I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

småstökat med julen

Kategori: Allmänt

I går städades det och sen var grannarna in ett tag på en kaffe och lite snack i kökssoffan medan Ellen och Alfred lekte och stojade. Ellen blev faktiskt lite blyg och nästan rädd för Alfred för han vill både hålla handen, kramas och pussas! Oj, farlig kille det där, bäst att hålla sig borta tänkte nog Ellen. På eftermiddagen klädde jag granen faktiskt och satte upp det lilla pynt jag har i form av tomtar och dylikt juligt. Jag har genom åren förlorat, tappat bort och kastat. Nu har jag inte så mycket men det räcker! Julen kommer ju ändå liksom och det är ju inte så att det fattas prylar i vårt hem direkt! Snarare tvärtom då!

Så här ser granen ut i år. Förra året var blått och silver. I år blir det rött och guld. Någon julestjärna (som är tillräckligt snygg) har jag inte hittat så det fick bli en luva på toppen. Det funkar det med!

Ellen vid granen

Idag tog vi en promenad till Coop för att lämna tillbaka ett par stövlar som vi köpt i för stor storlek till Ellen samt en ljusslinga. Sprillans ny men ändå trasig, gud så trist! Och killen bakom disken svarade bara att: jamen då får man ju byta ut lamporna! Men hallå!? Jag blänger på honom (bakom Kalle som snällt står och lyssnar) och utbrister: Va fan, vi har ju precis köpt den! Ska den inte ens hålla att sätta upp eller?! jätteargt och drar sen därifrån och hämtar en kundvagn, en såndär med bil frampå, så Ellen har nåt att roa sig med! Det hade tydligen tagit skruv för sen hade det inte varit några problem att lämna tillbaka slingan. Kalle skämdes nog en aning för mig men det struntar jag i. Saker ska väl funka ändå!

När vi hade handlat lite grejer som fattades hemma styrde vi kosan mot utgången men då fick Ellen syn på en (som hon kallade den) "hallikoppel" som hon prompt skulle åka. Kalle lyfte upp henne i flygplanet och jag la i en peng. Nöjd unge! I somras i Turkiet blev hon rädd då morfar stoppade in henne i en helikopter men nu var det roligt tyckte hon. De växer, de små liven.

Ellen i flygplan

Väl hemma igen blev det lunch och en liten sovstund för Ellen som faktiskt, hör och häpna, somnade med en gång i sin säng. Annars har det varit traggligt med läggning den senaste tiden. Nya sängen är supercool och fin, ända tills det är sovdags, då gillar hon den inte alls. MEN det går lite bättre för varje gång, peppar peppar.

I kväll blir det paj till middag och Kalle ska göra risgrynsgröt senare. Det är mums det. Pajen innehåller svamp som vi plockade för ett tag sen här uppe i vår skog, lök, spenat, bacon, paprika, tomat och oliver. Det blir nog gott. Med ost och äggstanning blir det mesta gott, eller hur!?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: