I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Ännu en helg

Kategori: Allmänt

Ännu en helg har gått med tillhörande sol och så lite regn därtill. Vilken tur vi hade med vädret ändå. Det var soligt och vackert hela midsommarafton men blåsigt och lite småkallt på eftermiddagen och kvällen. Vi drog till Riddersvik för att se på lite folk, midsommarstänger och havet. Vi fikade kaffe och bulle med utsikt över mälaren och lyssnade på folkdansmusik (och klassikerna som små grodorna och prästens lilla kråka) som slummer i bakrunden. Livet var härligt och ljust! Ellen kunde knappt titta, så ljust vart det.

fikastund

Vi dansade kring lilla midsommarstången och Ellen skrattade. Det var roligt att se henne så engagerad!

Stora stången

På eftermiddagen (för vi kom igång så sent och var länge i Riddersvik) åt vi mycket god nypotatis (jodå, färskpotatis heter så i Småland.... ) och sill, gräslökskryddad gräddfil och den lilla nubben, sallad och en kall öl samt gott knäckebröd och sen var vi så mätta och goa att vi inte orkade äta grillat kött och fransk potatissallad på kvällen. Det sparade vi till midsommardagen! Men vi orkade jordgubbarna med grädde och vanlijglass i alla fall. Vilken tur, suckade Ellen nöjt. Hon åt störst portion och ville ändå ha mer!

jordgubbs

I går var ju det mesta stängt men vi var till Citygross för att kolla på de uppställda tält som står utanför affären men som tillhör en sport och fritidsbutik intill och så passade vi på att handla lite där också. Vi hittade ett fint stort tält, vi hade även kollat ut ett på nätet men bestämde oss för att även åka till XXL sport-butiken idag och titta. Vi gjorde så, gick även på Stadium och Intersport och hittade ett stort men ganska smäckigt tält på XXL för bara 600 kr men bestämde oss till sist för ett på Intersport. De hade rea på ett som var högt i tak, vilket Kalle gärna vill ha, den långe mannen. Det kan jag förstå och luftigare blir det ju också då. Så vi köpte ett 4-mannatält på rea för 990 kr till slut och jag köpte även en jacka för 300 kr också den på rea. En såndär i något slags våtdräktsmaterial som jag är så förtjust i. Den är skitbra! En rosa hör och häpna! Jag brukar ju aldrig ha rosa men nu har jag det.

Annars har midsommarhelgen varit väldigt lugn och skön. Vi har gått på promenader, matat fåglar, joggat i skogen, gått på promenad i skogen igen med Ellen som guide, ätit massor av godis och god mat, shoppat och fönstershoppat, spelat en hel del Rumble och tittat lite, lite på tv. Mest fotboll. :( Sur gubbe där. Och även om vi var helt ensamma så var det en jättefin och härlig helg, så tack goa härliga familjen. Jag älskar er!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: