I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Framtiden känns närmre

Kategori: Allmänt

Äntligen går det att använda den fina overallen vi köpt till Ellen. Den är fortfarande för stor men nu räcker det att vika upp benslut och arm lite, så funkar den fint. Vi var i lekparken med Josefina och Deon härom dagen och invigde den. Eftersom den är lite lång och bred har den utmärkt rörelseutrymme, vilket ju är kanon. Vi har även hittat bra vinterstövlar äntligen. Det blev fodrade med varmt lurv och lite gummistövel-aktiga nedtill men skaftet är bara vattenavvisande tyg. De blir kanon. Dessa har vi dock inte använt ännu, då det varit varmare nu de senaste dagarna.

Ellen i röda overallen

Det är så härligt att vara ute nu när vädret är bra. I torsdags var Eva på besök och vi var till en lekpark vi inte varit vid förut. Ellen gungade på både gungor, gungbräda och någon slags häst. Sen gick vi i en stenlabyrint och kikade in i den lilla stugan som står där. Dit går vi nog fler gånger för där fanns mer att göra. Ellen nästan springer när vi är ute och går nu. Hon älskar nedförsbackar för då går det fortare. Hon träffade även två lurviga hundar på vägen till lekparken som hon "snackade" lite med. Kul att hon inte är rädd för dem, de verkade jättesnälla.

Ellen ute o knatar

I fredags var vi och besökte ett privat dagis som verkade intressant. De har precis öppnat och har några platser kvar. Tyvärr var det väldigt små lokaler, bara en förskoleutbildad och vi kände båda att säkerheten var ganska låg vilket inte kändes bra alls. Annars var de två killarna som jobbade där trevliga och det är ju precis nyöppnat så allt har ju inte fallit på plats eller hoppat igång ordentligt. Ska bli intressant att jämnföra detta med de 3 andra vi ska besöka på tisdag. Då blir det kommunala ställen. Sen åkte vi till Port 73 (nya köpcentret i Handen) och tittade lite. Det var där vi hittade Ellens nya stövlar (på Skopunkten) och jag köpte 2 nagellack. Det ena är från O.P.I och är tydligen ett av de bästa på marknaden, används av många nagelteknologer (ni skulle sett expediten som talade sig varm) och det hoppas jag verkligen för det var svindyrt. 150 pix! Det andra var mindre flaska och kostade bara 45. Annat märke också, självklart. Nu har jag i alla fall höstens två mest trendiga färger! (petroliumblått och beige-aktigt) Annars vart jag inte så impad av nya stället. Samma gamla trista butiker typ. Någon ny var det väl men ingen som var så wow-ig. Då gick jag iofs inte in i chokladbutiken.

I lördags hade vi Kotten på besök på kvällen. Vi gjorde inget speciellt utan satt mest och pratade skit och det är ju trevligt bara det. Ellen diggar honom och flirtade hej vilt för att han skulle ägna henne mer uppmärksamhet. Ganska roligt att se. Vi var även till Babyproffsen och kikade på en Emmaljunga Nitro city. Det var en perfekt vagn och en sån som vi letat efter så i söndags åkte vi till Järfälla och köpte en begagnad som vi hittade på blocket. Denna var inte riktigt lika fin så klart men fin nog och inte alls på tok så dyr. Så vi känner oss nöjda med köpet. Vi passade på att kika på några radhus också när vi ändå var i krokarna. Ett i Vällingby (hua, trångt, ingen direkt trädgård, massor av höghus och inträngt därimellan stod huset) och ett i Hässelby gård som var ganska nybyggt. Det var fint och rymligare men hade alldeles för liten trädgård för vår smak. Det var ändå intressant att se områdena.

Vi åkte sen till Uppsala och spenderade resten av dagen med familjen Olsson i deras nya fina lägenhet. De som bott så trångt har äntligen funnit en fin 5½-rummare med skog och natur precis runt omkring. Jättefint läge, ca 7 km ifrån stan. Lagom tycker jag. Dock högst upp med en ganska liten balkong. Skönt för dem (med en liten till på gång) att bo större äntligen. Vi lekte mest med barnen och pratade samtidigt. Jätteroligt att se Ellen ihop med Alfons som bara är några veckor äldre. Det gick jättebra hela dagen och vi somnade gott allesammans sen när vi kommit hem och käkat kvällsmat men Ellen vaknade ändå (som hon gjort nästan varje natt nu i två veckors tid) vid 01-tiden och grät och skrek. Vi förstår inte varför?! Men så där kan det ju bli, att de plötsligt inte sover nätterna igenom längre fast de gjort det hela tiden förut. Vi har ju hört talas om det men inte trott att det ska hända oss kanske. I förrgår låg jag vaken från ca 01.00-05.00 i omgångar. Får ju fan ingen ro till att somna om även om hon gör det. Jätteirriterande! När jag väl somnar om, ja då vaknar hon plötsligt igen och vrålar. Stackarn, jag förstår verkligen inte vad det är. Vi har testat att byta blöja, att hon får ligga i vår säng, att ge henne välling men inget hjälper någon längre stund. Hoppas verkligen att detta inte håller i sig. Jag blir ju inte människa om jag inte får sova ordentligt.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: