I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Tripp till västkusten

Kategori: Allmänt

Vi stannade först i Fritsla för att hälsa på Kalles gamla klasskompis Andreas och hans tjej Sara. Vi har två mycket trevliga dagar tillsammans. Jag och Sara fann varandra direkt, åkte till Gekås tillsammans och hade jättetrevligt! Ellen hade jätteroligt med deras hund Spike och även deras katter Findus och Sotis. Och Kalle tyckte såklart det var roligt att få tjöta med Andreas igen efter så många år sen sist.
 
Spike var väldigt busig och valpig såklart men oxå otroligt söt, inte sant!?
 
Fika på Andreas & Saras uteplats, Kalle valde solsidan med Andreas.
Sara och jag föredrog skuggan denna varma dag.
 
Ellen är ute och går med Spike, som var riktigt duktig på att gå i koppel.
 
Vi tog en promenad i Fritsla och tittade på den fina ån, stenbroarna och alla näckrosor.
 
Näckrosor i massor. Vackert.
 
Vi stötte på en vacker kyrka och en välfylld prylaffär som jag vill besöka igen. Med plånbok denna gång! Efter ett par dagar hos Sara och Andreas med mycket skoj, massor av god mat och lite sightseeing i byn åkte vi till Göteborg och där bodde vi hos Kalles högskoleklasskompis Elin och hennes man Trevor. De jobbade så vi sågs på kvällarna men vi gjorde Göteborg på dagarna och besökte Alfons Åbergs hus, åkte paddan och stinsen, strosade i Haga och småshoppade, kollade in Feskekyrka och konstmuseet m.m.
 
 
Innan vi sen åkte vidare till farbror Arne och faster Eva-Lisa i Lysekilstrakten så spenderade vi en halvdag på botaniska trädgården. Åh, det var spännande att gå i växthusen (framförallt) och se alla fina planteringar också.
 
Entrén på Botaniska i Göteborg
 
Kalle demonstrerar: Köttätaren.
 
En av massvis av vackra orkideer.
 
Typiskt för t ex. Australien.
 
I kaktusland hittade jag en mussepigg.
 
Vill ni se fler blombilder får ni besöka min andra blogg.
 
Väl hos Arne och Eva-lisa kopplade vi av i deras trädgård med ett glas rosé och denna utsikt. Gullmarsfjorden är bra vacker, eller hur!?
 

Vi gjorde lite dagsutflykter till Grebbestad, Fjällbacka, Hamburgsund och Lysekil. Badade, åt god glass och räkor, lunchade rökt lax med färskplugg, insöp vackra vyer, shoppade lite och hade det slappt och gott.
 
Strandpromenaden mot Grebbestad.
 
Utsiktsplatsen i Lysekil.
 
På besök hos Solhems krukmakeri. Ellen lekte i sanden, jag köpte kopp, liten vas och stort fruktfat.
 
Vi har badat ifrån klipporna i Grebbestad och samlat musselskal, tittat på ostron och sjöstjärnor.
 
Här är Ellen som Milla på Alfons Åbergs-huset i Göteborg.
 
Allt som allt en fantastisk semester men det är bra skönt att vara hemma igen. Vi har packat upp det mesta, varit och storhandlat, ätit middag, nattat ett uppspelt barn som dessutom hunnit med att gratta Elliott som fyllde två år idag med en pruttkudde. Hon fick massor av tårta som tack.Ellen var så glad över att träffa Alfred och de andra igen och kramade länge och hårt. I morgon ska de leka mera....
 
 
 
 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: