I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Vi drog till skogs

Kategori: Allmänt

Helgen har varit händelserik och rolig! I lördags eftermiddag var vi på Ikea och shoppade loss. Vi kom hem med bland annat nytt porslin, nya bestick, fina korgar och nytt lakan samt lite småsaker. Är riktigt nöjd faktiskt.

Idag har vi spenderat vår dag i stort sett utomhus. Först åkte vi till lotten och drog upp den allra sista purjon. Vi har frost nu, så det är lika bra att ta den innan frosten gör det. Sen åkte vi till skogs, letade som en tok efter lite svamp men vi fann inte mycket. Kanske ett 30-tal pyttesmå trattisar. Men vi var ute i skogen, solen sken, Ellen satt i ryggbäraren på Kalle och verkade gilla läget (i alla fall i början) ganska bra så vi hade det så härligt ändå, trots de få svamparna.

Ellen med pappa i skogen

Om vi hade varit lite tidigare på säsongen hade vi nog funnit en del skulle jag tro. Vi såg nämligen en massa torkade svampar eller förfrusna små rackare, så helt tomt var det inte. Trattisarna var precis plockbara fortfarande. Så de vi hittade, de tog vi. Oavsett storlek. När Ellen tröttnade på ryggan var vi precis framme vid vägen igen och hon fick knata själv. Det är ju såklart alltid roligast.

Går på stigen

Efter skogsäventyret (första svampplockningen för Ellens del) så åkte vi till Maxi och storhandlade och det tog ett bra tag. Ellen hade fått matsäck så henne gick det ingen större nöd på men jag och Kalle var vrålhungriga. Tur Macedonken finns precis utanför. Kalle köpte en burgare och jag drack min modifast.

När vi kom hem hann vi precis packa upp och ge Ellen mat så kom hennes farmor och farfar på besök. Hunden var också med till Ellens förtjusning. Alltid kul att ha någon att rycka och dra lite i. Stackarn, han fick det inte lätt. Vi gick, efter lite kaffe och så, till lekparken där Deon och Jossan väntade. Där lekte kidsen en stund sen gick vi vidare till gungparken och gungade en stund men både Ellen och Deon var så trötta att vi gav upp efter ett tag.
Nu har det ätits potatisgratäng och grillad kyckling (jag åt potatis- och purjolökssoppa) och snart ska vi däcka i soffan. Ellen somnade som en stock vid 20.30 ungefär men det satt långt inne. Hon blev så uppspelt av besök och lek med farfar. Förhoppningsvis så sover hon gott hela natten.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: