I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Stillsam midsommarhelg & inskolning på nya dagiset

Kategori: Allmänt

Kalle och jag bestämde oss för att vara hemma och ta det lugn på midsommar. Vi firade bara med Ellen och vi gjorde inget speciellt alls egentligen men det blev ändå väldigt trevligt. Vi åt lite god mat (laxtårta, sill och potatis osv.) och en riktigt mumsig somrig jordgubbstårta. Vi gick på promenader till närliggande vackra kolonilotter och tittade på blomsterprakten. Oj, så fint det är överallt nu!

lott i all sin prakt

Nu blommar en av mina favoritblommor. Fingerborgsblomman. Visst är den härlig!?

fingerborg

Vi hittade en fin damm som Ellen tittade på också. Den var vid kolonilottsområdet vid Åkeshovs slott.

Ellen vid dammen

Tårtan räckte länge och på söndagen när Kristoffer och Elina var på besök åt vi upp de sista bitarna. Den var lite soggy då men ändå god fortfarande! Vi bjöd även på grillat senare på kvällen. Jag hade marinerat fläskytterfilé  samt majskolvar och baconlindad sparris. Till det hade vi min senapsvinägrett-potatissallad och så en vanlig grönsallad och lite goda såser. Vi blev väldigt mätta och goa, kan jag meddela. Alla tyckte det var gott och vi hade det så härligt i kvällssolen på uteplatsen. En riktigt härlig sommarkväll.

Tårtan

Idag har jag och Ellen besökt nya dagiset och vi var där från 9.30 till 10.45 ungefär. Det gick hyfsat bra, vi gjorde egentligen ingenting. När vi kom dit kom en av avdelningens barnskötare och presenterade sig och berättade att alla på Ellens avdelning hade gått på promenad, så vi fick hänga ute med de större barnen. Ellen observerade och iaktog men närmade sig ingen. En avloppsbil var på området och väsnades så in i bänken. Alla fick sitta på trappan och leka med duplo tills den åkt. Vi gick in och tittade lite i de (tomma då) lokaler som Ellen ska vara i. Hon fick en plats att hänga sina kläder vid och lådor osv. med hennes namn på. Tyvärr felstavade (Elen) så alla skyltar får göras om men det var ändå gulligt bemötande. Till sist kom alla barnen tillbaka och Ellen tittade förundrat på dem. Vi bytte blöja, hälsade på två pojkar som körde omkring med små bilar sen drog vi oss hemåt. Imorgon ska vi vara där från 9.00 till 11.00. Vi kan numera cykla till och från dagis igen. Oj vad det känns lyxigt efter allt detta pendlande!

Vi var hemma igen ca 11 och träffade på grannen utanför. Vi bestämde oss för att träffas efter de sovit middag. Alfred är bara någon vecka yngre än Ellen och himla go och de har så smått börjat leka.

äppelvatten

I dag var vi över hos dem hela eftermiddagen, lekte med vatten, läste böcker och fikade äpple, kex och russin. Ellen passade på att sno åt sig Annas fina mobiltelefon och snabbt som ögat hade hon kastat den i en hink med vatten! Aj, aj. Jag blev jättegenerad och störd så klart men Anna var jättesnäll och blev inte upprörd. Förhoppningsvis gick den inte sönder. Vi får se efter att den fått ligga på tork ett tag. Och skulle den vara paj får vi väl köpa henne en ny helt enkelt.  


Kommentarer


Kommentera inlägget här: