I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Små och stora projekt

Kategori: Allmänt

Har man inte en tendens till att tänka nyskapande och starta upp en massa olika projekt just när man är gravid? Det är i alla fall så för min del. Jag ska plötsligt möblera om eller börja en ny utbildning. Jag funderar i nya banor och jag har i flera veckor tjatat på Kalle om att vi borde skaffa oss mer förvaringsutrymme i tvättstugan. (Grannarna har gjort det och inspirerade mig.) Jo, det tyckte han också så i helgen fick vi tummen ur. Efter lite diskuterande och planerande åkte v iväg till IKEA på söndagen. I stort sett hela dagen spenderade vi i Barkaby som ju har en hel drös intressanta butiker. Vi var först på Jula och köpte en fågelmatare, en liten söt julgran med glitter och annat fint på, samt lite annat drös. Sen rusade jag in på Plantagen och roffade åt mig en fågelmatshållare. Det är en slags smidesstång med tre sirliga armar som man kan hänga sina fågelmatare på. Jättefin faktiskt! Nu äter alla fåglar i området kungligt både hos oss och hos grannen. De har nämligen liknande anordning i sin trädgård.
 
Därefter gick vi in på Babyproffsen och häpnades, ja gapade över priserna på diverse "must haves" (not!) till bebisar. Jisses vilka priser! Söta filtar för 400-800 kr, små kräkhaklappar för 170 kr. Åh herregud, säger jag bara. Där kan väl inte folk handla mycket?! Eller? 
 
Projekt tvättstugan -  start och halvvägs:
 
 
 
Voilá! En hylla med tre hyllplan som lätt kan bli fyra om man vill. Bara att köpa till. I helgen blir det ut med torkskåp, ner med torktumlare brevid tvättmaskinen istället för ovanpå och så en bänkskiva på dem. Ovanför ska vi ha likadana hyllor och vid sidan av en torkställning som man kan hissa upp i taket! Ni kommer att få se bilder på detta vid ett annat tillfälle.
 
Ellen blev under söndagen mer och mer hängig. Spenderade de sista timmarna i kundvagnen liggandes mot ett par kuddar som vi låtsades att vi skulle köpa så att hon skulle få det bekvämt. Jag kände på mig att nåt var galet och mycket riktigt fick hon senare på kvällen hög feber och var lite hängig. Dagen efter var hon dock relativt återställd. Lite trött och varm, så vi stannade hemma på måndagen. På förmiddagen var Kalle hemma med henne medan jag var på specialistmödravården på läkarebesök och på eftermiddagen var jag hemma med henne. Då var hon pigg och vi fortsatte med vårt påstartade pyssel som vi startade i helgen också. Ellen och jag ska nämligen göra varsin ballongfisk. Än så länge har vi bara klistrat pappersremsor med tapetklister på ballongerna men i helgen är det nog tillräckligt många lager och torra så vi kan börja måla dem och pynta med fenor, ögon, munnar osv. Ska bli så kul.
 
 
Detta med pyssel är ännu ett projekt som jag startat upp nu. I fredags var Ellen nämligen med mig på kursen (det var höstlov och jag ville åtminstone göra _nånting_ kul under den veckan för hennes skull) och fick se vad det är mamma pysslar med om dagarna. Efter kursen gick vi så till Padurobutiken och shoppade massor av roliga pysselsaker. Piprensare, glitterlim i olika färger, akrylfärger, paljetter, flörtkulor, små tygsnuttar, ögon, olika pärlplattor m.m. Ellen ville självklart ha det mesta men vi kom ändå överens hyfsat om vad som var bra saker att köpa och gick båda väldigt nöjda ut ur butiken. Om än väldigt fattiga! För oj så dyrt det är med pysselsaker! Sen träffade vi Kicki, Ture och lilla Henning för mysig fika på Söder och Ellen stortrivdes på caféet som hade tv och som gärna slog på barnkanalen efter att vi ätit färdigt. Perfekt! Ellen och Ture tittade på barntv medan mammorna pratade världsviktigt struntprat. Minstingen sov sött eller ammade. Därefter blev vi hembjudna på tacos och fredagsmys så vi gick vidare till affären för lite ingredienser. Vi hade en jättemysig kväll med god mat, bebismys och musik och skratt. Tusen tack B & K!
 
 
Ellen hade varit tålmodig och snäll hela dagen faktiskt. Vilken tur att vi hann med en runda i parken också, så att hon fick gunga! Rätt var det var så stod hon bara upp i gungan och tog fart. Jag blev så snopen att jag glömde fota detta men kort när hon satt, hanns med. (Vill tilägga att jag snabbt glömde min oro, hon är en fena på att stå och gunga!)
 
 
I morgon har jag en praktik- (som kan leda till jobb) intervju kl 12.00 och är ganska så spänd. Det är inom larm- och larminstallationsbranchen och jag vet egentligen ingenting om företaget. Det får jag veta imorgon. Samtidigt har jag blivit halvlovad en praktikplats inom Katarina Sociala Företagande som kommunikatör och det verkar också jätteroligt och spännande. Givande dessutom, så nu är jag lite villrådig och vet inte vilken fot jag ska stå på! Sen har jag ju min förberedande svets- och plåtutbildning som jag ska få gå någon gång under januari, har jag nu fått veta efter några rundor med datum fram och tillbaka. Så detta blir också et projekt att få ihop på ett bra sätt. Hur det än blir så blir det nog bra!
 
Jag vill också förbereda inför advent och jul i god tid i år då jag planerat att slå lite mer på stora trumman med firandet i år. Det är många lediga dagar, mina föräldrar kommer upp och stannar en vecka och det är många vi vill hinna umgås med och träffa. Jag ser verkligen fram emot glöggkvällar med vänner, julpyssel, bak och matförberedelser och säkert en del annat skojsigt. Vilka härliga projekt va!? Och vilken härlig höst!! Jag tror det var länge sen jag hade en bra, rolig och såhär händelserik höst faktiskt. Avslutar idag med lite blandade bilder från i höst. 
 
 
Trädet utanför kursrummets fönster stod där så lysande.
 
 
Dan på piano, Kalle på gitarr och jag sjunger med när det jammas hemma hos familjen Lindgren i Uppsala. Ungarna busar och stojar. Leker hela havet stormar och prinsessor.
 
 
Ellen med kronan och Moa med klänningen. Tillsammans är de den perfekta prinsessan.
 
 
Ellen visar stolt sin pinne hon gjort på dagis.
 
 
Och jag smygfotar hennes egengjorda självporträtt. Wow så coolt!
 
 
Fikastunderna med Hedvig är heliga nästintill. Hon är en rar och go vän och vi skrattar så gott tillsammans. Speciellt över dråpligheter som tappade kokosbollar!
 
 
Ellen firades ju även här hemma. Av Eva och Tommy fick Ellen massor av kul saker, bland annat en finfin ballong. Farmor och farfar kom också, samt bästisen Alfred med familj och t o m Kicki tog sig hit, fast hon var ensam för första gången med två barn! Strongt jobbat Kicki.
 
 
Tårta såklart. Ballonger, kakor, bullar och sång.
 
 
När alla andra hade gått hem så samlades vi i soffan och tittade på Dora. Ellens nya favoritprogram.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: