I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Äntligen sol och ordentlig värme...

Kategori: Allmänt

och så går Ellen och bryter benet! Kan det bli mer oturligt! En lite för snabb tur på sparkcyckeln och olyckan var framme....
 
 
Vi hade sett fram emot lata dagar på stranden men vem vill ligga där och plågas i värmen när man ändå inte kan bada och svalka sig?! Stackars, stackars Ellen. Hon är så tapper där hon ligger/sitter med sitt helgipsade ben. Det blir en hel del tv, ipad och telefonspel för hennes del framöver även om vi tror det blir bättre när hon får rullstol senare i eftermiddag. Vi ska få hyra en nämligen och då kan hon ju ta sig fram små sträckor själv. Som det är nu får Kalle bära henne överallt och det är ganska slitigt på rygg och nacke. Speciellt som han redan har nack- och ryggproblem sen tidigare. Vi har också fått låna grannens sulky och den tog Kalle och Ellen igår på en tur när de gick upp till centrum för att handla medicin och kolla lite på BR leksaker.
 
 
Första riktigt härliga dagen på väldigt länge var vi tack och lov vid vattnet i alla fall. Så vi hann med några bad innan olyckan var framme! Vi besökte nämligen grannarna på deras lantställe och Ellen fick både bada, åka båt och leka med bästa kompisarna! 
 
 
Härom dagen var också hela familjen till Adelsö för att kolla runt lite. Det var väl kul att få se ön men det var inget speciellt med den... verkar vara bra skog för svamp, så möjligen åker vi tillbaka någongång i höst för att plocka lite kantarell och så där. Vi hittade en liten badvik till sist och hade en mysig picknick (eller stavas det picnic?).
 
 
Kalle köpte lite öl i det lokala bryggeriet och vi åkte runt och kikade lite, sen åkte vi hem igen.
Innan i veckan var mormor och morfar på besök och vi fick äntligen träffa söta lilla valpen Kajsa. Berta hade ju växt massor sen sist men var ändå lika söt. Vi hade jätteotur med vädret. Det regnade eller var mulet nästan hela tiden de var här  men på onsdagen var det ganska fint väder. Pappa och Kalle passade då på att bygga en fin odlingslåda till mig av vår gamla dynlåda. Den blev kanon och nu har jag sått sallad, gräslök och lite smått och gott i den! På torsdagen åkte jag och mamma till stan och gick i affärer. Vi hittade en handväska vi båda ville ha, så vi köpte samma sort båda två. Mamma hittade lite kläder men egentligen var det jag som skulle ha svarta linnebyxor men hittade inte några. Ellen fick en bokstavsbok och Kalle fick en karta över Sverige som vi ska sätta på toadörren. Bra att ha nåt att glo på när man sitter där inne. :) Tyvärr hittade vi inget kul till pappa.
 
Som avslutning kommer lite bilder från efter midsommar fram till nu. En bild säger så mycket mer, sägs det ju.
 
 
Edvin växer och bjuder på fler och fler leenden. Vi var på BVC några dagar före 2 månadersdagen. och då vägde han 7020 och var 62 cm lång. (Tror barnmorskan var lite väl försiktig med att sträcka ut honom. Han är mer 64 cm för alla 62-kläder är mycket för små!)
 
 
 Ellen fick med sig lite kreationer hem ifrån dagis som nu har stängt i 4 veckor. Synd att Ellen måste spendera sitt sommarlov i gips.....
 
 
Det var två vildbasar, glada och spralliga som kom på besök och sprang runt, runt när det skulle hälsas... jag höll på att falla omkull på kuppen! Snärjd värre.
 
 
 Titta så fint Edvin färgmatchar mormor...
 
 
Vi passade självklart på att sitta ute och fika när vädret tillåter och det gillar vi, allihop!
 
 
Det blir många foton i babysitter just nu. Men det är där han trivs bäst, så han kommer upp lite och får vara mera med... annars ser han ju inte oss så bra.
 
 
Chillar på picknickfilten medan syrran doppar tårna i Mälaren.
 
 
Ibland är t o m Ellen blyg för kameran.
 
 
Ellen hittar en larvig larv.
 
 
Och Kalle matar en hungrig Edvin.
 
En del planer gick i stöpet i och med Ellens benbrott men vi får försöka fylla semestern/sommarlovet med kul saker ändå. I morgon kommer vår Norrköpingskompis Mats på besök och då åker vi till Haga och tittar på fjärilar och har picknick. På torsdagskväll får vi besök av Kalles och min gamla arbetskamrat Oskar och hans familj, de ska få lite middag och på fredag kommer Eva och Tommy och det brukar alltid glädja Ellen (ja, såklart oss andra också). Till helgen får vi se vad vi hittar på.... Har ni vägarna förbi så får ni gärna kika in till oss.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: