I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Jordärtskockor i massor

Kategori: Odlingslotten

Idag har vi varit ute på lotten ett bra tag. För några veckor sedan (då vi var i Turkiet) hade föreningen höststädning och därför åkte vi nu på att göra rätt för oss. Självklart! Kalle tog hand om den biten och skrapade parkeringsgruset rent ifrån gräs och annat som växt upp under sommaren med ett hackjärn. Ett jäkla skitgöra men så där blir det när man inte är på plats då det gäller och det måste ju ändå göras.

Jag skördade! Åh, så härligt det var att sätta grepen i jorden igen efter så lång tid. Jag tog upp massor med jordärtskockor och ändå har jag massor, massor kvar. Sen drog jag upp lite purjo och grönkål också samt klippte massor med timjan och gräslök. Ellen tittade på och hjälpte till. Smutsig från topp till tå men lycklig över att få vara ute så länge, tror jag. När hon inte krälade i jorden hos mig, hängde hon hos pappa på grusparkeringen eller spatserade omkring lite ibland lotterna på egen tass. Det gör nog henne gott att få strosa på egen tass. Allt är mycket lättare med Ellen på lotten nu när hon kan gå dit hon själv vill och underhålla sig lite på egen hand.

Ellen ibland skockorna

När jag hade skördat körde jag lite ogräsrensning och så klippte jag ner lite gammalt och dött och så där. Plockade även in ställningar och tog ned stödpinnar som gjort sitt jobb för säsongen. Man hinner aldrig så mycket som man vill men en stor skottkärra full tömde vi, jag och Ellen, på komposten. Ellen fick åka överst på lasset och det tyckte hon var jätteroligt. Jag var lite smått orolig att hon skulle tappa balansen och falla av men det gick finfint och hon till och med gungade lite extra för att det skulle vingla lite skojsigt på färden.


Ellen på skottkärran

Ellens nya skor var visserligen bruna redan före trippen till lotten men nu är det supersmutsiga. Jag impregnerade dem direkt när vi kom hem igår efter vi hade köpt dem, så förhoppningsvis är det bara att borsta av dem när jorden har torkat. Annars är det väl inte hela världen med lite fläckar men det är ju synd på nya skor.

Vi packade ner vattenslangen och stolarna, bordet fick komma med hem för det fick inte plats i verktygslådan på lotten. Så nu är vi lite mer höst/vinterrustade. Skönt att ha lite gjort men det är en del saker kvar att göra. Som att arbeta jorden, rensa det sista ogräset och så skörda det sista, förstås. Men det får vänta ett tag till för ännu är det liv på lotten och det blommar och växer ännu. Titta bara på grannens solrosor och rävsvansar. Visst är det vackra!?


grannens solrosor

Vår lott prunkar i olika toner av lila, för lotten är ju full av höstaster. Nu glömde jag ta kort på just dem denna gången men jag får väl återkomma med bilder på det vid annat tillfälle. Men här är i alla fall bilder på de jordärtskockor som står kvar och så en bild på skörden som blev idag.

Jordärtskockor

Ser ni sopporna framför er? Mustiga höstgrytor kanske? Jag är lite hungrig, det är väl därför som jag ser soppor och grytor framför mig kanske men så gillar jag ju att laga mat också.

Skörden

Annars har det varit en ganska så lugn helg. Igår var vi i Farsta centrum på förmiddagen. Handlade skor, sånnadär kontakter att sätta i vägguttagen så att inte Ellen kan pilla där. Petskydd, heter det ju! Och så bytte både jag och Kalle batterier i våra klockor och vi var runt i massor av olika butiker i jakt på skor, halskrage eller halsduk samt hängslen till Ellen. Vi hittade en halskrage och köpte nya skor (även om det inte blev gummistövlar som vi tänkt för det fanns inte så små storlekar) samt 2 stycken soffkuddar i grönt mjukt tyg. Några hängslen blev det dock inte. De jag hittade var så fula och antagligen för stora för Ellen. På eftermiddagen och kvällen så tvättade Kalle och jag lekte med Ellen sen slappade vi framför tv:n och spelade även betapet. Kul!

Kommentarer

  • Martina säger:

    Vad mysigt med Lotten!! Jag skulle också vilja ha ett sånt där ställe att vara på, och köra runt med skottkärra! Fina bilder också, och Ellen är ju helt ljuvlig. kram på dig!

    2010-10-30 | 12:15:24
    Bloggadress: http://dettroddejagaldrig.blogg.se/

Kommentera inlägget här: