All ost i Turkiet är skurna i tjocka, tjocka skivor. Ellen diggade inte deras yoghurt så värst men man åt sig alltid mätt ändå.