I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Weekend news

Kategori: Allmänt

Helgen har varit lugn och lilla familjen har ägnat sig åt diverse hushållssysslor. Mamman gjorde även en liten avstickare igår eftermiddag då hon tog en sen lunch och fika med vännen Hedvig på Söder. Mycket trevligt! Vi åt färsk pasta med kyckling, körsbärtomat, oliver och pesto samt kaffe och en bit morotskaka.

Idag väckte Ellen oss kl 07.00 och tyckte att vi skulle starta dagen tidigt. Sagt och gjort vi åt frukost och myste lite till morgon-tv och doften av bröd som gräddas i bakmaskinen. Kalle strök 189 stycken skjortor (grovt överdrivet) och jag låg sen på soffan halvdöd. Ellen var nog den ända som var pigg som en liten lärka trots rinnande nos. Vid 11-snåret begav vi oss ut i solen för att piggna till. Tog bilen till Tyresö och tvättade den i en tvätthall innan vi styrde kosan mot vattnet. Mellan Prästholmen och Badholmen ligger Strandbadet och där parkerade vi och tog en promenad. Det var lite för kallt och lite för molnigt men vi gick ut en liten bit på Erstaviken och kollade läget. Det var några som pimplade och ett par grabbar som höll på med en drake eller skärm av något slag. Vi blev aldrig riktigt kloka på vad de skulle ha skärmen till. Kanske som draghjälp av något slag?

Kalle och Ellen på Erstaviken

Ellen gillar verkligen inte det starka ljussken som blir solen lyser på snön så därför tittar hon ner på kortet. När vi pulsat omkring ett tag gick vi och satte oss på bryggan där vi sen fikade kaffe och äggmacka. Mackorna var lite ljumma fortfarande och de var jättegoda. Ellen fullkomligt älskar äggmacka. Vi hade med oss filt att sitta på men det var ändå iskallt att sitta där och efter en snabb fika gick vi tillbaka till land och parkeringen för att åka hem. Nu sitter vi hemma och tinar, Kalle stryker lite till. Många skjortor blir det och Ellen roar sig med att kasta ut allt sitt lego på vardagsrumsgolvet. Suck! Vi får väl se om jag lyckas få henne att lägga tillbaka legot i hinken. Jag tror inte det men vi kan ju hoppas!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: