I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Lilla fisen har blivit ett år

Kategori: Ellen

Jäklar vad tiden går fort! Många gånger har jag suckat och tyckt att tiden kryper fram och att den står still men när man nu blickar tillbaka på året som har gått så har det gått fantastiskt fort sen Ellen kom till världen.

Lilla Ellen

Kalle sa i går att han fick flaschbacks från då vi tog hem det lilla, lilla knytet och skulle åka bilen hem första gången med Ellen i baksätet i sitt lilla babyskydd. Man oroade sig för att hon skulle frysa, kvävas, att man skulle krocka och gud vet vad. Det var mörkt och kallt och det kändes som att man hade varit på BB i flera veckor fast det bara var 4 dagar. (Låg inne lite länge för att vi gjorde det akuta kejsarsnittet, ju.) I år är det inte lika kyligt ute och höstens alla färger har inte riktigt kommit lika långt som då men visst minns man ändå. Hur vi koppmatade henne med pyttepytteportioner i början, hur man pumpade bröstmjölk dag och natt och försökte få henne att amma. Hur de första kläderna var och första badet.

Första kläderna

När hon grät på nätterna.... Första natten hon sov i eget rum och man fick sova ut ordentligt, för Ellen sov ju så mycket bättre ensam också. Efter 6 veckor började hon sova hela nätterna igenom. Vi har haft sådan gudomlig tur och fått världens snällaste barn. Det får vi jämt höra och vi kan bara hålla med om att den där lilla grodan som vi hade i min mage, hon blev en riktigt sötnosgroda när hon kom ut och hur snäll som helst! Nästan jämt.
 
Lilla grodan

Nu går vår stora tös, nästa springer. Hon säger; titta, 1,2,3, ojojoj och bara ett oj, bhuuu och bwwww (vad nu det betyder), mamma, pappa, babba och lite andra söta småljud. Hon går uppför i trappor utan hjälp, hon dricker själv och äter själv (ser ut som jag vet inte vad efteråt men men) och hon kan ju en massa andra saker också. 

Ellen går

Som hon har lärt sig under detta året. Det är ju otroligt vad mycket de får lära sig och information de får processa detta första år! Hon är verkligen superduktig vår tjej och jag älskar henne mest av allt i hela världen och jag är mäkta stolt över henne och över hennes pappa som verkligen är världens bästa pappa till Ellen!

Ellen med sin pappa

Fullt frisk, full av liv och full av bus och äventyr. Inte stilla en sekund och mycket nyfiken på världen omkring sig. Jag tror vi kommer få en "handfull" i denna lilla tjej och även om tålamod och humör tryter ibland så kommer jag att älska varje sekund som jag får tillsammans med henne.

Ellen i sin resesäng på hotellet

Kommentarer

  • Martina säger:

    Gud va fint skrivet Madde=) Måste även passa på att önska ett grattis i efterskott till Ellen!

    2010-10-04 | 15:57:32
  • Johanna säger:

    ååå va stor hon blivit söta söta Ellen!!!



    Grattis i efterskott till tjejen och Kramar till er alla tre!!



    / Johanna

    2010-10-04 | 22:43:43
    Bloggadress: http://johannasego.blogg.se/
  • Eva-Li säger:

    Ja,verkligen otroligt fint skrivet. Fick tom gåshud:)

    2010-10-05 | 09:55:02

Kommentera inlägget här: