I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Sjukstugeveckan som gick

Kategori: Allmänt

Enligt Ellen har hon inte varit sjuk, bara förkyld. Att vara förkyld är tydligen inte att vara sjuk!? Vi vuxna tycker nog att man kan bli rätt så sjuk när man är snorig, hostig, varm och urrig.... men nä, tydligen inte!? Men i fredags hade Ellen riktig skitdag för då fck hon plötsligt jätteont i örat och var helt röd och svullen om vänster kind. Sov/slumrade hela dagen och mådde inte alls bra. Då var Kalle hemma och vabbade medan jag tog onsdagen och torsdagen. Då var hon jättesnorig och hostig, smittade säkert och var ju hängig men nä, inte sjuk, inte. Vi såg på film, ritade, målade med vattenfärg, lekte med lera och till och med baka kladdkaka. Det var ju alla hjärtans dag och det skulle firas. Det var min och Kalles 12-årsdag då med ju men vi firade den redan i lördags, så i torsdags var Kalle på AW med jobbarkompisarna.
 
På fredagen tror jag Ellen åt lite youghurt och en glass allt som allt.
 
 
Som ni kanske förstår har det mest varit stillsamt här i veckan men i söndags vågade vi oss på en liten utflykt trots allt. DÅ åkte vi till Naturhistoriska museet. Både jag och Kalle tyckte det var intressant men Ellen var inte alls imponerad, tyvärr. Ganska omgående började hon gnälla och ville hem. Och visst hon var ju fortfarande lite hängig men ändå! Bortskämda unge... nåväl, efter ett tag så var där lite grejer som hon fann intressant i alla fall. T ex en stor groda man kunde klättra på.
 
 
Hon var mäkta stolt när hon satt på grodans rygg och en villig foto-modell.
 
 
Själv hittade jag coola skelett av flodhäst!
 
 
Svårt att greppa hur jäkla stora de är. Det där huvudet var nästan en meter stort! Efter en dag på museet drog vi till stan och åt supergoda dumplings på "58 dim sum" och jag kan varmt rekommendera er att gå dit och käka nångång. Ett småsunkigt hak med plastklädda bord, man serveras maten på plastbrickor och allt är spartanskt, kitchigt och glättigt men OJ SÅ GOTT! Och billigt!
 
Vi åkte förbi Björn & Kicki också lite kvickt för att gratta och ta en snabb fika. Kicki fyllde år på lördagen men då var Ellen för sjuk.... Ingrid fyllde år i fredags och hade ettårskalas på lördagen men det fick vi ju tacka nej till. Så det har vi kvar att fira.
 
Till sist vill jag bara visa de fina lökarna vi fick av Jimmy & Jenni. De blommor så fint vissa av dem. Andra trivs inte så bra inne och blir lite gingliga men är söta ändå. Lökarna sätter jag ut i trädgården sen.
 
 
Krokusen trivs inget vidare och blommade över i stort sett på en dag, nu är det någon seglivad blomma kvar. Men den blir säkert fin utomhus nästa vår när den får blomma ute i stället.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: