I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Det nya året

Kategori: Allmänt

...började bra, väldigt som vanligt. Tänk, man känner knappt av att det är ett helt nytt år! Vi sov till 9-tiden, åt frukost och sen lekte Ellen med sin nya lera och tillhörande formgivningsverktyg. Mycket roligt! Efter ett tag kom Alfred och Anna och lekte med oss också sen gick vi på promenad med barnen, jag och Kalle. Postade ett par brev och njöt av svag sol.
 
Nyårsafton firade vi tillsammans med grannarna. Vi åt en jättegod trerätters middag och en mumsig ostbricka på det. Senare på kvällen kom även Tomas syster med sambo på visit också, så vid tolvslaget var vi sex vuxna och tre barn som alla sov sött, åtminstone stötvis. Alfred och Elliot vaknade till och från av smällarna men Ellen sov som en stock hemma i sin säng med babymonitorn på högsta volym men allt vi hörde var smällare och Ellens väggklocka som tickar väldigt högt.
 
 
Ellens nyårsstass bestod av blålila sammetsklänning, silverglittriga strumpbyxor, vit blus samt kungakrona. Och halsband, armband, örhängen (som åkte av lika fort, precis som kronan) samt lila nagellack. Hon var väldigt söt och väldigt stolt! Själv hade jag också blått, kjol och blus och Kalle hade med blå skjorta. Så blått var tydligen årets nyårsfärg.
 
 
Vi hade ugnsbakade rödbetor, gulbetor och polkabetor som jag ringlat olivolja och balsamico över och toppat med fetaost, pumpakärnor och persilja, till förrätt sen hade Tomas gjort en jättelyxig och god bouillabaisse med gös, musslor, räkor och massa annat gott. Därefter åt vi direktimporterad stiltonost (Anna o Tomas hade köpt med sig hem ifrån i julas då de firat hos Annas föräldrar) med kvittenmarmelad till den. Också jättegott. Senare på kvällen gjorde jag smörstekta plommon i kardemumma och råsocker och till det hade vi baileysglass. Oj oj så mätta och goda vi var. Vi drack massa gott till också såklart. Bubbeldrink med slånbärslikör och gin till välkomstdrink, vitt vin till maten och grabbarna drack olika whiskey osv. Det var en härlig helkväll. Ungarna lekte fint hela kvällen i nytillverkade affären. De hade fått massor av matvaror och annat i plast att leka med i julklapp så det passade ju perfekt att leka affär då!
 
 
Kalle bjöd på gitarrspel och Anna på lite fiolspel men barnen ville också spela, så så seriöst blev det tyvärr inte. Annars är det ju väldigt fint med levande musik och det är inte var dag man får höra fiol heller!
 
 
Jag tycker det blev ett väldigt lyckat nyår, både med maten och med barnen som somnade sent men snällt ändå. Vi hann med lite vuxenprat för en gång skull och det var extra trevligt!
 
 
Nu ska vi snart hämta hem Ellen som varit över hos Alfred ett bra tag men som fick lov att stanna på fika också. Sen blir det middagslagning, slappande i soffan och förberedning mentalt inför första jobbdagen i morgon.
 
Gott nytt år på er, goda vänner!
 

Kommentarer

  • Johanna, Balebo Housewife säger:

    God fortsättning på det nya året min vän!

    Hoppas allt går bra på nya jobbet!

    KRAM

    Svar: Tack det samma! Jobbet går jättebra än så länge men det är såklart mycket att få in i min grådassiga och halvmögliga gamla hjärna... :)
    Rojsdotter

    2013-01-03 | 23:46:17
    Bloggadress: http://www.balebohousewife.blogspot.com

Kommentera inlägget här: