I huvudet på Rojsdotter

Åsikter, tankar, vardag & fest hos familjen Rojsdotter-Lundqvist.

Promenad på Djurgården & pastasallad i Gamla stan

Kategori: Allmänt

Jag älskar bokskog och här finns det små skogspartier med fina lummiga träd nu.

bokskog

Det har varit en sista, härlig ledig dag för Kalle och vi åkte till Djurgården och tog en långpromenad, tittade på fina hus, vattnet, fåglar och highland cattle som betade på ett ställe vid kanalen.

Highland cattle

Det finns även ett ganska så stort våtmarksområde där det häckar massor av häger så vi stod där med kikaren ett tag och spanade lite. Det är en riktigt cool fågel, faktiskt. De hade byggt massor av bon som vi tittade på genom kikaren. Vet inte om man ser så tydligt på bilden, dock.

Hägerbon

 Vi såg även stor hackspett och massor av olika sjöfåglar. Ett svanpar och en jäkla massa kanadagäss och vitkindad gås. När vi promenerat några timmar tog vi en fika på Rosendals café. Jättegod morotskaka. Kan varmt rekommenderas!

svanpar

Efter Djurgården åkte vi till Gamla stan och tog en promenad där, tittade in i de vackra gränderna och lekte turister ett slag och så åt vi en god sallad på Café Kladdkakan och besökte några konstgallerier, innan vi åkte hem.

gränd i gamla stan

Väl hemma var vi ganska trötta. Vi satt på balkongen ett tag och sen har vi mest fortsatt slappa. Ellen hade jätteroligt och fick massor av intryck för hela dagen blev fullspäckad, så nu är hon helt slut och har t o m drömt lite oroligt och vaknade för en stund sen och var jätteledsen, stackarn. Nu ska jag själv hoppa i säng också. Nattinatt!





Kommentarer


Kommentera inlägget här: