I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Små utflykter

Kategori: Allmänt

I onsdags åkte vi till Uppsala i spöregnet för att hälsa på farfar och farmor. Vi blev bjudna på god västerbottenostpaj med sallad och smarrig äppelkaka med vaniljvisp och farfar tog fram sin gamla nalle som han hade fått för länge sen av någon flickvän. Ellen gillade mest knapparna (ögonen på nallen) och att bära omkring på den. Jag försökte knäppa några bilder med mobilen (kameran hade vi ju glömt i vanlig ordning) men när ljuset är lite dåligt och inte allt är stilla så blir inte bilderna så fina. Nåväl. Här har vi i alla fall farfar, Ellen och Nalle.

Farfar, Ellen och Nalle

Det spelas nästan alltid musik hos farfar. Spotify går varm ända sen Kalle introducerade detta fenomen för honom och det uppskattas väldigt av vår dansanta dotter. Hon sprang ideligen till rummet där datorn stod och gungade till musiken. Såg väldigt sött ut! Vi var även ute på en liten promenad när det blev ett uppehåll i regnet, så att hunden och Ellen (ja, vi andra också förstås) fick rasta benen. Ellen ville hela tiden gå åt motsatt håll som vi gick och stannade ungefär var tredje meter för att studera något ingående. Vi gick till en lekpark men där var ganska trist och väldigt blött. Ellen fick gunga lite katt men så mycket mer blev det. Att bara vara ute och gå, titta på grenar, kottar eller en förbigående hund duger dock bra åt Ellen.

Gunga katt

I torsdags var vi hos Eva ute i Tullinge och hälsade på. Då var det vackert väder och vi passade på att titta på ett område som har radhus. Vi hade sett på hemnet att det var flera stycken till salu på samma gata och tyckte det verkade lite märkligt. Vi gick dit och det såg ganska fint ut men väldigt ihopklämt och uppe på ett berg så det fanns ingen trädgård på baksidan, bara ett stort trädäck och under det störtade det rakt ner, så det är ju inte alls vad vi letar efter. Nu har vi i alla fall kollat in området. Där vill vi inte bo. Synd, för vi gillar Tullinge. Just det, nya barnvagnen ja. Så här se den ut. Ellen sussade gott nästan hela promenaden!

barnvagn

Vi såg ett så härligt äppelträd på vägen till bostadsområdet. Kolla den röda färgen!

Äppelträd

Eva har sparat massor av leksaker ifrån då hennes barnbarn var små så Ellen har hur mycket kul saker som helst att leka med där. Pippidockan är en av favoriterna. Bultbrädan är rolig så länge det är Eva som hamrar ner bultarna. De sitter lite för hårt för att Ellen ska lyckas hamra ner dem.

Pippi, Eva och Ellen

Idag har jag dammsugit hela lägenheten och vid 13.00 ska Ellen klippa sig. Första gången hos frisör, så vi får väl se hur det går. OM det ens går. Om det fungerar kommer kort inom kort. Det blir nog en ganska lugn helg. På lördagen ska jag ev. träffa mitt gamla ex en liten stund, han är i stan och lirar hockey men har väl inte så mycket för sig mellan matcherna. På söndag kommer min mamma på besök. Vi ska hämta henne på Bromma flygplats. Det ser jag fram emot. Alltså besöket, inte Bromma flygplats!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: