I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Vindskydd / spalje

Kategori: Odlingslotten

Idag har vi varit på lotten och gjort ett vindskydd som även skall fungera som spalje och klättervägg åt våra luktärtor i sommar. Det gick ganska bra faktiskt och vi är riktigt nöjda. Sen får vi se om det klarar vind och regn. Grenarna är nedstuckna direkt i marken nämligen. Vi hade sådan tur för kommungubbarna har rensat på sly i varenda liten dunge här ute i Hökarängen den senaste veckan så det fanns massor av grenar att ta från. Vi gav oss i väg vid 11-tiden i morse med två moraknivar och Ellen i nya vagnen.

Kalle karvar grenar

När vi fått ett stort antal grenar i olika tjocklek så packade vi bilen och begav oss till lotten.

grenar på vagn

Själva byggandet tog ett bra tag för först skulle vi sortera ut de grövsta grenarna, sätta dem i vår tunga lerjord och sedan börja fläta. Vi använde oss av ett spett för att få ner dem en bit i marken först, sen var det bara att fläta och trycka ner. Hade vi fått tag i lite smäckrare pinnar hade det nog gått att göra det tätare men vi är nöjda ändå med resultatet. Dessutom kostade det inte ett öre! Ett vindskydd från Bauhaus går på minst 650 kr och det hade nog sett FÖR rejält ut om ni förstår vad jag menar. Detta kommer kanske stå max två säsonger men vi kommer antagligen inte få ha kvar odlingslottstället mer än så heller. De ska ju bygga lägenheter där så småningom, tråkigt nog. Så här blev det färdiga vindskyddet / spaljen.

Vindskyddet

Tänk er nu slingrande luktärtor och ett par stolar där också. Det blir nog fint senare i sommar. Just nu ser det ju lite dassigt ut. Speciellt en sån här mulen dag också. Det var tjocka lerkakor under våra skor. Jag hoppas det torkar upp lite bättre i sommar vid regn, annars blir det jobbigt att vara där ute och halt är det också.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: