I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Jagas av morfar

Kategori: Ellen

Vi har varit i lekparken idag och försökt leka men det var fortfarande massor med snö där, så det var inte lätt men Ellen fick åtminstone gunga en stund. Sen gick vi till Farsta C och fikade lite. Därefter gick vi till leksaksbutiken och där klappade Ellen och morfar en dinosaurie som stod vid entrén. Den var läskig tyckte Ellen för den lät ju och rörde på sig. Men eftersom morfar vågade klappa så vågade Ellen också till sist. Jag köpte färgpennor och två musik-cd´s till Ellen. Sen var vi en runda på Clas Olsson innan vi gick hem. Väl hemma sov Ellen lunch och vi andra tog det bara lugnt, åt lunch och drack lite kaffe. När Ellen sen vaknade igen var det morfar som gällde, för hela slanten. Hon skulle lukta på snuset, läsa nya boken som hon fått av mormor och morfar. Sista sidan låter, det är jätteskoj!

Och så skulle det provas morfars läsglasögon! Hon blev nog lite snurrig av dem. Haha, hon såg jättekul ut!

Ellen i glasögon

Riktigt smart, eller hur!? Som en liten miniprofessor. Ellen har helt klart en favoritlek och det är att bli jagad av morfar. Hon tjuter av skratt och samtidigt som hon är lite rädd så är hon helt uppspelt och sprudlande, bubblande glad. Man blir så full i skratt av att se de två busa. Morfar kryper på alla fyra efter en rusande Ellen som skriker och skrattar om vartannat. Extra kul blir det såklart när morfar gömmer sig först och liksom hoppar fram bakom en fåtölj eller stora högtalaren och morrar på Ellen. Det är ju lite trångt att leka i vårt vardagsrum så rätt vad det var så sa det tjong och Ellen for in i vardagsrumsbordet och leken fick ett tvärt slut. Ajaj, det gjorde ont i kinden (som nu är röd och lätt lilablå) men efter ett par minuters tröst hos mig var hon på det igen. Morfar börjar bli trött i knäna men Ellen är hur pigg som helst och skulle kunna hålla på hela kvällen, känns det som.

Det har verkligen varit Ellens dag idag och vi har alla tre lekt och busat med henne i stort sett hela dagen. Det är såklart jätteuppskattat av Ellen som har blarrat och skrattat hela dagen. Med andra ord har hon varit på toppenhumör, vilket ju är lite av en ovanlighet här hemma numera.

kuvertmössa

Ikväll blir det bara lugnt. Vi kommer nog titta på Let´s dance (för det följer mamma) och kanske göra oss en god drink. Kalle är på rom-provning med några grabbar från hans jobb och kommer hem sent i kväll.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: