I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Dagisbesök & promenad i höstmörkret

Kategori: Allmänt

Vi gick upp tidigare än vanligt och fixade i ordning oss, åt frukost och tog sen bilen (för vi skulle till tre ställen inom loppet av ca 1 timme) till dagis nr 1. Det var Rymden och den hade 4 avdelningar. Vi besökte båda småavdelningarna och det var ett jättebra dagis kände vi båda två. Okej, lite slitet och stökigt möjligen men ändå mysigt och personalen verkade lugn och trygg. Ellen började direkt leka med de saker som fanns framme och visade inga tecken på att bli orolig eller rädd när vi lämnade henne och gick på husesyn. Där vill vi gärna få plats men den chansen är i stort sätt obefintlig till december. Dagis nr 2 Trädgården, låg på andra sidan t-banan och hade en jättefin innegård/lekgård samt mycket fina och fräscha lokaler. Buller ifrån närliggande stor väg och kanske lite mindre kul personal men det kändes ändå bra och tryggt. Detta var vårt förstahandsval då vi önskade de 5 ställen man fick men idag hade vi prioriterat annorlunda. Svårt att välja bara genom att läsa lite på nätet. Rymden har egen kokerska dessutom vilket ju är toppen. Trädgården puschar för mycket utevistelse, vilket vi tycker är viktigt men på Rymden är de också ute mycket.

Sista stället var hemskt. Jag trodde jag skulle smälla av. Ingen hade koll, ingen engagerade sig i att vi kom. Det var 3 personal på 15 barn (som på de andra ställena också) men det var bara en ordinarie där visade det sig. De andra två var vikarier och den ena tjejen var kanske 18 år gammal och ta mig tusan påtänd. Helt seg. Hon hälsade inte, sa ingenting, bara satt helt håglös och hålögd och blängde på oss. Hon hade gammalt smink i ansiktet och var superflottig i håret och försökte halvhjärtat (utan något hjärta alls) att trösta en helt förstörd liten flicka som illvrålade och grät under hela tiden vi var där. Tjejen satt på en liten stol med hjul och rullade fram och tillbaka i rummet lite lojt med den lilla flicka i famnen (hon plockade upp henne efter ett tag) men barnet grät bara mer och mer. En pojke slog en annan och detta var det ingen annan än jag som såg och jag sa faktiskt till honom då. Hon som visade oss runt bara tittade på och sa efter ett tag att; jaså du slåss, det får man ju inte göra! Sen skyllde hon på att alla var sjuka och det hade varit 13 inskolningar och därför grät alla och hade det jobbigt då föräldrar kom och gick hela tiden. De som varit inskolade ett tag blev nämligen påminda då om hur det var. Vi kände att det var droppen och gick snabbt därifrån. Får vi plats där tackar vi direkt nej, helt klart. Där ska Ellen inte gå! Hua!

På eftermiddagen när Ellen vaknat och vi alla hade ätit gick vi till Farsta C för Kalle ville köpa öl och årets glögg och vi behövde även energilampor till nya kökslampan. Vi fick då äntligen också testa nya vagnen lite ordentligt. Ellen satt i åkpåsen och mös i bara jeans och jacka. Varmt och gosigt hade hon det! Vagnen är superskön att köra och smidig, tycker jag. Vi var en runda på Lekia och tittade lite. Vässbara ritpennor, käpphäst och plastdjur i bra kvalitet är något som Ellen fastnar för. Pennorna för att hon fick greja med sånna hos fam. Olsson i söndags och plastdjuren har hon ju sett på öppna förskolan. Käpphästen var något nytt men hon ville gärna hålla den. Vi får väl se vad tomten kommer med i sin säck på julafton!? Nu är det lite tv-tittande som gäller sen blir det nanna kudden. I morgon ska vi åka till farfar och farmor i Uppsala och hälsa på.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: