I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Skönt stressande & lite ledsamt

Kategori: Allmänt

På onsdag kommer det en fotograf hit och ska fota vår lägenhet så vi håller på att plocka bort allt som inte kan vara med på foton och vid visningarna. De blir om ca 2 veckor men eftersom man vill ha det snyggt, städat och stylat redan vid fotning så är det snabba ryck som gäller. Vi har ju så belamrat med möbler och prylar så det är numera överfullt i båda våra stora förråd! Herregud vad saker vi har! Ett hus är mer än välkommet, bara pga det.

Ellen är fortfarande jätteförkyld, hostar massor och har feber (om än låg och ibland ingen). Men det jobbigaste är nätterna. Hon kan inte sova, vaknar stup i ett och gråter, skriker och är helt hysterisk och ej kontaktbar förrän hon gråtit färdigt. Det är nässug, vatten, nappis och kanin, välling m.m. som gäller och att få sova mellan mamma och pappa också. I natt har vi sovit stötvis. Hon nattades 19 och vaknade 22. Då hade hon nog drömt mardröm och var helt förstörd. Det var otäckt! Vet inte vad som händer med vår lilla tjej, hon är sig verkligen inte lik! Hon lyckades till slut somna om (Tack vare farfar!) och vi gick också och la oss. Vaknade abrubt 01.20 och sen var vi varit vakna till 05.45 kanske. Slumrade lite mellan varven av tröstning och snytning osv. Vi steg upp kl.09.15 och då hade vi sovit gott sen 06 ungefär. Så vi är rätt slut allihop idag. Nu har hon lyckats somna och får sova tills hon vaknar har jag tänkt. Lika bra så hon blir frisk snart!? Sömn är ju läkande. Ska ringa vårdcentralen imorgon.

Farfar har åkt hem så nu får vi fixa resten själva med lägenheten och samtidgt försöka underhålla Ellen. Det har varit en stor hjälp att ha farfar här som barnvakt. Det är massor kvar att göra men jag var tvungen att ta en paus, kände jag. Kalle är och skjutsar farfar och sen skulle han köpa fler flyttkartonger på vägen hem så vi kan packa ner lite pynt och annat smått som inte kan stå framme. Vi har redan fyllt 10 lådor. Återingen, herregud vad pinaler man har! Jag har just tömt ballkongen på krukor, stenar, pinnar och annat tjafs jag har haft till mina tomater, planter osv. Där ska vi också styla så klart. Hoppas att allt smältvatten hinner torka upp innan vi lägger ut mattan där bara. Köpte en grå filtmatta (som är sån man ska ha typ) som vi slänger ut på betonggolvet. Ser väl lite bättre ut.

Nu får jag nog ta nya tag här. Det känns härligt och roligt att få flytta men det är samtidigt väldigt påfrestande speciellt eftersom Ellen är hemma och inte mår bra varken fysiskt eller psykiskt heller för den delen. Märker att hon blir ledsen av att se alla saker försvinna och hon blir orolig av det. Stackarn, inte lätt att förstå vad som händer ju! Det är inte lätt att göra rätt heller, för vad är det!? Vi måste ju packa ner saker liksom och hon får inte riktigt utrymme och uppmärksamheten hon behöver just nu. Dessutom inte dagis heller iom att hon är krasslig.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: