I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

En tripp till mormor o morfar

Kategori: Allmänt

Det har varit långhelg och vi åkte ner till Kalmar för att hälsa på mina föräldrar. Äntligen fick vi träffa Berta. Hon är så söt! Men aj aj vad hon bitts och när hon inte gör det, så slickar hon.... ha ha. Ellen och hon har busat och busat hela helgen, så ni må tro Berta sov gott när vi åkt hem.
 
 
Vi hade himla tur med vädret förstod jag, för här hemma i Sthlm har det tydligen regnat hela helgen. Vi hade lite blåsigt och småkallt då och då men solen har skinit i stort sett hela tiden. På fredagen kom vänner ifrån Umeå och hälsade på. De var på resa igenom Sverige och skulle nu besöka Kalmar och Öland. Det  var jätteroligt att träffa dem igen då vi inte setts sen vi var i Turkiet. Vi grillade och umgicks hela dagen och kvällen. Gunnel hade stickat en superfin kofta och mössa till Edvin och Ellen fick ett bokstavsmemory i present. Så himla gulligt av dem!
 
På tal om presenter så fick Ellen ett jättefint set med tights, tunika och hårband utav mormor och morfar och Edvin fick en body med korta ben och ärmar som var riktigt fräkt djungelmönster på. Perfekt nu till sommaren!
 
Vi hann med en promenad i omgivningen och det är så roligt att se hur Smedby (min hemby) växer och ändrar sig med åren. Ellen for runt på sin sparkcykel och plockade blommor, testade lekplatser och utforskade omgivningarna.
 
 
 
Edvin sov i vagnen och Berta fick provåka vagnen hon också men var inte så förtjust.
 
 
På lördagen träffade vi faster Mona och farbror Bosse och vi åkte också ner till Kolboda för att titta till husvagnen. Trots att vi träffade en hel del folk så kändes det så lugnt och skönt. Man blir ju alltid lite bortskämd när man är hemma. God frukost och middagen står alltid serverad, man behöver bara sätta sig till bords och sånt är ju väldigt uppskattat när man mest ammar och känner sig småstressad och trött p g a sömnbristen som blir med en liten. Dessutom fick det en stor lekplats precis utanför huset så Ellen kan komma och gå som hon vill!
 
 
Även mormor var leksugen!
 
Resan hem blev lång med mycket köer och flera stop men båda barnen skötte sig finfint. Edvin sov dessutom mestadels av resan.
 
Nu är det vardag igen och jag har redan upptäckt vad frustrerande lite men hinner när man är ensam med en bebis. T e x att hinna skriva en blogg..... det går sådär.... för nu vaknade han precis. Så vi får höras en annan gång.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: