I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

En helt underbar vår

Kategori: Allmänt

Det är vad vi fått. Solen gassar och det går så fort i naturen just nu att man knappt hinner med. På mindre än en vecka har körsbärträden slagit ut i blom, björken lika så och vår häck är lummigt grön på bara några dagar. Det är helt otroligt vad lite sol och värme gör! Kalle har tagit semester och igår tog vi en promenad i närområdet med Ellen. Vi har vår egen "paradgata av blommande körsbär" och behöver inte besöka (och trängas med tusentals turister) kungsträdgården för att få njuta. Titta så fina de är, träden!
 
 
Vi gick en runda i skogen och sen även till Hässelbys kollonilottsområde och kikade på hur långt blommorna och träden hunnit där. Ellen stotrivdes och tjattrade glatt med tanten, kokade soppa i en balja vatten och tittade på stenar, blommor och annat. Jag och Kalle tänkte tillbaka på vår egen odlingslottstid, pratade gamla minnen och njöt av försommarvärmen och solen. Sen gick vi till en stor parklek och gungade Ellen lite.
 
 
Ellen gillar att plocka vitsippor, precis som alla andra barn antar jag men roligast är nog myrorna. Finge hon skulle hon nog plocka hem dem också.
 
 
Kalle har siktet inställt framåt men Ellen och tittar ner i backen, efter ännu fler myror.
 
 
Vi har jobbar färdigt på baksidan av trädgården och äntligen hittat en pump till vårt lilla vattenfall/damm. Kalle rensade mellan stenplattorna i kväll också, så nu är det tipptopp. Bara framsidan kvar nu och den tar vi efter vårstädningen av föreningens ytor, så att vi kan passa på att kasta alla sopsäckar med löv, skräp m.m. i containern samtidigt.
 
 
Idag har vi rensat ogräs och krattat bort en miljon höstlöv ifrån våra odlingsbäddar och ska bara fylla på med lite ny matjord, sen är det dags att så. Det får bli nästa helg, efter vårstädningen det också. Jag tänker så ganska mycket i år. Har redan sått olika sallader, örter och sådär i små krukor och ballkonglådor och efter bara tre dagar så har redan de första små groddarna tittat upp. Jag har också fina violer/penséer och ett par dahlia, annars är det inte så mycket blommande ännu men buskpionen är på god väg redan och julrosorna blommar för fullt.
 
 
På tal om djuren och naturen runt knuten. I morse när Kalle och jag stod på vår altan och njöt av morgon och lugnet så kom det först ett, sen två och sen tre! rådjur knatandes förbi vår trädgård och sen betade de en stund i brynet innan de gav sig upp för backen, in i naturreservaten. Hackspetten och nötskrikan kom också förbi och igår såg jag första paddan (tyvärr inte på bild) och blev så glad. Jag älskar groddjur, de är så mysiga.
 
 
Vi får hoppas att det blir soligt och varmt i morgon också eftersom vi tänkte grilla med Björn, Kicki och Ture och förhoppningsvis sitta ute även denna kväll. Det har blivit mycket av den varan de sista dagarna och jag älskar det! Som jag har längtat och Kalle med. Ellen gillar ju alltid att vara ute oavsett väder och värme/kyla och visst, det går väl alltid ann men det är något alldeles extra när man kan njuta middag i short på uteplatsen i början av maj. Härliga tider!
 

Kommentarer

  • Eva Kjerner säger:

    Vad mysigt ni verkar ha haft. Jag håller med dig att nu är den bästa tiden då det blir grönt och mer och mer blommor kommer.
    Vi har inte sått något, eller förberett för det, vi är lite dåliga med det. Tommys projekt just nu är att byta ut gången till huset som växt igen helt. Stor kram från oss

    2013-05-12 | 12:04:01

Kommentera inlägget här: