I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

En dag på zoo

Kategori: Allmänt

Det blev en hit trots allt, att besöka Eskilstuna zoo. Eva var med också, vilket var både bra och väldigt trevligt. Vi tycker om henne så mycket och Eva tycker så mycket om Ellen, det märks. Aporna (speciellt gibbonaporna) var roligast om man räknar bort dvärgflodhästarna, förstås. Det var ju därför jag vill besöka just Eskilstuna, annars kunde jag gärna tagit Kolmården istället. Men, de har inte flodhästar. Vi fick äntligen se lilla Oliver på riktigt! Han var såååå söt.

Oliver

För Evas och Ellens skull stannade jag inte halva dagen vid flodhästhängnet utan vi gick vidare. I en av butikerna på området fick Ellen gå med in och välja ett gosedjur. Mycket av pengarna går till zoo´t så jag tycker det är helt ok att betala lite extra. Hon stod i valet och kvalet länge men till sist vann en beige gibbonapa. De blev bästa vänner direkt och han har inte lämnat hennes sida sen dess hon fick honom, typ. Eller jo, hon visar mer än gärna upp Mr. Gibbon och låter andra hålla och klappa en stund men sen ska hon ha honom igen. Tror det var ett bra köp.

Mr Gibbon

Ellen visar gärna vart svans, hand eller näsa sitter på Mr. Gibbon!

Det gick hur bra som helst på zoo´t. Ellen var vaken hela dagen (somnade sent i gårkväll men sov väldigt gott) och hon var nyfiken på allt möjligt. Vi tittade på djuren, sprang omkring med kärran och åt mellis samt thaimat till lunch. På kvällen när vi kom hem igen bjöd Evas man Tommy, oss på middag. Jättegod lax i västerbottenost-sås, nyskördad potatis (som smakade fantastiskt), sallad och stuvad mangold. MUMS! Mätta och goa satt vi på deras altan och mös i kvällsvärmen. Sen gick vi trädgårdssyn, Ellen fick plocka hur mycket svarta vinbär som helst (Så hon var ju sjunde himlen) fast vi precis hade fått hallon till efterrätt!

Idag har vi varit en liten runda på Ikea. Jag köpte lite småsaker till hemmet och en nyckelpige-puff till Ellen. Ska funka som gosedjur, sittpuff och lite av varje. Tyvärr glömde jag innanmätet. Den där plastballongen som man ska fylla med luft, så jag får åka dit igen snart och köpa en. Såg en del bra saker som jag vill ha men får vänta till karln i huset kommit hem så får vi åka tillsammans och bestämma ihop. Blir nog bäst så, för husfridens skull.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: