I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Tillsammanstid i Uppsala

Kategori: Allmänt

I lördags åkte vi till Uppsala och hälsade på Ellens farfar Björn och farmor Linnea. Det var ett sådant fantastiskt väder att man blev alldeles lycklig och kroppen fylldes med energi. Först när vi kom fram lekte vi lite med Ellen. Vi hade precis varit på Coop och där hittade vi två böcker på bokrea som vi köpte till henne och de var vi ju tvungna att utforska och så fick hon bekanta sig med deras nya hem som de håller på att komma i ordning i så smått. Det har en del kvar att packa upp ännu. 

       Ellens fina böcker

Farmors 13-åriga hund Tyson var väl inte direkt överförtjust över att den "lilla gullungen" hade kommit men när kameran åkte fram poserade han dock väldigt fint. Sen la han sig i hallen i sin korg i ren protest över att inte få vara i centrum som han brukar.

       Tyson

Ellen och farfar sitter på golvet och leker och tittar i böcker.

      Ellen & farfar Björn 

Efter en jättegod köttfärspaj och kaffe med napoleonbakelse, tog vi en lång vacker vinterpromenad. Tyvärr glömdes kameran hemma och det var synd för ack så vackert det var. Vi var ute i ca 1½ timme, solen gassade riktigt och det var fin packad snö på vägen. Vi gick en lång bit i skogen. Såg sångsvanar på flykt och flera stycken nötväcka. Ellen sov som en stock i vagnen hela promenaden.

Efter promenaden var det kaffe och god glass. Ellen och farmor tittade ut genom köksfönstret och kollade in lite bestick. Skedar var gott och stoppa i munnen. Någon glass blev det inte för Ellen med banan och mangopuré!

     Ellen & farmor Linnéa

Vid lite i sju åkte jag och Kalle i väg till restaurangen. Vi hade bokat bord på Il Forno Italiano där vi har varit förut. Det var fullt med folk och en faslig ljudvolym men maten var fantastiskt god, precis som förra gången! Vi åt Bruschetta Al Prosciutto Di Parma till förrätt och sen tog Kalle tagliolini med vitlöksfrästa tigerräkor, körsbärstomater och pinjenötter och jag valde grillad oxfilé med skogssvampsås och skogsbär. Efterrätt hade vi ju fått så god hos Björn och Linnea så den hoppade vi över, mätta och goa som vi var.

Pasta med tigerräkor     Oxfile med skogssvampsås

Vi njöt i två timmar och sen åkte vi tillbaka till farfar och farmor som hade passat Ellen. Hon hade varit jätteledsen och gråtit, gråtit men då hade de tagit henne på en barnvagnspromenad och hon hade somnat så gott och sov när vi kom tillbaka. Vi packade ihop oss och körde hem ganska så direkt efter att vi kom tillbaka. Väl hemma var det nattamat och sen sovdags för oss alla. Oj så gott vi sov allesammans sen. Det måste ha varit den långa, härliga promenaden i solen. Man blir himla trött och sover himla gott av sol.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: